2009 Eylül Anneleri

pofff ya bende artik sebzelerini blendirdan gecirmeden vermek istiyorum aslinda ama nasil olcak nasil baslicam bilemiyorum

gecen hafta sonu blendirdan cok az gecirdim baya taneli kaldi
ogure ogure 10 kasik felan yedi
en son kasikta buyukce bir brokoli sapi kalmis gordum ama alamadim agzindan (
nasil oguruyor sipa e tabi birazini kustu yediklerinin
bende korktum onca emek bosa gitmesin yedikleri heba olmasin diye geri kalanini yine blendirdan gecirip oyle yedirdim ((

filizcim ağzında birktiriyo ve yutamıyosa su ver ben öle yapıyorum katı bişi yedirirken muhakkak yanımda su bulunduruyorum hem bölelikle katı şeyleri yemeyi öğreniyo ben çok faydasını gördüm

saol bunu deneyyim su sorunumuzda var bizim benim oğlum suyu sevmiyo içmiyo kaşıkla denedim 3 kaşıktan sonra midesi bulanıyoo nasıl yapacam bilmiyom

ebrucum bıze dr en bastan oyle alıstırın dedı
çok sukur sıkıntı yasamıyoruz yıyor ama çok tanelı olursa ornegın tarhana:) öğğ öğğ ama mudahale etmıyorum yutuyo

slm kızlar keyifler yerindedir umarım ..
herkese hayırlı cumalar

kızlar köfte ile ilgi sorum olcak size
bi kaç kez çekilmiş dana kıyma az ekmek az soğan kimyon tuz maydanoz koycam eksik fazla bişi varmı?

pişrime tekniğiniz nedir?

ve nasıl veriosunuz eline bırakıp kendimi kemirio yoksa koparıp ağzınamı koyuyorsunuz ?

merve sordum ama cevap alamadım demissin
ben sana aliye verdigimiz ornek menuleri daha once 1 milyon kez yazdigim icin diger arkadaslardan ozur dileyerek yazayim
sabah kahvaltimiz fix zaten tam yumurta sarisi kibrit kutusuna yakin tuzu alinmis keci peyniri 1 cay kasigi tereyag 1 tatli kasigi gun kurusu marmelati (gun kurusunu suda cok az haslayip blendirdan gecirdim) 30 cc anne sutuyle karistirip yediriyoruz
oglen kefir icine meyve
onlarada ornek
3-4 yemek kasigi kefir icine yarim elma yarim muz
3-4 yemek kasigi kefir icine yarim armut yarim muz
3-4 yemek kasigi kefir icine ceyrek avokado yarim muz 1 tatli kasigi gun kurusu marmelati gibi

ikindi etli sebze
ornek
yarim kereviz yarim havuc ve 1/4 kabak ve 1 adet kofteyi buharda pisirip pisirme suyunuda sonra pisen sebzelere katip blendirdan gecirip sonra 1 cay kasigi tereyag ve zeytinyagi koyarak yediriyoruz
baska bir ornek
4-5 dal brokoli yarim havuc icine 1 parca kuzu etini yine yukardaki gibi pisirip veriyoruz
baska bir ornek kereviz bal kabagi ispanak ve 1 kofte buyuklugunde kuzu cigerini yine ayni yontemle pisirip veriyoruz

bunlari sebzelerini degistire degistire veriyoruz
simdi enginar cikmis onu verebilirsin pirasa semiz otu kirmizi biber karnabahar verebilirsin

biz aksam 4 ten sonra kati gida vermiyoruz sadece anne sutu aliyor sabah kahvaltisina kladar

bende sabahları peynırını cok fazla ezmıyorum kıyma tanelerı gıbı bıraz puturlu bırakıyorum.arada kusacak gıbı olunca bende alı babanın cıftlı gı ıle fış fış kayıkcı sarkılarını cok sevıyor o anda onları soyluyorum benım sarkılara dalınca yutuyor.taktık gelıstırdım.bebeklerın ılgı alanını kesfedtmek lazım.

Selam işim çıktı , yeni geldim:) Geçmişi çok okuyamadım , 7 Aylık olan tüm bebeklerimizi tebrik ederim :)

Ebrucum bende zorda kalınca rondodan geçiriyorum işin açığı süzgeçten geçirdiğimde de rondodan geçmiş gibi oluyor ben anlamadım pütür olarak farkı :) Zaten meyveleri püre şeklinde veriyoruz eti peyniri elden veriyoruz bir tek çorbayla pütür yiyemez hale gelmez heralde bilmem benim fikrim yani her iki şekilde de veriyorum ben .

nihal biz ekmek ve tuz katmadik
senden farkli olarakta ayrica yumurta sarisi ve sarimsak koyduk
sebzesine katacaksak buharda pisiriyoruz tek yedireceksek yagsiz tavada pisiriyoruz bazen biraz su koyuyorum yapismasin diye sonra da parcaliyorum kucuk kucuk oyle veriyoruz

yasemin evet aslinda meyvayi rendelenmis veriyoruz armut elma baya puturlu kaliyor
kahvaltisida aslinda puturlu e kofte verincede cigneyip yutabiliyor
iste sivi gidanin icinde puture alisamadi
insallah buyudugunde sorunsuz yer

saol bunu deneyyim su sorunumuzda var bizim benim oğlum suyu sevmiyo içmiyo kaşıkla denedim 3 kaşıktan sonra midesi bulanıyoo nasıl yapacam bilmiyom

benım oglumda suyu cokk sevmıyor ama gece cayını sevıyor mılupanın.onu ıcırıyorum onemlı olan sıvı alsıınlar sabah kalhvaltılarınada hıpp organık kayısı yada elma suyunu atıyorum.anne sutunden de zaten su alıyorlar

bende çorbasını az blendırdan geçiriom pütürlü bırakıom .. meyvesini rendeliom normal rendede kivi muz elma felan koyorum
dr az az bulgur pilavı verweblirsin dedi ama anlamadım nasıl pişireceğimi salça yok baharat yok eee haşlamamı yapcam bilmiyorumkismile

bide köfte sorumu anlatınnn lüfeeeeeeeeeennn

ebrucum dviti sadece güneşe çıkamadığımız zamanlar kullandım, söylemek istediğim oydu yani özür dilerim eksik yazmışım :)
güneşe çıkmaya başladığımızdan beri kestim vitamini de... yanlış anlaşılma olmasın da :)))
ben doktora götüremiyorum çocuğumu, hastanede "şikayet" soruyorlar takip yapılmıyor, özellere de gücüm yetmiyor...
özel hastaneler uygun desem gidip gelmem problem, kendi arabam olması lazım, onu da sattık....
onun için ayrıca vitamin vs vermiyorum... gerek görmüyorum ama yanlış anlaşılmasın kızlar herkesin kendi düşüncesi kimseye karışmak gibi bişey değil :)

pütür konusuna gelince, reyyan eti tavuğu çiğniyor, pütürlü ne olursa çiğniyor damaklarıyla :)
çiğnemeyi çabuk öğrendik, hiç dişimiz olmasa da :)))
çatalla ya da elimle eziyorum azar azar veriyorum, o da çiğniyor :)))

ebrucum en azından örnek olması konusunda çok yararlı oldun çok teşekkür ederim çok sağol :)))
ben de diğer arkadaşlardan özür diliyorum aynı menüyü tekrardan görmenizi sağladığım için :roflol:

peki sebzeleri nasıl yapıyorsunuz azar azar almak lazım taze olması için..
haşlayıp buzlukta dondurmak en iyi yöntem midir_?

Son düzenleme:

yumurta ekmek yerine tutsun die sanırsam sebzeye katılma kısmını anlamadım ya sebze çorbası yapıp buharda köfteyi pişirip içine mi ufalıosun :kedi:

her anne nın dusuncesı farklı olabılır tabı ama ben buzluk olayına sebze meyve de karsıyım.sadece et urunlerını dondurucuya koyuyorum.

ben sebzelerini organik aliyorum artik carrefour ve migrosta organik satiyor
aslinda ben haftalik aliyorum mesela 3 tane kereviz 2 kabak 5-6 tane havuc 1 paket brokoli seklinde
1 haftada tuketiyoruz sonra yeniden haftalik alisverisini yapiyorum

bende akşamları hipin karışık çayını veriyorum

Mervecim , ben az az ona göre alıyorum, işten çıkarken gördükçe . Yapraklıları taze ben evdeyken veriyorum , diğerlerini bir gece önceden yapıyorum ... Sebze alıp depolamayı düşünmüyorum mevsiminde ne varsa onu yemesinden yanayım fakat kereviz ve enginarı annem alıp buzluğuna koyacak benim için .

merve ben kullandıgım yapraklı olmayan tum sebezelerı buızluga atıyorum azar azar tekrar kullanıyorum. yada atıyorum ıspanak yemkegı yapıcam bıraz ona ayırıyorum kalanını kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…