2009 Eylül Anneleri

elacım eymenciğe çok geçmiş olsun ama biz çok atlattık o enfeksiyonu, ilkini daha 50 günlükken kapmıştı...
bütün akraba sülale bir arada olunca.. bi de öpme desen de yalıyorlar çocuğu!!!!
neyse ki büyüdük... bi de zaman ilerledikçe hafif atlatıyor herşeyi.. bağışıklık kazanıyor...

kızlar ya çok sağolun maşallah demişsiniz ama önceki gün babası kafa üstü düşürdü kızımızı :(((
o andan beri yürümüyor.. p.tesi de halası düşürmüştü..
öyle bağırdım ki adama "bi daha sen ya da ailenden kimse yürütmeyeceksiniz bu çocuğu" dedim...
erken yürüyen çocuk ilk kez görmüşler (eşim 14 aylık yürümüş de :D ) oğlan çocuk pipisi gösterir gibi tutuyorlar herkese gösteriyorlar bak yürüyor diye..
millet de tutmuyor çocuğu zaten yürüyor diye!!!!
çok aşırı sinirlendim bi daha kimse cesaret edemiyor, vermiyorum da zaten!! kobay değil bu!!!

ya biz hala diş çıkarmadıııkkk :D :D
ama Allaha şükür yemekle sorunumuz yok.. gerçi genelde emiyor hala yemekten çok...
kilosu konusunda üzülenlere;
Reyyan geçenlerde orta kulak iltihaı atlattı 3 iğneyle geçti şükür... (korkunç bir 3 gündü)
o hastalıktan dolayı yarım kilo falan verdi...
kilo verdiği hali tam 8. ayında 8,250 gr'dı ama çocuğuma "çok zayıf merveee" diyorlar hala!!!!
boyu uzun olunca iskeleti sayılıyor :D ama hiç önemli değil sağlıklı ya kızım...
hiiiç açıklama yapmıyorum ben kilosunu biliyorum ya...

kimseler yok sanırım...
ben de çıkıyorum kızlar yatarım artık... eeee erkenciyz :D 6,30'da kalkıyoruz :))))
en tatlı rüyalar sizlerin olsun :)))

ahh mervecim çok geçmiş olsun canım yaa.. nazaramı geldi nedir yürütmeyin canım.. ayy okurken bile çok sinirlendim.. bu ne yaa siz aşiretmisiniz böle hep kalabalık yaşıyorsunuz azcık uzaklaş yaa çocuk rahat büyüsün.. nedirr yaa sanki çocuk görmemişler .. aman yaa mesafe en iyisi canım.. akifeymende normal kilolu bir bebek bazı kişiler ayy öçok zayıf desede tabbi onlarınkiler obez olunca.. benimki zayıf geliyo gözlerine bende hiç takmıyorum...sağlıklı olması yeterli...

canım seni görünce gidemedim :D
aşiret olsak daha iyi olurdu sanırım...
memleketimde yaşıyorum ve küçük bi şehir... benim ve eşimin tüm akrabaları burda yaşıyor..
ayrıca bizde akrabalık çookkk uzak da olsa akrabadır.. yani derler ki "g.t g.te değsek akrabayız" :roflol:
anne babaların anne babalarının akrabalarıyla dahi samimi görüşülür... herkes bir yerlerden akraba çıkar...
başka bi şehirde adı hatırlanmayacak insanlar bizim canımız ciğerimiz olur...
ve ben bundan çok sıkıldım bunaldım ama şansım yok uzaklaşamam en uzak mesafeye 30 dakikada yürüyerek ulaşılıyor...
aaah ah öyle dertliyim ki bu konuda...

canım yaa Allah sabır versin ozaman tavrını koy en azından çocuğuna karışmasınlar .. günah çocuğa.. aman mervecim çok dikkat edin tatlım düşmesin bidaha yaa..off içim acıdı yaa..

ay ben karıştırmayan bi anneyim düşün halimi, çok bilmiş entel anneye çıktı adım, internetten büyüyormuş benim çocuğum okuyarak büyütüyormuşum... ayıp ve komik birşeymiş gibi söylüyorlar bunu ama artık zerre kadar umursamamayı öğrendim %95'inin gözümde yeri bile yok...

arada bir susuyorum artık, yürüme konusu da öyle oldu canım yaa, hadi dedim seviyorlar sonuçta torun..
ama nerdeee!!!! artık ona da müsaade yok valla!!!
çocukları istiyor mesela annesi hemen pat diye veriyor kucağına!!! alıyorum hemen "ben panik bir anneyim" diyorum..
aslında uydurma, benim kadar sakini yoktur ama böylesi lazım burda...
kardeşim 8 yaşında ama altını bile almasına müsaade ederim, ilk günden beri alıştırdık onu da öğrettik..
evde başkası varsa asla istemez onlar da isteyecek diye, ama koca insanlar o minik kız kadar akıl edemiyorlar...

amaaannn valla daha yazarsam "aah istanbuul" diye ağlayacağım canım yaa, hiç sevmiyorum yaşadığım şehri istanbulu çok özlüyorum ama el mahkum....

günaydınlar...........nasılsınız annişler?? bız 6 da kalkıyoruz pazar dahıl:) hala da dişimiz yok :) kızlar mama veren anneler gunde 500 ml tamamlayamayan varmı hıc ?:???? bız 400 de kalıyoruz ama ıstemıyo napııım

günaydın arkadaşlar ben her zaman katılamıyorum aranıza...benim bebişimde 9.ayına girdi hala emeklemiyorsağlıgı yerinde maşallah ama emeklemek gibi bir kaygısı yok yavrumun.altta 2 dişi çıktı şimdide üst dişleri kabarmış çıkacak. yavrum ne bulsa ağzına alıyor....

sakura bende senin gibi olmaktan çok korkmuştum bizde de akrabalar çok yakın...şahit olduğum olaylar benim bebeğiminde başına gelecek diye çok korkmuştum mesala yemek vakti çikolata vermeler yok ağladı diye öçü geliyo diye kapılara vurmalar.kahve yalatmalar daha neler...ama allahtan tayinim çoktı ve uzaklaştım o ortamdan ama seneye dönecez bakalım ben neler yaşıcam...seni ii anlıyorum ama..sen tavrını koru hiç aldırma kim ne derse desin...o senin bebeğin sen koryacaksın tabi..allah korusun bişey olsa senin kadar üzülen olmaz....

günaydın 5:45 den beri ayaktayım gün bitti sayılır benim için bebeğim hasta ilk hastalığımız 1 haftadır sürüyo tam iyileşemedi gezmeğe götürdüm birde bunaldım diye minibüste tekrar kaptı sanırım düzelicek biliyorum ama üzüntümden ben hasta oldum

valla tavrımı koruyorum adım da kötüye çıkıyor ama napiim..
"herkesin çocuğu kendine kıymetli" diyorum bişey derlerse...
"biz de çocuk büyüttük ama bu kadar düşmedik üstüne" diyorlar... "ben mi engel oldum" diyorum, sinirden kuduruyorlar :roflol:
ama hiiiçç umrumda değil!!!

görümcemin kızı 14 aylıktı.. ilginç huylu bi çocuk yani öğğ deyince ellemez bi daha :roflol:
meme e! öğğğ falan dediler çocuk o akşam annesine yaklaşmadı!!!!
evine döndüğünde ben de onunla kalmaya gitmiştim 3-4 günlüğüne, her akşam eli annesinin göğsünde ağladı ama meme çıkarınca öğürdü çocuk!!!!
o zaman eşime dedim ki, "eğer bana böyle bişey yapılırsa çok kötü olur!!! evliliğimiz pahasına karşı koyarım"
çünkü ne dersem ben haksız olacağım biliyorum, baştan uyardım da bakalım artık ne olur!!!
bez bıraktırma emzik bıraktırma konusu da aynı!!! bu yüzden çok sıkışıyor olsak da işe başlamayacağım inşallah kendim büyüteceğim!! bunlara çocuk bırakamam!!!

çok şanslısın egebebek çookk...
babacım memurdu, hep annem babam kardeşim yaşadık... burda sülalece yaşıyoruz ve ben bu durumdan nefret ediyorum!!!

bu akraba büyükler hepimiz için sorun susamış diye ellerindeki soğuk suyu veriyolar söyleyin getiriyim diyorum ne olmuş için koruma o kadar cevapta hazır

valla bana sormadan bişey yediremiyor k.validem aslında sesim çıkmaz ona ama kızım söz konusu oldu mu gözüm gömüyor!!!
sıkıysa soğuk suyu versin bakayım!!!
tamam ben de hep kaynatıp vermiyorum hatta ılıtmıyorum bile doğduğundan beri oda sıcaklığında suyu ama bana sormadan yapamaz!!!!

hasta olduğundan beri benden ayrılmıyo hasta ettin çocuğu diyolar 9 ay etmedim kimse aferin demedi şimdi üstüme geliyolar bunaldım alın diyorum durmuyo diyolar e susun bari yok her dakka çıktrın dışarı hasta oldu oğluma mı üzülücem kendime mi bilmiyorum laflaramı takılıyo insan sinirleniyo

bende geldim ..:) ))) biz öğlen uykusundan kalktık çorba içicez ... 2 sepet ütüm var .. off yaa

benimde başıma gelecek aynı şeyler biliyorum.ama yapacak çok şey yok biz direncez ona hep aynı...iii bakarken bişey demezler ama hasta olduğunda sen yaptın derler...görümcem 1 hafta kaynanada 1 hafta annesinde büyüttü çocuğunu ilk çocuğunu bazen 1 2 gün evine geliyordu tabi çocukta düzen yok ama kendi keyfi yerinde çocuk bakılıyor...sonra çocukta huysuzluk başladı gece ağlamalar sürekli bağırma felan....düzen olmayınca çocukta şaşırdı.ama annesi durumun böle olduğunun farkında değil hocalarda muskadan medet umdu....bakalım 2. bebekte ne yapacak diyordum onda da aynı....kendi bakmak zor geliyo at büyüklerin üstüne baksınlar .....mantık bu...

herkese hayırlı güzel günler dilerim...kızlar size sabır diliyorum işiniz gerçekten zor ...özellikle sakura iyi yapıyosun tavır koymakla bende olsam aynısını yapardım...
benimde morelim sıfır kızım dünden beri ateşler içinde yanıyor bugun artı huzursuz ve iştahı yok akşam bir ara ateşi 39,5 oldu kafası ateş gibi sayıklayıp duruyordu dedede diye eşimde nöbetçi ulaşamadımda ona...sabahladık beraber akşam calpol verdim sonra uyumadan önce bir yarım ölçek verirken bir tekme attı elime şişe ucup kırıldı sabaha kadar veremedim ateşi yükseldi durdu inlemelerde cabası 38e düşürüyorum yarım saat sonra tekrar çıkıyordu sabah ezanında rtıkdayanamadım bende ağladım dua ettim durdum...eşim 6da mesajlarımı görmüş geldi calpol almış verdim asteşi 37 oldu suan 38 ile 37 arasında...anlamadım neden olabilirki dişten diycem görünürde tık yok...sıcakmı carptı acaba:(((

özlemcim çok geçmiş olsun üzüldüm vallaha.... 6. hastalık varya omu acaba... :(((( dişte ateş 38 ,n üstüne çıkmıyo çünkü..... kıyamam yaaa el kadar yavrum bide sayıklamış öff.... :((

Back
X