• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

selam kızlar nasılsınız ya benim bebiş sırtüstü hiç uyumuyo yatırıyom zırt kalkıyo bende yüzüstü yatırıyom ama gece korkuyom bişi olur diye sırtüstü yatırıyom sabaha kadar bağırıyo napsamki acep gecedemi yüzüstü yatırsam sizin bebişlerde yapıyomu benimkide 3 saatte bir 5 dk emiyo doyuyodur heralde aç olsalar emerler zaten

ececim yatirabilirsin gece
benim oglum dogdugundan beri geceleri yuz ustu yatiyor
hic sirt ustu uyumadi
3 t§ane doktora sordum bisey olmaz nasil rahat ediyorsa oyle uyut dediler
ayrica gece kustugu da oldu ben daha sonra uyandiginda gordum yana kusmus kafalarini cevirebildikleri icin sorun olmuyor

eceee canım hoşgeldin. kız gece yüzüstü yatırma allah korusun ya. şu sırt dikeni olayını dene sen de bence.

merhaba canım nası gidiyo bayram burda bayram falan yok ya bende korkuyom yüzüstü yatırmaya ama gece hiç uyutamıyom bide ben deneyim bari demet in dedikleri doğru çıkıyo zaten

ececim yatirabilirsin gece
benim oglum dogdugundan beri geceleri yuz ustu yatiyor
hic sirt ustu uyumadi
3 t§ane doktora sordum bisey olmaz nasil rahat ediyorsa oyle uyut dediler
ayrica gece kustugu da oldu ben daha sonra uyandiginda gordum yana kusmus kafalarini cevirebildikleri icin sorun olmuyor

bende korkuyom canım allah korusun gece duymazsam diye dün gece ayakta beşiği sallarken uyumuşum düşünebiliyomusun ayakta uyudum atlar gibi hehe

merhaba canım nası gidiyo bayram burda bayram falan yok ya bende korkuyom yüzüstü yatırmaya ama gece hiç uyutamıyom bide ben deneyim bari demet in dedikleri doğru çıkıyo zaten

burda da bayram falan yok gülüm ya. akrabalar uzakta. eşe dosta da salgından dolayı gidemedik gelen de pek olmadı. 4 gündür eve kapandım kaldım. demetin dediği diken olayını ben başkasından da duymuştum. ali efeyi yıkarken sırtını ovaladım ama çıkmadı bugün banyodan sonra yağla masaj yapcam bakalım varsa da çıkar inşallah.

yahu kızlarrrrrr soruma neden cvp vermediniz bi gülcancım yazmış saolsun..benim durumumda olan yokmu...sular seller gibi kanamam var.adetmi oluyorumki yaw...bugunde bayram doktorların hiçbiride yerinde degildir.

Canım 6 eylÜlde doĞum yaptım ben 27 ekımde kırlendım ılk 10 gÜn sÜrdÜ sular seller gıbıydı... Odur budur tık yok bende ..

DoĞumdan sonra ılk kanaman mı?

"Doğumdan sonraki kanamayla adet kanamasını karıştırmayın. Loşia adı verilen bu kanama, adet kanamasından biraz daha fazladır ve 6 hafta sürebilir. Lohusalığın ilk günlerinde rengi kırmızı olan bu akıntı, sonraki günlerde pembeye, kahverengiye ve sonra sarımsı beyaza döner. "
"Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar ama hem kanama hem de yumurtlama, bebeğinizi emzirirseniz büyük oranda gecikir.Bebek yalnız anne sütü ile besleniyorsa, genellikle ilk 6 ayda adetlerin başlaması ve düzenli olması beklenmez. Bu durumda telaşlanmamalısınız, zamanla kanamalarınız düzene girecektir. Bazen 18 aya kadar başlamayabilir. Hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması, doğumdan sonraki 4-8. haftalarda başlar.
Bu durum, birçok değişkene bağlı olabilir. Emzirme sıklığı, emzirme süresi ve bebeğe ek besin verilip verilmediği gibi... Örneğin bir anne bebeğini günde 3 kereden daha fazla emziriyorsa, yumurtlama daha çok baskılanır. Ya da emzirdiği süre ne kadar uzarsa, regli ve yumurtlamada en uzun gecikme yaşanır. Bebeğe ek besin verilip verilmediği de yumurtlamayı etkiler. Bebeğin biberonla beslenmesi, katı gıda yemesi hatta su bile içmesi emzirmenin yumurtlamayı engelleyen etkisini ortadan kaldırabilir. " ALINTIDIR

yahu kızlarrrrrr soruma neden cvp vermediniz bi gülcancım yazmış saolsun..benim durumumda olan yokmu...sular seller gibi kanamam var.adetmi oluyorumki yaw...bugunde bayram doktorların hiçbiride yerinde degildir.

aynı durum bendede oldu doğumdan sonra (sezeryanla doğum yapmıştım) 2 hafta geçti hem parca düşürme hemde kanama oluyodu doktorumla konuştum bana dediği doğumdan sonraki kanama adet kanaması değildir bu kanamaya loşia diyolarmış adet kanamasından fazla ve 6 hafta sürebilirmiş renginde açılmalar oluyomuş önce kırmızı daha sonra sarı ve beyaz olurmuş kısacası normal yani bu durum:1rolleyes:

ece sen bilirsin tabi korkuyorsan ne desem bos ama dedigim gibi benim oglum dogdugu gunden bu yana hep yuz ustu uyudu bisey olmadi

ilk bende sirt ustu yatirmistim ama yarm saatte bilemedin saatte bir agliyor uyaniyordu sonra tesadufen yuz ustu uyuyabildigini kesfettik o gun bugundur hep yuzustu uyuyor
doktorlarda sakincasi yokj dedi bize

Canım 6 eylÜlde doĞum yaptım ben 27 ekİmde kİrlendİm İlk 10 gÜn sÜrdÜ sular seller gİbİydİ... Odur budur tık yok bende ..

DoĞumdan sonra İlk kanaman mı?
ben 18 eylülde dogum yaptım 5 kasımda ilk adetimi oldum yaklaşık 10 gün sürdü..şimdi se dün akşam gene başladı kanamam..ama bu sefer farklı biraz...kanın rengi çok acık kırmızı..koyu degil yani..bide ç.ok fazla oluyor foşu fışur:uhm:
:uhm:
"Doğumdan sonraki kanamayla adet kanamasını karıştırmayın. Loşia adı verilen bu kanama, adet kanamasından biraz daha fazladır ve 6 hafta sürebilir. Lohusalığın ilk günlerinde rengi kırmızı olan bu akıntı, sonraki günlerde pembeye, kahverengiye ve sonra sarımsı beyaza döner. "
"Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar ama hem kanama hem de yumurtlama, bebeğinizi emzirirseniz büyük oranda gecikir.Bebek yalnız anne sütü ile besleniyorsa, genellikle ilk 6 ayda adetlerin başlaması ve düzenli olması beklenmez. Bu durumda telaşlanmamalısınız, zamanla kanamalarınız düzene girecektir. Bazen 18 aya kadar başlamayabilir. Hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması, doğumdan sonraki 4-8. haftalarda başlar.
Bu durum, birçok değişkene bağlı olabilir. Emzirme sıklığı, emzirme süresi ve bebeğe ek besin verilip verilmediği gibi... Örneğin bir anne bebeğini günde 3 kereden daha fazla emziriyorsa, yumurtlama daha çok baskılanır. Ya da emzirdiği süre ne kadar uzarsa, regli ve yumurtlamada en uzun gecikme yaşanır. Bebeğe ek besin verilip verilmediği de yumurtlamayı etkiler. Bebeğin biberonla beslenmesi, katı gıda yemesi hatta su bile içmesi emzirmenin yumurtlamayı engelleyen etkisini ortadan kaldırabilir. " ALINTIDIR
evet ben fazla emziremiyorum sütüm çok az çünkü beebgime su veriyorum ek mama veriyorum biberonla besliyorum herbişi var bedne-tatlicadiarzu-

aynı durum bendede oldu doğumdan sonra (sezeryanla doğum yapmıştım) 2 hafta geçti hem parca düşürme hemde kanama oluyodu doktorumla konuştum bana dediği doğumdan sonraki kanama adet kanaması değildir bu kanamaya loşia diyolarmış adet kanamasından fazla ve 6 hafta sürebilirmiş renginde açılmalar oluyomuş önce kırmızı daha sonra sarı ve beyaz olurmuş kısacası normal yani bu durum:1rolleyes:

kız benim adetlerim böyle foşur foşur olmazdı...ya bide aklıma başka şeyler geliyo acaba diyorum bişeymi oldu ameliyat dikişlerime fılan anlarsınızya işte malum sebep yüzünden:kedi:

bende bebegime ek olarak mama veriyorum.sütüm az geliyo.hatta benim minnos emmek bile istemiyo memeyi.kavga gürültü idare ediyoruz simdilik.mama veren arkadaslar siz su veriyomusunuz bebeginize?veriyosaniz günde ne kadar veriyosunuz?

selam kizlar nasilsiniiz

baharcim iyi fikir valla ben bir suru kuculmus kiyafet ayirdim

bi de bisey sorayim alis beni cok az emiyor artik ama oyle cabukta acikmiyor 3 saatte bir 7 dk anca emiyor uzuluyorum sizde durumlar nasil

canim bende de durum ayni buyudukleri icin normalmis nekadar kararlari artik biliyorlarmis zorlama huysuz bebek etme canim.

günaydın şekerler yeni bi haftaya daha başlıyoruz bol uykulu ve sütlü günler bizim olsun
fatoş geçmiş olsun canım ucuz allatmışsın iii kucagında yiğit yokmuş....
sivaslı(ben nickini sölemeyi tercih ediyorumyerimseniben)niye öle olmuşki senin bencede bi dr sor benim daha hiç gelmedi
dilekcim maşallah kızlara biri esmer güzeli biri sarışın güzeli:nazar::nazar:
gamzecim çemkırmedim canım tmm uslubum biraz sert olmuş olabılır belkı afff ola ama gerçekten sinirlendim diğer msj da kafamı kırıyo falan yazıyodu biz burda elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz burda ögrendıgım bişeyin de dogrulugunu teyit etmek için yazmıştım o dikenmidir ne poksa çıkınca bende çok şaşırdım heyecanlandım hemen gelip burda paylaştım sizlerlee haa isteyen inanır isteyen inanmaz sadece kadir inanmaz yanikaydirigubbakcemile3neyse daha fazla uzatmaya gerek yok senin cimcimede vadır kesin oda geceleri dogru düzgün uyumuyo

gulcAN CANIM ISTEYEN INANIR ISTEYENDE INANMAZ BIRDE HER BEBEKDE OLACAK DIYE BIRSEYDE YOK AMA GENELDE VARMIS sende,bende,cingene00da yapmis cikmis ve sonrada rahatlamis.

burda da bayram falan yok gülüm ya. akrabalar uzakta. eşe dosta da salgından dolayı gidemedik gelen de pek olmadı. 4 gündür eve kapandım kaldım. demetin dediği diken olayını ben başkasından da duymuştum. ali efeyi yıkarken sırtını ovaladım ama çıkmadı bugün banyodan sonra yağla masaj yapcam bakalım varsa da çıkar inşallah.

evet tatlım türkiyedede grip salgını bayramı baltalamış sanırım neyse sağlık olsun gerisi önemli değil hem bebekle misafir ağırlamak yorucu olurdu sende dinlenmiş oldun ben akşam yıkamıştım bebişi bu akşam bi daha yıkayıp deneyim bakalım

kızlar nabersiniz? öyle cart diye daldım. kızımın kakası sulu ama rengi yeşil değil. Sarı ve pütür pütür. sabahtan beride kusup duruyor ya canım çok sıkıldı :(((( acaba ishal falanmı oldu??

ece sen bilirsin tabi korkuyorsan ne desem bos ama dedigim gibi benim oglum dogdugu gunden bu yana hep yuz ustu uyudu bisey olmadi

ilk bende sirt ustu yatirmistim ama yarm saatte bilemedin saatte bir agliyor uyaniyordu sonra tesadufen yuz ustu uyuyabildigini kesfettik o gun bugundur hep yuzustu uyuyor
doktorlarda sakincasi yokj dedi bize

ebrucum dr lar öyle diyorlarsa bende yatırıyım çünkü sırtüstü hiç uyumuyo kerata

kızlar nabersiniz? öyle cart diye daldım. kızımın kakası sulu ama rengi yeşil değil. Sarı ve pütür pütür. sabahtan beride kusup duruyor ya canım çok sıkıldı :(((( acaba ishal falanmı oldu??

meraba özgecim kakasının sarı ve pütürlü olması normal ishalde su gibi olur pütür olmaz kusmasının nedeni fazla süt içmesi olabilir benimki hep tek meme emiyodu dün sabah iki meme verdim ikinciyi aldı diye sevinmiştim ama 5 dk sonra foşur foşur kustu demekki bebişin bi bildiği varmış belki fazla emmiştir

Back
X