2009 Eylül Anneleri

Allahtan balık konusunda bir sıkıntımız olmayacak, eşim mersinde avlıyor, sonra biz onları dondorucuya atıyoruz ankaraya getiriyoruz, çıkartıp buzluktan yiyoruz....

yasemincim ben de dün arçelik bebek robotu aldım, hemen et haşladım rüzgar yedi bi güzel.... ben de bugün sebzeleri buharda pişirip denicem bakalım yicek mi bizimki. maşallah efenin iştahı düzeldi ne güzel.... benimkinin tekrar bozuldu, balgamı var yemek istemiyo... ben de bugün kabak denicem bakalım yiyecek mi...

demetcim türkiyede sadece hippin tavuklusu ve hindilisi var canım. türkiyeye geleceksen sen hipp stoklayıp gel beraberinde

bız bu yaz kesıcez ınsallah 2 tane.ergenlıge kadar zamanı var.saclarını kesemedık 7 . gun kesıp aynı degerede altın kadar para dagıtmak gerekırmıs.ergenlıge kadar suresı olma sebebı ne zaman maddı durumunu ayarlayıp kesebılırsın dıye bılıyorum.

yasmein tam tahıl unu denesen, hani ekmek yapma makineleri için de satılıyor ya, eşim alıyordu şimdi marka ve isim bilmiyorum da... gözüme çarpmıştı.

Gülaycım ne kadar şanslısın o konuda benim eşim balık sevmiyor biz kırk yılda bir dışarda yersek yiyoruz , hamileyken bile ben balık yiyemediğim için cevizle , semiz otuna dayanmıştım sürekli .Bir de sen geçen organik pazara gittim demiştin nerede ?

meryemcim bilmem hep somon verdiklerini söyledi , buzluğa küçük parçalar halinde atıyorlarmış öyle yiyormuş . Ben 1/2 hafta daha beklicem şimdi iyice eti tanısın bebem :)) Kurabiye çok basit :
1 yumurta sarısı
oda sıcaklığında erimiş tereyağı
pekmez
un
vanilya ( bir tutam ) ( bunları göz kararı kulak memesi kıvamında yaptım , buzdolabında bekletip ısınmıış fırına koydum ama dediğim gibi çok sert oldu ) Bu hafta sonu belki yarın akşma yaparım daha az bekleticem fırında :) ben rondodan geçirdim kahvaltısına koyuyor kayınvalide , ama yumuşak olursa yenbi yapacağım eline de verebiliriz .

Evet gülaycım bende baktım ama çoğunda maya vardı , bugün iş çıkışı bişr yere bakıcam fırsatım olursa . Şu halimize bak ya eskiden köy ürünlerini , çarık çürük şeyleri beğenmezdik şimdi özenle arıyoruz .

kizlar somon vrmeyin sizde yemeyin
butun somonlar ciftlik oldugu icin cok zararli
ben ki o kadar cok severdim ama artik kesinlikle yemiyorum
bu civa ve metal zehirlenmesi gibi olaylar ciftlik baliklarinda daha cok ayrica onlarda ayni tavuklar gibi yemlerle buyutuluyorlar pat diye kocaman olup sonra da satiliyor baliklar (

bolana keçi peyniri kızılay da satılıyormuş, yasemincim erzincan mandıra ürünlerini satıyormuş bolananın, ben kızılaydakine uğrayayım.

tavuk etı vermeyen hanımlar sızler kuzu etının neresını alıyosunuz.cunkı yaglı olur kuzu etı

işte tavuklarıda balı9klar gibi pat diye büyütüyorlar küçücük civciv 154 guynde koca hayvan oluyor

eşimle konuştum hangi balığın mevsimi dedim, kış olduğu için birçok balığı bulabilirler, ama dikkat etsinler yada tanıdık bir balıkçıdan alsınlar diyor... yani çiftlik balığını çok kolay deniz balığı diye verirler diyor.... bir de mesela mezgit istersin mezgite çok benziyen bir balık varmış onu verirler diyor... kızlar biz çok yaşadık ankarada bu tür olayları, eşimin balıkçı olduğunu bilmeyen satıcılar o kadar ısrar ederek konuşuyorlar ki, abi en iyi balık, deniz balığı şu bu diye, sonra eşim suratlarına gerçeği söyleyince özür diliyolar hemennapalım satmak için diyorlar. bunu çok büyük marketlerdede yaşadık, hatta şikayette bulunduk...

yasemincim ben balık sevmem ama malesef, inşallah kızım sever. sırf o yesin diye ben de oturup yicem...

yasemincim organik pazar yıldız nişantaşı pazarında perşembeleri var, bir de cumartesileri sanırım canım....

selam güzel hatunlar.. hemen gözüme çarpan konulara direkt dalayım..ee şimdi nacan nasıl balık vercez ben dün somon verdim bade hanımda güzel güzel yedi.. ama şimdi çok canım sıkıldı yaaa .. napsak oltayı alıp kendimiz mi tutsak ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…