• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam...iii haftalar...
oğluşum çok huzursuz ve huysuz...kesici dişler çıkıyo...hasta etti çocuğumu...

Günaydın kızlar, pazar günü diş buğdayımızı yaptık bizde.
Çokkkk yoruldum ama çok güzel geçti. Kızım hesap makinasını kaptı. Sanırım baba mesleğini seçip bankacı olucak.
Ben Elif'in omletini yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı kaşar rendesi ve maydanozla yapıyorum.Tavayada bi damla zeytinyağ damlatıyorum tatlım.
C.tesi doktordaydık bu arada. Elif hanım 200 gr almış. Toplamda 10.900 olduk. Artık durdu deli gibi kilo alması. İnek sütü, siyah etli balık (uskumuru,palamut,hamsi) ve bal dışında herşeyi yiyebilir dedi. Artık akşam yemeğine de başladık. Siz ne yiyorsanız ondan ver artık dedi.(Az tuzlu ve soğanı yağda kavrulmamış olucak) Parça ette yiyebilirmiş. Kahvaltımıza da reçel, zeytin,kaşar peyniri eklendi. Yumurtayı her çeşit verebilirsin artık dedi. Yarın menemen yapıcam. Bizde haberler böyle. Ha bi de emeklemeye alıştırma yere koyma artık sıralamayı ve ayakta durmayı öğret direk yürüsün dedi.

Ayy unuttum bi de bu ay ego gelişimi başlıyormuş bebişlerin.Bu dönem 2 yaşına kadar sürermiş. Egosunu az desteklersen pısırık, çok desteklersen markatte bunuuu istiyorum diye ağlayan bebeklerden olurmuş.Ortasını bulmak önemliymiş. Elif bu aralar ağlayarak iş yaptırmayı öğrendi. Her ağladığında istediğini yapma ilgisini başka yöne çek dedi. Artık kendi istekleri ve tercihleri oluşmaya başlamış. Tırnaklarını kestirmeyebilir, altını değiştirtmek, giyinmek isteyemeyebilir. Tepki verirse inatlaşma bi süre bekle sakinleşsin öyle devam et dedi.

Özgecim maşallah kuzuma..egosunu yiyim ben bu minik bayan ve minik bayların..BAtuda aynı alt değiştirtmio,çıplak kalmak istiyo...

günaydın.bugun babamız tekrar iş başı yaptı bız de kızımla gene başa başa kaldık.aman iyi oldu düzeni şaştı resmen çocuğun.
ben de bugun köfte yapıcam derine.yanına da yoğurt.siz kıymasını nasıl verıyosunuz.haşlamayıp verme be yazık çocuğa dedi bızım dr.ama nasıl ver dedi bak onu hatırlamıyorum:)) köfte yıyosa ver iyi öyle dedi.daha önce de yapmıştım derine köfte.bi de şu baklıyat konusu.nohut falan nasıl verıyosunuz yemeklerinin içine mi katıyorsunuz?
özgecim o ego bızde de baş gösterdi sanırım.kaka yapıyo altını açıyorum kızılca kıyamet kopuyoçyapmazdı önceden.egodanmış meğer.yerim ben onların egolarını.o ağlama bızde de var maalesef.şımarık mızmız her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışan bi çocuğum olsun istemıyorum.ama ana yureği kıymıyo da.of allah yardımcımız olsun.

Tatlım nohutu batu hiç sevmedi...haşayıp kabuklarını soyup çorbasına kattım ama yemedi...

merhaba kizlar benim oglumun ust disleri cikiyo cok kotu gunler geciriyoruz uyumuyo yemek yemiyo huysuz atesi cikiyo bende sersem gibiyim

Ayy unuttum bi de bu ay ego gelişimi başlıyormuş bebişlerin.Bu dönem 2 yaşına kadar sürermiş. Egosunu az desteklersen pısırık, çok desteklersen markatte bunuuu istiyorum diye ağlayan bebeklerden olurmuş.Ortasını bulmak önemliymiş. Elif bu aralar ağlayarak iş yaptırmayı öğrendi. Her ağladığında istediğini yapma ilgisini başka yöne çek dedi. Artık kendi istekleri ve tercihleri oluşmaya başlamış. Tırnaklarını kestirmeyebilir, altını değiştirtmek, giyinmek isteyemeyebilir. Tepki verirse inatlaşma bi süre bekle sakinleşsin öyle devam et dedi.
özgecim bizimki aynnen öyle dün alışverişmerkezini gittik oyuncak reyonunda ağlıyo hepsini istiyo atılıyo ayıcıklara geçen gittiğimizde de yapmıştı almıştım bu sefer almadım içim gidiyo almak için ama her zaman her istediğini yapmak istemiyorum
kendi için tabiki kıymet bilsin ufak şeyler de mutlu olmayı bilsin istiyorum

selam kızlar nabersiniz bebişleriniz nasıl
diş bugdayı yapanlarınız olmuş hayırlı olsun
dişlerini yeni çokarmaya başlamış bebişlerimizede Rabbim saglıklı ve acısız diş çıkarmalar nasip etsin
bizim kızda daha tık yok bakalım ne zaman çıkacak

alt iki dişimiz bayaa çıktı üstlerde geliyo sertleşmişşş

maşallah canım videoyuda izledimm maşallah inan prensee

hadi geçmiş olsun diyeyim o zaman fotolarıda eklersen seviniriz fikir olur bende yapmayı düşünüyorumdaa

kıyamam sana canım gel bana

nice yıllara inşallah canım

ay keşke gelebilsem ama nerde çok sagol canım nerlerdesinsen ne işin var kız

nohut yazan arkadaşım kabukları soy ver bütün bakliyatlar aynı yeşil mercemek bile verdim bile verdim ben normal yemek gibi yap yesin maşllah çocuguna kahvaltıda reçel veriyomusun ama ondada şeker var ayrıntılı yazarsan sevinirim canım

anam herkes nerde ne sessizleşti bu topikkkkkk
herkese iii akşamlarr o zamannn

özgecim maşallah elife anam o ego sıkıntısı bizde var canavar besliyoz sanki evde herşeye bi sinir herşeye bi inat bi çığlık bi bağırmadır gidiyo

bi yere kadar herşeyi yapmak ben hayırı ve yasaklı bölgeleri öğretiyorumm

aman benimkide çok sinirli sürekli kızıoy valla o sese artoık baygın geldiya siniroluyorum artık

slm annısler nasılsınz ben bıtık durumdayım.sularımız geldı sonunda ama esım sudan zehırlendı yatıyor evde elıf sımay kudurdu annede anne baska bıldği yok.ev iş hepsı bır araya gırıdı nereye yetısecegımı sasırdım.gecmısı fazla okuyamadım hekesi öpüyoruzzzz

günaydın kızlar benim kızımda aynı herşeye bağırıyor ençok ba ba ba ba diye.biz baba diyor diye seviniyoz ama küfür eder gibi ba ba diye bağırıyor. : )) ortalığı yıkıyor.elinden oyuncağını aldın mı olay çıkıyor valla napıcam şaşırdım

bu sinirlilik hali ikizler burcunun en belirgin özelliği
bi de hareketlilik ama sakinleşmeleri için sadece müzik yeterli şöle hafif bi müzik herşeyi hallediyo vallahi
ben çağatayı alıştırdım daha karnımdayken dinlediğim müziklere bayılıyo
sanat müziği ya da türkü dinletiyorum
arada da netten radyo dinletiyoruz
bugün hava çok soğuk burda
birazcık ılık olsaydı avm ye gidip çağataya kitap alıcaktım bebekler için olan hikaye kitaplarında resimli yırtılmayan
bakalım hava ne zaman esmesse o zaman anca gideriz malum deniz kenarı çok rüzgarlı oluyoooo

hı bi de 9ncu ay emmek istemeyebilirlermiş bebeklerin çoğu biberonu bırakmak isteyebilirlermiş
bu ay herşeyi reddediş ayı olucak
allah hepimize sabırlar versin sakinlik vesinnnn

bu sinirlilik hali ikizler burcunun en belirgin özelliği
bi de hareketlilik ama sakinleşmeleri için sadece müzik yeterli şöle hafif bi müzik herşeyi hallediyo vallahi
ben çağatayı alıştırdım daha karnımdayken dinlediğim müziklere bayılıyo
sanat müziği ya da türkü dinletiyorum
arada da netten radyo dinletiyoruz
bugün hava çok soğuk burda
birazcık ılık olsaydı avm ye gidip çağataya kitap alıcaktım bebekler için olan hikaye kitaplarında resimli yırtılmayan
bakalım hava ne zaman esmesse o zaman anca gideriz malum deniz kenarı çok rüzgarlı oluyoooo

hı bi de 9ncu ay emmek istemeyebilirlermiş bebeklerin çoğu biberonu bırakmak isteyebilirlermiş
bu ay herşeyi reddediş ayı olucak
allah hepimize sabırlar versin sakinlik vesinnnn

amin canım

Back
X