2009 Eylül Anneleri

DıL GELıŞıMı

Bu dönemde çocuklar konuşmaya hazırlanmaktadır. Birinci doğum günü civarında dil üretimi ikiye katlanır. Bu dönemde bebeklerin çoğu:
Tanıdık kişilerin ve nesnelerin isimlerini anlar
Beden dili ve yüz ifadeleri ile söyleneni anladıklarını gösterir
Birkaç kelime söyler
Net bir şekilde söylenen “hayır” kelimesine yaptıkları şeyi durdurarak cevap verirler

BEDENSEL GELıŞıM

9-12 Aylık Dönem:
Bu dönemde bebeklerin çoğu:

Destek almadan oturabilir

Yardımsız ayakta durabilir

Yardım alarak yürüyebilir

Bir topu yuvarlayabilir

Nesneleri atabilir

Başparmağını ve işaretparmağını kullanarak nesneleri yakalayabilir

Oyuncaklarını düşürüp alabilir.

Paylaşım için sağol tatlım Büyüyorlar ya aklıma geldide geçen sene bu zamanlar karnımızda ne gelişmede olduklarına bakıp okuyorduk

kızlar gunaydın..............
poyraza gecmıs olsun.acıl sıfalar ınsallah...

özge bızdede aynı uyku problemlerı vardı.yer yatagı onerdı bı tanıdık.denedım.daha ıyı gıbı.uyuyamayınca atıyorum yere...belkı denemek ıstersın.bol uykular...

ah goksenımızde buyumus artık.masallah ona annesı :) bızımde az kaldı...

ya doruk benı cok yormaya basladı kızlar ya...cok hareketlı ve mız mızzzzzzzzzzzz

opuyorum herkesı

herkese günaydınnn şarj aletim yapıldı sonundaaaa ve geri geldiim :))
paylaşımlar için teşekkürler öncelikle...
bana yine 8 gün sürecek bir misafir sürüsü geliyo sabır ve kolaylık diliyorum kendime..
belizde inadına siyam gibi boynumda geziyo bi iş yaptırmıyo herşeyi elliyo çatlıcak merakından....
çok zor oluyo böyle..... napıcam bilmiyorum işallah geçici bi süreçtir... gecede mız mız bikaç kez uyandı... babasıda yanımıza almış en sonunda ben hatırlamıyorum :)))

anaa kedinihal aşağıda ooy çık yukarı bakalım :)
bu arada merhaba ismin nazan mıydı yoksa yanlışmı hatırlıyorumm :)

slm kızlar.. uff baya zaman olmuş.. kürkçü dükkanı tilkisini kabul edecekmi bilmiyorum ama özledim hepinizi bi çoğunuzu facee ten takip etmeme rağmen bura gbi olmuo tabii.. nasılsınız minişler nasıl.. büyüolar evreleri zor geçsede çok tatlı oluolar demi.. doğum günleride yaklaştı ben şimdiden yapacağım şeyleri belirlemeye başladım çünkü sadece 1 haftam olucak hazırlanma zamanım bu ay sonu talie gidicez ve 15 inde dönücez 28 inde kızımın doğum günü dönüşte temizlik yorgunluk derken sadece 1 hfta zaman ayırabilecem. siz neler yapmayı düşünüosunuz varmı aklınızda bişiler.. ayrıca davetlisiniz hepiniz..

selamlar... oooo gamze hanımlar gelmişler. şarjınız hayırlı olsun hanımefendi. bana da bulsak bir şarj iyi olcak acilen şarj edilmem lazım :) benim de izmirden misafirlerim var. kardeşim ve babamın eşi geldiler babam da yarın akşam burda olcak. ali efe ilgi manyağı halinde geziyor keyfi yerinde beni gördüğü zamanlarda mızlanması haricinde :)

günaydıııııllllaaaarrrr kk milletinin insanlarıııııııherkesin Mirac kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim
geçmişe bakamıyorum,kahvaltıya misafirim gelücekkk
gece hiç uyumadık oğluşla zombiye bağladıkkk(gamzemin dediği gibi)
hayırlısı bakalım bugün geçer inş.

saol baharııımmmmmmmm
oyyy nihalim gelmiş hakkett....nasılsın bebem tatile gidiyonuss heeee ..ii tatiller ossun bakam

saol baharııımmmmmmmm
oyyy nihalim gelmiş hakkett....nasılsın bebem tatile gidiyonuss heeee ..ii tatiller ossun bakam

saol bebemmm bu koca göbüşle nasıl gidicem bilmiom ama tanay hanım için katlncaz artıkın. nasıl olayım cnm geçen seneden bi farkım yok :):):) gün geçtikçe dahada artıo sinirlerim yiter ya die haykırasım gelio valla 2 senedir neler çekiom anlatamam ama sende biliosun ki tek sorumlusu sensin

oh oh nihal hanım tatiller matiller kıskanıcam az kaldı :)
valla kürkçü dükkanı konusuna bişiy demiyim ben assla dönmem der gibi gidenler döndüde e sende buyur gel :)))) ama bu sefer kraldan kralcılara tikkat et olur mu :)

bu arada o geçmişte mesaj yazan arkadaşa bişiy demek istemiyorum.. kızıyorsamda bir sebebi var.... o tartışma bazı kızgınlıklarımın ortaya çıkmasına sadece vesile olmuştur ve kimseyide sevmek her fikrindede desteklemek zorunda değilim... kimse aranmasın lütfen.....

bu arada hepinizin kandili mübarek olsun kızlar... Allahım bu kutsal günde dualarımızı namazlarımızı kabul etsin, bilerek bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı bağışlasın inşallah....

Son düzenleme:
gamzem malesef kimisi herşeyini bu kürkçü dükkanında paylaşırken kimisi de paylaşıyormuş gibi yapıp vitrinden seyredip gitmeyi tercih etti. neyseki tüm samimiyeti ile var olan bir sürü arkadaş edindim bu dükkan sayesinde...

kandiliniz mübareke hayırlara vesile olsun güzeller bugün hem kandili kutluyom hemde evliligimin 3.yıl dönümü çok mutluyum şüğkürler olsun rabbime öpüyorum kuızularla sizleri RABBıM NE ıÇıN EL AÇIYOSANIZ SıZLERE ONLARI VERSıN ıNŞALLAH

yasemincim senin de kandilin mübarek olsun dualarin kabul olsun canım. evlilik yıldönümünüzü de kutlarım. bir ömür mutlulukla geçsin inş.

haklısın canım..... bende birsürü harika arkadaş buldum buradan.... hani bazen diyoruz ya neden eski hali yok.. belkide iyiki eski hali yok... gördük aslında kimin ne olduğunu..... belkide böylesi daha sessiz ama dürüst enazından.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…