2009 Eylül Anneleri

meryem bizdekraft var memnundum ama o tam koltuk şeklinde değil, yani daha yatar pozisyonda doğumdan itibaren kullanıldığı için, bu yüzden bilemicem ama kraft marka öneririm hatta babymax kraftın ürünü ama fiyatları daha ucuz bana kraftın bayisi babymax tavsiye etti, ben de sanırım yakın zaman baby max alcam, ama ben şimdilik biraz daha beklicem elimdekiyle yetincem çünkü, fiyatlar biraz patlamış bu yasadan dolayı, balon etkisi yani, ama sen mutlaka almalısın bu durumda ben kraft yada baby max derim, göümcem de hep o markalrı kullandı....

eylül çok komiksin chucky den ben oldum olası korkmuşumdur zate

gunaydin kizlar
yasemincim verdigin linki henuz okuyamadim ama merak ettim bakcam simdi
bizim oglan valla hic oyle ileri zeka belirtileri gostermiyor ama surekli zir zir aglamak anne kucagindan baska bir yerde susmamak kendi kendini oyalayamamak ileri zeka gostergesiyse bilemicem

kizlar allahaskina soyleyin sizin bebeler nasil ya ali hic kendi kendine durmuyor cok huysuz
surekli agliyor
dun alisveris yapmaya ciktik arabasinda kesinlikle durmak istemiyor kucagimiza alcaz illa hatta sadece ben alcam baskalarini da istemiyor ya sorunu nedir benim oglanin
normalde boyle bir cocuk deildi son 2 haftadir iyice zivanadan cikti cok uzuluyorum bilmeden yanlis birseyler mi yaptik boyle oldu

meryemcim bizim koltugumuz römer marka isofiksli
sana tavsiyem ne marka alirsan al mutlaka ustune havlu kilif al ya da diktirt cunku inanilmaz terletiyor hele de simdi iyice sicaklarda bastiri, ali sucuk gibi oluyor araba koltugunda

Canım bunların hepsi olabilir, Defne de şarkıya mesela vücut diliyle ritm tutuyor, birşeyin kapağının nasıl açılacağını gösterdiğimde onu ordan açmaya çalışıyor, birşeyi sakladığımda gidip onu orrdan bulup çıkarıyor vb.. ne bileyim bunların hepsi normal bir bebeğin yapabileceği şeyler abartmanın konuşuyor, eksik yerleri tamamlıyor demek başka çok ta saçma...

Önemli olan sağlıklı olmaları canım gerisi boş saçma sapan abartmanın anlamı yok ki.

Aynen yaa acayip komik bizim kız fazlasıyla empati duygusu gelişmiş bir bebek dertleşirken kendini yerime koyar beni sözleriyle rahatlatır falan:))hehehe

Kızlar ya alakasız olacak ama bana gÜzel bİrkaÇ flİm Önerİrmİsİnİz cd alacam

Eski filmler ama hemen nedense aklıma prestij ve sihirbaz geldi şu ara ikinci kez izlemeyi düşünüyorum belki de ondandır ama fırsat yok tabi:)

tamam kızlar sağolun. ebru gordum dun nette yazlık kılıflar çok mantıklı. aliştunada çok terlıyor

kızlar selam nasılsınız
bu 8 aylık bebek mevzuna gelince benim börülcem 8-9 aylık şarkı söylüyomuş hatta dinledim kasete çekmişler gayet şakır şakır söylüyodu ablamda 9 aylık konuşuyomuş ama düzgün cümlelerle kız bebeklerde oluyo genelde erken konuşma yürüme abartı değil yani

Erucum dilimi ısırayım Efe , arabasında duruyor sadece etrafta ne görürse sarkıyor , hele mağazada tutup tutup kıyafetleri çekiyor ellerinde sürekli bir şey olacak evde de , önünde oyuncaklarıyla biz odadayken baya duruyor .. Ama odada değilsek 15 20 dakika ancak duruyor ... şu ara en büyük zevki eline geçeni yere atması ... maalesef bana ve babaya hiç düşkün değil buna çok üzülüyoruz ikimizde , yani herkeze gidebiliyor ( yaşlı amcalara ve sakallılar hariç ama bugüne kadar ağladığı kadın yok ) Şimdilik böyle ama huy konusunda beni hep uyarıyorlar her hastalığında huyu değişir diye mesela hiç ağlama huyu yoktu şimdi elinden bvir şeyi aldığımda ya da sıkıldığında ağlar gibi yapıyor .

ebru hoş geldin, niye böyle oldu aliş ya, durduk yere mi ağlıyor birden bire, yoksa sıkılınca mı yani arabasına oturur oturmazmı belli süre geçince mi, belki seninle olmak istiyordur ne biliyim ilk aklıma gelen anlattıklarından bu oldu, acaba işe gittiğinin farkınd aolduğundan senden ayrılmakmı istemiyo....

benim kız dışarıda kuzu gibi , mesela dün yemeğe gittik mama sandalyesine oturtum önüne de ekmek koydum onu yaladı sıkılınca bağırdı eşim biraz gezdirdi tekrar koyduk, yani dışarıda saatlerce durabiliyo, özellikle araba koltuğunda sızıp kalıyıo zaten....evdede oyuncaklarıyla oynuyor, bir saate yakın sıkılmadan ben arada görünüyorum o kadar....

Saol dilek prestiji izlemedim güzele benziyor alayım onu ama sihirbazı yarısına gelmeden uyumuştum

rüzgar 1 ay önce hasta oldu soğuk algınlığı ogün bu gündür daha sakin ve kendi kendine oynar oldu birileri gelince şımarıyo o ayrı ama arabasında falan duruyo uykusu gelince huysuzlanıyo uyuyana kadar mız mız ama oda normal sanırım yürüteciyle evi dolaşıyo kendi odasında baya takılıyo yürüteçle maşallah diyim hastalıklar çocukların huyunu değiştirirmiş bizimki olumlu oldu yani

gülaycım ya ben ekmek falan veremiyorum saniyesinde koparıyo hoş bu ara ağzına bişey sürmüyo ya neyse rüzgar koparmıyomu yada yutabiliyomu kopardığını eskiler verirmiş bebeklere ekmek benmi pimpirik oldum

aynen canım alışveriş merkezinde kendini resmen bi amcanın kucağına attı sanırsın canını kurtarıyo sıpa uyuz oluyorum

gülnaz hoşgeldin demek börülcen konuşuyomuş ya, hiç görmeyince öyle bebekler tuhafımıza geldi, dememkki mevcutlarmış kendileri...

yasemin birden rüzgar geldi gözümün önüne herşeye sarkıyor alışveriş sepetinde, mutlaka ağzına götürüp yalayacak, hatta kedine çekerken bile uzandığı şeyi dili dışına çekiyor, çok komikler ya.....

meryem mutlaka arkasına havlu yada penye birşey koy, ebrunun dediği gibi inanılmaz terliyo koltukta.

poooof masallah kizlar sizinkilere yok ya aliyi mesela ilk anda bile kendi arabasina oturtamiyorum direk vucudunu kasip gobegini yukari dikiyor oturtabilene askolsun
cok cabuk sıkılıyor herseyden odadaysam da oturma pozisyonundan direk emekleme pozisyonuna geciyor biraz durup basliyor mizmizlanmaya direk alayim istiyor
birde dedigim gibi direk bana dustu benden baska kimseye gitmek istemiyor nasil agliyor
birinin kucagindayken benim sesimi duymasin yuzumu gormesin diye direk kaciriyorlar cocugu sesimi duydugu an basliyor cunku aglamaya bana gelmek icin ((

of ya dedigim gibi cok uzuluyorum fazla mi simardi acaba napmak lazim bunu degistirmek icin
sabiha paktuna da cocukla kesinlikle inatlasmayin diyor surekli o yuzden birakayim aglasin almayayim da yapamiyorum ama acaba umursamasam mi agladiginda

Defne bazen birşeyleri isteyip alamadığında kendisini sıkıyor böyle ellerini yumruk yapıp dişlerini sıkıyor sizlerde yaşıyor musunuz böyle şeyler?
Birde bazen durduk yere yada uykudan kalkınca üşürmüşcesine silkeleniyor ama anlık, geçen bayağı korktum epilepsi ile ilgili şeyler okudum ama sonra gözde kayma yada dalgınlık olmadığı için üstünde durmadım sizlerde de oluyor mu?

Ben 10 aylıkken desteksiz yürüyormuşum , 5 aylıkken dişlerim çıkmış, yaşımdayken kelimeleri çok net kullanıyormuşum ve kakamı söylüyormuşum bu bana bir şey kazandırdı mı hayır sadece annem daha rahat etmiştir , hayatta öne geçmemi sağladı mı hayır , ee o zaman bir şeyleri geç ya da erken yapmak önemli değil , geç olsun sağlıklı olsun mantığındayım ben ama benim kayınvalidem hırslı bana kalsa efe ne erkenden desteksiz otururdu ne de adım atıp tay tay dururdu, bence bunlar toplumun getirdiği yarıştırma isteği maalesef erken yürüyüp konuşunca ne olacak madalya mı takacaklar anlamıyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…