2009 Eylül Anneleri

bolana keçi peyniri kızılay da satılıyormuş, yasemincim erzincan mandıra ürünlerini satıyormuş bolananın, ben kızılaydakine uğrayayım.

bizede o peyniri kullaniyoruz gulaycim bende yatmadan once gece suya kesip koyuyorum ne kadar verceksek sabaha tuzu kalmiyor
meryemcim sut konusuna da sevindim :))
Kızlar öncelikle merhaba. Doruğun süt allerjisi olduğu için ben de keçi sütü kullanıyorum bolona. Lakin bayağıdır yoktu keciler yavrulamış falan. İzmir'e yeni gelmeye başladı birde haftada bir geliyor dedi adam. Peynirlerinide aldım denedim. En iyisi klasik beyaz peynir. Ben kendim de yiyordum anne sütünden allerjen geçmesin diye.
işte tavuklarıda balı9klar gibi pat diye büyütüyorlar küçücük civciv 154 guynde koca hayvan oluyor
Meryemcim ben köy tavuğu buldum minik psrçalar halinde buzluğa attım. İlgilenenler netten bakabilirler. Yarışkaşı çiftliği. Ekoorganiktede var. Tadı gercekten farklı.
gizemcim ben dana eti verdim kırmızı et olarak, sıfır yağsız metrodan aldım....
Bizede doktor yağsız dana eti dedi ama ben anlamadım yağsız kuzu neden olamıyor sormadımda. Kuzu eti, daha yumuşak olur çünkü. Bebekler için daha iyi olmazmıki

Selam Bende keçi sütünü sipariş ettim kısmetse yarın alıcam , yanlız biraz pahalı geldi fiyatı bir deneyelim bakalım olmadı muadil bir ürün bulurum . Bir de keçi sütünü inek yoğurduyla mayalamak durumundayım olur mu ki ?

:gitme: :gitme: :gitme:
az önce çantamı açtım bir de ne göreyim
dünkü süt çantamda kalmış
:sinifsinif:
gitti emeklerim yaaa

gizemcim ben dana eti verdim kırmızı et olarak, sıfır yağsız metrodan aldım....

dana etını bende verıyorum 3 defa cektırdım.ufak ufak ayırıp dondurucuya koydum.bır gun tavuk 2 gun dana etı ıle yapıyorum corbalarını.fakat burda tavuklar ıcın soylenenler aklımı karıstırdı.tavuk yerıne kuzu etı veren arkadaslar kuzunun neresını alıyolar merak ettım

hanımlar bı sey ogrenmek ıstıyorum yaz tatılıne ucakla cıkacak anneler beebgınızın kulakları zarar gormesın dıye ne tur onlemler alıcaksınız? yada bu soru ıcın erken bı zaman mı?

ben az once ekoorgan ı aradım sade nın organık ev tarhanası var.onu ıstetıcem.bana k.valıdem yapmıstı ama organık sıteden almak ıstıyorum.ıcıme daha cok sıner. bazı urunlerın son kullanma tarıhlerını sordum ortalama 2011 mıs baklıyatların falan.cıty farm lar 1 kılo luk sadelerde 500 gr ılgılenenlerın dıkatıne.

:gitme: :gitme: :gitme:
az önce çantamı açtım bir de ne göreyim
dünkü süt çantamda kalmış
:sinifsinif:
gitti emeklerim yaaa

ay ay çok sinir bozucu değil mi bende bir kere devirip dökmüştüm çok üzülüp ağlamıştım ...

neye el atsak elimizde kalıyo.. balık ayrı dert, tavuk ayrı dert, sebzeler meyveler desen yine aynı.. ya biz bu çocukları nasıl besleyecezda içimiz rahat edecek

neye el atsak elimizde kalıyo.. balık ayrı dert, tavuk ayrı dert, sebzeler meyveler desen yine aynı.. ya biz bu çocukları nasıl besleyecezda içimiz rahat edecek

Öyle valla. Herşey bebişler için. Zaten eninde sonunda tanışacaklar katkı maddeleri vs. ile. En azından 1-2 yaşından sonra tanıştırabilsek. Herkes elinden geldiği kadar dikkat ediyor ama illaki bazı şeyler gözden kaçacak.

bende tavuk siparişi vereyim o zaman bittikçe alırız artık ne yaaplım..peki taze sebze meyva siparişleri buraya gelir mi acaba? sipariş veren var mı aranızda

yasemincim sen erzincan mandıradan mı istedin,

ben de bugün sakaryadakine uğramayı düşünüyorum,
keçi sütünden ben de mayalasam mı acaba,
belki tadı değişik gelir yer...

bu arada ben tavuğu hipp kullanıyorum, çok da memnunum....
ama et olarak dana almıştım, kuzu mu dana mı diye bir ayırıma gitmedim. zaten dana yı buharda pişirdim kayış gibi oldu,
ama rondodan geçirdiğim için sorun olmuyor....

bu arada yasemincim bizim işyerine ücretsiz servis var nişantaşı pazarına,
gitmek o yüzden sıkıntı yaratmıyor....

gizemcim ben ekoorganikten rüzgara biçok şey aldım,
oldukça özenli sipariş ulaştırıyorlar...
ama hipp çok pahalı eko oranikte neredeyse 2 katı metrodaki fiyatlara göre aklınızda bulunsun....

bende tavuk siparişi vereyim o zaman bittikçe alırız artık ne yaaplım..peki taze sebze meyva siparişleri buraya gelir mi acaba? sipariş veren var mı aranızda

Taze sebze meyve yollanmıyormuş öyle yazıyordu. İzmirde Kipa da organik ürünler var ama çok kötü görünüyorlar hiç alasım gelmiyor. Birde alsancakta bir yer var haftada bir gün gelecekmiş ama oraya da uğrayamadım.

evet canım bir yere kadar dayanırız artık dayandığımız kadar..keşke bütün ürünler eskisi gibi doğal olsada rahat rahat ydirsek..
bu arada bizde dün dr gittik çok şükür kızım gayet iyiymiş.. kuru fasulye nohutu da sordum verebilirsin dedi yalnız ya kabupunu soy yada iyice robottan geçir dedi.. tropikla meyveleride alerji yapmıyosa ver dedi..
bizde ananas verdik çok severk yedi..

ya arkadaşlar nereden alıyorsunuz ben ankaradayım

uygun bir yerler varmı

yusuf bugün hiçbirşey yemedi ( benide emmiyor çok canım sıkkın düzenli beslenme takvimi uygulayamıyorum oğlum 8 aylık siz neler veriyorsunuz günlük

tabiki bebekleri ne kadar geç katkılı ürünlerle tanıştırırsak o kadar iyi olacak.....

ama ilerisini düşündükçe canım çok sıkılıyor....

bebeklerimiz büyüdükçe dışarda yemek yicez ailece mesela,
o zaman hiçbişeyi sorgulayamıcaz,
birinde kısıtlama getirsek birini yicek sonuçta....

ben mesela asla hamburger falan yemesini istemem,
ama var mıdır hiç hamburger yemeyen çocuk acaba.....

yada büyüynce kreşe göndercez, kimbilir yemekleri nasıl olacak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…