2009 Eylül Anneleri

hadi gözünüz aydın ebrucum. bizimki sanırım bır süre daha yurumeyecek halbuki 6,5 aylıkken elınden tutunca adım atıyordu şimdi ayaga kaldırınca bıle yurumek ıstemıyor. düşürdünüzmü diyede sorulmuyor işte..

Sağol canım darısı sizin başınıza. Düşmüş olacağını sanmıyorum. Korayda bir ara öyle isteksizdi. Ama son bir haftadır hiç oturmak istemiyordu onu gezdirirken biz yoruluyorduk.

Son düzenleme:
günaydınlar...

ebrucum hadi hayırlı olsun...

off yürüyünce herşey daha da zor, rüzgar dün koltuğa çarptı yürürken, burnu, alnı ve gözü şişti, şimdi de morarmak üzere.... herşey daha zor oluyor... o yüzden keşke geç yürüseydi diyorum bazen. sonuçta eninde zonunda yürücekler....

kızlar ya bizim kızın resmen damak tadı var, aç olsa dahi eğer damak tadına uygun değilse yemiyor, mesela eşim balık çorbası yaptı havuç, domates ve soğanlı ekmek batırarak bir güzel yedirdim cumartesi ama aynı çorbayı ertesi gün yemedi, çünkü taze yapılmış yemek olmazsa da asla yemiyor.... makarna yaptık hemen onu yedi....

bu arada rüzgara dün armut suyu sıktım içine de çeyrek muz rondoladım onu da içti, muz yemiyor ama ben meyve sularının içine rondoluyorum.... iki kez çok güzel içti maşallah diyim, azıcık muz yese yeter ona diye seviniyorum... bir de sütüne (pınar ilk adım) biraz avakado rondoladım onu da içti, normalde bunları asla içmezdi ama sevdiği bişeyin içinde gözü görmüyo....

bu arada kalorisi en yüksek meyvelerden biri armutmuş, içindeki şeker oranından dolayı,, eşim marketten çok değişik bir armut almış, armut gibi değil ama tadı harika ve çok sulu. rüzgar asla armut suyu içmezdi buna bayıldı, naşi armutu eğer görürseniz mutlaka alın, eline verdiğimiz de de severek yiyor...

meryem nasılsınız, ali tuna nasıl, yemek yeme düzeni biraz düzeldimi canım....

günaydın damak tatları kesinlikle var benimkide çok ayırt eder. ben oğlumam balık verecem ama bu mevsimde hangi balığı vermeliyim . birde çorbasını nasıl yapıyorsun tarif edermisin kelimle verince çıkarıyoo

kizlar gunaydin.hani bir ara yardim topigi vardiya oradan bi arkadas bana mesaj yazmis daha once yardimda bulundugum bir bebek vardi ondan dolayi.bana yazdigi mesaji sizede ileteyimde siz bilirsiniz hani yardim etmek isterseniz diye.

merhaba canım hatırlarsan yardım meleklerı topigımız vardı malesefki konularımız kapatıldı sımdı üçüzlerımız ve yıgıt bebek zor durumdalr üçüzlerımız evlerınden atılıyo kira borcları yuzunden bende burda destımın gectıgı arkadslarıma msj atıyorum eger sız ve cevrenızdekıler zekat fitre erzak bebeklere bez süt yardımı yapmak ıstersenız bana ulasırmısınz tel numaram ozelden atabilirim sımdıden cok tesekkurler[/QUOTE]

Son düzenleme:
filizcim eşim şu şekilde yapıyor, soğanı incecik kıyıp yağda öldürüyor, içine ince kıyılmış domates ve rendelenmiş havuç atıyor, su ekleyip biraz pişiriyor, sonra içine iglonun alaska mezgitini koyuyor, pişirmeye devam ediyor.... sen bu şekilde yapıp rondola istersen çorba şeklinde ver... benim kız balığı yiyor normalde, ama iglonun alaska mezgitini beğenmedik, biraz sertti, eşimde çorba yaptı bende çorbanın suyuna ekmek batırıp yedirdim.....

biz dışarıdan balık satın almıyoruz genelde, eşim memleketine gidince zıpkınla avlanıyor, buzluğa koyup getiriyoruz....yada şimdi iglo kullanıyoruz ama alaska mezgiti çok sert geldi, iglo açık deniz somonunu denicem bakalım o nasıl....

ayfercim bebekler nerdeymiş acaba, biliyorsunuz muhammet bebekten dolayı bende biraz para kalmıştı, olmazsa buraya göndereyim... ama şimdi tanımıyoruz acaba güvenilirmi, kızlarla geçen bu konuyu paylaşmıştım onlarda tanıdık birine verelim demişlerdim ondan sordum....

teşekkürler peki iglo hazır bir ürün riskli değilmidir.

canım ben dün somonu fırına koydum üstüne biraz tereyağı sürdüm pişirdim sonra poyraza elimle koparıp koparıp yedirdim çok revdi kendine yedi pinçik pinçik parmaklarıyla çok sevdi

asallah yurumeye basladilar kuzular yaa.valla ben aman illa hemen yurusun diye zorlamiyorum nasil olsa yuruyecek insallah hayirlisiyla.daha cok emekliyor yerlerde.biliyorsunuz yere hic birakmamistim hep yatakta yada cekyattaydi.ama turkiyeye gidince ablam annem kayinvalidem el birligi ile cocugu yere bi saldilar daha cikmiyor cekyata falan:)biraz hijyen takintim ve yere kafasini carpma olayi yuzunden hic birakmamistim yere ama simdi yerde.hali yok yerde hergun steril sivilarla siliyorum.bu da bir donem artik.

gülay geçmiş olsun rüzgara alitunanın yemek duzenını ben artık anlamıyorum. çorba yıyor bi şekilde azda olsa. ama kahvaltıda ne versem ya hiç yemıyor ya çok yıyor.

filizcim hazır bir ürün demek doğru değil, dışarıda satılan balıklardan daha sağlıklıdır emin ol... yani taze balık bulmak çok zor... ama iglo fabrika gemilerde hemen paketleniyor, o yüzden sağlıklı. ama taze balık bulabilirsen iglo yerine taze balık at çorbaya.... içine kabak kıy, başka sebzede koy....

meryemcim demekki yemediğini bişekilde takviye ediyor bu şekilde, bir gün annecim acıktım diyecekmi acaba Rüzgar:)....

valla gulay çok sukurkı meyva sevıyor:) cumartesı gunu bır yere gıdıyorduk. gıdınce yedırırım dedım yanıma yıyecek bişey almadım. saat 2:30 da yemek saatı oglumun. 3 oldu bız hala gıdemedık markete ugramıstık. muz aldım. çoğunu yedı muzun. ben mutlu tabı.kayınpeder dıyokı bu ac muz napar:) muz doyururmu dedım benı doyuran onumu doyuramıycak:)

doğru taze bulmak zor bende hemen akıp deneyeyim

benimkid eçok şükür süt ve mevye suyuna hayır demiyor,,, dün de rüzgar kendi başına 3,4 tane makarna yedi , büyük kalem makarnalardan , eşim diyorki eee yeter zaten yediiğpi, eşime kalsa dünyayı yemiş sayılıyor rüzgar.....

muz doyurmazmı ya, ben 1 tane muz yesem tıkanıyorum, maşallah yesin meyveyi.....

meryemcim benim kız iştahsız değil onu çözdüm, iştahsız olan çocuk, 10 dakika içinde 500 cc içermi... sadece damak tadı var, eğer damağına uygun şey yoksa asla yemiyor, içmeyi tercih ediyor.

ya canim muhammet bebekten para kaldiysa yine o yavruya ver yaa.oradalar mi donduler mi yoksa memleketlerine?
baharla konustukta istanbuldalarmis ben tam tanimiyorum daha once gondermistim ordan biliyorum ama guveniyoruz tabi kendimiz gibi bilip.ama icim inan diyor ya bebek soz konusu oldu mu dayanamiyorum.
ben yurtdisinda olmasam mama bez giysi gonderirdimde buradan ancak para olur.siz olmadi mama bez yapsaniz ne biliyim fayda olur.

muhammet bebek annesine döndü canım, memleketlileri araya girip barıştırmışlar, neneleri hala dua ediyormuş bizlere....

şimdi tanıdık biri olsa ben gidip elden vereyim, yada ihtiyaçı ne ona göre alıyım diyorum....

kızlar okey derse göndereyim, bahar bu işe bi el atsan... huhu nerdesin....

gulay benım cocugumda normalde okadar iştahsız değil. hiç bir zaman oyle delı gibi yemöedı. ama goblu olursa yıyor. evet dsamak tadları var. bır sıkıntısı yoksa ve damak tadına uyuyorsa yıyor ama su ara yemıyor. ust damakta 4 diş alttada ıkı arkada kabarık diş var aşırıda huysuz heralde bunların etkısı+sıcaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…