2009 Eylül Anneleri

yasemincim daha dişimizde yok eskiden biskv. ısırmaya bayılırdı oğlum artık ağzına almıyo
acıyor sanırım damakları ben koparıp verincede tuhaf tuhaf yüz hareketleri yapıo daha bilemiyo...biz bu konuda gerideyiz birazzz

yasemincim ilk denemeyi bugün yaptık, anneme git gel yapacaz.sabah 7.10 geçe evden çı9ktık trafik yoktu, 15 dakika sonra annemlere gelmiştil, dönüş sıkıntılı, trafik yoğunlaşıyo...

bu arada elinle herşeyi verebilirsin, ben mersinde yedirdiklerimi sayayım, kabak dolması, etli patattes yemeği, yaprak sarma, balık, yumurtalı kıyma.....

eline de ekmeğin dış kağunu ver, kendisi ağzına götürsün, çok hoşuna gidiyo, ilk önce yemek istemeyebilir, ekmek parçasını fırlatabilir, sen tekrar tekrar ver, sonra ağzına alacak, emecek....

bir de yasemincim pütürleri yemeye başladımı efe,
rüzgara artık rondo kullanmuyorum, iki hafta önce gözleri patlarcasına öğüren rüzgar şimdi herşeyi yutuyo ve kendini kusturmuyo

gerçekten sen de başla iki hafta sonra çok rahat edeceksin

mesela dışarıya çıkarsanız
çok rahat senin yediğinden yedirirsin

ben hayatta rüzgar yutamaz derdim
ama öğrendi işte

Gülaycım çevreyi boşver ben hiç umursamıyorum , eşim de artık ikna oldu biz yemek yerken elimle bir şeyler veriyorum belkide çiğneme zevkine alıştığı için efe kaşığı istemiyor anlamadım neyse .

Meryemcim bizimkinin 4 dişi var , üsttekilerde gelmek üzere , bir kere elma verdim hart diye koca parçayı koparttı ödüm koptu ben biraz tırsak olduğum için .

hoşgeldin nazan.kızlar ben de yeni geldim eylül 2009 annesiym adim esin .siz de adınızı yazar mısınız?

ben gülay kilti
yazılarını geçmişe dönük okudum sen de hoşgeldin

sağol tülaycım
inşallah ayrılmayız bir daha

twilight ben keçi sütü vermiyorum
hala sütüm fazla sayılır
sağıyorum

Gülaycım rondo kullanıyorum ama ööle su edecek gibi değil çok pütürlü bırakıyorum , tarhanayı da pütürlü yapıyorum içinde kıymalı olan şeyleride yiyordu Efe ben çorbada hiç sorun yaşamadım et olayına girdikten sonra , cumartesi günü tel şehriyeli çorba içirdim mesela kaşığa kapatıyor ağzını açınca veriyorum hiç kusmadı bir kaç kere öğürdü o kadar , ama o sıra başka şeyle meşgul edince kusmadı .. Hafta sonuda karpuz , peynir , salatalık verdim . çilek vermeyi çok isterdim ama korkuyorum alerji olacak diye .köfteyi elimle yedirdim , peynirini ,yumurtasını yani onlarda problem yok şimdilik .Bir de deli gibi su içmek istiyor , suya hiç hayır yok .

yasemincim asla korkma
rüzgar damağıyla bebe bisküvisinin yarını kopartı
öğürdü ve çıkardı
kendini kurtarmayı biliyolar

Allah göstermein leblebi gibi şeyleri çıkaramazlar
yani direk nefes borusuna gidip tıkayacak şeyleri

elle yedir kaşıkta ısrar etme

kesinlikle daha fazla yiyor elle

tamam çok eziyet oluyo yediren için
ama ben,mki asla açmıyor ağzını

aç bırakmaya kıyamıyorum zaten kilomuz sınırda

inşallah 5 günde iyi kilo almıştır
bakalım bugün doktor amcamız tartacak

blendır bende uzun zamandır kullanmıyorum
eline alıp yemesede oğlum kaşıkla verince herşeyi yutuyo maaşallah
hafif çatalla eziyorum yutuyo maaşallah ..ama elimle verince yemiyoo
kibar mı olucak ne bnm oğluşşşş heheheee

Twilight09, sen eskimisin yenimisin ? ben bir kaç gündür giremedim kaçırmış olabilirim :)

Kilti ben Yasemin :) Efeye hamile olduğumu öğrendiğim günden beri burada yazıyorum , lohusalıkta ve evde olduğum dönemde pek giremiyordum o ayrı ama hamileliğim bu forumda geçti diyebilirim .

yasemincim maşallah efede yiyoruş zaten sen vermeye devam e5ttikçe herşeyi yer

ben çilek verdim
haftasonu mango da verdim rüzgar bayıldı
ananas da verdim

ama babamız kıymalı yumurta yapmıştı, beyazını ayırmamış

sadece yumurta akı alerji yaptı rüzgara

Gülaycım benim felsefen nasıl karnı doyuyorsa öyle yesin :) malum efe de çok kilolu değil ama sütüm yok denecek kadar az devam mamasına başladık , kalsiyum alması şart o yüzden yoğurt , süt kaşıkla veriyorduk o yüzden tedirginim .

gülaycım bu ay halil ibrahim hemen hemen hiç kg almadı dişlerden dolayı
bence sen kendini kg almadı die hazırlayıp git
ki zaten bebelerimiz sağlıkları önemli
motor hareketleri önemli
onlarda gayet ii hepsinin ve rüzgar ın maaşallahhhhhları var

doktorumda şu an konuşuluyo bebekteki yanlış beslenme
çok kg alma ilerde
diyabet olmasına neden oluyormuş çocuklarda Allah korusun
sağlıklı olsunlar zayıf olsunlarr

Gülaycım eşin geldi artık , nasıl rüzgara karşı karışıyormu yediklerine içtiklerine yoksa sana mı bırakmış durumda ? Ayrıca bir pazar incekde kahvaltıya gidelim eşlerimizde bebelerimiz de tanışsınlar :)

oğlumu en son tavuklu şehriye çorbası içti tavukları biraz zorladı rondodon geçirmiyorum sadece meyvesini cam rendede yapıyodum artık çatalla eziyoeum muzu kayısıyı çileği yutmayı öğrensin dediler çiğnemesi zor oluyo ön iki dişin sadece yarısı çıktı

benim kız benden aldığı süt dışında kalsiyum almıyo, peynir ve sütü de sevmiyo

bugün ekmek batırtatarak verecem yoğurdunu bakalım ne yapacak

yasemincim inşallah bırakmaz
yoğurdu çok sevdiği için bırakmaz efecik

canım bende hep anne sütü veriyorum ek gıdalarda arada kahvaltı ve öğlen yemeği... ama keçi sütünden yoğurt yapıp vermeye başlıycam halen teredüt ediyorum kayınvalideme kalsa sabah kahvaltısında bile keçi sütü vericek ben sadece yoğurt yapıp vermeyi düşünüyorum...bide açık süt ya korkuyorum aslında en sağlıklısı ama ya zararıda varsa diye...keşke bu kadar pimpirikli olmasam:1ninca:

hadi kızlar sadece size adınızla hitap etmek istiyorm.siz öyle yazışnca çokhoşuma gidiyor
kilti senin adın ne bizde seni tanıyalım benim adım özlem...

Twilight09, sen eskimisin yenimisin ? ben bir kaç gündür giremedim kaçırmış olabilirim :)

askolsunnnn ben özlem xena009olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…