2009 Eylül Anneleri

sağol tulaycım. musyas sızınde 7. ayınız hayırlı olsun. kızın nasıl? rahatsızlıklarını tamamen atlkattınızmı

saolun kuıızlar hepinize teşekkürler evet cnm benim çok şükür kızımın saglıgı bayagı iyi maşallah yüzünden gülücük eksik olmuyo hiççç çok şükür rabbime:teytey::teytey:

herkese selamlaarr...

demetcim benim gibi düşünüyormuş doktorun...
d vitamini ilk şişenin %80'i duruyor, vermiyorum.. ben vitaminsiz büyüdüm ama kemiklerim de dişlerim de boyum da sağlığım da sorunsuz çok şükür...
hastanede kan tahlilinde kansızlık çıktı ama zaten kanı düşük olur bebeğin, büyüdükçe yükselir.. kan damlası da vermiyorum...
ne ilaç ne vitamin hiçbirşey vermiyorum...
şimdi yapmam gereken tek şey, düzensiz ve çok azar verdiğim meyve ve sebzeleri düzene sokup kızıma doğal vitaminleri ve ihtiyaçlarını vermek...
sordum sordum gören olmadı ama kendimce pişirme saklama yöntemleri falan geliştirip uygulayacağım..

zeynepcim sağol bu arada çok teşekkür ederim, buz kalıbında dondurmayı deneyeceğim...

doktorla konusunca bende oyle dusundum canim haslama ve saklama yontemleri yapiyor arkadaslar sende oyle yap birde ogun olarak 250 gr yemelei gerekiyormus .

selam kızlar acaip yorgunum dün yusuf hiç ama hiç uyumadı (
sabah 6 da ancak daldı 9da geri uyandı kuzum sanırım diş çıkaracak ağzının içi ateş gibi iştahıda yok zaten birşey soracağım size
ben sabahları milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltılığını keçi sütüne katıp veriyorum geceleride 7 tahıllısı var onu veriyorum ama yememekte direniyor bu ara verdiğimde tükürüyor baloncuk yapıyor napcam bilmiyorum siz sabahları kahvaltıda ne veriyorsunuz ben yumurta biraz peynir ve 8 tahıllı ballı yı veriyorum pekmezi reçeli asla yemiyor salatalık ve domateside bayıla bayıla yiyor

demetcim ve mervecim
vitamin demir ilaci gibi konulara katiliyorum
bizim doktorumuzda bize ekstra vitamin ve demir damlasi vermedi gerek yok dedi
ama d vitamini konusunda kesinlikle size katilmiyorum
cocuklara ozellikle kis mevsiminde yeterince gunes gormelerini saglayamayacagimiza gore dvit kesinlikle verilmeli
d vitamini kemiklerinin gelisimini sagliyor ve rasitizm hastaligina yakalanmalarini onluyor
eger gun icerisinde en az 15 dakika kollari bacakklari acik sekilde gunesten faydalanmasini saglayabiliyorsaniz amenna ama yapamiyorsaniz vermeniz gerekir

Son düzenleyen: Moderatör:
ben katılmıyorum:) her cocugun gelişimi ve ıhtıyacları farklı oluyor. aynı dr a gıdıyoruz ablamlarla standart verılmıyor o ılaçlar vıtamınler. benım oğlumun kafası aşırı terlıyordu. dr umuz d vıtten multıtabsa gecırdı ve cok sıkur terlemelerımız azaldı. çocukjlarımız bebeklıklerını kışın gecirdi ebrunun dediği gibi günes görmeden. anne sütünde d vıtamını yok telafısını nasıl yapıyorsunuz merak edıyorum acıkcası. kan ılacına gelınce dr um kullan dedı kullanıyorum. ben kendı adıma dr umun söylediği dışında bişey yapmıyuorum

ebru dün köfte tarfin için teşekkür edemedim hemen çıkmam gerekiyodu saol dün akşam denedim elimle verdim küçük küçük ama yemedi ağzında biiriktirdi bende çorbasına koyacam artık

biz blendirdan geciriyoruz ne yazik ki
benim icin oncelik puturlu yemeye degil ek gidaya alismasiydi
ilk baslarda da pek yemeyince korktum ve blendirdan gecirmeye basladim oyle de devam ediyoruz
allah sonumuzu hayir etsin :)))

ccanim ben dvit veriom digrleri icin sordum bu cvp lari aldim.

filizcim ağzında birktiriyo ve yutamıyosa su ver ben öle yapıyorum katı bişi yedirirken muhakkak yanımda su bulunduruyorum hem bölelikle katı şeyleri yemeyi öğreniyo ben çok faydasını gördüm

zeynepcim ali de iyi cok sukur
pek o eski sıkıntılarımız kalmadı ustten 4 disi birden patlayinca mahvolmustu oglum
simdi daha iyi uyuyor ve yiyor
siz nasilsiniz goksen nasil emeklemesi seni ekstra yoruyor mu

bizimkinin hic emeklemeye niyeti yok
sanki emeklemeden yuruyecek gibi cunku surekli yurumek istiyor kollarindan tutup yurutuyoruz butun gun ((
ben emekleyen bebeklere bayilirim umarim emekleeer

vitaminler konusundada bence tetkik leri yapılmadan ve araştırılmadan çok yüksek dozlarda kullanılması uygun değil ki önümüzdeki günlerde gökşene detaylı bi araştırma yapıcak drumuz ona göre gereken vitaminlerini vericek bu zamana kadar aldığımız düşük dozdaki vitaminlerde koruyucu olarak verdi drumuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…