2009 Eylül Anneleri

git gel nazan oldum kayınvalidem yüzünden yazamıyorum geldiğinde sürekli iş yapıyo olmam gerekiyoda yoksa laf bitmiyo eşim götürücem demişti önceki buluşmanızda gelememiştim karşıdaydı diye bu seferde araba tamirde kısmet bakalım bir daha ki sefere inşallah forum istanbulda buluşma talep ediyorum bana en yakın orası :))

baharcım kocam yarn nöbetçi yagıza güvenebilsem gelirdim güle güle canım sanada

tülaycım hg bacım artık paşam yürüyo bi müddet sanada rahat yok halil ibrahımın peşinde

haydi banada müsade hoşcakalın

cnmm geçmiş olsunnn acil şifalar inş.kıyama benadı güzel kuzuma
h.b cnm ya hem o hem ecük perde yıkadım

yürürken ev işi daha zormuşş

kızlar benim akşam dışarı çıkma işim yapamadğm işler yüzünden kalacak herhalde oğlum uyuyr.amerikan mutfak tarzı ya tıkırtı yapamyrm alsam götürsem uyanacak..diğer işlerimi yaptm ama

slm kızlar,
nasılsınız, umarım herkes iyidir.
sabahtan beri ev temizliyorum şimdi oturabildim ve çok yorgunum. neyseki
yarın erkenden yola çıkıcaz bu açıdan çok sevinçliyim.
inşallah herşey yolunda gider ve üstesinden gelirim.
bebişlerinizi öpüyorum.kendinize çok iyi bakın ..opuyorumnanaktan

herkese iyi geceler evet dışarıdan geldik yani işlerimi bitirdim zamanında kendimi de çok hırpalamadan ki dışarıya çıkacak bir halim kalsın....mutlu hafta sonları ....

Bu ilaçlara dikkat
A.A. 6 Ağustos 2010

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bakanlığın izin verdiği beyanlar dışında sağlık beyanları kullanarak internet sitelerinde reklam ve tanıtımı yapılan ürünlerde, bakanlık tarafından yapılan denetimlerde 13 üründe “sibutramin”, “sildenafil”, “tadalafil” ilaç etken maddelerinin tespit edildiğini, bu ürünlerin toplatılarak imha edildiğini bildirdi.

Bakanlık, “sibutramin”, “sildenafil”, “tadalafil” ilaç etken maddeleri tespit edilen “Li Da DaidaihuaWeight Loss Capsule, La Jiao Shou Shen Kapsül, LW6090, FX-15, T-3 Supplement, Kamagra, Bh Meksika Biber Hapı, Grinex, Ziroll, Sir Hunter, Gatto Romeo&Juliet, EFR-X, RX-1” adlı 13 ürünün yer aldığı 268 internet sitesiyle ilgili 2009 ve 2010 yıllarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2009 ve 2010 yıllarında internet sitelerine ve bu ürünlerin satışının yapıldığı eczane ve aktarlara yönelik olarak 589 adet denetim yapıldığı belirtilerek, bakanlıktan ithal ve üretim izni almadan, insan sağlığına zararlı madde ihtiva ettiği tespit edilen ürünleri satışa sunan 11 firmanın ürünlerine el konularak imha edildiği kaydedildi. Etiket bilgilerinin mevzuata aykırı olmasından dolayı da 42 firmaya idari para cezası uygulanarak ürünlerin piyasadan toplattırıldığı belirtildi.

Bakanlık, “Takviye Edici Gıda” adı altında, zayıflamaya veya kilo aldırmaya yardımcı olduğu, cinsel performansı artırıcı özellikleri bulunduğu, kanser, kolesterol, şeker, tansiyon, sedef, egzama, kalp, karaciğer, üriner ve genital hastalıkları önlediği veya iyileştirici yönde etkilere sahip olduğu iddiasıyla gerek internet sitelerinde gerekse eczane, aktar gibi satış yerlerinde pazarlanan sahte ürünlerden halkın korunması amacıyla, akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.
Söz konusu benzer ifadelerin yer aldığı ürünlerin “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Onaylıdır” ifadesi yer alsa bile “kesinlikle sahte beyanlar içermekte” olduğuna işaret edilen açıklamada, bu etkilere sahip olduğu iddia edilen ürünler için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hiçbir onay verilmediği bildirildi.
Bakanlık tarafından üretim ve ithal izni verilen ürünlerin ticari isimleri, üretim ve ithal izin tarih ve sayıları ile üretici ve ithalatçı firmaların, “www.kkgm.gov.tr” internet sitesinde güncellenerek yayınlandığı vurgulanan açıklamada, bu bilgilerin tümünün ürünün etiketi üzerinde doğru ve eksiksiz olarak yer alması gerektiği kaydedildi.

Üretim ve ithal izin numaraları doğru olsa dahi tüketicileri yanıltıcı, kamu sağlığını tehdit eden, hiç bir bilimsel gerçekliğe dayanmadan “hastalık önleyici veya tedavi edici” gibi iddialarda bulunan bu tür sahte ürünlere vatandaşları tarafından itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Bakanlığımızın izin verdiği beyanlar dışında sağlık beyanları kullanarak internet sitelerinde reklam ve tanıtımı yapılan ürünlerde; bakanlığımız tarafından yapılan denetimlerde 13 üründe (Li Da DaidaihuaWeight Loss Capsule, La Jiao Shou Shen Kapsül, LW6090, FX-15, T-3 Supplement, Kamagra, Bh Meksika Biber Hapı, Grinex, Ziroll, Sir Hunter, Gatto Romeo&Juliet, EFR-X, RX-1) “sibutramin", “sildenafil", “tadalafil" ilaç etken maddeleri tespit edilmiş ve bu ürünler toplatılarak imha edilmiştir. Bu ürünlerin yer aldığı 268 internet sitesiyle ilgili 2009 ve 2010 yıllarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.

2009 ve 2010 yıllarında internet sitelerine ve bu ürünlerin satışının yapıldığı eczane ve aktarlara yönelik olarak 589 adet denetim yapılmıştır. Bakanlığımızdan ithal ve üretim izni almadan, insan sağlığına zararlı madde ihtiva ettiği tespit edilen ürünleri satışa sunan 11 firmanın ürünlerine el konularak imha edilmiştir. Etiket bilgilerinin mevzuata aykırı olmasından dolayı da 42 firmaya İdari Para Cezası uygulanmış ve ürünler piyasadan toplattırılmıştır.”

İnsanların sahte ürünlerden zarar görmemesi için, takviye edici gıdalar konusunda internet ve televizyon programlarında sağlıkla ilgili beyanlar kullanılarak tanıtımı yapılan ürünlere itibar etmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, bu tür ürünleri kullanma ihtiyacı duyan kişilere, bakanlığın web sitesinden, “Alo Gıda 174” hattından veya doğrudan Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nden ya da Sağlık Bakanlığı'ndan doğrulamadan bu tür ürünleri asla kullanmamaları uyarısında bulunuldu. Ayrıca, her türlü şikayet veya tespit edilen olumsuzlukların ivedilikle bakanlığa iletilmesi istendi.

kizlarrrrrrrrrrrrrrrrr habere bakin yazik yavrucugaaaaa
İzmir'in Balçova ilçesinde, 9 Eylül 2009 doğumlu olan Elifnaz kilosuyla görenleri şaşkına çeviriyor. Henüz 10 aylık olan ve 20 kilo ağırlığında olan Elifnaz'ın hızla kilo artışının sebebine tıp literatüründe teşhis konulamadı. Sezaryen doğumla dünyaya gelen Elifnaz akranlarına oranla iki kat ağırlıkta olması sebebiyle beslenme konusunda oldukça sorun yaşıyor.

Doğduğunda 3.5 kilo olan Elifnaz'ın ikinci ayından sonra hızla kilo almaya başladığını söyleyen annesi Filiz Akgıran; şöyle konuştu: "Elifnaz normal kiloda dünyaya geldi. Doğuştan sadece guatr teşhisi kondu kendisine. Onun dışında herhangi bir sağlık problemi yoktu. 4.'üncü ayına kadar anne sütü ile beslendi. Daha sonra mama takviyeli beslenmeye geçtik. 6.'ıncı aydan sonra da normal yemeklerden beslenmeye başladı."

Gitmedikleri doktor kalmadığını anlatan Akgıran, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak hiçbir teşhis koyamıyorlar. Gerekli tetkikler yatırmak istediğimiz zaman kan almak için damar dahi bulamıyorlar. Doktorlar da gördüğünde şok oluyor. Doktor kontrolünde perhize başlamıştık. Ancak Elifnaz'ı doyurmak da güçlük çektiğim için perhizi yarıda bırakmak zorunda kaldık. Bebeğim su içse yarayan bir vücuda sahip. Bir an önce sağlıklı görünümüne kavuşmasını istiyorum. Bu konuda da doktorların bize yardımcı olmasını istiyoruz."
ama cok tatli masallahhhhhhhhhhhhhh

Eklentiler

• $386220100716111053828.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 32

allahım ailesinin ve tabi bebegin yardımcısı olsun ya çok zor daha şimdiden boyleyse...allah şifa versin...bebek gibi durmuyor yavrum daha çok kocaman çocuk gibi görünüyor. bir kez daha bebeklerimiz yemiyor diye uzulmemek lazım. yemese de büyüyorlar ama boylesi çok zor.

herkese iyi geceler evet dışarıdan geldik yani işlerimi bitirdim zamanında kendimi de çok hırpalamadan ki dışarıya çıkacak bir halim kalsın....mutlu hafta sonları ....

esincim, merhaba şekerim. beni aramışsın, inan daha sabah aldım teli elime ve gördüm. tatildeyken telefon pek kullanılmıyor canım. arıycam ama seni konuşuruz.boshayallersmile

kızlaaar herkese merhabaaa...
günlerdir giremedim...
malum annemler vardı 4 kişi onlar 3 te biz.. e nüfus kalabalık olunca nete filanda zaman kalmıyo haliyle:... :)))
bayaa yoğun bir hafta geçirdim aslında....
geçen cuma kızım fırından elini yaktı... elinde baya kötü bir yara var.... ama yinede o acısına rağmen dayanıklı yavrum..
annemlere bırakıp markete gittik yarım saat içinde geldik ama geldiğimde kızımın eli çoktan yanmıştı ((
içim nasıl yandı nasıl üzüldüm hele bıraktığıma nasıl pişman oldum..... ama belki bende olsam olacaktı bu olay diyorum.. yinede ne düşünsem içim rahatlamıyor... bilmiyorum işte bi dakika bile olsa bırakmamak lazım demekki kimseye.. 4 kişinin içinde bu olay olduysa, Allah tüm gün uğraştığımız yavrularımızla bizlere kolaylıklar versin ne diyim...

bu arada perşembe günü tubacım ve defnişim geldi.....zaman azda olsaaa görüşmek çooook güzeldi... inşallah bu akşamda onlar gitmeden bir kahve içimlikte olsa görüşücez...

bu arada kızlar tubişim maşallah çok güzel zayıflamışi ve nasıl azimli nasıl irAdeli görmelisiniz... darısı başıma işallah yarabbiiimmmmmmm amiiiiinnnn :)))))))))))))))

Son düzenleme:

ahhh canım ya çok geçmiş olsun valla kimseye bırakmak istemiyo insan bakalım ben çalışmaya başlayınca nasıul borakcam ama bi yandanda olcağın önüne geçilmiyo belki sen varkende olucaktı gamzecim o yüzden üzme kendini allah şifa versin kuzuna canım ama işte anne yüreği acıyo

gamze geçmiş olsun yanmış çok

kızlar bebeişleri kaç saatte bir besliyosunuz 3-4 saat arayla veriyorum ben günde 4 öğün ama doymuyo gibi geliyo anlayamıyorum artık çok yemiyo ama sık sık huysuzlanıyo ne yapıcağımı şaşırdım azcık bişey veriyorum sakinleşiyo açlıktan mı yapıyo acaba off ya emziriyorumda arada şaşırdım iyice

Gecmis olsun gamzecim..

Kızlar buluşma nasıl gitti..yula çok huysuzdu çıkamadım..sonra 3te çıktım
donmussunuzdur diye aramadım

kendi basıma sinemaya gittim

gamze cim çok geçmiş olsun cnm yaaa
kıyamam ben prensesime
Rabbim beterinden saklasın sizi inş.
tubiş e selamlarrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…