2009 Eylül Anneleri

çok güzelmiş ama iş çıkışına akdar kalmazki keşkem sabah baksaydım unuttum bim günü olduğunu.bende akşam panduf alacam eymene

herkese selam.. evet haftanın son günü ama ben sevinemiyorum akşama ve yarına misafirlerim var..allahtan kızkardeşim yanımda da sağolsun büyük yardımcı bana.. sizde ne var ne yok..

bu arada Bade hanıma üç gündür kahvaltı yaptıramıyorum kızlar..hiçbirşey yemiyo..napcamı şaşırdım

hüsniyecim benim misafir yok ama ameliyat sonrası gelen giden olacağı için akşam iyi bir temizlik yapcam eymenede kahvaltı konusunda çok sıkıntılıyız bişey yemiyor

ben de yoğunum, yetiştirmem gereken işler var....

arasıma geçmiş olsun öznur, tamam istemiyorlar ama hep mi onlara emanet ettiğimizde oluyor bu işler ya... bende ne zaman emanet etsem ya kafasını çarpar yada biryerden düşer. sonuçta ana gibi yar olmaz. onlar nereden tehlike geleceklerini düşünemiyorlar.

ben de zorla kahvaltı yaptırıyorum hüsniyecim, artık porsiyonlarımız giderek küçüldü zaten. büyüme hızları yavaşladı ve porsiyonları düştü, önceden 5,6 kase yerdi küçükken şimdi nerde, yarım kase yedirsek mutluluktan uçuyoruz. bir de ne zaman ne yiyeceğini kestiremiyoruz bazen oluyor yiyor mesela köfte vs bazen yüzüne bakmıyor. aman artıkkendilerini kurtardılar. ama inatlaşmak da olmuyo bir öğünü kurtarsan diğerlerinde kalıcı hasar bırakıyor yemiyrlar.

sümeyye eşin ne hoşmuş, valla benimki düşürse yarım saat sonra unutur aynı yerden bi daha düşürür. öyle uzun etkisi olmuyor yani... ama sen artık ne dediysen eşine adam vicdan azabı çekmiş o kadar :)

hüsniyecim benim misafir yok ama ameliyat sonrası gelen giden olacağı için akşam iyi bir temizlik yapcam eymenede kahvaltı konusunda çok sıkıntılıyız bişey yemiyor

şimdiden kolay gelsin canım ama fazla yorma kendini..eskidende sevmezdi kahvaltı ama en azından yarımda olsa yumurtasından yediriyodum yada ne hazırladıysam.. çizgi film falan açıyodum şimdi ne versem ne numaralar yapsam kar etmiyo valla..bügun çok zorlamadım bir iki kere denedim yemedi bıraktım bakalım birde böyle deneyeyim

hüsniyecim yani sabah mı bişey yemek istemiyor yoksapeynir yumurta falanmı yemek istemiyor. bazen ben sabahları çorba veriyorum yada muhallebi sen denedinmi. saat kaçta acıkıyor yani sonraki öğün. belki diğer saatlerde yedikleriyle telafi ediyordur bence yemiyorsa süt ver yada meyve. bunlaradamı hayır diyor.

ay ne inatlar dimi, rüzgarda yemediği zaman töbe ağzını açmaz. zaten yediği zamanlarda da çok açmaz ama. şimdi bizimkinde diliyle itme ve çiğneme sorunu varya, yandan veriyoruz kaşıkla. doktora gittim. çiğnemeyi geliştirmeli diyor. yani kaşıkla verdiğimiz şeyleri koca koca parçaları bile yutuyor. sadece köfte, makarna, kaşarı çiğneyerek yiyor. off ya umarım bunu da halledebiliriz.

kolay gelsin yıl sonu yoğunluğumu.ben eşime bişey demedim ama eymen düşünce eşim bişey olmadığını düşünmüş ve çocuğa çıkışınca önüne bakamzsan böyle olur düştüğün gibi kalk dedi ben eşimin sesine kalktım zaten eymende tık yok ağlamıyor bile..sonra oda alnını görünce.korktu tabi bende dalgaya vurdum beni değilde oğlunu boynuzladın diye ama adam vicdan yaptı bayaa..

kahvaltıyı bulamaç halinded yemiyor.ayrı ayrıda yutamıyor .öğlen akşam kolay çorba içiyor

bizimki canı istemeyince kaşığı dişleriyle tutuyor kıt kıt ne içeriye ne dışarıya.eymende önceden çiğnerdi şimdi az bir pötür gelse atıyor..

sümeyyecim oğlunmu bu şekilde yiyor... bizimkinin pütür konusunda sorunu yok, köfte vs yiyor. ama kaşıkla köfte versem mesela tükürüyor. çok üzülüyorum ya, blender da hiç kullanmadım. ama kolayına geliyor demekki anlamadım. ben çorbayı tümüyle kaldırdım. artık çorba vermiyoruz. kaşıkla tümden katı besliyoruz. katı derken mesela makarna veriyoruz kaşıkla. ya benim bile yutamayacağım şeyleri yutuyor, çiğneyim demiyor çocuk. neyse zamanla alışacak. eymendemi tek tek yutmak istemiyor katıları çiğneyerek acaba.

valla anlamadım kıtır kıtır çubuk kraker yiyor çiğnemeyi biliyor demek ama çorbanın içine ekmek doğruyorum çobayı içip ekmeği tükürüyor.yada mısır gevreğinde sütü içiyor mısırı tüküryor.yutmuyor sıpa.tek katı yiyor ama sıvının içine pötür gelince çıkarıyor

ya ne biliyim işte ben bu konuda işin uzmanına gittim hacettepede , rüzgara baktı işte bir kaç teknik gösterdi yandan besleme falan geliştirir bu dedi. ama yandan veriyoruz yani dilinin üstüne direk koymuyoruz yutmasın hemen diye, diliyle alsın besini diye dişinin üzerine koyuyoruz. off ya neler var neler. daha nelerle karşılacam valla, Allahım hastalık falan vermesinde. valla benim kız 9 aylıkken falan bir balık yerdi tüm neredeyse ezmeden parça parça, sonra kaşıkla çorba vs. verdik tümden unuttu . tekrar köfte makarnaya başladık onları halletti ama kaşıkla katı nın da yenilebileceğini hala algılayamadı. işte sabır diyoruz.

sümeyye rüzgarda öyle işte, ama sanırım eymen de her katıyı yiyemiyor, mesela bizimkiler sınırlı mesela köfte, makarna, üzüm, kaşar yiyor... ama başka birşeyi yemiyor. yutmada da sorun yok, mesela yoğurtlu pilavı yutuyor lapa gibi, ama tek pilav yutamıyor tükürüyor. sende yandan ver, dişlerini kullanmayı öğrensin. bu arada belki doktor şunu dedi, mesela çubuk krakeri falan çiğnemiyor olabilir yani damağıyla eziyordur yada direk parça alıp ağzında döndürüp yutuyordur. anlatabildinmi. zaten tam çiğneme olsa kaşıkla gelen yiyeceği direk yutmaz katıyı çevirip ağzında sonra yutar. bizimki hop yutuyor.

gecmis olsun dileklerininz icin saolun kizlar.....
yine bu cocuklarin istahsizligi konusulmus.... biz napcaz boyle bilemiyorum???? Aras ta oyle bugun sabah bi yumurta yedi hepsi bu aralar surekli sise mamasi istiyor yemek yemiyor, bende ne yapayim surekli aptamil hazirliyorum veriyorum, yoksa ac geziyor......ama allahtan her sabah, yumurtasini yiyoo hic aksatmiyo onu....

simdi tavuklu sehriyeli domates corba yaptim, insalah yer yaa.....

ay dertleri bitmiyorki sıpaların eymen öncede nesquikik topları yiyip sütü tüküryordu şimdde tersi oldu hergün bi huy belliyorlwr

kahvaltısını çeşitlendirmeye çalışıyorum ama ne denersem geri çeviriyor..ben yokken gayet güzel yiyormuş bakıcısında.. ama ben sabah ne versem kafasını çeviriyo yada tükürüyo geri..sadece ekmek yiyo.. onada önce bakıyo elime ekmekse ağzını açıyor.dişleri mi acıyo acaba diyecem ama öyle olsa bütün gün yemezdi .. akşam mısır patlattım güzelce yedi .. sanırım bana inat yapıyor..

Gulaycim cook guzel anlatmissin, tebrik ederim arkadasim
Bu saydiklarinin hepsi Arasta da mevcut canim..... demekki bu da boyle bir surec ve duzelecekler

evet ya bir ara bizimkide kaşara takmıştı elim kadar yiyordu, hatta balığı falan nasıl yerdi. şimdi balığı yemiyor. köfteye taktı. işte usanmadan hergün makarna ve köfte yapıyorum, her gün pilav....

arasın iştahı geçen hafta iyiydi öznurcum öyle hatırlıyorum, yani sürekli yiyordu demekki depolamıştır annesi. ben sür vermiyorum yoksa bir bardağı bir dikiş de içer. zaten mideleri el kadar yemezler sonra. ama tabi uzunca saat aç gezmesinden iyidir.

eymen çekirdek yiyoor akşam babası çekirdek açıyor bu yyior korkusundan evde çekirdek yiyemiyoruz çıt sesi duyunca koşup geliyor.faydalı değil ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…