2009 Eylül Anneleri

bende günde 15 dk geçirmem oda benim gözetimimde bide evim dublex akşamları üst katta oturuyoruz çok dikkat etmem lazım yürüyünce ne yapacam onuda bilmiyorum merdiveni iyi korumaya almak lazım

kız cocuları ıcın bılemem de erkek cocukları ıcın yumurtalıklara baskı yaptıgından dolayı kısır yapma tehlıesı varmıs ondan dolayı erkeklere tavsıye edılmıyor.ama cok uzun sureler durmuyor cocuklar dr lara gore her sey sakıncalı bu kadar her seyden sakınmak ıstemıyorum bebegımı ya.esım de doktor oda dıyor doktorların her dedıgını yapmıycan dıye.::))
mesela gecenlerde bı arkadasta bana sormustu yanıt veremedım.sunnet yaptırdık ürologa.adam 1 ay sonra voıdıng yapalım dedı.bız kabul etmedık.her doktorun her dedıgını yapmamak lazım bıraz da akıl suzgecınden gecımek gerek.ben ve esım boyle dusunuyoruz.hangımız yurutece bınmedık akadaslar.hepımzın annelerı oyle buyutmus.tamam ama dıkkatlı olup fazla oturtmamak bızım elımızde.

benım kızımda 28 eylul dogumlu bıraz dıkkat ıstıyor evet senın ılk bebegınmı benım 5 yasında bı oglum var

evet ben de o şekilde düşündüğüm için zaten arada bir birkaç dk koyuyorum yürüteçe
ama yine de doktor olabilecekleri söyledikten sonra artık içim eskisi kadar rahat olmuyor
tabi ki hepimizi belki de saatlerce yürüteçlere koymuşlar
çok şüğkür ki bi sorunumuz yok
ben de bu yüzden ortayı bulmaya çalışıyorum
ne dediklerini tam olarak yapabiliyoruz ne de uyarılara kulak asmamazlık yapıyoruz

bende günde 15 dk geçirmem oda benim gözetimimde bide evim dublex akşamları üst katta oturuyoruz çok dikkat etmem lazım yürüyünce ne yapacam onuda bilmiyorum merdiveni iyi korumaya almak lazım

bız chicco nun yurutecını aldık.merdıvenlere gelınce duran bır koruması var alt kısmında sabıtleyıci.önunde hayvan sesı cıkaran degısık oyuncaklar yapmıslar.cok sevıyor onlarla oynamayı.hatta o oyuncak kısmını cıkarıp bebk arabasınada takabılıyosun

benım kızımda 28 eylul dogumlu bıraz dıkkat ıstıyor evet senın ılk bebegınmı benım 5 yasında bı oglum var

ne guzel Allah bagıslasın evlatlarını.buyutmussun sen.benım ılk cocugum.bıraz yas farkı var aralarında senınkılerın.bakalım ben ne zaman 2. bebıse guc bulup yapabılıcem.

ben geldim çok sıcak hava, yine öğlen gezmelerine tam gaz.

gizemcim öğlen yürüyüşlerine de gizem diye bir arkadaşımla çıkıyorum, ismini unutmam yani....

ben dediğim gibi esse den çok memnunum, sinbodan da memnununn... fiyat analizi yaparak alabilirisn...

ben kızımı yürütece koyuyorum, çok da memnunum... iki tane bebek kitabı okudum, yürüteçle ilgili dedikleri en önemli şey tehlike arzettiği. kitapta kalça çıkıklığıyla ilgili birşeyden bahsedilmiyor.... ki hepimiz zaten kalça ultrasonu çektirmişizdir. bence yürüteç bebeği üzerinde fazla tutmadıkça gelişimi açısından önemli. en azından kendi başları evin içinde istediği nesneye ulşabiliyorlar. rüzgar mesela dış kapının önüne gidip yürüteçle kapıya bağırmaya başladı, eliyle kapıyı gösterip ağlıyor iki gündür de....

mesela bebeği erken oturtmayın iyesi mi nedir batar derler eskiler hep. onun nedeni eskiden bebeklere d vit verilmezmiş, kalsiyum eksikliğinden bebeklerinde kemikleri hemen gelişmezmiş, eskiler de bunu oturtmakla ilişkilendirmişler....

bence çocukları çok da sınırlamamak gerekiyor diye düşünüyorum....

bu arada baharcım hipp pirinç gluten içermiyor canım.... şimdi okudum da... söylemen iyi oldu, tekrar bakmış oldum. bence de arkadaşlar normal pirinç kullanmayın.

gizem voidin neeedir hic duymamistim

filizcim bebekler icin kapilar var ayni karyolasinin parmakliklari gibi
onlardan alip merdivenin oraya koyacaksiniz o cikamayacak

evet cnm öle yapacaz artık bide merdiven araları açık ahşap merdiven korkulukların arasınada çare bulmak lazım

galiba bizdeki de o yürüteçten ama arka tekerlekleri dönmüyor dimi
çok kısıtlı oluyor hareketleri
sadece öne ve yana gidiyor geri dönebilmesi için bissürü manevra yapmak gerekiyor
acaba bir püf noktası var da biz mi bilmiyoruz CADIARZU

ebru voiding i bende oglumu sunnet ettırdıkten sonra ogrendım.erkek cocuklarda erken sunnet onerılıyor artık hatta ben 2. bebısım erkek olursa dogar dogmaz hemen yaptırmayı dusunuyorum cunkı sıkıntılı bı sey sunnet olayı kucuk olunca anlamıyorlar.ne kadar buyuk olurlarsa o kadar sıkıntılı.bızde ıdrar yolu enf cıktı dr u hast ye yatırıp antıbıyotık tedavısı verdı tedavının 4. gununde de sunnet ettık.rahatız su an.cunkı pıpısının ucu hafıf kapanıyordu.
erkek annelerı sızlerde mutlaka sunnetı ısının uzmanı bırıne yaptırın ufak gıbı gorunnen onemlı bı operasyon cunkı.bız urolojı uzmanına yaptırdık.gercekten memnun kaldık bazı aıleler voıdıng ı yaptırıyor fakat bızım bebısımız cok ufak canını daha fazla yakmak ıstemedık cok acı veren bır test.pıpısınde kateterle bobreklerıne renklı ılaclı su verıyorlar ve takıp edılıyor rontgenlerle ıdrarını yaparken normal yapıomu bobreklerden herhangı bı gerı kacıs var mı dıye.bız kabul etmedık.ama mecbur kalırsak yaptırılır o ayrı.

Hanı ılk adım ayakkabısı oluyo ortopedık ondan dedım o zaman onu yÜrÜyÜnce alacaz demekkı

ebrucum hani aliş benim damadım ya şimdi rüzgarla aliş evlendiklerinde acaba babanız bizim kızın yaptığı yemekleri de analizden geçirir mi, korktum bak :) bu arada eşim de askerden dönsün o da kesin araştırmalara başlar... zaten mayıs rüzgarı balık bombardımanına tutar, taze taze avlar balıkları pişirir pişirir yedirir. bu arada ankarada gerçekten taze balık bulmak çok zor. siz nereden almayı düşünüyorsunuz.

filizcim benim ayak numaram 34,5 ila 35 arası. dolayısıyla biizm kızın da ayakları çok küçük ve etli... geçen haftasonu tüm günümüz ona ayakkabı aramakla geçti... bir tane puma bulduk 17 numara ama ayakları eli olduğu için içine girmedi ayakları halbuki 16 dan bile daha küçük numarası... ben bebek patikleri oluyorya onu giydiriyorum....

ebrucum mmuhtemelen bebeğinizi büyürken sizi neler bekler de okumuşsundur. ayakkabı mümkünse çorap da giydirmeyin diyordu.

ayakkabı konusunda ben de giydirmeyin diye bir yazı okumuştum
hatta çorap da giydirmeyin bastığı yeri hissetsin ayağı kavramayı öğrensin gibi bişiler yazıyodu
tabi mevsim itibariyle bu bizim bebeklerimiz için imkansız gibi
ille de ayakkabı giydirilecekse şöyle yapmak gerekiyormuş
ayakkabıyı elimize alıp ikiye katlamaya çalışıcaz
tabanının o kadar esnek ve yumuşak olması lazımmış yani

bizimkilerde öle küçük ve tombiş (yerim o ayakları yaaa) demekki bizde bulamayacaz ayakkabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…