2009 Eylül Anneleri

6 aylık olan erkek , 2 yaşlarında olan kız, bir de onların büyüğü sanırım 3 ve 5 yaşında iki erkek var..... kız 3 yaş civarı da olabilir, ama en büyük erkek 5 i geçmez.....

kızlar artık gönlümüzden ne koparsa , teyzeme çekinerek kullanılmış kıyafet alırmı diye sordum, teyzem bütün gün sokaklarda çocuklar almaz olurlarmı diyor... herşeye muhtaçlar diyor.

Baharcım ben ne güzel bırakmış demiyorum , sadece nedenini bilmediğim için bir şey diyemem dedim yani bende çok üzüldüm ve içim parçalandı...

eğer yasemincim bi şekilde hafta içi senle buluşup konuşalım, olmadı sana da uyarsa ikimiz de bırakıp gelebiliriz, tabi sen geç çıkıyosun ama işten.....

bence daha güzel olur.. üç takım kıyafeti bile olsa idare edilir ama açlıkla idare edilmez.. en azından yavruların beslenmesine katkımız olur.. yazık yavrulara yaa..

ben süt sağmaya gidiyorum şimdi, kızlar aklınıza fikir gelirse lütfen burada yazışalım, beni de yönlendirin lütfen....

Gülaycım ben gelemem ben hiç soğukkanlı değilim , salya sümük ağlarım orada yoksa izin alabilirdim bir şekilde ama dayanamam insanları daha çok üzerim .Ama mutlaka buluşalım , ben bunların dışında öksürük şurubu ateş düşürücü , ve devit de getirebilirim.

gülaycım ben kıyafet göndericem canım. pazartesi kargonu yaparım nasip olursa.
para ile dediğin gibi mama, yiyecek ve bez almak daha mantıklı. ek gıda hayal deme hayatım. hazır kutu muhallebilerden de al bence yer bebiş.

offf gune ne bicim basladim yaaa
gulaycim yazdiklarini icim parcalanarak okudum dayanamiyorum cocuklarin bebeklerin yaslilarin bu kadar zor durumda olmasina
hele kendi oglum bir ogununu yemese ay ac kaldi gelismicek diye ne kadar dert ettigimi dusundukce omasumlarin ac kalmalari daha da fena yapiyor
allahim herkese yardim etsin boyle sucsuz gunahsiz insanlari bu kadar zor caresiz durumlara koymasin
simdi dusunuyorum biz yardim edicez ama bu da onlari kisa sure idare eder sonra nolcak niye ulkemizde bu kadar zor durumda olanlar icin birsey yapilamiyor
kalacak yer ne bileyim maas felan baglanamiyor ((

alinin kiyafetlerini bende dagittim bez mama islak mendil kiyafet en gerekliseyler ama dediginiz gibi hepimiz alip gonderirsek gereginden fazla ayni seyden almis olabiliriz onun yerine para gondermek boylece sadece bebecigin degil digerlerininde ihtiyaclarinin karsilanmasini saglamak daha mantikli
cunku yaslilar icinde market alisverisi felan yapilip en azindan bir sure ac kalmamalari saglanabilir

gulaycim sana gercekten cok is yuklemis olacagiz ama inanilmaz sevaba girdin gireceksin :)
bende hesap numarani gonderirsen bir miktar para gondermek isterim.
boyle bir seye vesile oldugun icinde cok tesekkurler

Gülaycım bir şeydaha aklıma geldi bu insanlar yani dedeyle nine çalışıyorlarmı biri mi bakıyor onlara yani fakir fukara fonuna müracat edebilirlermi yani çok zor biliyorum ama şimdi yardımlar tamam da sonra ne oalcak insan ister istemez düşünüyor of ellerinden gelen bir işleri var mı bir şeyler yapabiliyorlar mı merak ediyorum , başka nasıl yardımcı olunabilir diye .

yasemin aslında artık olanaklar eskisi kadar kısır değil. devlet hastaya da yaşlıya da kimsesize de hertürlü yardımı yapıyor. belediyeler de öyle. bence gülaycım bu yollar da araştırılabilir. sen devlet dairesinde çalışyorsun girişken insansın bi soruştursan cnm?
mesela burda belediye yaşlı ve engellileri rehabilitasyon ya da bakımları için özel araçlarla evlerinden alıp evlerine bırakıyor. devlet engelli ya da yaşlısına bakana maaş bağlıyo vs.

Evet baharcım haklısın , işte en önemlisi ne kadar muhtaç olduklarını tespit etmek , geçici takviyler nereye kadar devletin yardım edebilmesi içinde bazı şartlar lazım mesela hiç bir yerden maaş almamaları falan ya da işte emekli mi değil mi , yani pek çok şart arıyor , bakalım Gülay gitsin öğrensin neymiş değilmiş ,sonuçta birilerinin eline baka baka büyüyen çocukda sonuçta ne yazık ki topluma yararı olan değil zararı olan birey olarak yetişiyor ama masum çocukalrında günahı yok ki iki ucu p...lu değnek yani .

yasemin eşim de aynı şeyi sordu. hiç gelirleri var mı? baba napıyo diye canım. yoksa zaten devlet yardım eder eminim. aslında ne olursa olsun belediyeyte başvurulursa kesin yardım alırlar bence.

arkadaslar kaymakamlık asıl bu tur yardımlarda one cıkan.bence kaymakamlıga basvurulsun.mutlka yardım edılecektr.sadece bızım gonderdıgımız kıyafetle mamayla olacak sey deıl bu.kı bızım gonderdıgımız uculen kıyafetler kıslık seyler olacak.cocuk 6 aylık olmus ek gıdaya gecmelı kı zaten mama alamadıklarından belkı de kendı yedıkelrınden verıyorlardır.o yuzden para gondersek kaymakamlıktan yardım gelene kadar daja ıyı olmaz mı sızce.nacızane fıkrım..

kızlar doğanın dokuzuncu ay randevusu nedeniyle ben doktora gidiyorum şimdi. hepinizi öpüyorum. hesap numarası alabilirsem para göndermek isterim teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…