2009 Eylül Anneleri

ewet yaa benim eşimde çocuğun yanında yakın koruma gibi geziyo ve her saniye bi zarar görüyo çocuk düşme çarpma sıkışma gibi... bi anlatamadım gitti... pnik atağından toğluca sinir sahibi olduk kocamın yaaa......

İyi niyetli ve yardımsever bir arkadaşımla bir gün doğada gezinirken,
kozasından çıkmaya çabalayan bir kelebek gördük. Kelebek kozanın lifleri arasından sıyrılmaya çalışmaktaydı. Yardımsever arkadaşım hemen kelebeğin imdadına koştu. Dikkatlice kozanın
liflerini sıyırdı, kozayı araladı ve kelebeğin fazla çabalamadan kozadan
çıkmasını sağladı. Ancak kelebek kozadan kolaylıkla çıktıysa da, biraz
çırpındı ve uçamadı.

Yardımsever arkadaşımın gözardı ettiği gerçek şuydu:

Kanatlar ancak kozadan çıkma çabalarıyla güçlenir ve uçuşa hazırlanır. Kelebek kendini kurtarma çabalarıyla aslında kaslarını geliştirmekte, kendini ayakta tutacak, güçlü kılacak,uçmayahazırlayacak hareketleri çabalariyla öğrenmekteydi.Yardımsever arkadaşım işini kolaylaştırarak
kelebeğin güçlenmesine engel olmuştu. Kelebek hiçbir zaman özgürlüğü tanımadı, hiçbir zaman gerçekten yaşayamadı.

Psikiatr Ruth Sanford'un bir yazısından alınan bu kısa öykü sizlere neler düşündürdü? 'Hiçbir şey' demeyin, sakın. Eğer öyleyse lütfen öyküyü bir kere daha okuyun ve hayatta bazı işleri başarmamızın kendi çabamıza bağlı olduğunu bilin. Aksi takdirde zorluklarla mücadele edemeyen, kendine güvensiz birisi olur çıkarız.

Öykümüzde fırsat verilseydi, kelebeğimiz elbette kozasından kendisi
çıkacaktı. Ancak sonuç; zavallı kelebek, iyi niyete bağlı bir talihsizlik
yüzünden kısacık ömrünü eksik yaşadı.

ben de oğlumun peşindeyim hep. ama ona değmeden hissettirmeden koruyorum onu. eşim de öyle. arada düşüyor kafa donkluyo falan ama ailecek alarm halindeyiz :)

valla merwişim bende sanada sabihayada katılmıyom zorlanamı yaaa baaanne yaaaaa :)))))))))))))))))))))
şekerim adam genelleme yapmış eywallah ama verdiği örnek doğru... daha bebeklikten böyle saçma haraketlerle çok acaip huylar yerleştirilip pasifleştiriliyo bebecikler..... yapmamak lazım.. illa neden masaya girişeyim çeki çen gibi yaaa alır çocuumu sakinleştiririm severim öperim teselli ederim... benim tarzım buuuuuuuuuuuuu taaammııııııııııııııı :)))))))))))))))))))))))

canım nasıl sevindim mutlu oldum senin adına .inşallah ameliyata gerek kalmayacak.korayımız sağlığına kavuşucak.

evet bu konuda katılıyorum.hep bahane bulup öz eleştiri yapamayan nesiller yetiştiriyoruz.başkasında suçu arayıp kendine olan öfkesini başkasından çıkaran .

ben de masa ile evladım arasında barış sağlardım herhalde ya :))) ali efe düşünce kucaklıyorum onu sakinleştirip doğal ortamına salıyorum. şimdiye kadar sadece bir sandalye tekmeledim o da ctesi günüydü ve ali efenin düşmesiyle uzaktan yakından alakası yoktu. :)))

Sağol arkadaşım. Bu kadar koşuşturma içinde bazen gebeliği ve yattığın gönleri özlüyormusun:)) Ben özlüyorumda 8 ay yattıktan sonra bu koşuşturma yorucu.
Süt izinleri de bitiyor kızlar yaa erken çıkmalarda hayal olacak artık.

mervecim sabiha paktuna masayı dövmeyin diyo ama aynı zaman da çoçuğun yaşadığı acıyıda küçümsemeyin diyor yani geçer annecim bişi yok demek asıl çoçuğu anlamadığımızı gösteririmiş masayı dövmektense o an yaşadığı acıyı payşalarak ilgilenmek bence daha mantıklı :))

bu arada bişi sorcam sabiha paktuna keskin hep babanın otorite oması gerktiğini yazmıştı bizde bunu okuduğumuzdan beri denemeye çalışıyoruz mesela gökşen fişe dokunmaya çalıştığında ben kızarsam dinlemiyo ama eşim kızarsa fişin yanından çekiliyo ne kadar doğru uyguluyoruz bilmiyorum ama sizlerde durum ne hanginizin sözünü daha çok dinliyo eşler arasında

bi sadalyemi tekmeledin :))))))))))))))))
ya o soda şişesiyle anadoludan avrupaya kadar kovaladığın kadın..... yaa bukadarda üstüne yatılmaz geçmişin yaaaaaaaaa :)))))))))))))))

bende öyle eşyalara dalmıyorum ciddi bişi değilse zaten gözüme bakıyo bö desem ağlıcak gibi.. o yüzden ben hiiç oralı olmuyorum.... ama ciddi bişiyse hemen kucağıma alıyorum vede duruma el koyuyorum :)))

ufak tefek şeylerde bakmıyuoruz o kendi kendine bekliyo sonra devam ediyo eğer ciddi bişise kucağıma alıyorum konuşuyorum beraber sarılıyoruz biraz kucağımda gezdikten sonra zaten kendi inmek istiyo sonra bahar gibi doğal ortamına salıyorum bende :)))))))))))))))

ah canım şu anda tatildeyim malum ama okullar açılınca başıma gelecekleri kara kara düşünüyorum.ama çok sükür güvendiğim bir bakıcı buldum en çok ona seviniyorum.

valla ben gözümü belerttimmi kocam kızıyla kaçıyo.... :))))

ama kızlar bebekler 1,5 yaşlarına kadar hatta bazen daha fazlasına kadar uyarıları anlamazlarmış.. çünkü nesneler arasında onlar için fark yokmuş... atıyorum plastikte porselende onun için aynı şeymiş...
sen istediğin kadar uyar o birine neden bağırıp diğerine neden bağırmadığını bir türlü çözemezmiş.... yani bu aylar boşa çekilen kürek aylarıymııış sizi anlıcaklar diye beklemeyiiin :))))
ama rahat etmek istiyosanız ben gibi babasını korkutun oda bebekle beraber kaybolsun ortadan herkes rahat etsin :)))))))))))))

baharcim giii bi de bi kadini dovmustun markette hatirladin mi :)))
senden korkulur valla, her annenin cocugu icin yapamayacagi sey yoktur ama sen bunun canli kanitisin baharim

zeynepcim bizde oyle yapmaya calisiyoruz ama alinin ne beni ne de babayi taktigi yok ne yapiyosa aynen devam ediyo sipa

bi kitapta okumuştum:
bebekler tahriğe çok açık canlılardır...
o yüzden görmezden gelmeyi ve merakını kendi kendine söndürecek süre ve anlayışı göstermeyi öğrenin diyodu.....

ah canım şu anda tatildeyim malum ama okullar açılınca başıma gelecekleri kara kara düşünüyorum.ama çok sükür güvendiğim bir bakıcı buldum en çok ona seviniyorum.
İnşallah sorun yaşamazsınız. Kamera ayarla hemen en gizlisinden ihtiyacın olacak.

kötüsün sen yaaaa :))) evet tekmelemeye bi kadınla başladım. ahanda gerisi sandalye ile geldi. arada birkaç dalışım daha oldu ama neyse :)))
ben de babayı korkuttum önce gamze. aynı metotları kullanıyoz bacım. gözleri belerttim mi baba kaçıyo sıpası da arkasından emekliyo DD

canım ali efe dedin mi elim ayağım titriyor. ogün halimi gördün. o sandalyeden çıkardım hıncımı ki garsona sarmıyım. biraz da uzaklaştım yoksa garsonla papaz olacaktım. kırık masayı koymuşlar oraya töbe töbeeeee...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…