Günaydın hanımlar , dilimi ısırayım dün gece efede bende çok güzel uyuduk maşallah bize :) Dişler patladı mı rahatlıyor benim kuzucuğum , dün de arabada eve giderken elimle dişlerini kaşıyordum bir baktım bir horultu geldi ay çok sevimli oluyorlar bööle uyuyupo kalınca , büyüyünce ben napıcam ya çok özlücem bu hallerini :)) Neyse o zamanda başka bişeyler buluruz .. Meryemcim gazını çıkartıyorsa hiç sorun yaşama ama kötü kokular geliyorsa bağırsaklarında enfeksiyon olabilir efe bir dönem bizi kokularıyla boğuyordu resmen ...
ha birde 2 gecedir sallamadan yanıma yatırıyorum yüzünü kendime çevirip emziğini veriyorum ben ninni söylerken uyuyup kalıyor , tabi o sırada elleriyle yüzümü burnumu saçlarımı yoluyor uyuyana kadar .
Ebrucum Efe de bazen uykusunda çığlığı basıyor ben alıştım artık yanına eğilip pışpışlıyorum , bence rüya görüyor olabilirler .Bir de emziğinin ağzında olmadığını anlayınca yapıyor sıpa .
Meryemcim bağırsakta ufak enfeksiyonlar aşırı gaz ve kötü koku yapabiliyor, artık sadece anne sütüyle beslenmiyorlar ne kadar dikkat edersek edelim gıdalardan ya beslerken kullandığımız araçlardan enfeksiyon bulaşabilir .Geçer üzülme , bol bol su içir sen ona :)
Meryem bikaç gündür yagızında çok gazı var büyük insan gibi gaz çıkartıyo haa geceleri minimum 5-6 sefer kalktıgımız için ben gaza pek yormuyorum
biz daha kendı kendıne uyuma safhasına gelemedık hala pusetınde sallıyorum sonra yataga geçiyrouz((
hanımlar merhabalar
uzun suredır gıremıyodum.
gecmısı okuyordum gırıncede.
dun dr kontrolumuz vardı.ege 8 ay 10 gunluk oldu.kılo boy ıyı dedı.kan tahlılı yaptırmadıgımıza cok sevındım.demır durumunu olcmek ıcın belkı kan testı yapar dıye dusunuyodum.sadece gun asırı bı cay kasıgı santafer demır surubu ver dedı.Allaha sukurle olsun dr a hasta olmadan kontrol ıcın gıtmek ne guzelmıs.Allah herkezın bebısıne saglık versın.
Valla kızlar bızım gaz nerden geldı bılmem ama geldı:) gece rezene verıyorum rahat edıyor kuzum uzun uzun pırtlardan sonra:)
gulcancım uzulme bızde kendımız uyumuyoruz ama su ara farklı olarak bazen emerek uyuyor.
bu arada gecmısı okurken gunes kremlerınden bahsetmıssınız bebekler ıcın neden kımse coppertone markasını yazmamıs bebekler ıcın en ıyı marka olarak cılt uzmanları tavsıye edıyor ama kımse bahsetmemıs.ben halen arastırıyorum.
Gülcancım nasılsın , nasıl oldu Yağızın ?
Efe kendi kendine kayınvalidem de uyuyormuş , ama o da bazen sallıyormuş bende akşamları hiç değilse kendi kendine uyutayım dedim , biraz kendinden geçince kucağıma alıyorum , yeni yeni yani ama o da uyurken beni emmediği için parmağını emmek istiyor bende o yüzden emzik kullanıyorum uykuya geçiş için .
Ben efeye sebamed aldım , çok da memnunum kıvamı yerinde fazla bir şey araştırmaya gerek duymadım :) çok hassas değil cildi orta faktörlü bir şey aldım ..
ege cok hareketlendı.cok korkuyorum ne zaman bı kac dk na bıraksam ufak ev kazaları oluyor odum kopuyor artık bırakamıyorum her yere kendım gooturuyorum.yuvarlanıyor sureklı.emekleme yurume yok her yere yuvarlanarak gırıyor.koltuk aralarına masa altına her yere kafasını carpıyor.her seyı merak edıyor.gecen gun yurutecınde mutfakta yanımdaydı bı baktım asılmıs dolay cekmecesıne cekıyor.yada buzdolabının alt kapısının kolu tam kendı boyunda asılıp orayı cekıstırıyor.damagı cok kasınıyor.dr 4 dısı ustten gelıyor dedı.muthıs kasıntısı var damagında her seyı agzına sokup kemırıyor.
gulcancim ozellikle 9. ayda bebekler iyice memeye dusermis bana mudurum soylemisti birkac yerde okumus
o yuzden bu aralar daha cok emmek istemeleri normal
ah ah ali de biraz daha dusse keske memeye
neyse hic olmazsa bu sabah ise gelmeden azda olsa emdi sipacik
yasemin saol canım şimdilik iyiyiz düzeldi ama biz galiba çok hasta olan dr dan gelmeyen çocuklardan olcaz çünkü bi türlü tam toparlanamıyoruz inş. öle olmayız
bebekler uykuya geçiş için bişeyi araç olarak kullancaklar bizimki emzık almadığı için mecbur sallıyoruz yada çok uykusu sıkıştıysa beni kullanıyo emzık olarak
kizlar cok sukur ali dogdugundan beri neredeyse hep kendi uyuyor ama bizim de sorunumuz kendi yatagi haric baska bir yerde uyumuyor
disarda felan cok zorluk cekiyorum
pusetinde bile nasil debeleniyor agliyor uyumamak icin direniyor
günaydın hanımlar...
şükürler olsun yaz geldi güneşli havada uyanmak enerji veriyor insana..
meryemcim geçmiş olsun canım bazen bizimde gazımız oluyor bende rezene veriyorumm...
ebrucum zaten regl uykuyu getirir üstüne bide voleybol yorgunluğun ( umarım erken çıkarsında uyursun dinlenirsin...
yürüyen bebeğimize maşallah yaa bizimki emeklemeyi tercih ediyor..daha yeni yeni biyerlerden tutunmaya çalışıyo oda bişey alıcaksa...:)))
gülcancım sizede çok geçmiş olsun canım.. valla aklımdaydınn bu kız nerelerde yine diye...
evet ebru akif eymen buaralar dahada çok memeci oldu..bizim uyku sorunumuz yok şükür ama bizim yataktan başka biyerde uyumuyor.. yanına uzanıyorumm 10 dk dalıyor şükür ama işte erkende yatınca eve kapanıyoruz akşamlarıı tabi bu durum babamızı sevindiriyor..((