2009 Eylül Anneleri

kabak çekirdeği yiyiyn sizde sümeyye en azından o faydalı.

ama bana doktorum dediği mesela meyve alıyor ısırıyor sonra ağzında biraz tutup tükürüyorsa çiğnemeyi bilmediği içindir dedi.yani tam çözemeiştir bu olayı dedi. sıvıları azaltmak lazım.

off ya ne evhamlıyım, ama işte olmuyor anne yüreğü dayanmıyor.

bade de çekirdek ve çereze bayılıyor. bizde içini çıkarıp veriyoruz ama illa kabuklu istiyor kendi açacakmış..becerebilecek sanki.. çerezleride yemeğe çalışıyor birkaç parçaya bölüp tükürüyo sonra diş yok tabi nasıl ezecek yavruşum..bizde bu aralar nara taktık bende her akşam temizleyip koyuyorum önüne çok severek yiyo.. ama kahvaltı yapmıyo inatla..
şu yemek derdi olmasa çoçukların yüzde 80 yükü azalacak valla

eymen emdiği için yapıyor kesin gündüz yiyormuş beni görünce kazağımı çekiştiriyor.ben zaten çekirdek falan yemiyorum malesf.kolestrolüm bir defasında yükselmişit abartmıştım çekirdeği...

anlayacağın eymenin yememesi sırf gıcıklık olsun diye.normalde yiyor ben aferin oğluma diyorum tüü yapıyor.

ben haftasonu kendi haline bırakacam bakalım ne yapacak emmeden..süt sağma makinesine koyayım akşam valize şişerim falan..

Bade de narı tane tane yiyor bazende ezip çekirdeğini tükürüyor..sanırım Bade de bana gıcıklık olsun diye yemiyor..kardeşim bile şaşırıyor bu kız sen yokken melek gibi sen gelince kuduruyor diye..
geçen gün yer sofrası yaptım sabah oturtturdum hangisinden seçerse yesin diye..Gitti çokokremi buldu çekti önüne onu kaşıklıyor.. biz yemek isteyincede hayır diyo sinirleniyor..

kizlar bisi anlatacam.....! Gecenlerde yemege gittik burda restoranin biri, yemek sonrasi meyve salatasi soyledim icinde papaya da var... baktim aras atladi meyvelere kiii asla meyve yediremiyorum mandalinadan baska bi meyve agzina koymuyor.... iclerinden papaya ilgisini cekti ve bi yedii bi yedii anlatamam.... sonra dedim kendi kendime ulan velet miis gibi muz elma armut dururken papaya da neyin nesimis, biz papayla buyuduk be velet dedim..... vala sinirlendim ama....

öznur bende yedim bu sene papayadan ama inanılmaz lezzetli ya, aras ağzının tadını biliyor bence.

sümeyye götür bence pompayı valla,ben her yere taşıyorum....

ben geçen hafta kendi haline bıraktım saat artık akşam 4 oldu, rüzgarda tık yok, çiğneyip çiğneyip atıyor, en son bana gelenler geldi. kendi yesin dedim koydum önüne. yemiyorda ama nasıl enerjik koşturup duruyor...

bende gülayın söylemesi üzerine yaş hurma aldım ilk gün yemedi ama dün verdim yarısını yedi neredeyse ama ben yumuşağı dururken sertini alınca biraz zorlandık ama nerden bileyim olnun yumuşağının makbul olduğunu.
aras beyde maşallah papaya falan ben görsem tanımam.

ben muhallebisine hergün iki tane koyuyorum hurmadan, ceviz, fındık vs. rüzgar bu ay zaten onlar yüzünden toplandı. bir de çocuğun birgün yediği bir gün yediğini tutmuyor. rüzgar muzu hayatta sevmez, geçen yarımını kendi yedi.

serti de çok serttir, yumuşağıda elde dağılıyor. ama benimkide yumuşak şeyleri sevmiyor, sertleri dişliyor, kuru erik üzüm falan.

muhallebisine katmıyorum meyve gibi kaşıkla verdim hurmayı.ceviz ben vermedim daha oysa annem hazır çekilmiş göndermişti.ben pastalara katıyorum.

bende gülayın muhallebisini yaptım az bişey yedi ama hergün mü versem onu gülay yoksa 2 günde 1 versem ???

papaya demek ben avokadayu zor buldum yavv malum varoşş memleket buraa gülaycımm sen nerde yaşıyodunn???

Son düzenleme:
avakadoyu ben bir defa denedim ve tşkrler ben almayım dedim.ki zaten ben yeni tatlara açık biri değilimdir.bilmediğim yemeği asla yiyemem kırk defa sorarım bu ne nasıl yaptınız diye .eymende aynı ben ilk kaşığı muhakkak tükürüyor oyüzden ilk kaşığa bi damla koyarım.severse yer.

aylin ben ankaradayım ama avakadoyu falan heryerde bulamayız bizde, bazı pahalı manavlarda oluyor malesef. ama geçen gün tanesini 1 tl den buldum 20 tane aldım. yoksa 4 liradan aşağıya bulamıyorum malesef.

sümeyye avakadoyu eğer bal ile yemezsen iğrenç bişey dir. ama işte olmuş olanına bal katıp yedir harika, kalori tavan zaten. yoksa tek başına bişeye benzemez. hatta onu çorbalarına bile atanları duydum ama benimki tek yediğinden katmam tabi. ama işte kalorili olsun diye katıyorlar. bir de tek başına tadı nötra yakınya. inanılmaz faydalı ama ya.

sümeyye allah iyiliğini versin sen trabzon hurmasından bahsediyorsun ben de normal hurma sanmıştım. evet ya o da faydalı.

aylin ben her akşam ne kadar yerse yesin yapıyorum o muhallebiyi, rüzgar birazcık toparladı o yüzden. ama akşam uyumuyor o ayrı. enerji yüklemesi yaşıyor.

ben günde 1 avakado vermeye çalışıyorum.

sen hacı hurmasımı katıyorsun ben trabzon hurması anladım gözlerim faltaşı gibi açıldı 2-3 tane katıyorum deyince..medine hurmasına bayılırım ama ya olsada 5-10 tane yesem hamileyken hurmna ve üzüm aşermiştim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…