2009 Eylül Anneleri

gülay ben veriyorum ceviz ama
haftada 1 yada 2 kez 1 tane
bence zararı olmassss
aksine kakasını daha rahat yapıo oğlum
ceviz sayesinde

gulaycim arayi acmadan hemen tracy hoggun yontemini uygula bence geceleri
yoksa bizim gibi 2 ay cekersiniz

alide kitaptan once 45 dakika uyuyordu sonra uyaniyordu
1 uyku dongusu 45 dakikaymis demekki 2. donguye gecemiyor uyuyamiyor
o yontemi uygularsan kendi kendine 2. donguye gecmeyi basarir uykusu uzar diye dusunuyorum

ali gunde 2 sefer 1 bucuk saat ile 2 saat arasi uyuyor yani minimum 3 max 4 saat uyumus oluyor gunduz
ama aksam erken uyudugu icin normal diye dusunuyorum bu kadar uyumasi
3. uykuya vakit kalmiyor zaten :))

ben ceviz vermiyorum henuz
pirincte kullanmiyoruz biz zaten
kiymasini tulaycim biz bir kofte buyuklugunde koyuyoruz bir ogunune sende oyle yapabilirsin yiyorlar fazla gelmiyor
biz bugun ilk kez cigervercez bakalim yicek mi

ebrucum ben de farkındayım çok geldiğine ama rüzgar deli gibi ağlıyor acıktığında, acaba nasıl verebilirim anne sütünü kıvamlı onu bulamadım... mesela benim sebze püresi dediğim bi yemek kaşığı katıyorum sadece içine... hani anne sütü biraz kıvamlı olsun diye....ben de günde 1 muz yada 1 muz çeyrek elma veriyorum meyve zamanı anne sütüyle.... muz yerli muz oluyor hani küçük olanlar....

onun dışındda sebze sadece 2 kaşık hippten koyuyorum, o da dolu dolu bir yemek kaşığı eder, anne sütünün içine..... sabah normal kahvaltı yine.... iki gündür sadece hippin pirincini katıyorum hazırladığım muhallebilerin içine kıvamı tutturayım diye o da çok az.... aslında bakarsak hipp pirinç dışında iki gündür ekstra bişey kullanmadım... ama geceleri bazen gazdan ağlıyor. bakalım ben de saat 6 dan sonra keseyim ne olacak.....

merhaba bız tuncelı pertek teyız

ebrucum keşke ben evde olsam uygulasam anenm asla uygulamaz gündüzleri, evet ikinci döngüye geçemiyor. peki gündüzleri de mi yatır kaldır yapıyorsunuz. maşallah alişin uyku düzeni çok iyi. artık ben evime geçince yapıcam. sadece 45 günüm kaldı... o zaman tam gaz yatır kaldır yapacam....

dun aksam doktorumuzun 1 ay once kontrolde yazdirdiklarini okudum
demis ki ali 7. ayda sabahlari artik bizim gibi khvalti etmeye baslamali yani mesela ekmek icini kopar kucuk kucuk uzerine tereyag pekmez sur ver oyle yesin sonra peyniri yumurtayi parca parca ver agzina yesin demis
arkasindan da sutunu ya da ihlamurunu ver bu sekilde kahvalti yapsin demis

ayrica 7 aylık oldugunda ilk 15 gun haftada 1 sonraki 15 gun haftada 2 ev yemegi ver misal dolma kiymali taze fasulye kiymali pirasa turlu gibi bunlari yemeye baslasin demis.

valla 7 aylik olmamiza az kaldi nasil bu gecisi yapcaz bilmiyorum ama yavas yavas denemeye baslamak lazim

ayrica bu ay balik vermneye de baslicaz biz

gulaycim ben gece bu sekilde uyutmaya basladigimdan beri gunduzleri bakicisi yatagina koydugunda kendi kendine direk uyuyormus
yani gecenin duzelmesi gunduzu direk etkiliyor
o yuzden sende geceleri yapabilrisin

alini ukusu da hala oyle super deilde tabi 1 hafta once saat basi uyandigini dusunursek o zamana gore cok iyi ama bende hala tam oturtamadim
allahtan gunduzleri duzgun uyuyor yoksa bakicisi ayakta sallayip cocugu alistirabilir

günaydın hatunlar.. yavru kuşuma dün hoppala kurduk şimdi zıp zıp zıplıyor içinde çok mutlu oldu yaa. bilseydim daha önce alırdım..
gülaycım kuruyemiş için dr 10. aydan sonra dedi bize o yüzden ben şuan vermiyorum.
nurhan cım bende Tunceli merkezde çalıştım 4 yıl .. 2003-2007 arası perteğide bilirim orda da ark vardı ..

Son düzenleme:
ebru alinin dişleri olduğu için sorun olmaz parça parça yemesinde
ama bizim damaklarımız acıyo çiğnicek yavrum ama çiğneyemiyo

ya işler çok, dahil olamıyorum pek. kusuruma bakmayın.
gülayım bu ara bebişlerin hepsi huzursuz canım o kadar kafana takma canım. diş geliyor olabilir.
meryemle yazıştık az önce. telini annesinde unutmuş. ali tunanın hala ateşi varmış. doktorunu arıcak. haber verirse yazarım yine.

ebrucum gerçekten nasıl yutacak ekmek içi zaten ağıza alındığında tam hamur oluyor damağa yapışır kalır valla... ama denemek lazım tabiki... 7 aylığa ne kaldı şurada, bir de terayağı sürülecek bir ekmek içi de o kadar küçük olmasa gerek. ama biryerden başlanması gerek bence de...

ne güzel akşam uykuları ve gündüz uykuları çok güzel alişin , ben en azından bu gece ve haftasonu deneyeyim eğer bizimkiler müdahale etmezse. çünkü müdahale edince sinirlerim tepeme çıkıyor benim....

biz geçenlerde ekmek yapmak mak aldık.artık ekmeklerimiz katkısız ve içi öyle yapış yapış hamur olmuyor. ali efeye zamanı gelince içim rahat verebilcem. tavsiye ederim.

baharcım hoppala kapıyada asılabiliyor, hani kapının üst eşiği varya, genelde kapı arasına asılıyor.ama ben rüzgara alamam, rüzgar fazla manyak, kapının eşiğini bile söker... şimdi rüzgarın takıntısı yürüteciyle ilerleyip evdeki tüm çekmece kapaklarını açmak. evdeki doğalgaz peteklerini vargücüyle eliyle pat pat diye vurmak, ses geldikçe seviniyor bir de....

baharcım inşallah ya bakalım ne yapacağız bu uyku düzenini....

nurhan ya hep aklımdasın yazamadım bı turlu sadece dun bır mesaj attım burdan.ege bı kac gundur cok huysuz.deli gıbı aglayarak kalkıyor uykularından.nasıl aglıyor ama ucarak gıdıyorum yanına.bır ssure boyle aglıyo gozu kapalı sonra emzırıyorum sakınlesıyor dısı mı cıkacak bılemıyoruz.senın bebıs nasıl yumurta alerjı yapmıs oyle yazmısssın.yesıl mercımek katabılırsın corbalarına proteın acısından takvıye eder.
ben her corbasına 1 yemek kasıgı yada tatlı kasıgı mutlaka atıyorum

biz evlendiğimizden beri eşim ekmeklerimizi kendi yapıyor baharcım , ben de kesinlikle tavsiye ederim... evimi çok özledim artık ya....

teşekkür ederim canım benim...Allah kızımında benimde yardımcım olsun...İnşallah hemen geçer ve bir daha da nüksetmez...Aminnnn...dünden beri baş ağrımdan duramıyorum üstüne eşimle tartıştık alerji olabilir atomik dermatiti geçmiyor baktıralım dedim her gün üzülüyorum dedim... yok olmaz kızımı kobay gibi deldiremem diyor zorla akşam tamam dedi bugün kesin yine aynı davranıcak ...akşam mustela al dedim izmire gidicek ona bile hayır diyor... araştırdım önüne koydum sabah 7 de kağıtları ancak tamam dedi öğlen izmire gidince nemlendiricisini alıcakmış...
kayınvalideye gelince valla her ay hatta 2 3 haftada bir damlıyor.strese sokuyor eşimle tartışıyoruz üzerine mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…