2009 Eylül Anneleri

Benim bebeğime 1 hafta kendi annem 1 hafta kayınvalidem dönüşümlü olarak bakıyorlar. Ben 3.ayı doldurduğunda işe başladım tabi o günden beri bizde çok zorluk yaşadık ilk 1 ay ek gıdayı tamamen reddetti kızım hiç ısrar ettirmedim dediğin gibi bende tv. karşısında yemek yiyen veya yemek yemesi için arkasından koşulan çocuk olmasını hiç istemedim kızımın hep annemi ve kayınvalidemi rahatlatmaya çalıştım bırakın yemesin hergünü aynı olacak diye birşey yok dedim. Uyup uymadıklaırnı bilmiyorum bu söylediklerime çalışan bir anne olarak bilmeminde imkanı yok, onlara güvenmekten başka çarem yok. Sizde ısrar etmeyin bence zorlamayın kızım 1 ay reddetti ek gıdayı ama 3-4 ay bile reddeden bebekler varmış sonra kendiliğinden başlıyorlarmış. Multivitamin veya balık yağı kullanıyor musunuz? İştahını açtığını söylüyorlar. Biz zaditen kullanıyoruz alerji ilacı. Kızımın atopik dermatiti var. Tüm alerji ilaçlarının tek yan etkisi varmış uyku ve iştah. Defnede iştah konusunda ne kadar etkili bilmiyorum ama uzun uykularını biraz da zaditene borçluyuz.

dilek bende gecelerı 1 yada 2 sefer beslıyorum. peki kuzuların gece uykusu kaç saat kaçta yatıp kaçta kalkıyorlar.
ben aramızda yatmasını hiç tasvip etmiyorum.şu ara aşırı huysuz gecelerı burnumdan gelene kadar sabredıyorum en son dayanamayıp yanıma alıyorum. dayanamadıgım nokta artık sabah 6 falan oluyor:) 7:30 da da zaten uyanıyorum

hayır herhangi bi iştah açıcı falan kullanmıyoruz bende ısrar etmemesini söylüyorum Allaha şükür kilo kaybı falan yok o yüzden de içim biraz rahat bende artık saldım elbet bi gün düzelcek diyorum ama artık biraz uyusa çok sevincem:)

Canım şimdi Defne 10:00'da uyuyor bazen 12:30 gibi kalkıyor ayakta sallıyoruz yatııryoruz süt falan vermeden. Sonra 3:30 veya 4:00'e kadar uyuyor. Süt verip yeniden yatırıyoruz. Sabah ise en geç 7:30 veya 08:00'de kalkıyor

Öyle böyle büyüyorlar canım bu günlerde geçecek ve biz 2 yıl sonra bugünleri gülerek hatırlayacağız. Rabbim başka dertler vermesin.

kimse yok galiba((
benimde misafirlerim olduğu için fazla giremiyorum...burnum işten bebekten kalkmıyor güya eşim 20 gün izin aldı tatil yapıcaktık nerdeeeesempatiksalakcinniişin kötü tarafı balayımız olucaktı bu tatil gelen misafirlerde bunu biliyordu düşünün halimi...
sizleri özledim kızlar...kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...

birde kızlar kayınvalideniz bebeğinizi severken nasıl seviyor yani nasıl sesleniyor...benimki hep annem annem kızım kızım benim diye seviyorda...

benımkı annem anesının kuzuusu dıyordu artık babaannem demek zorunda:) dedık yapma ılerde cocuk zorlanır. sağolsun lafımızı ikiletmedi

benımkı annem anesının kuzuusu dıyordu artık babaannem demek zorunda:) dedık yapma ılerde cocuk zorlanır. sağolsun lafımızı ikiletmedi

canım sorma sizinkisi aftan anlıyor bizimkisi perşembeden beri cinnet geçirtiriyor bana kızım artık bana gelmek istemiyor ((ona kucak açıyor ve asırı kötü oldum üstüne kızım bebeğim kızım benim diye seviyor ve hep bebeğimle ...ilk tamam özlem gidersin dedim şimdi resmen cocugu benden alırken gülerek alıyor kızım ona gidince...dün çok kızdım ona yeter artık dedim ama yok anlamadı:sinifsinif:

Evet Özlem bızımkı laftan anlıyor. Kızınında ona gıtmesı senı uzuyordur.. Ama o gıdıcı sen kalıcısın oyle dusun

günaydınlar kızlar.
sabah kalkar kalkmaz aklıma ılk gelen sorunun cevabını rica edıyorum sızden. bebeklerınızı gece kaç sefer beslıyorsunuz. annesutu yada devam sütü??
gece bir defa devam sutu veriyorum canim.ilk mizikladiginda erken bir saatese su veriyorum uyuyor biraz.sonra iyice miziklanirsa anliyorum ki ac hemen sutunu yapiyorum yada o su verdigimde hazirliyorum basucuma.altini degistiriyorum uyurkende o kadar.
hosgeldin oncelikle.tavsiyem devam sutu yada su versen ilistirilmis su ne soguk ne sicak suyu dene derim.
birde kızlar kayınvalideniz bebeğinizi severken nasıl seviyor yani nasıl sesleniyor...benimki hep annem annem kızım kızım benim diye seviyorda...
oglusss erdal efee diyor annem falan demedi hic ama ilkin diger eltimin kizina annem falan demis ama kayinpederim kizmis herkes yerini bilicek o annesi sen babaannesi demis bi daha dememis.ya varsin desin senin kayinvaliden madem cok yaninizda degilse.

kızlar merhaba....

uzun zamandır yazamadım.ama arada okudum hep..
oncelıkle hasta bebeıslere acıl sıfalar dılıyorum.yenı katılanlara hosgeldınız dıyorum.eskı arkaaslarada benı affedın kızlar valla sallamadım topıgı hep okudum ama yazamadım dıyorum :) saygılar sunuyorum:)

kızlar saka bı yana hakkaten cok yogundum.bakıcımızla problem vardı.rapor aldım dayanamadım.yolları ayırdık.memnundum aslında.bılıyosunuz sızde.fakat abla rahatsızlanınca ve benım her bos vaktımde erken cıkıp gıtmek ısteyınce ıpler koptu sonunda.neyse hayırlısı buymus dıyelım.artık yenı bı ablamız var.bakıcı degıstırmek ıstemem ama buda gecıcı sanırım.eylulde esas ablamız ıse baslıcak ınsallah hersey oglum ıcın ıyı olur...

sıze bazı haberler verıyım doruktan:
dıslerımız hala yok...emeklemıyo surunuyo...konusamıyo kaptan magara adamı gıbı bagırınıyo...:))) cooook tatlı..

esas haber: kızlar aslında doktora gıdınce yazcaktım onaylarsa dıye.ama bugun tarttırdım dorugu ve dayanamadım yazıyorum.benım dorugu bılen bılır yemez ıcmez.ıstahsız.zayıf. TI. artık degıl cok sukur.hemen anlatıyorum.8. ay bıttıgınde 7900 du. ve ben beslenme duzenını degıstırdım.dogum doktorum proteını arttır dedı.bende kendıme gore bı beslenme duzenı olusturdum.coook sukur 10. ay dolmak uzere. kılosu 10.1 :) masallah . bu bızım ıcın mucıze..neden yazdım bunları.yemıyo ya da zayıf dıye dusunup uzulen annele rolursa yazıyım gunluk menusunu.fakat dedıgım gıbı henuz kontrole gıtmedıgımız ıcın doktorumuzdan onaylı degıl....ınsallah bıze yaradı.sızede yarar...

ve bız pazar gunu ınsallah tatıle gıdıyoruzzzzzzzzz....hem cok heveslıyım.hemde cok korkuyorum.ınsallah guzel gecer oglumla ılk tatılımız...dişle dönmeyı dılıyorum...ve oglumun artık putur yemesınıde ıstıyorum..cok mu sey ıstıyorum.ve cenemmı dustu bılmıyorum...
ayy neyse ben gıdıyorum.bırı benı sustursun.herkeslerı optum cooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…