2009 Eylül Anneleri

Gülaycım geçen gün kadınlar kulubü forumlarından birinde okudum bir bayanın 8 aylık bebeği rüzgar gibi tepkiler veriyormuş , tabi o bebek konuşuyormuş bilinçli olarak baba anne gel git diyormuş yanına çağırıyormuş , 8 aylıkmış ama oyuncaklarını şekillerine göre ayırıp kordine ediyormuş , kadın şarkı söylüyormuş durunca devam ediyormuş oğlu doktor test yapmış zeka ileriliği tespit edilmiş .

O gün senle yönlendirme falan diyorduk ama bence sende bir test yaptır , öyle bir şey varsa eğitimini o şekilde kanalize edersiniz .

Defne kaç kilo aldı bilmiyorum aslında 9.ay için doktor randevumuz yarındı ama doktorumuz yıllık izne ayrılmış artık haftaya öğrenebileceğim kilosunu. İştahı ilaçtan sonra daha mı iyi oldu dersen ben pek birşey farkettim sadece ilk hafta anne sütünü çok içti şimdi o da azaldı yine eskisi gibi. Bizimki şurup değil canım damla. Zaditen damla kilosu başına 1 damla günde 4 sabah - 4 akşam veriyorum. Hiç sorun çıkarmadan ağzını açıyor zaten bilerek gözünün önünde koyuyorum kaşığa o da merak edip açıyor kuş gibi ağzını:)))

Ok canım hemen atarım şimdi msj.

Günaydın herkese. Benimki gene uyumadı ya. İki gündür uyuyordu düzelecek galiba falan dedim ama.... Dişlerimizde patladı ne oluyo anlamadım. Bir sağa dönüyo bir sola kıvranıyor gibi hiç rahat uyumuyor.
Yasemin Doruk da ek besinleri bıraktı aylardır emmeyen coccuk meme emiyor ben de cok saskınım.
Dilekcim valla uykusuzluk cok zor bir türlü düzelemedi bizim uykumuz. Uyku yapan bir ilaç varsa bana da söyleyin:))) Ama sizinki atopik ilacıymış sanırım.

dilekcim bizimkinin iştahı o ilaçtan dolayı değilde viminc diye bir şurup kullanıyoruz sanırım ondan dolayı açılmış olabilir, aslında iştahı pek açılmış sayılmaz yine aynı miktarda yiyor ama biz tümüyle beslenme şeklini değiştirdik, et, yumurta ve ekmek ağırlıklı besliyorum, sebzelerini de babası kemik suyuyla haşlıyor o şekilde veriyoruz, belki ondan olabilir.

yasemincim teşekkür ederim, okucam o bölümü, ama eşime anlattım rüzgarın tepkilerinin o da farkında, ama o olaya şu şekilde yaklaştı, her çocuğun farklı yeteneği vardır bizimki de söylenenleri çok iyi anlıyo o kadar. o yüzden rüzgar olağanüstü bişey yapana kadar beklemedeyiz.....

evet kavrama yetenegi mükemmel..ve çok güzel taklit yapıyor by by yapmayı öğren di uyurken bile by by pozisyonundayız ama artık dayanamıyorum ellerini yiycemmm...:asigim:

Yasemincim bence bu kadın abartmış 8 aylık bir bebeğin annesinin söylediği şarkıların eksik yerlerini falan tamamlaması falan mümkün değildir , bence yalan söylüyor. Çoğu bana abartı gibi geldi. Öyle birşey olsaydı çoktan haberlerde de izlerdik herhalde.

günaydın kızlar..

bu bahsettiğiniz ilaç nedir?...

Özlemcim , emmiyordu haliyle aylardır pompa kullanıyordum ve sütüm çok azaldı yani bu zamandan sonra nacak emzik benim ki :) Bir de bizde de o hareketlenme mevcut son bir haftadır iyice dönmeyi öğrendi balık gibi bezlerken bile uğraştırıyor beni, yanına yatıyorum akşam gözü kapalı yatağın üstünde kıvarnıyor emeklemeye çalışıyor gecede hareket halinde bir o yan bir bu yana ,bu akşamdan itibaren deneme yapıcam kendi yatağına geçiricem bizim odamız çok sıcak belki ondan oluyordur .Bilmiyorum of of ya bilsem keşke dilleri olsada söyleseler dertlerini .

Dilekçim bilmiyorum canım , çevremde hiç üstün zekalı biri yok belki böyle tepkiler verebilir diye düşündüm ben ... Ben yengeç burcuyum bana ne söylersen ne yazarsan inanırım doğru mu yanlış mı diye araştırmam :))))sositososito

yasemincim maşallah bebeğe ya okudum ama rüzgarın tepkileri bu kadar değil, ilk önce konuşamıyor yani, bu bebeğe baksana, cümle bile kuruyormuş... gerçekten maşallah bu bebeğe....

Yani benim çevremde de yok ama bugüne kadar okuduğum hiçbir kaynakta izlediğim hiçbir haber veya programda 8 aylık bir bebeğin bunun gibi şeyler yaptığına kanıt olmadım çok kuşkucu bir tipimdir, düşün şimdi bende bir foruma girip üye olsam bebeğim şöyle yapıyor böyle yapıyor desem kim bilecek ki benim evimde olanı, yani bana biraz fasa fiso gibi geliyor böyle şeyler... kaydirigubbakcemile3

dilek bana da abartı geldi mesela benim kız ali babanın çiftliğini söylerken hayvan seslerine gelir gelmez kendşi kendi bağırmaya başlıyor ama tamamlaması biraz gariibime geldi benim de....

mesela rüzgara ben hadi kızım kakanı yap, eh eh diyorum, kendini ıkınmak için zorlayıp kakasını yapıyor, çünkü bazen oyuna falan dalıp kakasını yapmıyor sanırım, gece yatmadan önce bu şekilde kakamızı yapıyoruz rahat uyusun diye. ama belli başlı kelimeler dışında konuşmuyor, zaten konuşmaları çok da bilinçli değil, baba diyor ama babamıza seslenmiyor bunu derken mesela...

yasemin çok hoşsun canım ya demek herşeye inanıyorsun, ben de balik burcuyumsenden de beter.

feyza ilacın ismini ben hatırlayamadım, öğlen yazarım ama eve gidip gelicem.

Benimde sütüm azaldı. Hatta gece emince süt gelmiyoda aç mı kalıyo diyorum ne bileyim bir anlam veremedim artık. Yasemin geç emeklemesi yada hiç emeklememesi daha iyibence. Ben başedemiyorum. Benimki çok hareketliydi başından beri. Şimdi emekliyor tutnup sıralıyor falan ama olur olmadık yerlere giriyor. Birde evi ona göre ne kadar düzenlesek de hiç akla gelmiyecek şeyler yapıyor. Mesela gecen koltulkarımı ıssırıyordu ama deli gibi çekip bırakıyor nerdeyse koparacak. Sandalyenin altına giriyor ordan kalkmaya calısıyor küüüüt kafasını carpıyor yada pirizlere merak salmaya başladı.

Doğru diyorsun Dilek olabilir , ben de dün okudum hayret ettim , dedim ki demek ki üstün zekalı olunca böyle oluyor ... Biz efe için hiç yorum yapmıyoruz , ama çevremizde kiler şanslı olduğumuzu tepkileri iyi bir bebek olduğunu söylüyorlar ama tabi normal bir bebek sağlıklı ayına göre hareket ediyor hatta dönmelere bile geç başladı zaten bu aylardan sonra o kadar hızlı gelişecekler ki bizler bile takip edemeyeceğiz sanırım ...

dilek bana da fazla abartılı geldi
yani dediklerinin bi kısmını yapıyordur belki de öyle şarkılar cümleler falan hiç inandırıcı değil
şimdi canlandırmaya çalışıyorum da
eda şu anda cümle kurup şarkı söylese ben korkarım yaa
chucky gibi yaaa
minicik bebek bi de oturup dertleşsin

belki de yaseminin dediği gibi etrafımızda görmediğimiz için yadırgıyoruzdur ama yine de abartılar var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…