2009 Eylül Anneleri

ben bundan üç sene kadar önce kendimiz için yapıyodum kefir
mayasını bulmak lazım bi yerlerden
minicik deniz anasına benzer şeffaf bişey mayası
onu süte koyup yoğurt mayalar gibi sarıp bırakıyosunuz
tutmadığı hiç olmamıştı
tek şart içinden onu tahta kaşıkla alıp durgun suda yıkayıp öyle mayalamak

kızlar eskisi gibi geçmişi okuyup aranıza katılamıyorum ama bu allahın cezası ülkede neler yaşadığımı tahmin bile edemezsiniz hep aklımdasınız ama takip edemiyorum şimdi ikiside uyuyor o yüzden girebildim

Baharcım seni sefiyom ben ya :)):1hug:

Şimdi yazacaklarımdan ötürü kimse kızmasın bana , o zaman herkes daha bir saf daha bir masum bakıyordu dünyaya , şimdi bazen herkes kendinin daha iyi bilidiğini düşünüyor ama yanlış , çünkü her çocuk farklı her taktik diğerinde işe yaramıyor kimse çok çok iyi anne değil ,hepimiz iyi olmaya çalışan adaylarız sadece ve 2. çocuklarımız bile olsa daha farklı şeyler öğretecek hayat bize :)

offf ececim yaaa kiyamam
en azindan sinana teshis konmasi icin ve dogru duzgun doktorlarin bakmasi icin bir sureligine turkiyeye gelme sansiniz olur mu
sinan da ne gibi rahatsizliklar vardi peki
canım sıkıldı cok
cok cok gecmis olsun insallah dedikleri gibi ciddi seyler yoktur
o bakicinin da sacini basini yolmak istedim simdi nasil halinin ustunde ac ac uyutuyor ccugu yaaaa

ebru ben evde yapmaya başladım kefiri. kendim içiyorum ama ali efeye vermeye cesaret edemedim nedense. ama sütümü birazcık arttırdı sanki. tadı iğrenç ama alıştım :)
ececim sen neler yaşamışsın canım benim yaaaa... sonuç ne peki ne dediler kaan için.

ececim geçmiş olsun ya umarım bir sorun çıkmaz... bilmiyorum ama yurtdışında daha da zor oluyordur sanırım doktor işleri.... ama herbiri farklı demiş, demikki tam teşhis eden yok, inşallah sorun çıkmaz canım.... ne diyim bilmiyorum ki, keşke yanında olabilseydik....

Yasemincim geçmiş olsun canım , eğer burada rahat edeceğini düşünüyorsan biraz gelmende fayda var diye düşünüyorum kendi adıma ...

Gülay ben de doğurduktan sonra seni aramıştım , sen de o gün doğurmuşsun çok komik olmuştu :))

Ebrucum prim zaten almıyorum ama benimde maaşıma zam yapılmamış maalesef sanırım , Türkiye de çalışan anne olmak biraz haklarının yenilmesine izin veriyor ...

Meryemcim bende hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bu topiğe üye olmuştum, güzel anlarıda , kötü anlarıda direk paylaşmıştım ve çoğu zaman stresimi atıp gidiyordum eve birde göbek yarışlarını hiç unutamam :))) Hadi sıkıyorsa şimdi paylaş de asla çekip yollamam he he ...

oglen ali kustugu icin ise gec gelebildim
o yuzden simdi sut iznimi kullanamiyorum cikamadim hala (
aslinsda salaklik bende saatin gelince ben cikiyorum de cik di mi yok
sanki durustluk prim ediyor bu ulkede
iste parami bile tam vermiyorlar dogurdum diye

ebrucum bizde de prim denildi ama ben tam prim aldım şükür gerçi 2 ay izin yapabildim sadece az prim verseler yıkardım ortalığı herhalde.
yasemin biz burda yeni gelen herkese kucak açtık anladık dinledik yardımcı olmaya çalıştık. kimseye aman sen yenisin biz kaynaştık böööö demedik :) bazen bilmeden birbirimizi kırabiliyoruz ama olur o kadar be kardeşler arasında bile uyuşmazlık oluyor kimi zaman.

Baharcım ellerine sağlık çok güzel yazmışsın, neler neler yaşadık hep birlikte kimi zaman geldi mutluluklarımızı paylaştık kimi zaman geldi sıkıntılarımızı. Belki o zamanlarda da birbirimizi yargıladığımız zamanlar olmuştur ama birbirimizi çok iyi tanımadığımız için göze batmıyordu sanırım onlar, sonradan işin içine samimiyetler girince işin rengi değişmeye başladı her söylenileni daha ince eler sık dokur olduk ben buna yoruyorum kendi adıma konuşmak gerekirse hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum ama işyerimdeki yeni pozisyonumdan dolayı çok giremiyorum maalesef işlerim yoğun oluyor. Evde ise Defneyi 5 dk'lığana bile yalnız bırakmak istemiyorum...

Ececim çok geçmiş olsun canım yaaa gavurların memleketlerinde sen doğru düzgün sağlık hizmeti alamazsın bence en iyisi mi benden sana tavsiye Türkiye getir sen çocuklarını burda Egede falan iyi bir prof'a gidersiniz eşim bir süre yalnız kalıversin biliyorum elbet çok zor olacaktır ama bir gün keşke dememek adına bebeklerimiz için herşeyi yapmamız gerektiğine inanıyorum...

Yasemincim süper yazmışsın ellerine sağlık seninde.

Ebrucum çok haklısın gerçekten sini bozucu. Bizde bu yıl çok az zam aldık şubat ayı maaşımı ilk gördüğümde herhalde doğum iznimden dolayı yeterli performans gösteremediğim için böyle oldu demiştim ama sonra öğrendim ki herkesin ki aynıymış nasıl sevindim anlatamam. Çifte standart gerçekten çok kötü...

meryemcim tavuğu ben hipp alıp vermeyi düşünüyorum, ben de dışardan alıp vermicem bir daha....

yasemincim her çocuğun huyu farklı oluyo dediğin gibi, rüzgar emmeyi kestiğinde ve biberonla beslenmeyi reddettiğinde valla ne yerse yesin tek yesin diyordum... seni çok iyi anlıyorum o yüzden , iştahsız bebek çok zor oluyo, annem rüzgar gün boyu bişey yemedi diye bayılıp banyonun içine yığılıp kalmıştı. şimdi de rüzgara bişey denemeye korkuyorum... yoğurdu iki kez vermeye kalktım her seferinde verdikten sonra iki gün ağzına bişey sokmadı kilitledi... şimdi yeni bişey denemey korkar oldum..... keşke evimde olsaydım eşim yanımda olsaydı bişekilde herşey daha farklı olurud diyorum... eldeki olanaklar rüzgar ancak bu şekilde besleniyor.

ben şükür ki çocuğumu bana karşı kullanmayan bir genel müdürle çalışıyorum. ama aksi olsa da tepkimi koyardım. biraz şartlardan da kaynaklanıyor. karşılıklı tolerans gösteriyoruz birbirimize.

ebru sonuçta o senin yasal iznin manyak adamlar ya, o zaman diğer insanların da izinlerini raporlarını çıkartıp ona göre persormans ücreti versinler....

sinan yazmisim ama kaan hasta sanirim kusura bakma

ece çok geçmiş olsun canım yaa

ece çok çok çok geçmiş olsun
umarım bütün o teşhisler doktorların yanılmasıdır

kızlar çok teşekkür ederim desteğiniz için allaha şükür tam teşhis yok hepsi tahminmiş yarın kafa ultrasonu çektircez o zaman belli olacak dr sadece olabilir ama olmayadabilir bakalım bi dedi herşeyden şüpheleniyo bunlar 2 aylıkken kafası küçük diyodu şimdide büyük diyo üzüntüden kafamı kırcam o olacak yani
ebrucum yeni bakıcım tam bi felaket sinan bu gün ne yedi dedim hiçbirşey diyo neden vermedin dedim unuttum diyo salak neden halının üstünde uyuyor dedim şimdi uyudu diyo ama yüzüstü yatmış ve bütün suratı kızarmış yarın gelsin kovacam bakıcıyı tüm çatlaklar benimi buluyo yaaa

kizlar kefiri nasil yaptigimizi esime sordum :

1 lt keci sutu icine 1 den 3 e kadar yemek kasigi(1 katarsan tatsiz yogurt gibi 3 katarsan baya eksi gazli bir icecek gibi oluyormus yani sertligine sen karar ver) kefir mayasi koyup
18-20 derecede gunes gormeyen karanlik bir yere plastik kapakli cam kavanozda koyuyorsun ara ara
karistirip 24 saat sonra son bir kez daha karistirip plastik kasik ve plastik suzgec kullanarak suzuyoruz (paslanmaz celikte olur diynler vrmis)
suzmemizin nedeni taneleri ayirip kalani icmek icin
ayirdigimiz tanelerle ya yine mayaliyoruz ya da buzdolabina kapali bir kavanozda koyup 1 hafta bekletebiliyoruz.
kefiri agzi acikta yapan oluyormus o zaman gazi tamamen gidiyormus gazsiz oluyormus
kapali kapakla 24 saat tutarsan gazli oluyormus
burda onemli olan kavanozlari tam doldurmamak ve ara ara karistirarak hem gazinin birikmesini onlemek hemde homojenize olmasini saglamak
mayayi da misir carsisinda aktarlardan ya da ziraat fakultelerinden alabiliyormusuz
istanbuldan emin olamadi ama ankara ve izmirdeki fakkultelerden kesin temin ediliyor biliyorum dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…