2009 Eylül Anneleri

otorite değilde ben daha fazla goruyorum oglumu ve daha fazla zaman ayırdıgımdan daha çok şey öğretebiliyorum. hayır kelımesını benden duydu. hayır denınce yapmamak gerektıgını bılıyor. hatta geri dönüp bana parmak sallıyor :)

ben ne didim gamzem hee ben ne didim klava:
iyi oku kovalarım soda şişesiyle hee :roflol: :roflol:
masaya girişmeyin ama acısını da anlayın...
aynen olayın ciddiyetine göre yaklaşıyorum ben de, valla yaklaşmasam da her yere tırmanıyo atlıyo zıplıyo ya neyse :roflol:

babanın otoritesi 2 yaşından sonra tatlım özellikle 2,5 yaşta yani cinsiyet ayrımını farkettikleri yaşta başlıyormuş...
şimdi laftan anlamazlar tabi daha kelime hafızaları yok, 1,5 yaşında başlıyor..
biz de bağırıp çağırıp dururuz kelime anlamayan bebeğe ona dokunma vs..
şimdi öğretmemiz gereken sıcak... sıcak ütü örneği var ya sabiha paktunanın, daha anca onu uygulayabiliriz, hafif ılık ütüde -yakmayacak gibi- elini değdirip cısss kelimesini öğretmek ve bu cısss'ı ocak, fırın, priz gibi 4-5 nesneyle eşleştirmek...
dinlememesi falan tamamen sebep-sonuç ilişkisini bilmediklerinden, yani dokunursam canım yanar gibi....
şimdi şu dolapları beraber boşlatma herşeyi tek tek elleyerek göstermeyi deneyeceğim, hazır temizlik varken sonuçları yazarım

laff yetiştiricem diye geldim yine :roflol: görüşürüz tekrar :))))

ali efe yerlerden bişiler toplayıp ağzına atma huyunu edindi bir süredir. o yaptıkça ben aaaa napıyo tutun şunu diyorum. artık bunu yaparken anah ııh yapıyo elini gösteriyo öyle atıyo ağzına :))) baya otorite kurmuşum dimi :)))))

baharcım gökşende bişeye kızdıysa işaret parmağını salalyıp bağırıp kızıyo yada ben ona kızıcaksam benden önce kızmaya başlıyor :))))))

Heheheheh alem bu çocuklar yahuuu. Koray sinirlendiği an bize misilleme yapıp cihazlarını çıkarıyor. En büyük kozu bu şimdilik. Bazen cihazları yemeği de denediği oluyor tabi..

Yarın akşam sahura kalkacağız. Çarşamba günü Allah yardımcımız olsun susuz bir yaz günü olacak.

ben Poyraza hayır diyorum inadına yapıyor gözümün içine baka baka yapıyor yada sinirlenip bişiyleri çarpıyor resmen. Dün kaseye uzanıyor poyraz yapma hayır diyorum elini çekiyor 2 dk sonra elini uzatıp yüzüme bakıyor sonrada gözümün içine baka baka alıp çarptı yere

Çocuk adının hakkını veriyor ne yapsın çarpmayıpraa:))

Ya kızlar şu konusu geçen şeye bende çok takılıyorum bu aralar. acaba çocuğa nasıl davranmak lazım. mesela sabiha paktuna diyor ki birşeyden korkuyorsa eğer tamam evladım haklısın seni anlıyorum köpekten korkman çok doğal tabii ki korkacaksın zaten onlar korkunç ama ben seni asla bırakmam ben senin hep yanındayım de diyor. bu kadın benim hayat tarzıma açıkçası biraz fazla yumuşak kaçıyor. yaa nedemek tamam haklısın. benim görümcemin oğlu on yaşında hala palyacodan korkuyor.. doğanın doğum günü boyunca çocuk üst katta durdu. neden biliyor musunuz çünkü görümcem korkusunu hep desteklemiş. haklısın demiş herkese anlatmış yanında fatih palyaçodan çok korkar fuara bile gidemiyoruz. desteklenen korku büyür. saygı duymak başka belki ama desteklemek çok başka. bunda desteklencek bi yan yok çünkü on yaşındaki bi çocuk palyaçonun kostüm olduğunu bilir dedim bende. görümceme ve evdeki herkese tembih ettim sakın hoşgörü göstermeyin. yemin ediyorum kendi çocuğum olsa aynı şekilde davranırdım. eşim olsun görümcem olsun kayınvalidem ağızbirliği yaptık herkes sen ne saçmalıyosun öyle şey mi olur dedi çocuk doğum gününün sonunda aşağı indi. görümcem yemin etti ilk defa oluyo diye. bide benim dört yaşındaki yeğenim palyaçoyu görünce ağlayarak dışarı fırladı ben ona dur dedim kendi boyunun seviyesine eğildim (ki bu çokkk çok önemli çocuklarla iletişimde) teyzecim sen şaşırdın galiba sen palyaçodan korkmuyosun ki unuttun mu dedim. oda şöyle bi durdu baktı evet korkmuyorum ki dedi yanına gitti. valla bakın kızlar bunları aynen böyle yaşadım.. bilmiyorum bazen psikoloji konusunda tabii ki çaresiz kaldığımız oluyo çocuklar insanı öttürüyo ama içinizin sesini dinleyin. birde her çocuk aynı değildir bazısı pohpohlanmak ister her düştüğünde kaldırılmak karakterini geliştirir bazısı ise özgür kalmak ister. mesela ben özgür kalmak isterim. önemli olmadıkça doğanın akına bokuna yanına gitmiyorum. kalk kızım bişi olmadı diyorum. gerçekten canı acıdıysa ancak paylaşıyorum acısını.

Çocuk adının hakkını veriyor ne yapsın çarpmayıpraa:))

evet ama inat çocuk ama 1,5 yaşından önce anlamazmış. yani ona yaptıkça senin verdiğin tepki oyun gibi gelirmiş ki bidede aynen öyle hayır diyorum inadına yapıyor ve mesela düşüyor eğer ben ayy vahh dersem hemen ağlıyor ama poyraz acımadı annem kalk hadi diyorum yada gülüyorum oda gülüyor gerçekten canı yanınca zaten çok ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…