2009 Eylül Anneleri

erdal efede ilkin dilinin ucunu degdiriyor tadina bakip emin olduktan sonra yiyor.bu ara antibiyotik alerji ilaci derken kasiga agzini acmiyordu ilac sanip ama yavas yavas atlattik sayilir.
kan ilacini ve d vitaminini ben kesmistim salak gibi ama doktor ver olmaz oyle dedi bir yas asisini yaptirirken.gozlerine bakti kansizlik var dedi acigini kapatmak icin 11 yerine 15 damla ver kan ilacini dedi.ben siseler bitene kadar devam edeyim diyorum.dvit yerine 6 aylikken mulitabsa gectikti biz.

arife çıkıcam şimdi son cevabım sana olsun :) ben kullanmıyorum hiç bir vıtamın damla.. yedırdıgım her lokmayı maxsimum fayda ıle vermek tek cabam. bşiz kan sayımı falan 9. ayda yaptırdık sukur ıhtıyac yok. kan olayını ciğer ve her gun köfte vererek kontrol altında tutma cabasındayım sadece..

kızlar annemi babamı ve teyzemi bugun umreye yolculuyoruz ben cıkıyorum. öptüm hepinizi

meryem hayırlı yolculuklar diliyorum ailene, yolları açık olsun, Allah kabul etsin, ne güzel bir yolculuk yaa
herşeyi bende yedirmeye çalışıyorum ama bunlarında bir faydası vardır , gelişimi açısından, benim kız kilo olarak küçük doğdu, hep aynı kararda gidiyor, yaşıtlarından biraz zayıf ama sağlıklı şükür
monovit veriyorum bende D3olarak

kızlar labne peyniri en zararlı peynir, isterseniz çevrenizde bir gıda mühendisi varsa sorun. arkadaşımın kardeşi kimya mühendisi o bile söyledi, peynir artıklarından yapılıyor ve eksinlikle tavsiye edilmiyor....

bu arada tülaycım kayın uzun zamandır keçi sütü vardı, ama biz sadece ekmek yapımında kullanıyoruzx. rüzgara alıp içirmem, doktorumuz anne sütüne yakın falan değil hikaye bnlar dedi.... ben pınar ilk adıma devam edicem

bu arada ayfercim yarın medelaya bırakacam, ankaradaymış teknik servis, üç gün sağmıcam, öğlen annemlere gidicem artık...

yine küt diye dalmış gibi olicim ama labne peynirini ben de araştırdım. büyük peynir markalarından birinde çalışan bir akrabam aracılığı ile. labne peyniri öyle artık peynirlerin kullanıldığı bir peynir falan değişmiş. en azından bilindik markalar bunu yapamazmış. ben de onun rahatlığı ile başından beri labne kullanıyorum.
seven seas balık yağı veriyorum içinde d vitamini de var başka vitaminler de.
aslında herşeyin en doğalını yiyebilmek en güzeli ya. erzurumda kendi yoğurtlarınıi peynirlerini kendileri yapıyorlar. nasıl güzel nasıl anlatamam. keşke fırsatım olsa da ben de yapsam.
dün akşam biz de ilk adım ve organik olmak üzere iki farklı süt aldık. hafif sulandırıp denicem ctesi günü bakalım nasıl olacak.

herkes tabi bişekilde bişeylere inanıyor baharcım, bize asla kesinlikle dediler, ankarada en iyi iki çocuk doktoru da arkadaşımın doktorları kesinlikle demiş.... benim de bu söylemlerden sonra veresiim hiç gelmedi....

bu arada inşallah sütleri sever, ama benim kız eğer aptamil içseydi aptamil verirdim, daha yararlı gibi geliyor.... peki ali efe aptamil içiyor mu.

gülaycım biz bebelac veriyoruz başından beri canım aptamili haz etmedi hiç. nasıl olsa uzun süre anne sütü aldığından aptamile gerek te duymadım doğrusu. zorlamadım oğlumu. şuan bebelac ile devam ediyoruz ama eşim ısrarcı ona da bunlar yapay geliyo.

keşke benimkide içseydi, sonuçta evde olmadığım zamanlar hiç anne sütü almadı benim kuzu, bebelac aptamil yada diğer markalar farketmez... sonuçta önemli olan süt içmesi... şimdi rüzgara versem litrelerce içecek... zorlamamak lazımmış, şimdi kendi isteğiyle içiyor
....

haklısın gülay. işte farklı farklılar ya. ali efe şükürler olsun ki iyi süre anne sütü aldı. artık alamıyor ama olsun en gerekli zamanlarda aldı. devam sütüne de hayır demedi onu da aldı inş normal sütle de sorun yaşamayız. ay büyüyorlar yaaa....

canım biz aptamil devam sütünü bıraktık yani normal mamyı şişe aptamil junyor alıyoruz. ve hip nuldum devam sütü pınar ilk adımlada kahvaltısını veriyoruz ama bir gecede en fazla 125 içiyo sabahta içmiyo napcaz süte nasıl alıştırcaz bilmiyorum

evetbaharcım, yakında ellerinden dondurmaları da eksik olmayacak...

ya benim kız şimdiye kadar tatlı şeyleri hiçbirzaman kendi isteğiyle yemedi... azda olsa yese diyorum, mesela size saçma gelecek ama hiç çikolata falan yemeyecekmiş gibi geliyor. ağzına azıcık çikolata veriyorum, hemen püskürtüyor, çocuk böyle mi olur ya :)

hafta sonu babam keçi sütü getirmiş taptaze yeni sağılıp geldi hemen yoğurt falan yaptım kay marka keçi sütünden o kadar farklı ki baya ağır bir kokusu var hatat kağan içince keçi gibi koktu :))) zaten inatçı tam keçi oldu

valla arkadaslar ben sanmiyorum pinar labnenin artik peynir kullanacagini ya.doktorlarda hep tavsiye ediyor etmezlerdi.neyse Allah`a emanet yani.
sut olayina gelince bizimki dogdugundan beri anne sutu yaninda aptamil iciyor.son bir haftadir icmez oldu.sut denedim ama burada ilk adim falan gibi seyler yok bildigin sut.icti biraz.ama aptamilden yanayim daha vitaminli geliyor bana ve immunofortisli olmasindan dolayi.
gulaycim medela kiraliyor bildigim kadariyla bu sure zarfinda oyle yap istersen ama sen bilirsin.

bardakla içse daha kolay olur, rüzgar istediğinde 250 cc yi anında deviriyor bardakla... ama bardakla çok kısa sürede bitiyor... maşallah..... biberon almadığı için zamanında çok üzülmüştüm, çok sıkıntı çekmiştim... ama 5 aylıktan berii bardakla veriyoruz şimdi yararlarını görüyorum... biberon gibi olmuyor. bir yudumda bayağı içiyor.....çok zaman harcamadığı için sıkılmıyor, çünkü bu zmanalarının en büyük sorunu sıkılmak, yemek yemekten bile bunalıyorlar.... zamanlarını alıyomuş giibi geliyomuş... keşfedecek çok şey var diye düşünüyorlarmış....

sulandırıp dene başta bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…