2009 Eylül Anneleri

bircanım o zaman zorlama büyüyünce yesin onun dışında gizliyerek yedirmeye çalış yani yoğurdun içine kat diğer meyvelerele karıştır şu an gökşenin yediği tek meyve var oda karpuz diğerlerini hiç yemiyo malesef

bir ara çok seviyordu şimdilerde yemiyor meyveyide ya yoğurdu çok seviyordu sevmiyor şimdi çıldırcam

bu arada dün annemden aldıgım bir tarifi yaptım bugun. sizlerlede paylaşayım...
gayet yagsız ve saglıklı..

biberleri ve patlıcanları dograyıp (patlıcanlar biraz tuzlu suda bekledi tabi) bir tencereye koydum.
içine bolca kabugu soyulmuş ve dogranmış domates ekledim.
az zeytinyagı ve tuzu da ilave edip iyice pişirdim.
hem domates soslu kızartmayı aratmadı. hem de çok lezzetli oldu.
hem kahvaltıda hem akşam yemeklerinde süper bir çeşit ve tat bence.
tavsiye ederim...

1.5 ay aradan sonra evımden herkese koccaman gunaydınla olsun
calısanların haftası hemencık gecsın:)
evımde olmak guzel gercı ben geldım dun vee 10 aydır beklenen tayınımız aksamına gerceklestı :)
evet kutahya yolcusuyuz artık..
umarım burda da herkes ıyıdır
dogumgunumuze de 2 gun kaldı cok heyecanlıyım
eymen de buyudu szınkıler gıbı ama yurume yok sıralıyo ve 2 adım atıyo o kadar
aa u arada hepınızın ramazanı mubarek olsun
orda ınternetten mahrum kalmak ne kotu cok alısmısız butun gun elımızın altında oomasına
tulaycım canım sana da donuyoruz dıye haber veremedım cunku esımın telı bozulunca benımkını alıp dondu buraya numaran da orda kaldı kusura bakma canımcım
neyse artk en azından yenı evımıze tasınana kadar sızınleyım canlar..

Ela hoşgeldin canım benim. nasılsın? ne var ne yok? Kütahya iyi bi yer hayırlısı olsun inşallah alışırsın Allah iyi komşularla karşılaştırsın. Eymenin resimlerinden eklede görelim. tatilde girdiğinde eklemişsin ama ben göremedim. seni eymeni çok özledimmmmmmmmmmmm

günaydın herkese,

elacım ben de çok sevindim ohhh be çok iyi olmuş, en azından gelişmiş bir şehir, mevsimsel olarak da güzel bir bölgede.....

meryemcim canım kahvaltı durumu ne alemde, rüzgar iyice çıldırdı ya, asla kabul etmiyor kaşık zaten buna alıştım ama kendi ne yerse elle... peki sabahları ali tuna kahvaltıyı kabul etmiyor kaşıkla, peki diğer öğünlerini güzelce kabul ediyor mu... bu arada rüzgar dün içtiği sütü de bıraktı, suluğunu ağzına sürmedi.... off ya ne zormuş, içimden bişeyler eriyor o yemedikçe, hiç alakası yok ama sanki gelişemeyecekmiş gibi geliyor. aslında hiçbir alakası yok ama üzülüyorum....

gülaycım alituna kahvaltıyı yapmıyor. gecen sabah sade dondurmaya bıskuvı ezıp verdım bıraz onu yedı sadece. bugun seftalıye bıskuvı denetıyorum:)yapmadıgı kahvaltıdan sonra süt içiyor. öğlen gönlü olursa 3 5 lokma alıyor. bu ogunden 1 saat sonra süt içiyor. akşamda şu ara çorba içiyor. 10 15 tatlı kasıgı kadar. üstüne meyvasını yiyor. meyvayı genelde yıyor. yatarkende süt içip yatıyor. gecede 1 kez emiyor. aslına bakarsan yedıklerı çok az ama havalar çok sıcak gulay. yanı hak vermek lazım kuzulara. bende üzülüğyorum ama sonra düşünüyorum yaa aç olsa yer.

ayni dert bendede var illa elle yemek istio bide tabaktan gicik alioruz
ben tabaga koyuyorum o ters cevirip yere dokuyo e yerden alip yiyo
sadece yogurdu kasikla kabul edio
napacam bilmiorum surekli yer silmekten biktim valla

günaydın kızlar..günlerdir giriemiyrum..tam girip yazacak oluyrum tabiat değiştrmiş oğlum hemen uyanıyr sanki hissedyr sonrada mesanın altndaki bil.kablolarına dalıyr..nasılsınız..

kızlaar artık süt sağmayı bıraktım ..taşıma suyla benim değirmen dönmedi iyice azaldı sütüm ve artık muktterata artık teslim olmam gerektğni anladım(((((((((((((

meryemcim bizimki de sneinkine çok benzer sabahları uyanmadan önce 100 cc süt içiyor genelde, sonra biraz domates salatalık veriyorum eline ne yerse, sonra bir yumurta sarısını suya katıp annem içirip uyutuyor uyandığında en sevdiği şey erişte biraz ondan kendisi yiyor, sonra eline ne varsa meyve olarak onu veriyor ama yemiyormuş, sonra uyuyor kalktığında bir kaç kaşık yemek yiyormuş, sonra biraz daha erişte sonra beni emiyor, sonra tekrar uyku kalktığında tekrar bir kaç kaşık erişte 200 cc meyve suyu içiyor, sonra beni emiyor ve uyuyor... dün hariç her gün geceleri de 500 cc süt içiyordu içine avakado koyuyorum ama dün içmedi. sanırım onu da bırakacak....

meryemcim ben artık havalardan olduğuna inanmıyorum çünkü annemlerin evi çok serin bence mide kapasiteleri bu kadar çünkü sıcak en azından birazcık enerjilerini de alır diye düşünüyorum ama ne ala. rüzgar uyku saatinin son salisesine kadar oradan oraya koşuyor deli danalar gibi.... kucağımuıza aldığımızda saçımızı başımızı yoluyor....

bence de üzülmemek lazım dediğin gibi aç olsa yemezler mi rüzgara meyve suyu sıkıyorum her akşam taze mesela, onu çok seviyo, daha makinenin sesini duyduğunda makineyi göstererek ağlıyor içmek için... artık bi damak tadları var kesinlikle, bir de zorla hiçbirşey yemiyorlar...

doktorum dediği çok doğru artık bebek muamelesinden sıkılmışlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…