• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Haziran Anneleri!!

ben geldim annecimi yolladım babamın yanına köye gitti ama o kısacık 2 gün bile beni kendime getirdi annem yemeklerimi yaptı temizlik yapim dedi kıyamet kopardım yok dedim yaptırmadımm dün ist.dan buraya taşınan bi komşumuz vardı ona gittik sonra anncimle alışverişe çıktık hastane için pijama takımı aldık ama sabahlıklı bulamadık sabahlığı ayrı alıcam hastane için öle ucuz yollu bi valiz aldık terlik emzirme sütyeni ve iç çamaşırı aldık bebişime de 2 tane yastık aldık bizde dün beşiklere baktık annemle bi tane beğendim herşey içinde yatağı uyku seti cibinliği 300 lira çok da güzel 4 çekmeceli ayrıca şifonyer istersek onu da yapıyolar oda 120 lira çok ii geldi fiyatı ban eşime söledim beğendiysek alırız dedi

boya işimiz sanırım mayısa kalıcak çünkü hava tekrar sopudu burda yağmurlu ve soğukk

benden böle işte geçmişi okudum herkes ii sanırım atladığım bişe yokk bebişlerini görenler gözünüz aydın

hoşgeldin pınarcım.. iyiyiz sen nasılsın??
İyiyiz Armycimmm tosba gibi yerimden kalkamama dışında delikafadulden

gönül isterki çalışalım ama bebişler için sonrası ne kadar önemli ise önceside o kadar önemli bakalım kısmet artık.
sağol canım benim hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
ama o çalışabilir raporunu bozduğumuz zaman raporlu iken çalıştığımız haftalar yanıyomu canım?
günaydın narencim senin bahsettiğin kadar olmasada benimde belim ağrıyo. Allah kolaylık versin valla çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun.
günaydın pınarcım hoş geldin.
Yeşimcimm a.s.

Narencim dikkat et kendine ağırlıktan bellerimiz taşıyamıo ama son 2 ay dahada fazla kilo alıcaz fazla yüklenme kendine tatlımm

NAzımmm a.s.

günaydın herkese.beli ağrıyan yada ayağının üzerine zor basab arkadaşlar bende de aynı şikayet var.bel ağrısı için bişey yapılmıyo yastık falan koyuluyo beli doldurmak için.ama kalça batması yani yürüyememe içim yapacak bişey yok gibi sanki benim 3. aydan beri böle doktor kendini yormayacaksın dedi.çok ayakta kalınca oluyo benim.idare etmeye çalışıyoruz bir şekilde.bebişlerimiz için herşey..
ayrıca ben dün akşam kontrole gittim kızımı görmeye.maşallah orda bile durmuyo kendinide düzgün göstermedi bize arkasını dönmüş.ama en azından kilo almış onu öğrendim 31+4 de 1600 gr olmuş bacak boyuda 61dedide onu nasıl hesaplıyoduk boyunu bulmak için onu bilmiyorum.
yarında hastaneye çağırdı tahliller yapacakmış doktr.sonrada 32 dolduğu için izine ayıracak benim bitti artık bakalım.darısı sizin başınıza çalışan annişler

ben geldim annecimi yolladım babamın yanına köye gitti ama o kısacık 2 gün bile beni kendime getirdi annem yemeklerimi yaptı temizlik yapim dedi kıyamet kopardım yok dedim yaptırmadımm dün ist.dan buraya taşınan bi komşumuz vardı ona gittik sonra anncimle alışverişe çıktık hastane için pijama takımı aldık ama sabahlıklı bulamadık sabahlığı ayrı alıcam hastane için öle ucuz yollu bi valiz aldık terlik emzirme sütyeni ve iç çamaşırı aldık bebişime de 2 tane yastık aldık bizde dün beşiklere baktık annemle bi tane beğendim herşey içinde yatağı uyku seti cibinliği 300 lira çok da güzel 4 çekmeceli ayrıca şifonyer istersek onu da yapıyolar oda 120 lira çok ii geldi fiyatı ban eşime söledim beğendiysek alırız dedi
boya işimiz sanırım mayısa kalıcak çünkü hava tekrar sopudu burda yağmurlu ve soğukk
benden böle işte geçmişi okudum herkes ii sanırım atladığım bişe yokk bebişlerini görenler gözünüz aydın
Semoşum canım allah kavuştursun...güle güle kullanın aldıklarını...tatlım mayıs geç değilmi boya işleri için ya erken gelirse çağatay diye düşünmek lazım

günaydın herkese.beli ağrıyan yada ayağının üzerine zor basab arkadaşlar bende de aynı şikayet var.bel ağrısı için bişey yapılmıyo yastık falan koyuluyo beli doldurmak için.ama kalça batması yani yürüyememe içim yapacak bişey yok gibi sanki benim 3. aydan beri böle doktor kendini yormayacaksın dedi.çok ayakta kalınca oluyo benim.idare etmeye çalışıyoruz bir şekilde.bebişlerimiz için herşey..
ayrıca ben dün akşam kontrole gittim kızımı görmeye.maşallah orda bile durmuyo kendinide düzgün göstermedi bize arkasını dönmüş.ama en azından kilo almış onu öğrendim 31+4 de 1600 gr olmuş bacak boyuda 61dedide onu nasıl hesaplıyoduk boyunu bulmak için onu bilmiyorum.
yarında hastaneye çağırdı tahliller yapacakmış doktr.sonrada 32 dolduğu için izine ayıracak benim bitti artık bakalım.darısı sizin başınıza çalışan annişler

Canım maşallah bebişine gözün aydın izne ayrılıomuşsun

gözün aydın anneni gördün canım.inş en yakın zamanda yine görüşürsünüz.ne güzel alışverişlerinizi yapıyosunuz .inş bende başlarım artık geç kaldım zaten

bildiğim kadarı ile yanmıyor sona eklenebiliyor; ama Kurumlar arası farklı uygulamalar mevzuat düzenlemeleri varsa bilemem. Sen işçi kadrosunda mısın 657'li misin?
işçi kadrosundayım canım ssk lıyım yani sanki yanar gibi geliyo bana ama....

hayırlı olsun semacım aldıklarınızı güle güle kullanırsın inşallah.aslında hastane çantasını hazır tutmak lazım gerçekten ne olur ne olmaz
İyiyiz Armycimmm tosba gibi yerimden kalkamama dışında delikafadulden

Yeşimcimm a.s.

Narencim dikkat et kendine ağırlıktan bellerimiz taşıyamıo ama son 2 ay dahada fazla kilo alıcaz fazla yüklenme kendine tatlımm

NAzımmm a.s.

maşallah kızına canım:nazar:Allah nazarlardan saklasın .

günaydın canım, maşallah kuzuna tombiş olmuş:)
61'i 7 ile çarpıyosun canım yani 42,7 cm boyu:emir_bebek:

işçi kadrosundayım canım ssk lıyım yani sanki yanar gibi geliyo bana ama....

hayırlı olsun semacım aldıklarınızı güle güle kullanırsın inşallah.aslında hastane çantasını hazır tutmak lazım gerçekten ne olur ne olmaz

maşallah kızına canım:nazar:Allah nazarlardan saklasın .

Canım İş Kanununa tabi çalışıyosunuz siz ve ilgili madde şöyle;

MADDE 74. Kadın işçilerin
doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere
toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları
esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce
çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre
eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun
onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya
kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin
çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Eşim de ben de az çok iş mevzuatını biliriz ve yanlış bilgi vermeyim diye onu arayıp sordum şimdi o da benle aynı şeyi söylüyor ama sen iş yerine sor istersen bazen uygulama kanun yoruma açık olunca kurumdan kuruma değişiyor. Mesela toplu süt izni diye bişey olmaz ama bazı işyerleri süt iznini toplu verebiliyor.

Canlarım primadan gelen mailde önemli sorunumuz mide yanmasıyla ilgili bir kısım var sizinle paylaşmak istedim...

Hamilelik Takvimi: 31. Haftadan Bölümler

BEBEĞıNıZıN DÜNYASI "bu günlerde yerimden kıpırdayamaz oldum; burası çok kalabalık." Bebeğinizin neden daha seyrek hareket ettiğini öğrenmek ve her şeyin yolunda olduğunu gösteren işaretler için buraya tıklayın.

KAVUN hamilelikte sıkça görülen mide yanması sorununa iyi gelir. Kavun hem lezzetlidir hem de C vitamini deposudur.

KADINLARIN ÇOĞU gerekirse doğuma kadar çalışmaya devam edebilir. Prima Enstitüsü uzmanları "Ancak, gebelikleri riskli olan kadınlar (ikiz bebek bekleyen ya da daha önce erken doğum öyküsü olan kadınlar), yeterince dinlenebilmek için doğum iznine daha erken başlayabilirler," diyor.

KALÇA AĞRISI yan yatarak uyumanızdan kaynaklanabilir. Dizlerinizin arasına ve karnınızın altına birer yastık koyun ya da sırtüstü yatın. Uyku ile ilgili öneriler için buraya tıklayınızç

HER HAMıLELıK diğerlerinden farklıdır. Sizin hamileliğiniz hamilelik kitaplarında söylenenlere (ya da arkadaşlarınızın söylediklerine) benzemiyorsa üzülmeyin.

AYRINTILAR, AYRINTILAR. Hamileliğinizin bu haftaki gelişimiyle ilgili daha fazla bilgi için buraya, önünüzdeki günlerde ortaya çıkacak değişiklikler için buraya tıklayın.

günaydın herkese.beli ağrıyan yada ayağının üzerine zor basab arkadaşlar bende de aynı şikayet var.bel ağrısı için bişey yapılmıyo yastık falan koyuluyo beli doldurmak için.ama kalça batması yani yürüyememe içim yapacak bişey yok gibi sanki benim 3. Aydan beri böle doktor kendini yormayacaksın dedi.çok ayakta kalınca oluyo benim.idare etmeye çalışıyoruz bir şekilde.bebişlerimiz için herşey..
Ayrıca ben dün akşam kontrole gittim kızımı görmeye.maşallah orda bile durmuyo kendinide düzgün göstermedi bize arkasını dönmüş.ama en azından kilo almış onu öğrendim 31+4 de 1600 gr olmuş bacak boyuda 61dedide onu nasıl hesaplıyoduk boyunu bulmak için onu bilmiyorum.
Yarında hastaneye çağırdı tahliller yapacakmış doktr.sonrada 32 dolduğu için izine ayıracak benim bitti artık bakalım.darısı sizin başınıza çalışan annişler

günaydın canım.bende öyle tahmin ediyordum 8 hafta bu şekilde gidecek.hayırlısıyla sağlıkla doğsunlarda 8 hafta katlanacağız artık.
Gözün aydın darısı başımıza.ben biraz daha devam edeceğim.

günaydın canım.bende öyle tahmin ediyordum 8 hafta bu şekilde gidecek.hayırlısıyla sağlıkla doğsunlarda 8 hafta katlanacağız artık.
Gözün aydın darısı başımıza.ben biraz daha devam edeceğim.

amin canım hepimize.bencede sorun yoksa devam etmek daha mantıklı.bizde yaz tatili olduğu için ben ayrılıyorum zaten.yoksa kesin devam ederdim.sonrasında bebkten ayrılmak daha zor olur şimdi biraz daha sabretmek lazım

canlarım primadan gelen mailde önemli sorunumuz mide yanmasıyla ilgili bir kısım var sizinle paylaşmak istedim...

Hamilelik takvimi: 31. Haftadan bölümler

bebeğinizin dünyası "bu günlerde yerimden kıpırdayamaz oldum; burası çok kalabalık." bebeğinizin neden daha seyrek hareket ettiğini öğrenmek ve her şeyin yolunda olduğunu gösteren işaretler için buraya tıklayın.

Kavun hamilelikte sıkça görülen mide yanması sorununa iyi gelir. Kavun hem lezzetlidir hem de c vitamini deposudur.

Kadınların çoğu gerekirse doğuma kadar çalışmaya devam edebilir. Prima enstitüsü uzmanları "ancak, gebelikleri riskli olan kadınlar (ikiz bebek bekleyen ya da daha önce erken doğum öyküsü olan kadınlar), yeterince dinlenebilmek için doğum iznine daha erken başlayabilirler," diyor.

Kalça ağrısı yan yatarak uyumanızdan kaynaklanabilir. Dizlerinizin arasına ve karnınızın altına birer yastık koyun ya da sırtüstü yatın. Uyku ile ilgili öneriler için buraya tıklayınızç

her hamilelik diğerlerinden farklıdır. Sizin hamileliğiniz hamilelik kitaplarında söylenenlere (ya da arkadaşlarınızın söylediklerine) benzemiyorsa üzülmeyin.

Ayrıntılar, ayrıntılar. Hamileliğinizin bu haftaki gelişimiyle ilgili daha fazla bilgi için buraya, önünüzdeki günlerde ortaya çıkacak değişiklikler için buraya tıklayın.

sağol canım ya bende onu farettim bel ağrısından daha çok 2 gündür kalça batması var.bende akşam yan yatınca oluyor gibi geldi bebek yastığı aldım onu bir sağa bir sola döndürerek yattım.öyle daha rahat oluyor gibi geldi.şimdi burdada öyle yazıyor.

Merhaba hamişler
nasılsınız?
ben de 5 hafta calısabılır raporu aldım ama ne kadar istersem o kadar devam edicem
iş yeriyle de konustum, kendini iyi hissettiğin kadar gel dediler sağolsunlar
eger kabul etmeselerdi gelmeyecektim acıkcası

Back
X