2009 Eylül Anneleri

bu arada ebru ben dun bı kac yere sordum şu kuzu cıgerının dondurucuya konma olayını skatatlarda pek onermıyorlar hanı kendımız yesek neysede bebek oldukları ıcın tedırgın oluyor ınsan.ben haftada bır taze alıp pısırıp o gun verıcem cıgerı.

nihalcim onu da sebzelerle birlikte blendirdan geciriyorum
sen eger sebzeleri blendirdan gecirmiyorsan eziyorsan kofteyide ezip parcalayip katabilirsin ya da sirf kofteyi blendirdan gecirip katabilirsin

sebzeleri bende buzluga koymuyorum mevsiminde ne varsa ve yukarida yazdigim gibi o hafta bitecek sekilde aliyorum
ama etleri bende dondurdum porsiyonluk

gizem bende dun esime dedim arastirdi hicbir bilgi bulamadi konmamasi icin ???
biz koymusuz ve ordan cikartip aliye veriyoruz
bu sefer alirken kasaba soracak ama dedigim gibi internette hic bilgi yok bu konuda

ben sebzelerini organik aliyorum artik carrefour ve migrosta organik satiyor
aslinda ben haftalik aliyorum mesela 3 tane kereviz 2 kabak 5-6 tane havuc 1 paket brokoli seklinde
1 haftada tuketiyoruz sonra yeniden haftalik alisverisini yapiyorum

bende haftalık alıyorum mıgros tan almaya calısıyorum ıyı tarım uygulamalarından.genelde burdakı carfıer larda organık oldugu yazmıyor sebze meyve reyonlarında ben bu aksam gıdıp bı sorayım

gizem bende dun esime dedim arastirdi hicbir bilgi bulamadi konmamasi icin ???
biz koymusuz ve ordan cikartip aliye veriyoruz
bu sefer alirken kasaba soracak ama dedigim gibi internette hic bilgi yok bu konuda

aslında dun dr um programında taylan kumelı vardı bı ara aklıma geldı arayıp sorayım dıye numarası yoktu bende dr um programının.bende net te aradım ama herhangı bı bılgıye ulasamadım.kıme sormak gerek acaba.aaa hast dıyetısyenlerı olabılırmı burdakı medıkal park a gıdıp sorayım dıyetısyene

kızlar merhaba nasılsınız...ben pek iyi değilim kızım battaniyesini emiyordu ağzından aldım ne göreyim salya ile karışık hafif kan var sizce dişten olabilirmi

bu arada ebru mıgros carfıer larda sakatat olmuyor galıba deegılmı bızde kasaptan alıcaz pekı kuzu cıgerı nın goruntu olarak farkı dana cıgerınden falan

Allah razı olsun yaa :roflol:
ay kızlar çok sağolun yaa valla ne dileğiniz varsa her zaman kabul olsun inşallah yaaa :))
ya az çok yapıyorum tamam ama yanlış bişey yapmıyım, beceremiyor muyum derken kabuslar görüyorum artık...

pekiii, haftaya göre kıyma tavuk ciğer ve balığı nasıl yayıyoruz_?

Mervecim kabus görmeni gerektirecek bir şey yok , herkezin tarzı farklı kimin ki en doğru diye bir şey yok ,isteyen istediği gibi verebilir bebeğine :) Zaten her bebeğinde yeme stili farklı biz mıçımızı yırtsakda :)

gizemcim hic bilmiyorum ki dogru adres kimdir bu konuda
biz alinin etlerini kasaptan oluyoruz
guvenilir bir kasap bulduk tanidiklarin tavsiyesiyle
ben etten hic anlamam kuzu cigerinin farki ne bilemiyorum

merve biz donusumlu vermeye calisiyoruz aslinda ama daha cok kofte yiyor yani dana kiyma :)
haftada 2 ciger 2 kuzu eti vermeye gayret ediyoruz kalan 3 gunde de dana kiymasindan yaptigimiz kofteleri katiyoruz sebzesine

ozlem hic bilmiyorum ki yaaa buyuk ihtimal damagi felan acimistir kesilmistir ondandir dicem yoksa oksurmeden felan agzindan kan gelmez
oksurugu var mi
parmaklarini damaklarinda gezdir bakalim hic putur gelecek mi oyleyse disi patlamis demektir

teşekkür ederim Ebrucum öksürük yok çok şükürde .çok huysuz bugün ...ağzını açmak ne mümkün bir inatçı ki sormaboshayallersmileşimdi tekrar deneyeyim

yasemincim öyle de işte yanlış yapıyorum doğru düzgün yapamıyorum diye tedirginim...
her zaman böyle olduğum için aşırı stres yapıyorum zaten, dört dörtlük olmazsa kendimi çok suçlarım, çok aşırı tertip düzen olacak gibi hissediyorum...
ama yazdıklarını çok fazla fikir ve bilgi verdi çok teşekkür ederim hepinize yürekten kocaman teşekkürler vlla kızlar..
ebrucum dediğin gibi bebeğime göre ayarlarım artık...
en azından neler yapabileceğimi, suçluluk duymamam gerektiğini düşünüyorum artık :)

şimdi acil çıkmam lazım kızlar çok teşekkür ederim tekrar çok çok sağolun :))))

ozlemcim o zaman kesin disindendir ne kadardi kanin miktari
sonucta dislerini kasimak icin battaniyesini emiyor ya tahris etmistir dis etlerini ya da disi patlamistir ki onda da sonucta et yarilip icinden dis cikiyor oyle kan bulasmistir endise etme

bahaaar hosgeldin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…