• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

Gamzem delirmeeeee yazıyorum ben bak :)))
ayyy kızlar benim kızda öle yaaaaaaaaa delirdi dün resmen uyumadı. 2.5 saat ayağımda salladım zilliyi.
Nihal emzik alıyomu senin kız?

merhabalar..sizleri takip etmek gerçekten zor ..jet gibisiniz..

Aranızda ek gıdaya başlayanınız var mı..malum ikiz olunca mamaya da ek gıdaya da erken başlanıyor..

hepinize iyi muhabbetler..

şaymacım nassın cnm yaaa görüşemiyosss valla ikizle kocuman valla biz bi dene evlada zor yetişiyoz maaşallah arkadaşıma

kızlar herkese günaydın oo muhabbete bak ek gıdalar anne sütü filann valla biz ısrarla anne sütüne devam 6 ay dolmadan ek gıda vermeyi düşünmüyorum.. gerçi sütüm az olsa yada mama versem veya çalışmaya başlasam bende sizler gibi düşünür mama vs. veriridim yani... amaa garpuz gibi evde yattığımdan işim ne?? ben ve iki memeciğim 2.5 ay daha kızımın emründeyiz ogaddeeeeerr :))))

cnm günaydın erkencisin bugün...ya ben yetersiz kalır anne sütü die duymuştum önümüzdeki ay az az başlarım diodum ek gıdaya ama başlamasammı kararsız kaldım bakşimcikkkkkakannehir:sinifsinif:

Günaydın kızlar. NAsılsınız?

Geçmişe şöle hızlıca göz attım. Sinirler baya gerilmiş. Sallayın gitsin sizi üzenleri anacım ya. Özelliklede kocaları :oklava: sizi şok sefiyommm bennn opuyorumnanaktan

Ya buarada resimler süperdi hepsine baktım. Ayfercim ağaç süper olmuş. Bİzde pazar günü ilk defa ağaç süsledik kızmla. bende hevesimi aldım bu sene kaydirigubbakcemile3 Bizim topiğin erkek bebekleri hakkaten çok yakışıklı kızlar yaaaa maşallahhhhhhhh

günaydın özgecim evttt erkeklerimiz çok yakışıklı ...kızlarımızda dünyaaaaaaaa güzeliii

tulaycim anne sutu 6. aydan sonra yetersiz kalir
sutun yeterse baska birseye gerek yok o zaman icinde
bizim doktorda takik
ilk 6 ay sadece anne sutu diyor
o yuzden bizi 6. aydan once kesinlikle ek gidaya baslatmaz

tulaycim sanada gunaydin
evet canim bu surec en fazla 1 hafta suruyor sonra kendiliginden duzeliyormus
o yuzden sabredip dert etmicez
valla insan zamanla bebekle ilgili seyleri dert etmemeye alisiyor sanirim
ilk zamanlar normal saatinden 10 dakika gec uyusun eyvah duzeni degisiyor diye acayip uzuluyordum ama gecti artik

yaa evet ebrucum ama tek başına olunca insan biraz geriliyo bak sabah uyandıktan sonra ilk uykusu 12 gibiydi oğlumun şimdi 11 e kaydı sinir oluyom çünkü namaz saatimi bozuyo uyutmamaya çalışıyom ne mümkün uykusu varken velet durduğu yerde sızıyo resmen yani benim 3 ayda anladığım biz bi yere kadar müdahe edebiliyoruz düzen onlarda bitiyo
yani hemde evdeydim bu değişim olduğunda bozacak bişi de yapmadım yani derlerya çocuğun düzeni bozulur gezme fazla uyku saatinde evde ol felan ...hepsi hava cıva

günaydın herkese, bu aralar çok az uyuyorum :(((

çoğu kişide aynı durum var sanırım. defnenin emme isteksizliği kısmen azaldı, fena değil artık. şimdi de uyku nedeniyle sık sık huysuzlanıyor. uykusu biraz vaktini şaştıysa çok ağlıyor, uyumakta zorlanıyor. gündüzleri emiyor, 1 saat belki az daha fazla uyanık kalıyor, sonra uyumak istiyor. ama akşam saat 9 dan sonra 4 gündür uyumak istiyor ama bir türlü uyuyamıyor. 3-4 saat beni emmediyse bile kesinlikle emmek istemiyor, kavga ediyor, daha çok aglıyor. uyutana kadar canımız çıkıyor. gece de sık sık kalkıyor emmek için. tabi benim uyudugum uyku çok kalitesiz :( dinlenemiyorum..offffff
günaydın tatlım hoşgeldin..
bu çocuklarla her dakka düzeni değişiyo zaten insanın napıcağını şaşırıyo demi...
ben öyle uykuya dalamazsa ayakta emziriyorum ve yüksek sesle şişş şişşş diyerek kıçını patpatlıyorum 3 dakikayı bulmaz gidiyo... hani belki denemişsindir ama denemediysende (işallah olmaz ama bu gece bir dene) bişiy kaybetmessin şekercim dimi :)

herkese günaydınn KIZLAR BAN AYARDIM EDİN LÜTFEN

beren hanım 3 gündür geceleri uyutuyorum mesela 12 de yattı abartısız her saat başı kalıo emip yatıo. dün gece 12:30 da yatırdım 7 ye kadar 6 kere uyandı delircektim artık eskiden bi yatıodu enfazla 2 kez kalkıodu bi el verin bana yaaaa :sinifsinif:

komşuuuu nihallll sen doktora nereye gidiodun özel muayenemiydi ?

cnm benimkide geçen gün denedi bunu anlattım hatta tabi ben engel oldum hemen pışpışladım emzirdim uyuttum ama seninki zaten emmeye kalkıomuş belkide doymuodur annesi yda bi yerden okuduum kadarıyla anne kokusunu duymak istiodur...

ben b.düzü kolan hakan kılıç cnm ewt özel muayene... ama süper.. kesinlikle tavsiyem...

bizim doktorda takik

ama bu ay oğlum 650-700 gr aldı az geldi bana:sinifsinif:
ondan başlasammmııı dedim
dr umuz bakalım ne dicek....bu ay ki kilosu da iyi olursa bende başlamam inş.

ayyy kızlar benim kızda öle yaaaaaaaaa delirdi dün resmen uyumadı. 2.5 saat ayağımda salladım zilliyi.

canım özgemm beniim naber tatlışım nasıl keyfin :)))
ayfr ağacı koymuşmu ben görmedim valla araştırıcam hemen geçmişi o kocasına kızan kimmiş çok merak ettim doğrusu :)))

cnm günaydın erkencisin bugün...ya ben yetersiz kalır anne sütü die duymuştum önümüzdeki ay az az başlarım diodum ek gıdaya ama başlamasammı kararsız kaldım bakşimcikkkkkakannehir:sinifsinif:

evet tatlım erken kalktık bugun evi topladım yemekleri hallettim geldim...
ya bizim dr ek gıdaya 6. ay dolduktan sonra izin veriyo.. sonuçta biz evde olan insanlarız süt vermemek için bir engelimiz yok yetersiz gelir sütün diye düşünme Allahım öyle bir sistem kurmuşki süt gayet güzel yetiyo yapılan araştırmalara göre sen merak etme..
düşünsene su bile verme diyolar yani anne sütü verirken.. açıkçası ben 6 ay dolmadan bi terslik olmazsa ek gıda vermeyi düşünmem...

valla kizlar emzik hayat kurtariyo
ben her uyandiginda emzirmiyorum emzigi veriyorum uyuyor yeniden
ama ne olursa olsun uykum yinede bolunmus oluyor tabeee

hoşgeldin canım...
katılıyorum ayynen!!
beliz gece uyanmaz ama gece mesela dalmada sorun yaşarsa ederse bazen tıkıyorum ağzına veya nadirde olsa uyanırsa karnının tok olduğuna eminsem tıkıyorum emziği...

bizim doktorda takik

aynen katılıyorum :)

ama bu ay oğlum 650-700 gr aldı az geldi bana:sinifsinif:
ondan başlasammmııı dedim
dr umuz bakalım ne dicek....bu ay ki kilosu da iyi olursa bende başlamam inş.
canım belizde bu ay 750 almış.. artık daha az kilo alıcaklar yani dr öle söyledi ilk 2 ay hızlı gidermiş 3. ayda kilo alımı yavaşlarmış... o yüzden hiç endişe etme zaten önemli olan çok kilo almaları değil sağlıklı olmaları demiyomuyuz hep??
eğer yetersizlik olursa dr.un sana söyler bence sen hiçç kendi kendine kuruntulanma tatlımcım olurmuuuuuu :teselli: :1hug:

hoşbulduk gamzecimm

ayakta denemedim. dedigin gibi inş. olmaz ama olursa deniyim bu gece..

valla aynen canım dene bak kıçını patpatla ve şşş şş de sesli sesli ozaman napıyo bu annem manyakmı derken herhalde dalıp uyuyo benimki :)))))))))))))) darısı seninkinin başına işallahh :)))))))))))))
emziği tık ağzına eğer karnı toksa ozaman dahada kolay uyur hattaaa :)))

4. ay için dr.umuz 700 gr alması yeterli demişti bize. 9 ocak da gidicez bakalım kaç gr almış olacak? az emdiği kesin. o kadar alsa çok sevinicem...

alır tubacım yaa endişe etme az emer ama sütün kalitelidir normalde 50 cc içiyodur o gün 20 ile kaliteli bi sütle doyar alacağını alır mesela.....valla bu bebek milleti keyiflerince yaşıyolar herşeyi.. tülayın dediği gibi sen bi yere kadarsın bebek bil olsa onunda bi karakteri var ve belli bi noktaya kadar müdahale etmene izin veriyo....

sen doktora sorulupta normal olmayan bişey duydunmu canım yaa :)))))))
yani anladığım kadarıyla bunun kalıcı hale gelmesinden korkuyosunkii kuzenimin böle 1.5 yaşında kızı var ve hep zombi gibi..
dediğin gibi başka belirtilerde olur hasta olsa..
peki emzik vermeyi denedinmi o vızıklayıp uyandığı anlarda..??

alıo emzik 50 kuruşa bakkal emziği alıosss :))) uykuyda bile ağzında aldığımı farkederse kıyamet koparıo

günaydıııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnlllaaaaaaaarrrr
nihalcim aynı sorun geçen hafta bnm oğlumda da oldu...her saat başı kalktı 1 hafta boyunca sonra kendiliğnden düzeldi

inşallah 1 hafta sürse dayanır katlanırım inş. alışkanlık yapmassss şimdi düzeldimi oğlunun uykuları tülaycım

cnm benimkide geçen gün denedi bunu anlattım hatta tabi ben engel oldum hemen pışpışladım emzirdim uyuttum ama seninki zaten emmeye kalkıomuş belkide doymuodur annesi yda bi yerden okuduum kadarıyla anne kokusunu duymak istiodur...

ben b.düzü kolan hakan kılıç cnm ewt özel muayene... ama süper.. kesinlikle tavsiyem...

anacım o kokuyu gündüz nie aramıoo babasından mı kıskanıoo acaba :)))) yok gülüm sadece gece uykusunda böle yapıoss

ya biz büyükçekmece kolana gittiik nefret edilesi bi hastane o yüzden şimdi medicana int. beylikdüzüne gidioz 65 tl sigortalıya doktor fena diil aslında yendidoğan ünit. doktoru epeyde talep var ama ne bilim çok bilgilendirmiyo sormassam rutin boy kilo kaş göz kulak kont. yapıo ilaca milaç bitio muayenemiz bide accayip yoğun o yüzden biraz araştırıom

sizin hastane ne kadar nihalcim beykenttemi kolan ?

Back
X