2009 Eylül Anneleri

kızlar bebek hazırlığı yaparken süt sağma makinesi almaya gerek varmı sizce..lazım oluyormu...belki bebeğim emer acaba bebek emmezse ozamanmı almalıyım......siz neyaptınız acaba bukonuda...

Canım bende süt sağma makinası aldım ama elimde kaldı evdeysen pek yararlı olmuyor çalışıyor isen faydası var sağıp bırakabilirsin...
ama ilk 2 ay boyunca göğüs uçlarımdan çok çektim o yüzden son bir ay kala doğuma göğüs uçlarını hazırla krem vs var sanırım kimse beni uyarmamıştı maaesef ağlayarak emzirdim göğüs ucu için olan slikondan tut en pahallı kremler bile işe yaramadı süt sağma makinasını da o anlarda denemiştim göğüs ucumu daha çok acıttı...yinede herkeste farklı olabilir bende böyle olmuştu paylaşmak istedim...

selamsssss
ay başım döndü iş yapmaktannnnn
yok yer süpür,yok sil,yok toz al,çiçeklerimi yıkadım tek tek
aman ya gelince iyide bir sürü çiçek var evde
en çoğunuda kayın validem getirmişti
evlenirken fırlatıp atasım geldi heeee
yıka yıka bitmedi
oğlumu yıkadım uyuttum ben duş yaptım
şimddiiiiiiiiii KAHVE İÇME ZAMANIII yaşasıınnnnn!!!!!!!!!!!

selammm kızlar, ben geldimm... özledim herkesi..
artık giremiyorum ya şu an iş yapmaktan bitap düşmüş durumdayım......

uyuyo cnm huysuz ama şükür tuba cım dişlerden sanırım
prensesim nasıl bakalım büyümüştür yaaaaa
aman nasılda hızlı büyüyorlar demi yaaaaa

kızlar güle güle kirlenin. topiği hamarat hatunlar topiği diye değiştirin benim gibileri de şutlayın walla herkes mi hamarat olur kardeşim...

kızlar bebek hazırlığı yaparken süt sağma makinesi almaya gerek varmı sizce..lazım oluyormu...belki bebeğim emer acaba bebek emmezse ozamanmı almalıyım......siz neyaptınız acaba bukonuda...

bende lazım olursda alırım demiştim bayrama denk geldıgınde gögüslerim catladı okadar çok doldukı ve çocuk sertlıkten ememedi elle sagmak çok zor oldu. gec aldım ben malesef. benım düşüncem almanda fayda var

bahar bızde aman canım ısterse işime yaparım ıstmezse pismis Allah ne verdiyse yaptıgımı yapar yapmadıgımla mutlu mesut yasarım topiği acalım:)

yaaa ne sorcam ela nın eşine ne olmuş 1, benim göğüslermi acıtıyo artık oğlum emerken böle bi durumu olan varmı2 yaww ilk aylarda acımadı bölee?
teşekkürlerrrrr:))))))

baharcım saol canımcım:)
tulaycım esım yıne zehırlendı canım ya.noldu buadama anlamıorum 2 oldu 15 gunde bu.burda otelde mantar yemıs o da zehırlemış.yıne hastanelerdeydık falan da falan.yeni yenı toparlıo.o kadar zayıfladı ki.bır de dun hava guneslıydı kendım kısa kolluyla cıktım ıyı geldı dıe ymene de uzun kollu bı sweat gıydrdım ıcındekının ustune ama usumesı ımkansız cok sıcaktı.nolduysa o zaman mı usudu anlamadım.bugun nasıl burnu akıo su gıbı.tıkanıo bazen.ama akması ıyı dıorum.200ml ıhlamur ıctı sabahtandır.kıvı yedırdım.portakal suyu ıcırdım.tavuk suyuna corba yaptım yemedı.bıberona doldurup uykusunda dayadım ıcırdım.umarım bır an once toparlanır.bana da bısey olmasın artık yoksa kım bakar bıze..

uyuyo cnm huysuz ama şükür tuba cım dişlerden sanırım
prensesim nasıl bakalım büyümüştür yaaaaa
aman nasılda hızlı büyüyorlar demi yaaaaa

iyi canım defnede. daha diş yok bizde hiç. dr. yakında çıkacak gibi değil dedi :)
ama şükür huysuzlugumuz yok. çıksa da siz de rahatlasanız bari.
şu an defne yerde oynuyor oyuncaklarıyla. aynen dedigin gibi o kadar hızlı buyuyorlar ki bazen inanamıyoruz eşimle :))

baharcım öyle deme güzelim siz de gayet temizsiniz hepiniz. sadece evde olunca insan illaki yapıyor, duramıyor. siz çalıştıgınız için aynı vakti ayıramıyorsunuz temizlige. ama hangisi daha iyi dersen, valla evde olunca kıçının ustune oturmak lüks..çalışıp gozun gormesin daha güzel :))

ela cım çok geçmiş olsun yaaa hay Allah
sen kendine dikkat et
eymenin ki hava değişikliğindendir telaş etme başlarda halil ibrahim de öle oluyodu
ama anası dışarı çıkara çıkara alıştı yavrucakk

evt o keremlerden lasinoh muydu adı bi arkadaşım da aynen tavsiye etti canım sende söylüyorsun şimdi. 1ay önceden sürerim kesin .....
bende bu sağma makinesi alsammı yoksa boşuna almasammı diye tereddütte kaldım açıkçası....napcam bilemedim..bide buhar makinesi diyorlar...
süt sağma mak.madela diye bir marka tavsiye ettiler..hala tereddütteyimm..yarın birgün evde olacağım bebek olunca..almasammı acaba...
bide difrize atsam bile sütü kaç ay dayanıcak ki..6 aydan sonra ekbesine geçince kullanabilecekmiyim belki tadı değişir...

elektrikli mi almalıyım..yoksa şu elle yapılan pompalar var...

mopsy, bence sut sagma makinasi al
cunku evde olsan bile allah korusun insallah basina gelmezde mesela bebek ememiyor ya da memeyi reddediyor o zaman sagip vermen gerekiyor. ya da disari cikmak bi nefes almak istesen sagip sut birakirsin baska biri sen yokken bebegine verir. ya da ise baslayacaksan sutu depolamak gerekiyor ki sen calisirken bebegine versinler
birde sut her zaman ayni coklukta olmuyr bi azaliyor bi cogaliyor azaldigi zamanlarda bebegine yetmezse onceden sagip depoladigin sutlerden verebilirsin ben arada yapmistim
sutude sut posetlerine koyup direk difrize atiyorsun 6 ay orda bozulmadan kalabiliyor. eritmek icinde sutu cikarip ilik su altinda tutarak cozdurup ilitiyorsun. eritip isittiktan sonra 1 saat icinde tuketmen gerekiyor

gogus ucu icin ise bende dogumdan neredeyse 2 ay once krem surmeye baslamistim catlamasin acimasin diye ama faydasi olmadi
ilk baslkarda cok yara oldu cok acidi ama 1 ay sonunda gecti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…