2009 Eylül Anneleri

van dakı pazarlarda ıran dan sebze meyve cok gelır.zaten sekıllerınden turk malı olmadıgı bellı olur.ıran da gdo olayı yokmus dıyorlar ama yınede cesaret edıp veremedım egeye.
yaz sebzelerınden bebeklerıme yınede verecegımız alternatıfler var sebzeyı taze tuketmek daha mantıklı bence cunkı gecen bı arkadasımız ısmını bılemıyorum sıdo rumuzlu arkadasımız kıs sebzelerını dondurucuya atacagını soyledı ama pısırılmeden ıspanak ve havuc atılamaz dondurucuya tecrube ettım bılıyorum cıktıgı anda tadı kokusu kıvamı degısıyor.pısırılen ıspanak ı ben dondurucuya kokuyorum fakat kendımız ıcın.
bebek ıcın taze vermek daha mantıklı
yaz sebzelerınden engınar,semız otu,kabak,taza fasulye,bezelye,salatalık,alerjik reaksıyonu fazla ama domates aklıma gelen verebılecegımız sebzler.

bu arada mercımegı ben te basına yapmadım hıc.sebze coralarına katıyorum bu yuzden posasını alma sansım olmuyor ama tek basına corba olarak pısırırsem dedıgını yapıcam.

aa bırde salcalık kırmızı bıber yesıl bıber dolmalık bıber bunlarında yazın mevsımı bı suru sebze var verecegımız gerek yok donduucuya sebze atmaya.cok zorda kalırsam bı kac tane hıpp alırım ıspanaklı havuclu falan haftada bır verırım

aliyede kefiri gunluk keci sutunden yapiyoruz

cok ıyı yapıyosunuz ebru benımde aklımda var kefır vermek su ara baslayacagım cok yenı sey var ılk once onlara bı baslıyım sonra kefıre bende gecıcem.eşinin sana bu konuda destek olması cok guzel.zaten acık sut aldıgım ıcın gunluk taze gelıyor o yuzden ıcım rahat.bu yuzden kefırı bıraz ertelıyorum.balık cıger nohut fasulye falan bı baslıyım sunlara dıyorum.öğ uyesıde gunluk pastorıze sut kullanın dıyordu.
cıger olayınıda bı arastırıyım ben ogrenınce haber verırım buraya.
bu arada carfıer larada mıgroslardan sonra hıpp gelmeye basladı.carfıer da bu hafta 3 al 2 ode var hıpp ın bebek bıskuvılerınde.

bolana diye bir ureticiden haftanin 2 gunu aliyoruz
o belirli yerlere birakiyor ornegin bizimkini levette bir markete birakiyor ordan aliyoruz

evet ekoorganıkte de gordum.bolana nın kecı sutunu aslında ıst da yasayanlar kolay temın edebılırler.bolona van ın organık otlu keci peynırınıde yapmıs.dun sıtesınde gordum

süper ebru o zaman ben arastırayım eve iş yerıne esımın ıs yerıne en yakın nereye verıyorlarsa bızde alalım

merhaba kızlar aramınzda akıka kurbanı kesen var mı? ben yenı duydum oglum sacları ıcın bı mıktar para vermıstık ama kurbanı yeni duyuyorum.7 gun kesilse daha ıyı olurmus fakat ergenlıge kadrda kesılebılırmıs.mecbur değil fakat kesebılecek güçte olan aıleler keserse ıyı olurmus varmı bı bılgınız..

bende artik aliyi baliga baslatmak istiyorum
nasil vercez onlari da corbalarina mi katcaz yoksa parca parca elimizzle yedircek miyiz

aa bu arada balık dıyınce aklıma geldı.dun aksam saglık bakanlıgınız denız balıkları ıle yaptıgı arastırmalar varmıs yakın zamanda yayınlanacakmıs.balık ısımlerını vermedıler.fakat bazı denızlerde bazı balıklarda cok agır metaller bulunmus yıne bunlarda denıze atılan atıklardan falan kanserojen madde tasıyorlarmıs.bu balıkları bazı mevsımlerde bazı denızlerden tuketmemek gerekıyomus. ama calısma bıtmedıgı ıcın acıklama yapılmıyomus.sımdı denız balıgı tuketmektende korkuyorum.ama mecbur baslıyıcaz tabı.ama rastırıcam hangı balıgı nasıl verecegımızı burda paylasırım ogrenınce.

sselam kizlar nasilsiniz bebisler nasil.

bende artik aliyi baliga baslatmak istiyorum
nasil vercez onlari da corbalarina mi katcaz yoksa parca parca elimizzle yedircek miyiz

canim ben baliga basladim hipp balik havanozlarini aldim ve hamside verdim sebze yaninda pure tarzinda veriliyor ben oyle yaptim dr oyle soyledi

Selam biraz işim çıktı koptum :)) Tabi yine aynı konu ek gıdalar :)):dance:

Bende nacizane yaptığımı söyleyeyim , enginarı haşladım sonra daha önce haşladığım tavuk suyunu ( içinde beyaz tavuk eti de var ) ekleyip rondodan geçirdim , azıcık tereyağı ve maydonoz ekledim .. Efe bayıla bayıla içti :)

bu metal zehirlenmesinden korunmak icin kucuk baliklari mevsiminde tuketmek lazim
en faydalilari sardalya istavrit cinekop ama bebeklere bildigim ilk once mezgit ve dil baligi verildigi
bende biraz daha arastirayim bakalim

bu metal zehirlenmesinden korunmak icin kucuk baliklari mevsiminde tuketmek lazim
en faydalilari sardalya istavrit cinekop ama bebeklere bildigim ilk once mezgit ve dil baligi verildigi
bende biraz daha arastirayim bakalim

ufak balıgın da kılcıgından korkuyorum

Ben de hafta sonu bebek bisküvisi yaptım ama içine normal un yerine prinç unu koymuştum pek hoşuma gitmedi biraz da fırında fazla kalmış o yüzden bu hafta normal un koyucam birde fırında bekletmicem :))

Balığa gelince ben hangi balık hangi sezonda olur pek bilmem :) Mezgit mevsimi değil sanırım şu an , arkadaşım buzluğa somon koyuyordu sonra haşlayıp eliyle yediriyordu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…