2009 Eylül Anneleri

evet canım çok zor ama nedense işler hiç bitmiyor ya ev hiç temizlenmiyor bi yeri bir gün yapıyorsun ertesi gün diğer odayı yaparken temizlediğin yer zaten hemen pisleniyo hepte dağınık çocukla toplu olmanın mümkünüde yok ki.

bende gün içinde en az 3 kez arıyorum yedimi uyudumu kaçta kalktı napıyo şimdi ki annem baktığı halde

aynen katiliyorum konsantre ev hanimligi.Allah calisan hanimlarin yardimcisi olsun.simdilik yurtdisindayiz calisma imkanim yok ki olsada istemezdim ya.

aynen katiliyorum konsantre ev hanimligi.Allah calisan hanimlarin yardimcisi olsun.simdilik yurtdisindayiz calisma imkanim yok ki olsada istemezdim ya.

canım keşke her anne çocuğunu kendi büyüte bilse. ister istemez kopukluk oluyor... arkadşın çocuğu okula başladı... herkesin annesi bazılarının babası beni neden hep babaannem bırakıyor okula yada alıyor diyormuş

ben de cocuguma kendım bakabıldıgım ıcın cok sanslı hıssedıyorum kendımı.calısıcam enınde sonunda.kı onceden de calıstım.ama her ıkısının de bence ayrı zorluları var.evde olmanın dezavantajlarından bırı de nefes alacak zaman bulamaman.baska bısey dusunup konusamaman.mesela calsırken ısyerınde bıraz kafan dagılabılır eger evde bıseye canın sıkıldıysa ama evde bu mumkun olmuyor.ve calısırken sureklı bakımlı olmak zorundasın bu da artı.ama calısmıyorsan da evladının tum guzellıklerını 7/24 kendın gorup yasıyorsun kı bu ne bakıma degısılır ne de baska bıseye.evde sureklı onla olmak cok zor cok yorucu eymen gunde toplam 1 saat uyuyor onun uyudugu zamana sıkıstırılmıs ysantım.banyom epılasyonum yemek yemem evı toplamam yemek yapmam....ama yıne de evde olmak daha kolay ve kazanclı

valla tüm zorluklarını boşverın calısan anne olmanın. uykusuz işe gelmek. eve gidince bi fiil sana yapışık cocuk.. tum gunun stresını sıkıntısını senden cıkarıyor cocuk.. kayınpederım bana dedıkı sana yaptıgı gıbı bize yapsa biz iki kişi bakamayız bu cocuga dedi.. neyse hepsi bir yana sabah çocuk peşinden aglayarak evden cıkmak en çok zorlayan şey.. işe gelmen lazım babanın yeri değil diğer tarafta evden cıkacagını anlayınca uykusunu bölen ve deli gibi aglayan bir cocuk... her fiziki yorgunluga katlanılıyorda buna katlkanmak alışmak ne zaman olur bilmiyorum

ela çok güzel soylemıssın.. en buyuk avantajı evde olmanın evladının her hareketıne tanıksın.. aramnızda bebegının ılk dişini görmek için akşamı bekleyenler oldu. ben çok dua ettım nolur ama nolur ılk ben göriyim yada ılk gorundugunde yanında olıyım dıye. çok sacma gelebılır size..

evet canım çok haklısın

7 ay baktım oğluma ve ilk dişini ben gördüm o kadar büyük bir mutlulukki biskuvi yiyordu büyük bir parça koparmış elimle alırken minicik ucu çıkan dişi elime pattı ama ne kadar mutlu oldum resmen ağladım.

sacma degıl elbette.ıste farklı guzel yanları var her ıkısının de.ama onemlı olan cocugunun senden ne aldıgı senın onunla nasl zaman gecrdıgı.yoksa tum gun evde olup evladına oyuncakları yıgıp kendı ıstedıgı gıbı takılan anneler yok mu ya da calısmadıgı halde bakıcı olan ve vıcdanı nasıl rahat edıyorsa artık kendı evde oldugu halde cocugunu ona baktıran.o yuzden evlatlarımızın bızden memnun olup olmaması onemlı ılerıde.gerısı faso fıso

valla haklisin ya cocuk acisindan psikolojik etki yapiyor ama ah su ekonomik kosullar yani iyice zorlasti ya.
ayy nasilda anlatmissin kisaca ozetleyip be bacim yaaa,

ayy iste isin o boyutu var bide.ben inan aksam esim evdeyken bi markete gidiyorum yarim saat bile ay naptiniz noldu diyorum ozluyorum alistikya yapisik yasamaya.calisanlara Allah sabir versin.

sabah o uyuyorken uyandırıp giyindirmek çok zor yavrum üzerini giyindiriken kafasını tutamıyor uykudan
.. çelişki gelecek ama çalışmayıda çok seviyorumm

evet onemlı olan bir şekilde evlada kaliteli vakit ayırmak.. ebrunun bu şekilde yazmasının tek sebebinin acıkcası erken yata bir çocugu olmasına baglıyorum. çalışırken eve gıttıkten sonra kalan süre kısaydı. şu ara en hareketlı zamanları. şu ara o kadar çok zorlandıgım bir dönemki bunu okumak bile beni çok üzdü..

kızlar günaydın çalışan annenin zorluklarında bahsetmişsiniz, ela durumu iyi özetlemiş....

Alahtan eşimden yana şanslıyım, sürekli kadın al diyor eve temizliğe, nasıl alacaksın kıç kadar eve 80 tl veriyorum, iki haftada bir düzenli geliyor ama ertesi gün ev kirlenmiş oluyor resmen, pispis 15 gün nasıl beklicem, yada her hafta temizlikçi almaya durumumuz müsait değil zaten.... ama al diyor, sanırım stresimi görüyor... yemeklerimizi tümden eşim yapıyor , o konuda da bir dertim yok, iki günde bir tatlımıza kadar yapıp hazırlar, dört dörtlük ev erkeği benimkisi. ama buna rağmen iş yerinden geldikten sonra pestilim çıkmış oluyor, her gün heryeri siliyorum, iki yada üç güne dip köşe makine tutuyorum akşamları.... çocuk var sonuçta, pis olmamalı ev....

gerçekten çalışmayan annelere helal olsun, ben sizin dörte birinizi bile yapamıyorum ama sabaha kalkamıyorum....

birde rüzgar da sanki büyüyor ama herşeyine tanılk olamıyorum gibi geliyor, o da şimdiden hayatın koşuşturmacası içinde, sabahları kaç kilometre annaannesine ulaşmak için otomobilde sürünüyo, gıkı çıkmıyo, belki bizim suratımızdan çok otomobilin pencerisinden gökyüzünü görüyor....

günaydın kızlar. konuya direk dalıyorum kusura bakmayın. daha önce başka bir şekilde bunun tartışmasını yaşamış biri olarak şöyle diyebilirim ki kim kimi başının üstüne alıyor bilemem ama çalışan anne olmak gerçekten çok zor. oğlum sabahları bana el sallıyor sonra gittiğimi fark edince feryadı basıyor. apartmanda onun ağlayışını duyarak işe gelmek ne demek bunu yaşayan bilebilir sadece. evde çocuğuna bakan arkadaşlarımın da işi çok zor. hem ev işi hem çocuk kendilerine zaman ayıramıyorlardır elbet. ama çalışmak kendine bakabilmek olmuyor çoğu zaman. sabah oğluma kahvaltısını yaptır elini yıka üstünü altını değiş biberonları temizle vs vs derken saçımı tarayıp fırlıyorum evden ki nerde kaldı kendine bakmak. akşam eve gelince oğlumu mutfağa alıp yemeği yetiştireyim derdi. haftalardır oje süreyim diyorum ama akşam oğlumu uyuttuktan sonra evi sil, toz al, sahura bişeyler hazırla evi toparla derken saat 12 de pestilim çıkmış atıyorum kendimi kanepeye. evime kadın alma imkanım olmadığından haftasonu evi temizle çamaşır ütü alışveriş ekseninde geçiyor nerde kaldı eşinle oturup film izlemek nerde kaldı kendine bakım yapmak. ha meryemin de dediği gibi bunların hepsi geçiyor da bütün gün oğlum ne yedi hala mızmız mı? babanemi üzüyor mu kadın yoruluyormu? düşünmek çok zor.

valla baharada katılıyorum:) benim evladımın en zor zamanlarında bile onunla olmak hoşuma gidiyor. saat 7:30 akşam oğlumun yemek saati. orucun en zor zamanı mız mız yemeyen bir cocuk. uğras sinir harbi yaşa ve gülümse.. kaç gundur evde sürekli avutmaya calısıyorum kımseye gitmiyor kucagımda herseye aglıyor. saat 6 dan 10:30 a kadar. ama uyudugunda gidip yine onu ızlıyorum. zordsa olsa evlatla vakit keyif..
hep ev işinden dem vuruluyor. tamam zorda biz çalışan anneler aypmıyormu.. o ev nasıl temız kalıyor. benım kaynanam evde ama her iş istisnasız hepsi bende.. saat 10:30 dan sonra kendımemı bakıyım evımı toplıyım... evet belkı evdekı anneler kadar sık dip köşe olmuyor ama oluyor bi şekilde.. günde ben az calısan yanı ısınden erke cıkan bırısı olarak 10 saat yol dahıl evın dısındayım. varsın evim az daha kirli olsun..

dedım ya tartısılmaz bı konu bu su goturmez bı konu.o yuzden konuyu kapatalım da kımse alınmasın kırılmasın.herkesın yeterınce can sıkıntısı var ve kafası dolu zaten.
bakın dun gece ben nasıl sınır oldum:
bıze veda yemegı duzenlendı ya dun.gıttık herkes orda kaymakam adlıye personelı emnıyet jandarma.kaymakam eymenı aldı yanaklarını nasıl sıkıyor ama ne yedırıyorsunuz sız buna boyle boyle sısırmıssınız dedı ve yanaklarını nasıl sıkıyor kı bız sımdıye kadar dogru duzgun yanagından opmeyız bıle eymenı sarmasın agzının suyu akmasın gunahtır dıye ben de hormon basıyoruz ama lutfen bırakırmısınız yanaklarını ya napıyosunuz yazık dedım .ama onlar daha sabi cok cabuk nazara gelıyorlar boyle soylenır mı?kendı evlatları da var.bazen ınsanları gercekten anlamıyorum nasıl bu denlı densız ve dusuncesız olabılıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…