2009 Eylül Anneleri

bizimki kendi belirliyor açlık saatini...ne zaman acıkırsa o zamn veriyorum..Bide yediğiylede alakalı bence acıkma süresi..ben sürekli bişeleri karışırıp veriyorum..en erken acıkması 3 saat..geceyi saymazsak 6 saat sonrada yediğ oluyor..

zeynepçim nasıl yaaa???????
bnm oğlan 2 kez emiyo 4 öğün ek gıda yiyo
ve de 3 saatte bir
çok nadir 3,5 saat oluyo
gerçi yesin yeterki ama
bana sanki oğlumu tüm gün besliyomuşum gibi geliyoo

cnm gecede sorun yok
gece 4-5 saatte bir emiyoda
en geç acıkması ne alperen in?
+ben o arada bişi veremiyom oğlum saati
gelmeden hayatta yemez.. ki bende istemiyorum
aralarda bişi yemesini

canım biz sabah kahvaltı yapıoruz öğlen çorba içiyoruz ama çorbasına bıuğday ekmeğinden doğruyorum onunla biriklte yiyo akşamda yine çorba yada muhallebi ne isterse yoğurtuda çorbanın yanında yediriyorum bezen değişiklik olsun diye aralardada dürekli emiyo zaten aç olsa benim kız ağlar durmaz çok cadı acıktığını hemen anlıyorum zaten bol bol su içiyo eline verdiğim şeyleride yiyo arada muz veriyorum bisküvi veriyorum onlarıda kendi yiyo bazen yaptığım yemeklerden onada tattırıyorum yani sınırlama yok bizde pek fazla ne isterse tadına bakıyo bölelikle yeni şeyler öğrenme heveside kırılmıyo o yüzden iştahı yerinde çok şükür diş sıkıntıları dışında tabi :)

gökşende geceleri sürekli emiyo bazen gece 2 3 defa kalkarken bazen 1 kere kalkıyo düzenimiz yok pek canı nasıl isterse

hım
anladım bu bebelere göre değişiyo sanırım
bizim sıramıs şöle
8 de emiyo-10 da s.kahvaltısı+1 de öğlen çorba+4 te meyve yada yoğurt(arada emiyo saati belli değil canı nezman isterse)+7 de muhallebi+10 da emiyo yine
ii olsunda bebeler dahada düzene gireriz inş..

cnm gecede sorun yok
gece 4-5 saatte bir emiyoda
en geç acıkması ne alperen in?
+ben o arada bişi veremiyom oğlum saati
gelmeden hayatta yemez.. ki bende istemiyorum
aralarda bişi yemesini

doğrudur cnm..herkesin çocuğunun beslenme şekli farklı...benimkide acıkıncaa felaket yaygara basar..sıkıysa yemek verme ...bu yüzden saatini kendi belirliyor ben illa şu saatte yicek diye zorlamıyorum.gerçi hoşş zorlasamda yemez.....ama genel de8.30 ta kahvaltı..1, gibi öğlen yemeği... 3 gibi atıştırma ..6.30 gibi mama.. sonra uyku gece 2 gibide süt...

şöle bi çizelge buldum netten benimkine yakın bu
?
6-9 AYLIK BEBEKTE ÖRNEK BESLENME PROGRAMI

SABAH ÖĞÜNÜ

- Anne sütü
- Ve/veya kahvaltı
ARA ÖĞÜN

- Meyve suyu veya püresi
ÖĞLE ÖĞÜNÜ

- Anne sütü
- Sebze maması veya çorbası
- Et ürünleri veya tahıllar, baklagiller
İKİNDİ ÖĞÜNÜ

- Yoğurt
AKŞAM ÖĞÜNÜ

- Anne sütü
- Ve/veya muhallebi
- Ve/veya kaşık, kavanoz mamaları
UYKU ÖNCESİ ve/veya GECE UYANIRSA

- Anne sütü veya mama

eminecim saatler hemen hemen aynı
evet bebeye göre değişiyor sanırım
dahada düzene gireriz inş. yaza

aynen canım zaten her bebeğin kedine göre bi düzeni ve sevdiği şeyler var bizde onları kalıba sokmaya çalışarak onlara kötülük ediyoruz farkında olmadan aslında karşımızdakinin bir birey olduğunu unutuyoruz bazen o yüzden ısrarcı olmamak lazım şahsen kendi adıma ben böyle düşünüyorum :)

katılıyorum cnm
ben de yemiycekse zorlamıyorum zaten
anne saati,bebekse yiyeceği miktarı belirlemeliymiş..
önerilen bu
çöp kutusu değil ya bu bebeciklerrrr

Son düzenleme:
canım benimki 1 aydır neredeyse oturuyo desteksiz :)

tülaycım geçenlere öğrendim bebişlerin midesi o kadar küçükmüşkü tabiri caizse fındık kadar diyolardı :)

canım benimki 1 aydır neredeyse oturuyo desteksiz :)

tülaycım geçenlere öğrendim bebişlerin midesi o kadar küçükmüşkü tabiri caizse fındık kadar diyolardı :)

maşallaahh..ne güzel yaa...peki herhangi bişe yaptın mı desteksiz oturması için yani özel bi çaba gösterdin mi

yok canım ya kendi kendine dengesini kurdu şimdide emekliyo sayılır bir iki adım atıp kendini bırakıyo benim kız çok hareketli gören şaşırıyo doğduğundan beri böleydi hep :)

eminecim komşumun oğlu 8.ayda oturmaya başladı
emeklemiyorda hala
kızlar daha hamarat bu konularda
her bebe farklı oluyo

yok canım ya kendi kendine dengesini kurdu şimdide emekliyo sayılır bir iki adım atıp kendini bırakıyo benim kız çok hareketli gören şaşırıyo doğduğundan beri böleydi hep :)

kocamann maşallah tekrardan...bizimkide kilsundan bişe yapamıyodu şimdi boyuna verdide..yerde baya yuvarlanmaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…