yasemincim evet aynı gün doğurduk, senle konuştuğumda nasıl şaşırmıştım... aynı gün doğdular,iştahları da birbirine çekti he he :)
kizlar kefiri nasil yaptigimizi esime sordum :
1 lt keci sutu icine 1 den 3 e kadar yemek kasigi(1 katarsan tatsiz yogurt gibi 3 katarsan baya eksi gazli bir icecek gibi oluyormus yani sertligine sen karar ver) kefir mayasi koyup
18-20 derecede gunes gormeyen karanlik bir yere plastik kapakli cam kavanozda koyuyorsun ara ara
karistirip 24 saat sonra son bir kez daha karistirip plastik kasik ve plastik suzgec kullanarak suzuyoruz (paslanmaz celikte olur diynler vrmis)
suzmemizin nedeni taneleri ayirip kalani icmek icin
ayirdigimiz tanelerle ya yine mayaliyoruz ya da buzdolabina kapali bir kavanozda koyup 1 hafta bekletebiliyoruz.
kefiri agzi acikta yapan oluyormus o zaman gazi tamamen gidiyormus gazsiz oluyormus
kapali kapakla 24 saat tutarsan gazli oluyormus
burda onemli olan kavanozlari tam doldurmamak ve ara ara karistirarak hem gazinin birikmesini onlemek hemde homojenize olmasini saglamak
mayayi da misir carsisinda aktarlardan ya da ziraat fakultelerinden alabiliyormusuz
istanbuldan emin olamadi ama ankara ve izmirdeki fakkultelerden kesin temin ediliyor biliyorum dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?