2009 Haziran Anneleri!!

DOĞRUSUNU ÖĞRENELıM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.

Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

ALINTIDIR

sğl nidacım geçenlerde bende koymuştummmm....
çok gzll yazmışlarrr yanlışlarııı

günaydın herkeze.
şu hormon karışıklığı ne kötü yaa, sabah sabah küçücük bi şeyden eşime kızıp ağladım, zavallıyı da üzdüm yaa. klava:
hava da kapalı, içim sıkılıyoo

bz kahvaltımıza yaptık geldik ama
şimdi diğer işlerimizi yapmaya gidelim arada bakrım sizlere

gny kızlar yarın sabah doguma gidiyorum hepiniz bana dua edin olurmu
canımya hayırlısıyla kolayca sağlıkla bebişini kucağına al inşallah canım,
darısı başımıza tabi zamanında:Saruboceq:

maşallah yavrucuğuna
daha hazirana girmemize 1hafta var ama tam 6tane bebişimiz oldu bile,hatta armağanda bugun doğum yapacaktı allahım kurtarsın onuda ,
ohhh yakınında ebemi var ne güzel valla çok şanslısın canım,

eşin gelmeden gelmez tontişin endişe etme canım

ohhh ne güzel canım, gözün aydın ev temizliğinide bitirmişsin
üzerinden büyük bir yük kalkmış
bende haziranın ilk haftası yapmayı planlıyorum doğumum 28haziranda

canım eşinin ssksından faydalansan olmuyormu

doğum yapanlara geçmiş olsun Allah uzun ömürler versin inşallah!
doğuma gideceklere Allah kolaylık versin dualarım sizinle
bekleyenlerede sabır ve sağlık diliyorum sizi öpüyorum...

nasılsınız kızlar 2-3gündür pek giremedim nete,
benim boğazlarım şişti,çok ağrıyor ya ilaçta alamıyorum napıcam :çok üzgünüm:

geçmiş olsun seda, bir doktoruna danış istersen ama boğazın çok kötüyse doktorunun önereceği bi antibiyotikm alabilirsin. son günlerimiz artık , bi an önce iyileşmen de önemli

canım çok çok kötü değil şuan yani antibiotiklik değil
yeni başlıyor sanırım
boğazım yanıyor öksürürken ağrıyor doğal bişey varmı bu durumlar için

ballı tarçınlı ıhlamur iç bol bol iyi gelir. bi de c vitamini bol olan meyveler ya da c vitamini alabilirsin canım.boğazın çok yanıyosa gargara da yapabilirsin.
tekrar geçmiş olsun

sedacımmm
ıhlamur ve evdeki meyveleri elma armut limon gibi kabularıyla doğra at beraber kaynat içerkende tarçın koy
çok ii gelir

ya da bi bardak ılık suya 2 kaşık bal ve bol limonla karışıtırıp iç canımm tadları da ii oluyoo

geçmiş olsun sedacımm
sağol canımya
çok fazla dondurma yedim ,bide hava ısındı die evde çok açılıp saçıldım sonuç bu:çok üzgünüm:
sizde dikkat edin canım

ballı tarçınlı ıhlamur iç bol bol iyi gelir. bi de c vitamini bol olan meyveler ya da c vitamini alabilirsin canım.boğazın çok yanıyosa gargara da yapabilirsin.
tekrar geçmiş olsun

ay tatlım ya çok sağol hemen dediğini yapıyorum ıhlamur,bal,limon,tarçın karıştırıp bol bol içicem a.s.

selamlaar herkese iyi pazarlaaarrr annişleer:))
sabahtan annemlere kahvaltıya geldik eşim burdan bir sünnet düğününe gitti ben gidemedim yol çok uzak hava sıcak işkenceye dönüşmesin diye, bende annemle babamla keyif yapıyorumm.
sizler nasılsınız bakiiimm?

sedacım geçmiş olsun, bol meyve ye tatlımm..
içecekleride çok sıcak yada çok soğuk tüketmeyeye çalış, boğaz ağrısını tetikliyo sonra..

hülyacıım senin doğumunda yarın sabahmıış, hayırlısıyla gidip gel tatlım.güzel haberler alırız inşallah..

kızlar armağandan haber var mı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…