2009 Eylül Anneleri

ebrucum şimdi mesaj attım canım sabah sabah aramak istemedim. cevap gelince haber veririm canım,
tülaycım hoşgeldin sana da hayırlı cumalar.
özlem hoşgeldin.

baharcim ali efe annesinin sutunu cok seviyor o yuzden ek gidayi pek yemiyor sanirim
bende oyleymisim
annem diyorki cok istahli olmana ragmen hep beni emmek istiyordun kati gida yemek istemiyordun pek

Günaydınlarr. Herkese hayırlı cumalar.

Ela bir süredir yoktun bende marak ettim seni. Bu kız oralarda gezecek yerde yok neden girmiyor acaba diye düşünüyordum. Geçmiş olsun canım yaa. Eymenime Allah şifa versin. Zor bir süreç atlatmışsın Allah bir daha yaşatmasın.
Aşı konusunda bende duymuştum yaptırılsa bile korumayabiliyormuş. Yavrularımızın hepsi Allaha emanet.

özlem biz iyiyiz saol ek gıda debelenmesi herzamanki gibi :) sizde ne var ne yok?
dilek anneciğin nasıl oldu?

canım benim kusura bakma geç yanıtlıyorum kızım uyandı o yüzden...
iki günden beri kayınvalidem buradaydı sabah erken gitti kızımın atomik dermatiti ile artı ek gıdasıyla uğraşıp duruyorum yemiyor maalesef...yumurtayı kestim bir kaç gündür etkisi olmadı olmazsa haftaya alerjisi varmı diye test yaptırıcaz babası sıcak bakmıyor bu konuya ama((

ebrucum ali efe annesinin sütünü seviyor da annesinin memeler dizlerine ulaştı :) eskisi kadar da sütüm olmuyor. bu arada kefirin sütü arttırdığını keşfetmiş bulunuyorum. deneyin derim.
özlem yine mi kaynanan geldi. oyyy Allah kolaylık versin. eşin teste neden sıcak bakmıyor anlamadım canım. sonuçta bir sorun varsa ortaya çıkar ve siz de ona göre davranırsınız. çok geçmiş olsun kuzuya.

tülay paşa ne güzel tutmuş biberonu öyle. koca yanaklım benim.

hakkaten tulay ne guzel tutmus
ali biberonu hic sevmiyor napcaz bilmiyorum
suluk bi nebze
sutunu kasikla ya da bardakla iciyor anca

canlarım bizimkide sevmiyo biberonu
arada veriyom belki sever alışır die ama
sadece dişlerini kaşımak için kullanıyooo
yaniii tutmasının amacı o
bende kaşıkla içiriyom çünkü içemiyo biberonlaa

elacım çok geçmiş olsun, o kadar titizlenip aşı yaptırıyoruz ama yine de hastalık ağır seyredebiliyor demekki. bir de doktorum rota virüs aşısının zaten korumadığını söyledi, aşı hastalığın seyrini yavaşlatıyor sadece , yani hastalığa yakanılmaya engel olmuyor.

meryemcim alitunaya da geçmiş olsun, umarım şuan iyidir....

bebeklere nazar mı değdi acaba kızlar atopik dermatitten çekiyor, erkek bebeklerimiz de bir yandan....

benim kızda geceleri artık uyumuyor, acaba fazlamı yiyor ya.... bu gün sabah saat 8.30 da 100 cc anne sütüne sabah kahvaltısı hazırladık verdik, 10:30 dada 100 cc anne sütüyle sebze yemiş.... geceleri de gazı oluyor ya, anlamadım ne yapsam acaba, gece yatmadan önce nurse harveys mi versem, yada sütümü başka nasıl verebilirim. en hafif olarak içine meyve koyup veriyoruz.....

bu arada ebrucum kivi bizde de alerji yapmadı sanırım, rüzgar yarım kivi, bir yerli muzu 100 cc anne sütüne ezilmiş halde hüpletti.... ya günde kaç kez ve ne kadar meyve veriyorsunuz acaba....

kıymalı pirinçli çorba yapıcam oğluma
inş. sever ve yer
ilk verdiğimde çok yüklenmedim ilk die
ama bugün çok iyi bir yeme performansı bekliyorum
oğluştannn bakalımm

tülay afiyet olsun yarasın paşaya. ben de öğlen gidince kıymalı tarhana yapcam.meryem teyzesi ev tarhanası gönderdi saolsun. oğlum biberon seviyor walla gündüzleri sağıp biberonlar besliyoruz sıpayı biz.
gülay hoşgeldin bacım. hakket nazar değdi bebeciklere ya. hepsi ayrı bir huy çıkardı walla.

ohh yarasın ali efe ciğe
tarhanayla verdim bende ilk kıymayı
yemişti ama
bugün kıyma yoğunluğunu arttırcamm

ayfer girmiyo nezmandır?
bilen varmı?

ay tracy hogga başlayım dedim sabah sabah, tekrar uyku düzeni için, ama sabah sabah sinirlerim bozuldu ya... gündüz uykuları da iyi değilmiş

sizin bebeklerinizin gün içinde kaç kez uyuyor ve ne kadar süreyle, bizimki 3 kez 1 saatlik uyuyor, 45 dakika ile 1 saat arası... tracy hogg 45 dakika uyuyorsa hatalı diyor....

sinirlerim çok bozuk bugün ya , hiç keyfim yok malesef... neden uyku düzeni bozuldu acaba rüzgarın...

ohh yarasın ali efe ciğe
tarhanayla verdim bende ilk kıymayı
yemişti ama
bugün kıyma yoğunluğunu arttırcamm

ayfer girmiyo nezmandır?
bilen varmı?

ben de ebrunun tarifi ile köfte yaptım haftasonu onu denicez heyecanla bekliyoruz :)
ayfer bulgaristan eylül annelerine karıştı sanırım bizi unuttu kaydirigubbakcemile3

baharcım valla öyle, bizim kız da geceleri artık uyanıyor. her saat başı bazen , çıldırmak üzereyim ya...

bir haftadır böyle....

kızlar ya pirince dünya sağlık örgütü 1 yaşına kadar kullanması yasak demiş. yani bizim bildiğimiz pirinç, yani inek sütü, bal nasıl yasaksa pirinç de aynı şekilde.... o yüzden ben hippin pirincini kullanıyorum..... bebek pirinci hariç yani..

bu arada sabahları ceviz veriyorsunuz ya bebeklere, acaba doktor tavsiye ilemi, benim okuduğum kitapta kesinle yasak 1 yaşa kadar ceviz diyor....

ya ben rüzgara fazla yüklenmek istemiyorum artık, herşeyden yesin diye acaba fazlamı yükleniyoruz diye tereddüt etmeye başladım...

gulaycim kahvalti ile sebze puresi arasi baya bir kisa olmus
cok geliyor olabilir midesine
biz gunde 1 kez meyva veriyoruz o da 1 adet
mesela yarim muz yarim elma
1 armut seklinde
ben dilegin soyledigine uydum aksam 4 ten sonra ek gida vermiyorum sadece anne sutu aliyor
gece daha rahat sanki
biz boylece gunde 3 sefer kati gida vermis oluyoruz
sabah kahvalti oglen meyva+kefir (meyvayi tek vermiyoruz cok fazla tatliya alismasin diye)
ikindi sebze+et
sonrasinda sadece anne sutu iciyor
ama tabi ruzgar anne sutunu tek almadigi icin siz mecbur kaliyorsunuz bu sekilde vermeye
peki anne sutunun icine azar azar meyva katsan yine de icmiyor mu
yani bir seferde ceyrek muz kat icir
bir sonraki seferde ceyrek armut kat mesela
boylece midesine cok yuklenmemis olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…