2009 Eylül Anneleri

๒คl๒öςєğเ๓;13036729 .!.:
kızlar bişe sorcamm sizin bebeler kaç kilo? benimki 8 bucuk kilo..

canim kg dert etme burda herkesin bebegi ayni gun dogmadi,aynikg dogmadi ,anne suttunu bazisi alodi bazisi almadi,her bebe farkli seker kg saglik demek degil bebegin saglikliysa bos ver kg olmasin ne guzel masallah senin kine.

ayfercim suda içmiyor.hanımefendi. ama son iki gündür bin takla atarak birer tatlı kaşıgı z.yagı verdim ama hala tık yok. toplasan gün içinde 5-6 kaşık su içirebiliyorum.

canim kg dert etme burda herkesin bebegi ayni gun dogmadi,aynikg dogmadi ,anne suttunu bazisi alodi bazisi almadi,her bebe farkli seker kg saglik demek degil bebegin saglikliysa bos ver kg olmasin ne guzel masallah senin kine.

canım elbette farkındayım zaten kilo ile saglık ölçülmediginin ama merak ettigim için sordum. zaten kilo takıntım yok ama son zamanlarda kendimi cok yıpratıyorum bebegimi besleyemedigim düşüncesi beni delirtiyor bu sebeple sordum.

aynen katiliyorum demetcim.bizimki 8 ayi gecti 4 kilo dogdu e simdi 10 kilo masallah ama kistas degil kilo yani.
๒คl๒öςєğเ๓;13036829 .!.:
ayfercim suda içmiyor.hanımefendi. ama son iki gündür bin takla atarak birer tatlı kaşıgı z.yagı verdim ama hala tık yok. toplasan gün içinde 5-6 kaşık su içirebiliyorum.

anaa kis bizimki cok su iciyor deliriyor yoksa.hayret sasirdim seninkine.aglama tutunca dene bakalim suyu.kayisi rondoda cek meyvelerle ver bakalim belki iyi gelir armut ozellikle.

husniye
bizde kabak armut avokado cok ise yariyor kaka konusunda ama sizinki tai kronik olabilir surubu kullanin madem doktor vermis
kilo konusuda valla ali 3150 dogmustu 2800 cikmisti hastaneden
o kadar iyi yiyor ek gidayi ama zar zor 9300 felan oldu
persembe doktora gitcez tam kilosunu o zaman ogrenicez bu bizim tarttigimiz
yani senin bebeginin kilosu da cok iyi masallah zaten erkek bebekler biraz daha kilolu oluyor bu zamanlarda hem de yemiyor istahsiz demissin ama dedigim gibi kilosu cok iyi masallah

ebrucum kesilmez canım akşamdan akşama bile emse kesilmiyo sadece daha az olur..merak etme canım..
ebrucum resimleri hemen siliyorsunuz ben hiç birini göremiyorumm yaaa....

Ebru uyku hallerını kolla emzır benımkıde emmedı emmedı al ıste cok azaldı sımdıde emmek ıstıyor. Uykuya gecerken emerekj uyumak ıstıyor

slm kızlarr ebrucum bendede aynı sorun var ama benim sütüm azaldı sadece geceleri emiyor gunduzde azcık emiyooooo buarada nasılsınız bakalım herkes iimi ya eskisi gibi giremiyorum topiğe bu veleti yürüteçe koyunca heryeri dağitiyorr peşinden koşuyorum yaff

valla sut olayi bende gunde toplasan 60 cc heralde gitgide azaldi.bizimki emerek uyuyor ama keske bol bol gelsede yarasa ama ne gelse kar ya.
bu arada yurutece cok koyma fatos hep soyleniyor erkekler icin iyi degilmis.hos ablam hem erkek hem kiz cocuk sahibi Allah bagislasin.ikisinide koydum bisicik olmadi diyor simdi biri 10 biri 11 yasinda masalah.

ayfercim uzun vadeli hasarlardan dolayı ıstenmıyor annem gecen tv de izlemi,ş erkek bebeklerde kısırlık yapabılıyormus. ne kadar dogru bılemem ama ben almadım yurutec.

ben deldim...

bana kilo falan demeyin kızlar rüzgar 7400, benden daha çok yiyo rüzgar ama kilo almıyor... babaya çekmiş, babası da küçükken çok zayıfmış.... ama çok sağlıklı maşallah... artık kuş nerde annecim diyorum cama yöneliyor, saat nerede diyorum duvardaki saate bakıyor. herşeyi anlayabiliyorlar artık... anneanne nerede diyorum, anneanneye bakıyor... akıllı bıdıklar bunlar yaw...

rejimim de çok iyi gidiyor.... abur cuburu kesince biraz kilo verdim, tartılmadım, ama eski kıyafetlerim artık rahat oluyor.....

herkes iyidir umarım....

ebrucum dün hastaymışsın çok geçmiş olsun....

canim benimkiside ayni hicbisey yemiyor sabahdan beri
40gr kahvalti
2kasik elmali yogurt
toplam 10dk anne suzttu emmdi okadar.
DISI gec cikan bebekler hala iyi kg alir disi erken cikanlarda kg alimi cok az oluyor veistahsiz oluyorlar hemde cokda hareketliler.
ayfercim uzun vadeli hasarlardan dolayı ıstenmıyor annem gecen tv de izlemi,ş erkek bebeklerde kısırlık yapabılıyormus. ne kadar dogru bılemem ama ben almadım yurutec.

aaaaaaaaaaaaaaaaa ilk defa duydummmmmmmmmmmmmm:1shok::1shok::1shok:

haklısın canım cok koymuyorum ama nerden baksat gunde 1 saati buluyodurr durmuyoo çünkii yatmak istemiyooo ya buarada sizinkilerrin kilosunu duyunca ben şüpheye düştüm obezmi olcak benim oglum diyee

ya kızlar ben iki tane kitap okudum yürüteçle ilgili hiçbirinde de erkekler için böyle bir sorundan bahseldilmiyor, acaba türkiye içinmi geçerli bir durum :) sadece yürüteç kullanımında bebeğin evde yaşayacağı tehlikelerden bahdsediliyor, kitaplar o kadar kapsamlı olmasına rağmen.....

bu arada ilk adım ayakkabısı aldınız mı, bugün baktım 18 numara birtane, içidışı deri, ama ne alcacağıma karar veremedim... kifidise falan baktınız mı... yazın spor ayakkabısı ayaklarına rahat vermez diye düşündüm... terletir falan diye....

ay herkesçikler nerede kendim çalıp kendim söylüyorum.....

ayfer hayırlı olsun yeni laptopun....

meryemcim kaşığa yaklaşımı nasıl oldu oğluşunun....

Türkiye'de de satılan biberonlarda birçok hastalığa neden olabilen madde kullandığı ortaya çıktı

ıngiliz şirketlerinin Türkiye'de de satılan biberonlarında bebeklerde kısırlık, diyabet ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığa neden olabilen BPA adlı kimyasal madde kullandığı ortaya çıktı.

ıngiltere'nin saygın gazetelerin...den The Independent'ın, dün manşetten verdiği "Biberonlarda sağlık tehlikesi" başlıklı haberi, başta bu ülkede olmak üzere dünyanın dört bir yanında büyük panik yarattı. Gazete, ıngiliz bebek ürünleri şirketleri Boots ve Mothercare'in, biberonlarında Kanada ve Amerika'da bebeklerde birçok hastalığa neden olabilen Bisfenol A maddesi kullandığını ortaya çıkardı. Kısaca BPA olarak bilinen bu kimyasal maddenin, meme kanseri, kalp hastalıkları, obezite ve hiperaktivite ve diğer birçok hastalıklara neden olduğu öne sürülüyor.

ABD'de yasak

Kanada ile ABD'nin Connecticut, Minnesota ve Wisconsin eyaletleri, BPA maddesinin bulunduğu biberonların satışını yasaklamıştı. Amerikan ılaç ve Gıda Dairesi (FDA) bu maddenin bebek ve çocuklar üzerinde kullanımından endişe duyduğunu, bebek ürünlerinde kullanılmasına karşı olduğunu açıklamıştı. Üreticiler, BPA'yı, plastikleri daha dayanıklı hale getirmek için kullanıyor. BPA üzerine yürütülen yüzlerce araştırma maddenin laboratuvar fareleri ve maymunlarına hasar verdiğini ortaya koydu. Türkiye'de satılan biberonlarla ilgili VATAN'a açıklamala yapan Mothercare Türkiye Kategori Müdürü Müge Özkan, kendi ürünlerini Türkiye'ye getirmediklerini Chicco ve Avent markalarını sattıklarını söyle.

Türkiye'de yasak yok

Özkan şöyle konuştu, "Biberonlarda BPA maddesinin zararlı olduğu bilgisi iki sene önce Kanada'da ortaya çıktı. Şu anda ABD ve Kanada'da yasak sözkonusu ama Avrupa'da herhangi bir yasak yok. Şu anda Türkiye'de bu maddeyi içeren ürünler satılıyor. Ama bir yandan da bunu içermeyen ürünler de üretilmeye başlandı. Chicco bir süredir satışa başladı. Avent ürünleri de önümüzdeki günlerde Türkiye'de çıkacak. Araştırmalara bakıldığında BPA içeren biberonların zararları üzerine araştırmalar devam ediyor. Bu konuda yapılan araştırmalara bakıldığında gün içerisinde 50'den fazla kullanılan ve sıcağa aşırı maruz kalan biberonlarda zarar söz konusu. Avrupa'da şu anda bir yasaklama sözkonusu değil o yüzden Türkiye'de de satışı yapılıyor" dedi.

Chicco: Zararlı değil

Chicco Türkiye yetkilileri de polikarbonattan üretilen biberonların, bebek sağlığını etkilediğine dair risk olasıklarının ortaya konulduğunda, bir bebeğin normal biberon kullanma sıklığının en az beş katı kadar kullanıldığı zaman riskin ortaya çıkma ihtimalinin olduğunu belirttiler. Chicco yetkilileri, "Biz bu biberonları satmaya devam edeceğiz çünkü bebek sağlığına zararlı olmadığı fikrinin arkasındayız. Ama buna alternatif olarak polikarbonat içermeyen biberonlarımızı da piyasaya sunduk" dediler.

gulaycım masallah ruzgara bzımkıler henuz neyın neyı ıfade ettııgını cok fazla bılmıolar.anne baba tanıolar ama kuşmuş,saatmiş bılolar yanı en azından bzımı oyle.maslhh cabuk ogrenecek demkkı senın zıllı:)

fatoş seninki kaç kiloki...:)) gülay hoşgeldinn naber...aman boşver kilo önemli değil sağlıklı olsunlarda kızlar benim oğlan hep ağlayarak uyanıyo yaaa üfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…