2009 Eylül Anneleri

Günaydın herkese.
Sabah sabah küçük bir yaramazlık yaptı Doruk. Kahvaltısını hazırladım yediriyordum. Kahvaltısında labne peyniri yumurta sarısı zeytinyağı az büyümek ekmeği içi var.Ben tam kaşığı ağzına sokarken o da elini ağzına soktu. Orada hoooop gözüne. Deli gibi gözünü ovuşturuyor. Sağ gözünün içi komple labne oldu. Gözünü açamıyo falan o kadar yani.Hemen kaynamış suya yıkadım. ıçinde minik parçalar var gibi hala. Başka bişey yapmak gerekirmiki??

şimdi biraz araştırdım diğer kavonozlar açılmadığı sürece tazeymiş kefir mayası bulsam bende mayalayacam kesin çok faydalı

günaydın herkese ben dün keçi sütü aldım şimdi onu inek yoğurdu ilemi mayalayacam birde yoğurt makinesi hediye geldi şimdi o 6 kavonoz onda mayalayıp 2-3 gün yedirsem olurmuuu hani günlük mayalıyoruz ya

Canım biz Doruğa basından beri keci sütü kullanıyoruz allerjisinden dolayı.Ben ilk önce babymix ile mayaladım mesela sonra kendi mayamla devam ettim. OLur yani. Dün bende sormuştum aynı soruyu. Ben 3 günlük falan yapıyorum yoğurdunu 3 minik kavanoz. Açılmadığı sürece olurmuş.

meryem valla duzen oturtmakta devam ettirmekte cok zor
simdi biz zar zor bir duzen oturttuk alis gunduz sabah 9 da ve ogleden sonra 2 de olmak uzere 2 kez gunduz uykusu uyuyor
aksamda saat yedi bucukta uyuyor

ben sirf duzeni bozulmasin diye hafta sonu bile onu disari cikaramiyorum yani gunduz uykularini duzgun alsin ki gecede uyusun diye
eger alisverise gitmemiz gerekiyorsa tek gidiyoruz aliyi birbirimize emanet edip ya da uyutabilecegim ev gezmeleri yapiyoruz
aksam ise onun uyku saatinde kesinlikle evde oluyoruz
mesela eskiden haftanin 2-3 gunu aksam yemeklerini kayinvalide de yerdik
simdi yine oyle yapsak cocuk orda uyumaya baslicak sonra kaldir getir evde yatir derken uykusu boluncek diye pooof onu bile yapamiyoruz
belki abartiyorum alismasi lazim ama acikcasi 2 ay uykusuz kaldiktan sonra gozum yemiyor :(((

bizim oyle kesın su saatte uyur bu saatte kalkar dıyemıyoruz. gunde 3 4 sefer uyuyor alituna gunduzlerı. gunduz uykusunu 5 saate tamamlıyor bi şekılde. gece uykusuna ancak 11 gibi yatıyor. tabı bu bazen 10:30 11:30 oluyor. ama bunlar gece uykumuzu bozmuyor bızım.

ali tuna gunduz baya cok uyuyormus meryem
ali genelde toplam 3 saat bilemedin en fazla 4 saat uyur gunduz
ama genellikle 3 saati gecmiyor gunduz uykulari
ama geceuykusu uzun o yuzden belki gunduz az uyuyordur
cunku aksam 7 bucukta yatiyor sabah 7 de tamamen uyaniyor tabi gece aralarda uyanmalarini saymiyorum

bizim oyle kesın su saatte uyur bu saatte kalkar dıyemıyoruz. gunde 3 4 sefer uyuyor alituna gunduzlerı. gunduz uykusunu 5 saate tamamlıyor bi şekılde. gece uykusuna ancak 11 gibi yatıyor. tabı bu bazen 10:30 11:30 oluyor. ama bunlar gece uykumuzu bozmuyor bızım.

meryem bizim de öyleydi uykumuz
sabah ben işe giderken kalkıp bi saat oynayıp tekrar uyuyodu
sonra 11:30 gibi yeniden uyumak istiyodu
16:00 gibi bi kez daha
ben geldikten sonra da 19:00 da bi yarım saat daha uyuyodu
gece uykusuna da 22:00 23:30 arası bi zamanda geçiyodu
şimdi annem yeni düzen oturtmaya başlamış
sabah uykusunu yine uyuyor
11:30 daki uykusunu 13:00 a kaydırdı
ben gelmeden önce de saat 16:30 gibi bi yarım saat şekerleme yapıyor
ve akşam 20:30a kadar zor dayanıyor
direk gece uykusuna geçiyor
yaklaşık bir haftadır maksimum 21:00a kadar uyanık kaldı
hem ona da iyi geldi hem de bana akşam onunla güzel bir zaman geçirdikten sonra kendime dinlenme vakti kalmış oldu

ebru alituna işte 11:30 gibi uyursa 9 da kalkıyor..
eylül bizimnki uyku saatleri ile oynatmıyor:) uykusu gelince ya ıuyuyacak yada kıyameti kopparacak:) açlık falan dert değil ona ama uykusuzluga dayanamıyor kuzum

birde bende istemiyorum çok erken uyumasını bırlıkte zaman gecırmedıgımız zaman ben abartılı bir şekilde kendımı kötü hissediyorum.

meryem eda da uykusu geldiğinde kıyametleri koparıyor
odaları gezdirerek camdan baktırarak falan oyalamaya çalışıyor annem uyku düzenini oturtana kadar
erken uyutmak konusunda da haklısın
ben de bazen akşam o uyuduktan sonra özlüyorum
o yüzdeen 20:30 da uyutmayıp 21:00 e kadar oynatıyorum bazen
ama bazen de işte iyi geliyor
o uyumadan hiçbir iş yapmıyorum uyuduktan sonraya bırakıyorum tüm işlerimi

aslinda toplamda ayni uykuyu aliyorlar
bizimki gunduz uyumadıklarını geceye atmış oluyor :)))
biz aliyle sabah yarim saat ogle yarim saat aksamda 2.5- 3 saat gecirmis oluyoruz birlikte
yani gunde toplam 4 saat felan ediyor az belki ama ali de aksam uyku saatiyle kesinlikle oynatmiyor
eger uyku saatini gecirip biraz fazla ayakta tutarsak bu sefer gece zirt pirt uyaniyor

ya bende eylule katiliyorum
ali uyumadan hic bir sey yapamiyorum bende
sonucta yemegimizde olmuyor yemek hazirlamam yememiz ortaligi toparlamam aliyle imkansiz cunku surekli benimle olmak istiyor evdeysem hep ustumde tepemde
o yuzden o saatte uyuyunca ancak aksamin geri kalani zaman olarak yapacaklarima yetiyor :(((
tabi ben senin kadar gece kalamiyorum meryem saat 11 de devriliyorum aksam
sinir oluyorum kendime niye bu kadar uykum geliyor diye

ben sabah cıkarken uyuyor oğlum oglen gıdemıyorum ee akşam ben 6 da evde oluyorum. 6 dan sonra 1 saat daha uyuyor oğlum. o 1 saatte iş yapıyorum bende o uyuyunca gece 12 de falan cantamı vs hazırlayıp yatıyorum. benım eşimde ev işlkerinde yardımcı oluyor

merhaba kızlar,
ne var ne yok. bizde durumlar aynı her zamanki gibi çok yoğunum, az önce
perdeleri taktım kollarım koptu resmen.ali'yide uyuttum, dinlenem azıcık.
burayıda hep merak ediyorum.

filiz hoşgeldın. ohh ne guzel temızlık yapıyorsun. bende gecen perdelerı yıkadım ama camların yarısı silindşi yarısı pis:)

meryemcim, hoşbulduk canım.
çaktrma yorulduğum yerde bende es geçiyorum:)
meryem oğlunun dişi çıktımı, bizde hala yokta. burnumuzda hep kapalı
atlatamıyoruz hergün burun damlası veriyorum nerdeyse.

aynı durumdayız filkiz. bizimde dşişmiz yok burun bır ara çok tıkalıydı sımdı ıyı. ben burnu tıkanınca cold mix diye bir damla kullanıyorum. yastıgına falan damlatıyorsun mentollü bişey acıyor burnunu rahatlatıyor

kizlar bizim eve haftada 1 temizlige bir bayan geliyor rahat ediyorum yoksa bana kalsa evi pislik goturur
tabi bahar temizligi yinede yapmak lazim
o dip kose temizliyor camlari siliyor ama tullerin yikanmasi koltuklarin silinmesi ve halilari da yikatmam gerekiyor bu aralar

Temızlıge gelen kadın onlarıda yapmıyormu ebru? Perdelerı ben kendım yıkıyıp asıyorum gerısını temızlıge cagırdıgım zaman kadın yapıyor

off temizlik işi çok yorucu ebru yaa, dün kızım birde almış eline su dolu
bardağı gel evin içine dök ne güzel deniz yaptım diyo birde pişkin pişkin gülüyo, çok kızdım,
sonrada içli içli ağlamaya başladı bide benden özürdilede gönlümü al diyo şaka gibi.onca işim varken birde yerleri sildim:(

Back
X