2009 Eylül Anneleri

gülay neler yapıyorlar oyun grubunda bizimki laf anlamazki geçen eymen eşimin ısırıyor bende eymen ısırma dedim döndü bana bağırdı bende parmağımla hımmmm yaptım geldi beni ısırdı gitti..bunlara nasıl laf dinlettireceğiz ki..
yumurtayı kuru olduğu için eymende yemiyor ama dometesi çok sevdiği için dometsle birlikte veriyorum

yemiyosa yaapacak birşey yok yasemin.. napalım elimizden geleni yapıyoruz sonuçta onlar yinede bildiklerini okuyorlar ama Bade çok şükür şimdilik çok yemek seçmiyor..bende geceleri muhallebi vermiyorum artık akşam yemeğini yiyor sonra meyve veriyorum bazen mısır patlatıyorum çok hoşuna gidiyo...
vayy rüzgara bak şimdiden ergen olmuş Bade de öyle laf dinleyen bit tip olmayacak kendi ne isterse onu yapıyo ruhu asi anacaım.. sen yine şükret yumurta etrafa bulaştırmış Bade bazen çorbaları bile kendi yemek istiyo heryerimiz çorba oluyo . zaten öyle dağıtmayı seven bir çocuk ki önce tabağı ters çeviriyo sonra eliyle dağıtıyo..birde üstüne çok titizmiş gibi bazen eline ıslak mendil alıp ayısının her yerini siliyo. kendi temiz ya ayısıda temiz olsun..
bu arada Badeye koltuk aldık çok sevdi kimseyi oturtmuyo

ececiğim biz rüzgara hemen herşeyi oyunla yediriyoruz,daha doğrusu oserbest evin içinde dolaşırken yediriyorum. asla mama sandalyesinde yemiyor, mama sandalyesinde sadece kendi kendine yiyor. bu konuda kendimi çok suçladım ve dün sabiha paktunanın kitabını okuyunca inan rahatladım.

şuan kitap önümde aynen yazıyorum :

süt çocukluğu dönemi büyümenin oldukça hızlı olduğu bir dönemdir. ilk bir buçuk yıl günde 6-7 öğün yiyen çocuk bu dönemden sonra yine kronolojik büyümenin sonucu olarak oyun çocukluğu dönemine geçecektir. üç buçuk dört yaşına kadar sürecek oyun döneminde büyüme hızı yavaşlar. doğal olarak öğün sayısı azalır. oyun çocuğuna göre zaten herşey oyundur. yanşi onun için yemek yemek de oyundur. tabak arkada çocuk önde yemek yemeler başlar. oyun dönemindeki yani 2-3 yaşlarındaki çocuğun öğün sayısının azalması yada tabak arkada oyun ile yemek yşyor olması anne tarafından iştahsızlık olarak adlandırılır. oysa çocuk yeni bir aşamaya geçmiştir. büyüme hızı azalmıştır. bu nedenle öğün sayısı da azalmıştır. oyun çocuğu olduğu için tabak arkada dolaşarak kuşlarla civcivlerle yemek yemek ister. bu da şımarıklık değil oyundur. ayrıca çocuğun istediğini yerine getirmek onu şımartmaz . burada annein bu gerçekleri bilmesi ve çocuğa eski tempoda ve çocuğu bir yere sıkıştırarak zorla yemek yedrmek adına onun ruh sağlığını zedelememesi gerekir.

demekki oyunla yemek yedirmek onun doğasıın gereği... inan bunları okuyunca o kadar rahatladım ki.

Bade de rüzgar gib.. bizde dolaşarak yemek yiyoruz mam sandalyesi süs niyetine duruyo.. iyiki çok para verip iyi birşey almamışım

evet büyüdükçe huylarda alışkanlıklarda değişiyor ayak uydurmakta zorlanıyoruz...bizimki temiz değil ama çamaşır makinesine bayılıyor ne bulsa gidip makineye atıp düğmelerine basıyor..

sümeyyecim oyun grubunda iki tane hocası var, beden eğitimi bölümü mezun. onlar her pazar farklı kulvar hazırlıyorlar, mesela ince bir yerin üzerinde yürüme, o bitince topun üzeinde terse takla attırıyorlar, yerde sürünüp başka bir yere ulaşıyorlar, sonra orada tırmandırıyorlar. bunları biraz yapıyoruz, onun öncesi anne yada babayla ısınma turu var, işte popoyu yana sallama, ayakları açma falan. rüzgar orada deli gibi bağrıyor, gruptan uzaklaşıp kendi başına bişeyler yapıyor ileride. benzetmeye çalışıyor ama iki yapıp sıkılıyor sonra perdelerle falan oynuyor yada yapılmayacak ne varsa orada gereksiz onlarla oynuyor.

faydası şöyle oldu mesela çocuklarla iletişimi çok güçlendi... her çocuğa gidip yaklaşıyor sarılıyor top falan veriyor. önceden daha çekingendi. 1 aylık kursa yazıldık bu bitince sanırım yapa diye bir yer var istanbulda davar yerleri, ona başlatcam.

hüsniyecim bade de aynı bizden ilk önce tabağı alıp ters çevirir, tabağı yalar bir güzel. sonra masadakilerini yer biraz. sbnra işi bitince ellerini hızla sağa sola sürer masadakilerini yere düşürür, sonra nereye düştüklerine bakar. bize elliyle gösterir yerdekileri, masaya geri koyun diye bağırırçağırır.....sonrada indirin diye bağırır ...

bizim mama sandalyemizde süs hüsniyecim arasıra keyfi olursa önüne kraker koyup oturtuyorum makineyi boşaltırken yoksa imkanı yok 5 dk durmaz krakerleride yemiyo sağa sola fırlatıyo yaramas
ben oğluşumu almaya kreşe gidiyorum çok kar var anca giderim yavaş yavaş hepinizi öptüm iyi akşamlarrrr

hayır nasıl anlatıyorsunuz şunu yap diye ben eymene 4-5 aydır oğlum bay bay yap derim yapmaz yapmıyorda askere giderken inşllh yapar...

canım anlatmıyorsun çocuğu önüne oturtup ayaklarını falan açtırıyorsun yani ısınma ve diğer hareketleri anne yada babayla yapıyorsun. bizimki buna sinirleniyor. orada kendi başına takılacak hanfendi. ama diğer çocuklar güzelce yapıyor sesi çıkmıyor. bizimki veryansın ediyor. artık hocamız huyunu öğrendi arkadan yaklaşıp kucağına alıyor tırmandırıyor falan. yoksa gel falan dan anlamıyor.

desenize hepsi aynı bunların.. en büyük zevki mama sandalyesinden birşeyler fırlatıp geri istemek zaten..neyse bugünlerde geçer baklaım.. temizliğe devam..

valla oyun grubu burada olduğunu sanmam 3 yaşında çocuk kabul eden kreş bulsam yeterli...hergün pişman oluyoruz geldiğimize..iyi yönleride var ama kötü tarafları daha bi çok geliyor insana..mesela kayınvalidemi severim ama arada laf sokuyor tüm iyilikler siliniyor..geçen hasta diye hergün gittim onlara misafir geldi gelinin nereli olduğunu sordu kayınvalidemde erzincanlı dedi nerden buldunuz dedi.biz bulmadık buldu yakışıklı iyi kocayı kaçtı geldiler diyor.oysa kaçmadım..bende anne kaç defa istemeye geldiniz unuttunmu dedim ..sonrada oğlum melek gibi öyle değilmi sümeyye diyor oğlunu methedecekya bende bana layık huy yönünden çok uyumluyuz dedim..ertesi gün dahada gitmedim.insan pişman oluyor gittiğini gideceğine öff bak yine sinirlendim

aman boşver sümeyye yakın olsan bir dert uzak olsan ayrı dert. hangi kayınvalid gelinini beğenmişki seninki beğenecek.. oğulları her daim üstündür.mesela benim kv oğulları gerçekten çok dağınıktır kocamda dahil. onu bile söylesen mırın kırın eder. ee öyleler işte napalaım. o yüzden takma kafana boşver geçsin

sümeyye kırılacağını falan düşünmüyormu, bahsettiğin kadarıyla iyi bir insanda.oğlu konusunda çok hassas sanırım, yada senin kırılmayacağınımı düşünüyor laf sokuyor anlamadım. ama ele ne diye söylüyorsun böyle dimi. ben senin kayınvalideni çözemedim valla.

aynen öyle Allahtan görümcem severek evlenmiş yoksa daha çok söylerdi...hoş şimdi anasının evindede

valla kayınvalideleri anlamak zor, ama benimki beni savunur, hiç kırmadı beni diyebilirim. çünkü küsersem kolay kolay unutmam acaba huyumumu biliyo anlamadım.

ya anlamadım gitti sonuçta 3 yıldır geliniyim torunun var daha niye elin kadınına beni kötülüyon ama amacı oğlunu methetmek aşık resmen.eymen havale geçiridğinde eşimi aramamışlar beni aradılar neymiş eşim telaşlanırmış.diye bende kırşehiri tam tanımam servisle gittim geldim işe acilen işten minibüsle çıktım son durakta indim aklım karışmış ne tarafa gideceğimi bilemedim nerdeyse kaybolacaktım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…