2009 Eylül Anneleri

ya kızlar canım acayip sıkkın kayıvalıdemler geliyo h.sonu yagızın dogum günü için bütün hevesim kursagımda kaldı yapmıcam dogum günü falan onlar gittikten sonra pastamızı keseriz hayır kendıleri oglunun bile dogum gününü kutlamaz arayıp,sinir ediyolar beni insan özel günlere davetli olmadan gidermi onu bıraktım benı aramıyolar bile bız geliyoz diye eşimden haber geliyo bana

Yaa bır yerde gördüm kadın kılosunu 20 tl ye satıyordu aa baktım ne basıt bişi dedım. O an dedımkı hop meryem hoppp tamam el becerın çolk yok amakalıplada kesemeyecek kadar kötü değilsin:)

gülcancım sen boşver kes pastanı. bende eger onlar pasta almazsa alıp bandırmada kesmem dedim. baktım eşim çpok heveslı dogdugu saatte keselım ıstıyorum dedı. kestık pastasını iyide oldu..

yok meryem kesmem onlar bana hiç bi günümü yaşatmadılar düğünümü bayramımı bende onlara bu zevki yaşatmam..yagız 10:25 te dogdu eşim osaatte işte zaten

inş. canım ya kasılıyorum valla konu onlar olunca kendimi tanıyamıyorum nasıl bi nefrettir bilmiyorum...

malkaradayız canım yolunuz düşerse başımın üstünde yerınız var valla

Yaa gülcanbcım soruyorum cunku yolum düşebilir. Eşim köfte hastası burada avcıları gecsek acaba tekırdagamı gitsekl diyor:) bu yaz 3 kez geldik ama çorluya. Sanırım size uzak

meryem ben yaptım şeker hamurlu kurabiyelerden kayınpederim bile kurabiyenin tadına bayıldı, tabi onlara şeker hamursuz verdim, şeker hamurlu olanlarda harika oldum, tarifi ekliyorum mis gibi tereyağlı oluyor

.........................................
Malzemeler
• 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 4 yemek kaşığı kakao
• 4 su bardağı un (Siz yinede bir anda hepsini koymayın :))
• ½ su bardağı nişasta (Ben buğday nişastası kullandım)
• 1 çimdik tuz
• 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı
1. Yağ ile pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtada ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
2. Kakao hariç (kakao hamuru sertleştirir ) karbonat, tuz, nişasta ve yalnızda 3 bardak unu beraber eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Biraz bütünleşmesini sağladıktan sonra kakaoyu ekleyin. Son 1 bardak unu hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. Çok yumuşak veya çok sert olmayan bir hamur elde edeceksiniz. Kulak memesinden biraz daha sert. :)
3. Hamur hazır olduktan sonra buzdolabından en az 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra merdane ile açarak istediğiniz şekildeki kalıplarla keserek 175 derecede önceden ısıttığınız fırında en fazla 10-12 dakika pişirin.

.......................................

mutlaka hamuru buzdolabında dinlendir bu arada.

gülcan eğer bana da bir mutlu gün yaşatmasalarda inan bende kesmezdim, bak görümcemle aram limoni, gıcıklığına dedii halde onlarla pasta kesmedik:) herkes yerini bilsin....

kızlar size bir soru soracam, kocaelinde bizim kızlardan kimler vardı acaba, arkadaşım kocaelinden bir doktor ismi sitiyorda

bekleriz canım benım inş.çok seviniriz olursa eşimde çok uyumludur böle konularda çok güzel olur,çorluya ben hiç gitmedim ama 120 km imiş,biz tekırdaga 55 km uzaklıktayız otoban gibi yol düz 20dk ya varılıyo

evet bizimkilerde beni aramaz kayınvalidede kayınpederde sinir oluyorum her defasında şükür biz atlattık ama doğum gününde 1 kez bile konuşmadık kadının yüzünde nur yok durun bir resmi var ekliyeyeim

Eklentiler

• $_DSC7488.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 10
  • $_DSC7489.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 8
inş. canım ya kasılıyorum valla konu onlar olunca kendimi tanıyamıyorum nasıl bi nefrettir bilmiyorum...

malkaradayız canım yolunuz düşerse başımın üstünde yerınız var valla

seni çok iyi anlıyorm..bende de aynı sıkıntı varr.. bizimkiler de inegöldeler.. gelcekleri zaman hiç arayıp haber vermzler ve geldilermi de bi kaç hafta kalıolar..kızlarıda var ama hiç ona gidip kalmıolar...

gülay gerçekten insana bazı şeyler yaşatınca hiç bişey yapası gelmiyo
kurabiye tarifi güzele benziyo bi türlü tam tutturamam ama kurabiyeyi bunu denicam ama....
kocaelınde tuba(doganın annesi)ayşe,bide zeynep var hatırladıgım

yaa gülay herhangi bir tarıfe olmazmı:) yaa ben tembelım ve tarıfım çok kolay:) o yuzden soruyorum:)

benim tarif şöyle..
1 paket margarın oda sıcaklıgında. içinde un ve pudra sekerı koyup yoguruyorsun. kulak memesi kıvamında oluncaya kadar. ben normalde bu hamuru ıkıye boluyorum yarısına kakao eklıyorum sonra biraz kakaolu biraz sade alıyorum elımde yuvarlayıp sekıl verıyorum iç içe gecmiş gibi oluyor. bazende sadesine hindistan cevizi eklıyorum onuda ayrıca yapıyorum. yanı bır hamurdan 3 çeşit çıkıyor:) acaipte lezetli valla

bircan konuşmuyon madem ne geliyonuz dimi kaynanan değilmi kuruya kuruya kabına girmiş

mrb arkadasım yenisin galıba hoşgeldın ben gülcan sende esra galıba:)))bize yaptıklarını damatlarına yapamazlar çünkü ...inegöl de merve var akraba çıkmasınlar:)))

sorma ya kadın 45 kilo inattan sinirden yani insanların kalbi yüzüne yansırmış bizimkinin kalbini düşünemiyorum suratında hayır yok

slm kızlar kaynana muhabbeti açılmış ben kaç sefer doğum günü yapmayacağımı sadece eşimle pasta alıp keseceğiz oda sırf resim olsun diye dedim dedim ama . geçen görümcem eymenin güzel bir resmi varmı tlfdan göndersene dedi herhalde resimli pasta yaptıracak öff pasta yaptırsam bile benim istediğim gibi olsun istiyorum ilk pastamız sonuçta... doğum şekerinide yapmış göndermişti tmm kötü niyetli değiller ama benim hevesim kursağımda kalıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…