2009 Eylül Anneleri

hanımlar dıs olayı genetık anne babalarınıza dıslerınızı ne zaman cıkartttıgınızı sorun.kalsıyum la falan ılgısı yok dıs cıkarmanın.benım oglan da dıs yok beklıyoruz ama gec cıkarması ıyıdır dıyor eşım.onemlı degıl dısı saglıkları yerınde olsunda.
her cocugun ılgı alanları motor gelısımı farklı o yuzden ben hıc baskı yapmıyorum kısıtlamıyorum salondakı çiçek ıncık boncuk vs hepsını bu aksam kaldırıcam cunkı ev kazalarımız basladı.cok onemlı.gecen gun esımle nısan resmımızın oldugu cerceveyı dusurdu surunup gıtmıs 1 dk da oldu.bı geldım oyun halısının ustunde yok.tv sehbasına kadar surunup en alt gozdekı cerceveyı ındırmıs.ses cıkınca mutfaktan kosup geldım.bı saat bacaklarım tıtredı.ccoookkkk dıkkat etmemız gerek ev kazalarına.her seyı tum cıncık bıncık her seyı kaldırıcam.

kızlar benim kızında 3 dişi var

dede hadi baba aca diyor şarkı söyleyince el çırpıyor ve el sallıyor ama benimki sadece tam olarak oturuyor döüyor 3 - 4 kere ard arda kreşte şarkılar öğreniyor ve tabii ben ve eşimde her gece serviste 1 saat boyunca şarkı söylüyorum

selam kizölar nasilsiniz
bebeler nasil
GAMZEEEEEEEEEEEEEEEEE kiz senin cocuk doktorun kim iyimi izine gelecegimya dr ariyom

benimkinde 8dis var,ayakda duruyor,cak cak yapio ,dede,baba,mama, ebe diyoooo memislerime vuruyor sacimi cekiyorrrrrrrr,donuyor altini baglatmiyorrrrrrra.s:nazar::nazar::nazar:

canım bodrumdamı bu aradığın şey seni yahuuu :)))
ben izmire gidiyom doktora...
ama alt komşum uğur bey bodrumun en iyi çocuk dr.uymuş....
istersen ayarlarız bişiler....

bu arada belizde baba dede mama meme ve ve (ver ver anlamında ) diyo alkış filan yok zor oturuyo ama fırıldak gibi dönüyo kıpır kıpır... ama biz IQ dan çok dırdırcı bir annenin kızı olmasına bağlıyoruz bu durumu :))))))))))))))) :roflol::roflol:

bebeklere arada ceviz veriyoruz ya
acaba badem de verilebilir mi

valla ben daha cevizde vermedim bademde deneme fırsatım olmadı yarına başlıcam kısmetse çok vicdan azabı çekiyorum yaa düzenli bakamadım düğün yoluna çocuuma :((((

ayrıcana canım yaa şu resideki mahlukatı çok aradınmı yaa valla sayfayı açamıyom tüylerim tiken tiken öğürcem az daha bakarsam hayatta en iğrendiim iki şeyden biri bu ya -tatlicadiarzu- :gitme:mafoldumbenbilmiyorumkismile:1no2:

bu arada cok aratırdım denız balıklarını carfıer dan norvec somonu aldı az once esım getırdı.ufak parcalar yaptım 6 porsıyonluk falan gerısını derın dondurucuya koydum.en yuksek omega somon da yaglı ama olsun kılcık derdı de yok.mercan balıgıda vardı fakat korktum kılcıgından.aksamabuharda pısırıp verıcem bakalım begenecekmı.
bu arada bım de yaban mersını kurusu satılıyodu.bugun aldım.bebekler ıcın cok faydalıymıs.hıpp ın yaban mersınlısıde var.bılgınız olsun almak ısteyen olursa dıye.

gamze hoşgeldin
hayırlı olsun düğününüz
dünürünüzün sağlığı nasıl

SELAM CANIMMM
çok teşekkür ederim inş mtlu olurlar düğün yapınca bizden tarafa telaş bitti ama onların çabaları başlıcak asıl şimdi.. :)
dünürümüz günden güne bozuluyo.. canımız sıkılıyo üzülüyoruz ama elden bişi gelmemesi kadar kötü bi durum yok...
çokiyi bi insan ama....... hepte iyileri buluyo hakkaten o kahrolası hastalık....

selam cicozlarım ben geldim yine :D ooo kimler varmış kimler :DDD

canikooom velkaaaamm nassın bakaaam :)))

balık yagları hakkında soylenenlerı paylasmak ıstedım
Somon balığının her derde deva bir çok faydası vardır,kısaca özetlemek gerekirse; -Somon balığının çok besleyici ve lezzetli sindirimi de kolay olan bir havyar�(yumurtası) -Yine sindirimi çok kolay olan,özellikle fileto olarak pişirilen, çok hafif bir eti -Kalp damar sertliğine çok iyi gelen,Omega3 ve Omega6,yağları içeren bir yağı vardır. -Ayrıca somon balıkları olta balıkçılığı ile avlanarak hem stres atma hem bir doğa sporu malzemesi olarak kullanılır. Omega 6´dan zengin diğer kaynaklar : Ayçiçeği -Soya -Mısır -Tahıl -Kuşüzümü
-Bitkisel sıvı yağlar (Zeytin yağı, mısır özü, ay çiçek yağı, soya yağları, fındık yağı vs.)
Omega yağ asitleri özellikle balıkta bulunuyor. Ancak başta semiz otu olmak üzere, yeşil yapraklı sebzelerde, fındık, badem, ceviz, avokado gibi besinlerde de bu yağlara ``rastlamak'' mümkün. Omega 6 ise daha çok bitkisel sıvı yağlarda bulunuyor. Uzmanlar omega yağ asitlerinin dışarıdan alınması gerektiğini söyleyerek, balıkyağı hapları konusunda daha dikkatli davranmayı öneriyorlar.
Doç. Dr. Ali Serdar Fak, ``Biz hastalarımıza hap önermiyoruz. Önermemiz için elimizde, kesin bilimsel kanıt olması lazım, ancak şu anki bilimsel veriler yeterli değil. Sonuçta bu, yapay bir şey. Ayrıca bu işin maliyeti de var. Uluslararası kardiyoloji cemiyetlerince, sağlık kuruluşlarınca, üniversitelerce balıkyağı hapları henüz önerilmiyor. Çünkü olumlu etki yaptıklarına dair veriler yeterli değil. Bunun yerine sağlıklı beslenme öneriyoruz. Haftada 2-3 kez beyaz et yemek yararlı olabilir'' diyor. Peki tezgahları gün geçtikçe daha fazla süsleyen Omega 3 veya Omega 6 yağları içeren margarinler, tereyağları, hatta yumurtalar ne kadar yararlı? ``Bu ürünlerin sağlığı, özellikle de kalp sağlığını koruduklarına dair elimizde henüz kanıtlanmış, bilimsel bilgi yok'' diyor Doç. Dr. Ali Serdar Fak. Yani yapay ilaçlar yerine, ``doğal ilaçlara'' yönelmek en doğrusu...
OMEGA YAĞ ASıTLERıNıN YARALARI
-Kalbi ve kalp damarlarını koruyor. -Damar sertliği, tıkanıklığı riskini azaltıyor. -Kolesterolü dengeliyor. -Kan şekerini düzenliyor. -Baş ağrılarında, depresyonda olumlu etki ediyor. -Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini artırıyor. Omega 3 ve Omega 6 içeren gıdalarla -beslenen annelerin bebekleri daha sağlıklı oluyor. -Cilt güzelleşiyor, daha sağlıklı oluyor. -Saçlar parlıyor. -Bağışıklık sistemi güçleniyor. -Böbrek fonksiyonlarına olumlu etki ediyor. -Romatoid artritli hastalarda eklemlere olumlu etki yapıyor. -Tansiyonu düzenliyor. -Ülseritaf kolit de etkili. -Kronik akciğer hastalıklarında etkili.
Somon Balığının Başlıca ve en önemli tüketim yollarından birisi;FıLETO.
SOMON BALIKLARININ ıNANILMAZ YOLCULUĞU

iyidir gamzem seni sormalı. düğünleri yaptık ikimiz de. gerçi benim sırada 1 kaynım ve 1 görümcem daha var :) sonra şükür bitiyor :))))

slm gamzecim sen nasılsın ii dilelim ii olalım mehmet fatih ateşli dünden beri başında nöbet tutuyorum ilk kez hasta oluo elim ayağım kırık öle oturuyoz işte

canım bodrumdamı bu aradığın şey seni yahuuu :)))
ben izmire gidiyom doktora...
ama alt komşum uğur bey bodrumun en iyi çocuk dr.uymuş....
istersen ayarlarız bişiler....

bu arada belizde baba dede mama meme ve ve (ver ver anlamında ) diyo alkış filan yok zor oturuyo ama fırıldak gibi dönüyo kıpır kıpır... ama biz IQ dan çok dırdırcı bir annenin kızı olmasına bağlıyoruz bu durumu :))))))))))))))) :roflol::roflol:

valla ben daha cevizde vermedim bademde deneme fırsatım olmadı yarına başlıcam kısmetse çok vicdan azabı çekiyorum yaa düzenli bakamadım düğün yoluna çocuuma :((((

ayrıcana canım yaa şu resideki mahlukatı çok aradınmı yaa valla sayfayı açamıyom tüylerim tiken tiken öğürcem az daha bakarsam hayatta en iğrendiim iki şeyden biri bu ya -tatlicadiarzu- :gitme:mafoldumbenbilmiyorumkismile:1no2:

:roflol: gamze süpersin yaaa
ben kızıma karnımdayken bile hep tırtılım derdim
sonra doğdu yine tırtılım dedim
şimdi bi serpildi cilveler falan başladı kelebeğim diyorum
seni mi kırıcam kelebek resmi koyarım ben de :1hug:

bu arada gamze Allah şifa versin hastanıza
bişe yapılamıyosa da inşallah ağrısı sızısı olmaz rahat rahat yatar bari
çok kötü ya Allah çaresiz bırakmasın

iyidir gamzem seni sormalı. düğünleri yaptık ikimiz de. gerçi benim sırada 1 kaynım ve 1 görümcem daha var :) sonra şükür bitiyor :))))

oh oh yokmu arttıraaaaaaaaaannn :)))))))))))))))))))))
ben iyiyim evimdeyim ve iyiyim çokk şükürrr :)))))))))))))))))))
bukadar düğün seni yorar bi tanesine senin kılığında ben gidim bari :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :roflol::roflol::roflol:

slm gamzecim sen nasılsın ii dilelim ii olalım mehmet fatih ateşli dünden beri başında nöbet tutuyorum ilk kez hasta oluo elim ayağım kırık öle oturuyoz işte

canımcım diş olabiler mii??????
ateş başında elelri ve ayaklarındamı???

:roflol: gamze süpersin yaaa
ben kızıma karnımdayken bile hep tırtılım derdim
sonra doğdu yine tırtılım dedim
şimdi bi serpildi cilveler falan başladı kelebeğim diyorum
seni mi kırıcam kelebek resmi koyarım ben de :1hug:

Allah razı olsun valla bak sayfayı açamıyodum çok diskiniyom naapim yaa :)))))
kelebek de sen oh maşallah neymiş o öle tırtılım kırtılım bilmemne :))))))))))))))
sev şöle efendi gibi kuşum de çiçeeem de ama tırtılım deme yaa ııyy tüylü tüylü kalktı bütün tüylerim ayağaaaaaaaaaaaa delikafadulden
bu arada gamze Allah şifa versin hastanıza
bişe yapılamıyosa da inşallah ağrısı sızısı olmaz rahat rahat yatar bari
çok kötü ya Allah çaresiz bırakmasın

saol canım Allah razı olsun...... amin yaa... çaresizlik çok zor....
inş çok ağrısı olmadan sürünmeden geçirir bu süreci yaa....

handan geçmiş olsun ates te ınsan ne yapacagını sasırıyor malesef bızımde 15 gun evvel oldu. bızde diş bekledık ama hala gelen yok

handancım inşallah hemencik geçer canım ya. olacak arada bunlar napalım. bir sorun olmasın da azcık dinlenir kuzu. sen de üzme kendini olur mu canım.
gamze git annem hepsine sen git walla bana uyar :)
ben azcık kaçam işler bastırdı. oğluma geç gidiyom yoksa. öptüm şincilik.

Back
X