2009 Eylül Anneleri

elacım ben de rüzgarı test yaptırcam artık nasıl bişeyse bugün doktorla da paylaşcam

çünkü rüzgar bu tepkilerini neredeyse 5. ayından itibaren yapıyo
bazen de düşünüyorum zekadan değil de ben mi öğrettiğim için acaba
mesela dilin nerede diyince ben dilimi çıkartıyorum sonra o da benim dilimi göre göre çıkarmayı öğreniyo
acaba benmi öğretiyorum ondan mı diyorum

o yüzden tepkilerinizi öğrenmek istiyorum sizin bebeklerinizin

kızlar takıp edemedım konulara hakım olamadım ama sorum var:) bebişlerinize ılk arabnam dıye bır yurumeye yardımcı oyuncak var aldınızmı? yada fıkrınız varmı bununla ılgılı

oğlum hala uyuyo dün ablamın kızıyla çok yoruldu bugün dinleniyo sanırım artık kıskançlık başladı aralarında o bağarıyo bizimki ağlıyo kaçıyo bebeklikten çıktı tepkiler başladı

Merhaba kızlar. Nihayet iki dişimiz daha patladı. Üffff ne dişmiş ya neredeyse ben patlıyacaktım. 1 aydır uyumuyoruz. Çok zor çıkardı bizimki. ıştah zaten yok.Dün sırf anne sütü ile idare etti artık o da ne kadar yetti bilmem. Kilomuz 8350 boyumuzda 74 cm doktor kilomuz ayına göre biraz düşük ama boy ilerde dedi.r
Eeee malum benimki zor yiyor yeni yeni kıyma yemeye başladı. Biz balık yağı değilde balık yağı içeren vitamin veriyoruz. Balık doktor haftada 3 güne kadar ver dedi.balık olarak da somon, dil balığı ve tavuk balığı önerdi. Tabii bizimki yerse.Birde neden kuzu eti ve ciğer vermiyoruz diye sordum. Sanırım EBru falan veriyordu bebişine. Kolesterolu çok yüksek 1 yasından sonra verilecek o yüzden dedi. Paylaşayım dedim.
Bu arada Yasemin benimki de heyecanlanınca elini kolunu oynatıp garip hareketle yapıyor bire ayaklar sürekli tepiniyor.

yasemincim ben de rüzgara merhaba deyince elini bana uzatıyor tokalaşmak için çok komik oluyor

sanırım öğrendikleri için yapıyor

mesela hangi eve gidersek gidelim saatler ne kadar farklı olursa olsun
saat nerede annecim diyince tüm odayı gözüyle kolacan edip saati bana gösteriyor

ben de çok pahallı oyuncaklar aldm ama plstk su şişesi ses çıkaran poşetlr daha çok ilgisni çekiyr

hyr gulay ya.ogretmekle alakası yok.
ben işimi gucumu bıraktım oglumu kendım buytmek ıcın.24 saatım ona adanmıs durumda.her yaptıgım seyı anlatıyorum.oyun oynarken sureklı konusuyorum renklerı sekıllerı.hayvanları seslerını sureklı soyluyorum anlatıyorum.ama yapabılecegı seyler sınırlı cunku ayına gore onları yapması gerekıo.eger ılgıyle ve oretmekle alakası olsaydı eymen suan cumle kurup oturup benımle sohbet edıyo ve her rengı seklı hayvanı bılıo oması gerekıodu.ama ruzgar hele kı 5.ayından ıtıbaren bu soyledıklerını yapıosa senın yerınde olsam coktan yaptrmıstım o testı.

özlemcim hadi gözünüz aydın, dişler de çıkmış... evet ya herşeyi de vermemek lazım, ben mesela gün içinde et yerine balık vereyim diyordum hergün, sağlıklı da ne de olsa... doktor düşünürsek haklı galiba ciğer ve kuzu eti konsunda....

kilti sanırım ben öğrettiğim için yapıyor bunları, zekadan değildir... bak sen de üzerinde dur kesinlikle öğrenecek

meryem ben ilk arabamı aldım 56 tl ye
ama beklediğim ilgiyi göremedi
oyuncakalrıyla oynadı
ama ona tutunup yürümek yerine
ona yaslanıp yalamayı tercih ediyo

meryem ben o ılk arabamı alıp almamak konusunda kararsızdım be almamaya karra verdım.unku pek cok ccuk onu yurume aracı olmaktan cok oyuncak olarak kullanıomus o alet yerıne de annelerı tercıh edıyorlarmıs.bosuna onca para vermek ıstemedım madem kenarda durucak dedım.zaten yuruyecek cocuk onsuz da zamanı geldıgınde yurur.ben kendım rahat etmek ıkı buklum dolasmamak ıcın alayım dedım ama madem benım vazıfem bıtmıcek aynen kullanılmaya devam edıcem almamaya karar verdım

5 : ayı ve rüzgarı bilemem ama efe için şunu söyleyebilirim , doğduğu günden beri çok konuşuyoruz biz onunla , anlayıp anlamaz demiyoruz, Kayınvalidem de bir çok şeyi öğretmeye çalışıyor elleriyle sayı saymayı , güle güle dedirtiyor gel baba gel anne diye diye gel demeye başladı efe kendi kendine de çok konuşuyor bence bebeğe ,Efe kendi adını ayından önce öğrendi, tabi ki hepimizin çocuklarının meziyetleri ayrı mesela 8 ayında ancak dönmeye başladı benim oğlum yani her çocuğun gelişimi farklı ve sünger gibiler ne öğretirseniz alıyorlar , Ben de burada gülaydan okumuştum kuş deyince bakıyor diye ordan itibaren gittim evde lamba nerde efe elimle göstere göstere öğrendi. Topu biliyor mesela .

Gülaycım balık kesinlikle çok sağlıklı ama kırmızı et de demir acısından zengin. Bu yüzden haftada 3 gün balık 3 gün de kırmızı et ve 1 günde tavuk vermeyi düşünüyorum ben. Balık 2 kez veriyordum zaten amaalışsın diye bekliyorum bizimki.

gülaycım kesinlikle elaya katılıyorumm... bizimkiler henüz öyle şeyler yapamıyolar.. bencede yaptır zeka testi.. meryemcim gülay almıştı sanırım rüzgara o arabadan.. bende çok istiyorum...(

Ela eymeninde önde olduğu bişey muhakkak vardır , yani bir şeyi muhakkak erken yapmıştır kimi çocuk önce yürür kimisi evin içinde fır fır emekler i, kimisi kendi kendine yeter oyuncaklarıyla , kimi çok konuşur , ha bunlarda önde olmasa bile rutini vardır mesala yatıp kaklma saatleri, kakasını yapması , yemesi içmesi düzenlidir yani bişeyleri mutlaka farklıdır .

yaa bende kararsız kaldım. şimdi %25 ındırım var dıyorlar ama ben yanlıs hatırlamıyorsam eskı fıyatıda 59,90 dı sımdıde ındırımlı oyleymıs. Alituna kullanır dıye düşünüyorum aslında ama emınde değilim. bız yurutec kullanmadıgımızdan bana yardımcı bır arac lazım. park yatagında guzel duruyor. etrafını dönüyor:) sonra sıkılıyor tabı hep aynı yerde olmuyor.

evet artık kıskanmaya da başladılar

ben babasına sarılırken rüzgar bana ciddi ciddi bakıyor
aloo anne ne yapıyosun burada ben varım diye

gerçekten çok çabuk öğreniyorlar ya ben de inanamıyorum
çok çabuk gelişiyorlar

Meryemcim ben o arabadan arkadaşın bebeğine hediye almıştım pek bir işe yaramadı onda , Gülayın dediği gibi ısırıp yalıyordu o da ya da sıradan oyuncak gibiydi ben Efeye almıcam , ben oyun masalarından alıcam biraz daha geçsin . Yaramaz toplarıda düşünüyorum .

Ayşe aynı gün alalım:) aynı gun yuruyecekler bunlar:) ikinci diş ne durumda sızın.bizim sanırım yakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…