2009 Eylül Anneleri

tşkler tülaycım :)) cnm sende sıkma canını evt ishal değil senin oğlun 5-6 yı geçerse ve çok sıvı yaparsa ishal yerine geçer korkma ..

Tülay 1 yaşından itibarenn vermek lazım değil mi? yada ben yanlış biliyorum. canım sulu kakadır o merak etme. bizimkide 1 haftadır kabız gibi
cnmmm ben diğer demir ve d3 vermiyorum haricen ve beyin gelişimi için çok faydalı yeni başladım daha vermeye ama 7 yaşına kadar öneriyorlar

canmmm mühim olan bebeğinin sağlığı genel kan testleri yapıldımı? kg almaması ile ilgili?ama resimlerde gayet iyi görünüyor maaşallah oğluşun

Şimdi Gülayla konuştum çok yoğunmuş o yüzden giremiyormuş, Cumartesi günü çk güzel bir yiyecek alışverişi yapmış zaten yazmış onu.

Şimdi çevresinden de araştırıyormuş ama toplanacak yardımlarla basit bir çamaşır makinesi alsak daha mı iyi olur diye bana sordu , benim de kafama yattı sonuçta evlerinde makine yok 4 çocuk ( 1 tanede kadının kendi kızı varmış ) 2 de yetişkin ... Bilmiyorum siz nasıl düşünürsünüz arkadaşlar , makinemi yiyecek mi , giyecek mi ?Akşam bakabilirsem bakarım ancak dedi Gülay . Bence makine daha öncelikli gibi geliyor , zaten her türlü yardıma da açıklarmış.

kızlar evet kılo almayınca ınsan bı kalıyor ama kilo saglşık gostergesı değil. benım oğlum gecen kontrolde 3 haftada 100 gr almıstı bu sefer 5 haftada oldukca ıyı almıstı. dr da dengesız dedı :)

tulaycim valla ben bazi seyleri kendim agzimda ezip oyle aliye yediriyorum mikrop olayini coktan astik yani

meryemcim gobek mi kizdirma beni valla
tosuncuk gibiyim ve ona ragmen iki tane pikini aldim giycem

banada oglum spor ayakkabi aldi ihtiyacim vardi cunku :)
dunde ilk once kayinvalidemlerle kahvalti yaptik aksam da balikciya gittik yemek yedik hep beraber
yalniz bu anneler gunu bana baya pahaliya maloldu
annem ,kayinvalidem ,babannem ,amcamin karisi ve bakicimiza hediye aldik belimiz bukuldu

ebru ben
enginar,kabak,semiz otu,havuç,patates,tarhana, kıyma ve tereyağı t.soğan ve sarımsak katıyorum bunlara
yoğurt,muz,elma,ceviz,k.kayısı, bunlar verdiklerim aklıma gelen

cnm ben dr unun dediklerini yazdım bende veriyom bazen
acele ettiriyo acıkıncadelikafadulden
amaannn sakınan göze çöp batıyo valla

yasemin makina icin once bi etrafa soralim bakalim
dedigim gibi belki ben bulabilirim sitedekilerden kullanilmayan makine
depolara kaldiriyorlar cunku veren olursa onu gondeririz
para da baska ihtiyaclarina gider
bizim sirketten 2 arkadas para gonderdi bana ben onlari gulaya iletiyorum simdi
kayinvalideme de mail attim o da arkadaslarindan biseyler toplarsa onlari da gondeririz baya bi rahatlatir

ebru sorma buradaki sebze geneldfe turkiyeden geliyor kasalarda turkce yaziyor.yunanistan ispanya ve bicok yerdende gelen var ama cesit az.mesela pancarmis,semizotuymus,malta erigiymis yok.tropikal meyve aklina ne gelirse var ama tanimam etmem sekilli degisik.aldik 4-5 cesit begenmedik ya.adini bilmem faydalidir belki ama aliskanlik meselesi.kavun verdim gecen gazman oldi sizlandi hep.cilek -kavun rondoda gecirmistimde.pek meyveci degil bizimki ama azda olsa yiyor.bugun kahvalti yemedi direndi agladi ortalik mama oldu.mecburen aptamil yaptim.bazen onuda icmiyor bazern mama yemiyor belli olmuyor.

günaydın kızlar..iyi haftalar..

ayyy pazartesi temizlik yapmak niye bu kadar can sıkıcı oluyor ya..hiç canım istemiyor puffff..

aaa teyzeleri Zeynep Duru EN GÜZEL EN TATLI BEBEK yarışmasına katıldı facebookta teyzelerinden oy bekliyor..

tulaycim bende enginar havuc kabak semiz otu marul maydanoz arpacik sogani veeriyorum ama cok az cesit oldu
baska yazin cikacak sebze var mi
kisin brokoli kereviz felan iyi oluyordu
bi de enginar sık versek zarari olur mu

tülay evt iyi görünüyor sağlıklı şükür ama sizlerin bebkelrinin kglarıyla karşılaştırınca zayı . ztn resimlerde anlaşılmaz ki kgsu bebekler bir araya gelse o zaman fark anlaşılır ama burda kglarını söyleyenlere göre kıyasladım ben ne bilim yaa tabii sağlık çok önemli ama işte takıyor insan bu seferde suçu kendimde buluyorum .. çevremde bi kaç kişide zayıf dediler bana öyle kg almaması ile ilgili test yapılmadı hiç.

herkese selam.. geçmiş annneler gününüz tekrar kutlu olsun.. geçmişe bakamadım hemen bir göz atayım bakalım neler var..

harikasin ya.

meryemcim pikini demein bana ya su anda bedenime ancak hasema olur benim :kedi: o bile olmazda selulitleri saklamak icin yaniiiohaoldumsmile

Yasaklıları herkes biliyor diye yazmadım Ebrucum ;
-Bal
-Yumurta beyazı
-Patlıcan
-Bakla
-Çilek
Bunların dışında herşeyi verebiliyoruz azar azar ...Dün Ayıptır söylemesi kardeşim geldi Balıkesirden annem tereyağlarını , keçi peynirlerini doğal doğal yollamış , bezelyelerini ayıklamış attım buzluğa , ona özel zeytinler falan dün Anneler günüydü ama organik ürünleri görünce bayram ettim :) eşimde sabah kardeşimi almaya gitti gelirken bana papatya almış ( en sevdiğim çiçek ) annesine de almış .. Cumartesi günüde ayakkabı mı telefon mu dedi , converse dedim gittik onu aldık .. Dün sabah komşumun kızı menekşe almış , bir başka komşum kutlamaya geldi arkadaşlarım aradı harika bir gündü :)) tabi efenin yiyeceklerini ayarlamak yarım günümü aldı yoruldum ama iyi ki anne oldum diyede sevindirik oldum , isteyen ve bakabilen herkeze yaşatsın bu duyguyu .

yasemin bence de çamaşır makinesi bekleyebilir çocukların onca ihtiyacı varken.
bir de kafama bazı şeyler takıldı. şimdi bu emekli insanlar ev almışlar oğullarına ok. maaşları oraya gidiyor. peki bu oğulları çalışmıyor mu? ev kirası yok bişi yok evlatlarına bakmıyor mu? bir de kadın gittiğine göre dönsünler oğullarının yanına orda evin herşeyi vardır eminim. neden dönmüyorlar.

Ben pıkını mıkını gıyemıcem maaleesef , gÖbek tabak gıbı kaldı her yerım erıyor orası ŞımŞır gıbı ya bır tane ıÇerde unutmuŞlar gıbı duruyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…