2009 Eylül Anneleri

dilek size de geçmiş olsun
birşeyi yoktur inşallah defnecikin
sadece korku atlatmış olursunuz umarım
bu arada o bahsettiğin irkilme bi anlık ürperme gibi bişey mi
benim kızımda da arada oluyor ama ne zaman irkilse bi bakıyorum çişini yapmış
öyle birşey olabilir mi sizinki de

dilekcim sağol canım. senınde iyi haberlerini alırız inşallah. ne zaman dr a gideceksiniz

Canım aslında 10 Temmuza randevu aldık ama dünden beri o kadar çok araştırdım ki dün türkçe kaynaklardan bugün ingilizce kaynaklardan. Türkçe olarak pek birşey bulamadım.
Dün mail ve video yolladığım bir doktor bunun "baby shudders involuntary" olabileceğinden bahsetmiş. Sabahtan beri araştırıyorum eve gidince videolarını da izliycem şirketten izlenmiyor ama muhtemelen%90 bu durumdan kaynaklı Defneninde. Çünkü anlatılanların hepsi tamamiyle uyuyor genellikle 1 yaşına kadar geçiyor. Nörolojik bir rahatsızlık değil yani gelişimi ile ilgili hiçbir sıkıntı yok.
Şimdi ise 10 temmuzda gidip gitmemekte de kararsızıım acaba 1 yaşına kadar beklesem mi diyorum çünkü onu o şekilde uyku ilacı uyutulmuş bir halde kafasına kablolar bağlı halde görmeye nasıl dayanırım bilmiyorum. Kafam çok karışık.... :uhm:

sen yinede git dilek için rahatlasın.. yoksa için bir türlü rahat etmez.. kendi kendini yiyip durusun.. bencede birşeyi yoktur bade de oluyo çünkü irkilmeler..

ınşallah canım inşallah benim kızımında birşeyi yoktur ama ben inanıyorum artık olmadığına.
Evet çiş yaparkende olabileceğini söylüyorlar ama ben şunu farkettim eğer uykusunu alıp dinlenmişse yapmıyor eğer halsizse uykudan ağlayarak uyanmışsa veya bizim tarafımızdan uyandırılmışsa yapıyor bunu eşime daha önce söyledim. Bugün yurtdışında bir anne yazmış bu durumun halsizlikle ilgisi olduğunu . iyice ikna oldum.

dilekçim senin kararın elbette ama ben olsaydım kesinlikle götürürdsüm. gerçi temmuz 10 dan sonra yaşlına bvi,şey kjalmıyor.

günaydın herkeze meryemcim çok geçmiş olsun iyi haberler alamana sevindim

dilekcim sanada geçmiş olsun tatlım umarım kötü bişey değildir haklısında aslında ben bi aşı vurdururken çok kötü oluyorum öle görmek daha bi üzer insanı ama içinin rahat etmesi için yaptırsan daha iyi olur sanırım

ışte bende ortadayım randevuyu aldım zaten...Öyleyse götüreyim içim daha rahat düne göre artık ama yine de biraz daha rahat olması açısından götürmekte fayda var sanırım. Ama yabancı kaynakların çoğunda nörologlar ve pedagoglar bu durumun normal olduğundan bahsetmiş.

dilekcim şimdi okudum çok üzüldüm ya. ama inşallah birşey yoktur nasıl bi irkilme bu? tam olarak nedir. şimdi benim ablamın oğlunda şöyle bişey oluyodu eğer ağlayarak uyuduysa yani mesela uyumak istemediği halde uyutulduysa böyle uykuda sürekli hıck hıck diye irkiliyodu. hiçbişiyi yok sadece mutsuz uyuduğu için hıçkırır gibi oluyodu.

çöok sağol canım.

Yok Tubacım öyle birşey değil yani zaten uykuda hiç olmuyor. %90 uykudan uyandıktan sonra veya %10'da uykusu gelip mızıldanmaya başladığında oluyor... Mesela biz uyandırdıysak gürültü yüzünden vb.. veya ağlayarak kendi uyandıysa mutlaka yapıyor ama sabahları uykuya doymuş şekilde kendi uyandığında asla yapmıyor, saniyelik birşey bilinç kaybı, gözde dalma, kasılma vb. hiçbir şey yok. Silkinmeden sonra hemen normal anına geri dönüyor mesela gülerken olduysa aynen gülmeye devam ediyor. Okuduğum çoğu kaynakta yorgunluktan ve çiş yaparken olduğu yazıyor şimdi aklıma bir fikir geldi bundan sonra yapınca hemen yatırıp altına bakıcam ve bezinin içine dokunucam eğerki bezi sıcaksa tamam diyeceğim bu çiş yaparken yapıyor.

tatlım poyraz şiş yapaken oluyor geçen altı açıktı çiş yaparken yaptı hatta çok güldük çünkü bi anda oluyor ya. bide kız çocukları daha sık çiş yaptığından sizde daha sık oluyor olabilir. yoksa tatlımm dediğin şey bide de oluyor

evet öyle yap bakalım çişinden mi öğrenirsin..zaten ikna olduysan okuduklarına birşeyi yoktur..

Evet muhtemelen Defnede aynı çişten yapıyor şimdi eşime tel. açtım anlattım sence sıcak olur mu bez o şekilde anlayabilecek misin dedi, bende şey dedim : önce başka bir beze ben yaparım çişimi bakarım ısısına sonrada onunki ile karşılaştırıp anlarım ne olduğunu kaydirigubbakcemile3

Evet Hüsniyecim ikna oldu biliyorsunuz benim ne kadar pimpirikli bir anne olduğumu kendi kendimi korkuturum bazen hiçbir şey yokken ve öyle kolay kolayda ikna olmam bu kadar ikna olduysam %90 birşey yoktur diye düşünüyorum eşimle konuşurum eğer gidelim derse gideriz belki de 2 ay daha bekleriz. Ama çoğunluk bebek bezi bıraktıktan sonra geçer diyor.

çok güldüm dilek bir dene baklaım sıcaklıklar tutacak mı? dediğim gibi ikna olduysan birşeyi yoktur ama işte kurt düştü mü içimize illa dr duyacaz birşeyi yok diye.. çok bilmek de iyi olmuyo herşeye daha çok pimpirik yapıyo insan.. büyüdükçe dertleride büyüyo diye boşuna demiyolar valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…