2009 Haziran Anneleri!!

bana da eczacı söylemişti canım..bunu söylediğin iyi oldu..eğer öyleyse ben de gold kullanmaya başlarım..
ben de ısrarla anne sütü diyenlerdendim ama maalesef düşünüldüğü gibi olmuyor..anne sütü vereceğim diye bebeğimin aç kalmasına da içim elvermiyor..ben kilo alsın diye vermiyorum ki zaten benimkinin kilo alımı gayet iyi.kimsenin de o sebeple sütü varken mama vereceğini düşünmüyorum..kolayca emzirmek varken biberon kaynat su kaynat ılıt vs..bu kadar zahmete kimse girmez.sütümü de arttırmak için elimden geleni yapıyorum ama bünye meselesi bu biraz da ne yaparsan yap ne düşünürsen düşün artmayınca artmıyor bu meret..sık emzirmek arttırır derler benimki hep memede ama göğüslerim hep yumuşak..eğer sütünüz bolsa bebeğininzin keyfi yerindeyse ,emiyorsa tabi ki mama vermeyin emzirin bence de..

cnm genelde gold iimiş sen sor yinede.ben aldım duruyoo.
nasıl yapılıyo daha bilmiyorum bile..kafamçokkarıştı
sütüm azalır gibi oldu..belki weririm die aldım.
daha wermedim ihtiyyacım olmadı..

kızlar yağmurun burnu akıyooo.okyanus suyu damlatıyorum..,temizliyorum..
başka fikri olan varmıı?*

kızlar hamileleyken yazan bi arkadaş vardı.ikiz bebileri olcakdı.istanbuldan.adını hatırlayamadım ama hiç görünmüyo artık.bebişleri iyimi acaba.iki bebeiş olunc abelkide artık giremiyodur.biz bile arada derede girip çıkıyoz.onun işi zor .
inşllah herşey yolundadır.bilgisi olan varsa yazarsa sevinirm.aklıma takıldı daaa

dün narenmi yazmıştı...
kanal 1deki anne olunca anladım programı tam bizim sorularımızı anlatıyooo

evet canım ben demiştim su an onu izliyorum zaten

sen özlemden bahsediosun o 4.5 aylıkken kaybetti ikizlerini ne yazıkki :(( meritti niki

evet canım ben demiştim su an onu izliyorum zaten

sen özlemden bahsediosun o 4.5 aylıkken kaybetti ikizlerini ne yazıkki :(( meritti niki

aa evet meritti niki anımsadım şimdi.
ayy çok üzüldüm.hemde 4.5 aylıkken.ne zor bişey ya.inşllh en kısa zamanda hamile kalıp sorunsuzca bebişini kucagına alır.:Saruboceq:hiç haberim yoktu.
bizimle başlayıp yarı yolda kalan daha kaç kişi vardır kimbilir.allah hepsinin yardımcısı olsunn.:gitme:bebişlerimz bize rabbimin hediyesi.aglasada uyumasada yemesede halimize binlerce şükür.

bende nuby nin kasıda var ısıya göre renk degiştiriyo çok sıcaksa rengi degişiyo çok güzel
teşekkür ederim canım

evet canım aslında kaç cc çok merak ediyorum.ama hala pompa alamadım.en kısa zamanda pompa işini halletmen lazım.
acaba aç oldugu için parmagını bu kadar çok emiyo olabilirmi.gündüzde hep parmagı agzında.hiç elini çıkartırmıyo.parmaklar kıpkırmızı olmuş.oyalamaya çalışıyorum oyuncaklarla falan ama yinede parmakdan vazgeçmiyo

merak etme canım bizde de durum aynı internetten araştırdım dr.sordum bu ayki refleks bu 1-2 sene sürebilir bu durum diyorlar bebekler herşeyi ağzına götürerek öğrenir.dokunur hisseder ve tadar

Selam kızlar, uzun zamandır nete giremiyordum geçmişi oku oku bitmedi. Bugün aşımızı olduk.

7 kilo 670 gr olmuş benim minik, boyumuzda 64 cm. Bizim gibi minyon olmasa bari.
maşallah kuzuna canım,

kızlar sütünüz yetiyorsa neden mama kullanıyorsunuz kilo alsın die mi zaten ömür boyu ek gıda yiyecek cocugumuz bence anne sütü yetiyorsa sırf kilo alsın die şişirmeyin bebekleri mamayla cok sacma yani
bunun yerine sütünüzü artırmaya bakın derim naçizane fikrim bu

hayatı boyunca alacagı en güzel besin anne sütü hiç bir bebek bundan mahrum bırakılmamalı yazık yani bırakın zayıf olsun ama sağlıklı olsun benm sütüm bi arar cok ama cok azaldı ki bunda gögsümün boşalmamaı ve stres yani sütüm azaldı die düşünmem yatıodu sağa sağa coğalttım allaha şükür bence herkes artırabilir bi şekilde
Narencim tamamen katılıyorum,
sütünüzü arttırmaya çalışın kızlar bence, emmiyor ağlıyor diyorsanız sağıp biberonla verin, istemiyorsa uykuda verin anlamadan içer, mama kimyasal sonuçta, ama süt yoksa yapçak bişey yok, her anne kendi çocuğu hakkında en iyisini ister snuçta
benim fikrim bu sadece
ben mama ilk doğduğunda verdim çünkü sezeryandı üç günden sonra süt gelmeye başladı, 1 hafta kadar mama verdim ogünden beri sadece emziriyorum, bir aydırda çorba meyve tattırıyorum ek gıdaya 6 ay bitince başlıcam
işe başlamama 1 ay kaldı süt stoklamaya çalışıyorum bu aralar , sağdıkça artıyor birde bulgur pilavı acayip süt yapıyor kızlar
kimse yanlış anlamasın, anne sütü o bebiş için özel üretiliyor Allahın bir mucizesi , süt varken mama vermek banada yanlış geliyor ama en iyi anneler bilir sonuçta

evet canım aslında kaç cc çok merak ediyorum.ama hala pompa alamadım.en kısa zamanda pompa işini halletmen lazım.
acaba aç oldugu için parmagını bu kadar çok emiyo olabilirmi.gündüzde hep parmagı agzında.hiç elini çıkartırmıyo.parmaklar kıpkırmızı olmuş.oyalamaya çalışıyorum oyuncaklarla falan ama yinede parmakdan vazgeçmiyo

benimkide parmağını çok emiyor canım, birde dişleri kaşınıyor artık ondan

yine uyandı :(( daha 10 dakika bile olmadı uyuyalı :((

kızlar süt saklamak için ne kullanıyorsunuz, ben chicco süt saklama kabı almıştım ama 4 tanesi 32 tl, yetmiyor yine ondan almak istemiyorum çok pahalı

süt saklama poşeti kullanıodu benm arkadaslar ama markasını bilmiyorum ağzı kilitli olanlardan canım bi araştır istersen fiyatları da uygundu

nasılsınız kıslarr
ben eşimin yanına geldim 1 haftalığna orduevinde kalıyoruz biraz zor olck ama npalım sabahtan beri temizlik yapıyorum neyseki bitti
özlem ayy yerim o armini ben ne tatlı olmuş o çok yakışıklı çok canlar yakacakk
canım nasıl alıştı böyle suya bizim banyo yapmamız tam bi eziyet hatta kabus yıkıyo ortatığı doğduğundan beri sevmiyo ne zaman alışcak bilmem varmı acaba suya alıştırmanın yolu küveti doldurdum yüzdürdüm internetten bi kaç şey daha yaptım yok nefret ediyo
şengül canım ben öylesine bi kaşık almıştım slikon ama bende nubynin alıcam
kan ilacıda ferro sanol veriyorum
arzu benim doktorumda mamaya çok karşı hatta verdiğmi söylemedim ama ben anlıyorum sütümün yetmediğni yoksa manyakmıyım mama veriyim ki mama yapmak kolaymı biberonu temizle ısıt soğut
ki bunun maddi yönüde var kimse keyiften mama vermiyo bence
yetmiyosa ver canım bakma doktoruna onlara söylemesi kolay aglamalarını biz cekiyoruz doktorlar değil

canım ılk yıkama cok onemlıymıs . ılk yıkadıgın zaman oda cok mu kalabalıktı , ılk yıkandıgında agladımı , aceleylemı yıkadınız veya ne bılıyım kalabalıktan korkmus olabılır ılk gun bunları yasadıysa sonradanda korkmus olabılır. doktorum bole solmıestı . cunku anne karnından cıkıolar ve suyu ssevmelerı lazım. benım eltımınde bebegı hıc sevmez suyu kıyametı koparır cunku kendısı kayınvalıdeme vermıstı kayınvalıdem yıkaıstı haldır huldur bebekte oyusden sevmıo sekerım. belkı denıze felan sokarsınız seneye yaza ozaman yavas yavas alısır benım oglumda suya bayılıo cok sevıo cıktıgında aglıo benımkıde sırnaşık şey

iyi günlerrrr... bu aralar giremiyorum foruma pek. herkes iyidir umarım.. bebişlerin ve annelerin sağlığı yerindedir insallah. biz 3 gündür iyi değildik biraz. grip olmuşuzdaa.... ben zor atlattımda bebeğimi sarsmadı çok şükür . hiç bişey olmamış gibi davrandı :) oda atlattı sayılır ... çok dikkat edin kendinize ve bebişlere ...
mamadan bahsedilmiş. bizde günde 1 kez mama yiyoruz .. işe geldiğimde sağıp bıraktığım süt bittiğinde 1 kez mama yiyor.. mecburen :(((((
parmak emme sorunu bizdede var .. bizimki daha çok emme değil de çiğneme oluyo sanırım .. diş etleri kaşınıyo garibimin :(( dişimiz çıkacak sanırım yakında belli oldu artık yerleri iyice beyaz beyaz dişte gözüküyor diş etinde.. çıkmasını bekliyoruz ...
biz 5.ayımızı dolduruyoruz yarın .... niyeyse pek heyecanlanıyorum .. görende yaşına giriyor sanar :)))
5.ay kontrolüne gitmedik daha .. bakalım bu ay ne kadar kilo almış benim tosunn...

kızlar biberon emzikleri her biberona oluyor mu kızım 5 aya girdi 2 nolu biberonmu kullanmalıyım artık sütümü sağıp veriyorum da bazen.dr.browns alayım diyorum

ayy kafayı yicem yaa bu kız 6 sattir uyumadı beşiğinde sallıyorum gene yok zar zor uyuttum ağlıyo bide yaa öyle böyle değil kafam davul gibi hiç bi işimide yapamadım herşey ölece duruyo kalkıp yapıcam ama yapıcak hal bile kalmadı sinir oldum bu gidişle sinir hastası edicek beni babasıda bi yandan o getir bunu getir wc ye bile gidemedim yanına bıraktım hülyaa diye bağırır 2 dk baksa ölücek bide ona sinirlendim ağzına çakasım geldi valla öle bağırırken insanın sabrı tükeniyo valla neyse ben gideyim işlerimi yapayım

dünürüm valla benim de bazen şarteller atıyor..saldıracak yer arıyorum.benimki gece gündüz hiç uyumuyor..uyusa bile hemen uyanır en ufak çıt sesine..büyüdükçe gece uykusu artacagına benimki hiç uyumaz oldu...ev dandini..işe git gel yemek yap eee eve bakmaya vakit yok..üstünkörü toplayıveriyorum bakıcı geliyor diye...

işe başlamamış olanlar sütünüz bolsa süt stoklayın şimdidenn..benim stok yapacak kadar bol olmadı hiç..ancak o günü kurtarıyordu ilk zamanlar. hiç stoklamamıştım..işe giderkende sağıp bırakıyordum..bebek ufakken yetiyordu sagdıgım süt.. mama vermeye gerek duymuyordum ama şimdi süt azaldı.sagıyorum bazen hiç çıkmıyor haliyle de evde yokken bakıcı mama vermek zorunda kalıyor..bazı günler sütüm iyi oluyor..sütümün bol oldugu zamanlar bir sagmada 125 ml çıkıyor o da sadece 1 öğün yetiyor..sonraki öğünler bakıcı yine mama veriyor..ister istemez mama veriyorum mecburen..annemin hiç iyi taraflarını almamısım..annem sütüm artsın diye birsey yapmadıgım halde bir gelirdi ki havlu koyardım şarıl şarıl akardı diyor..zaten beni de 3 yaşına kazar emzirmiş.ahhhh ahhhh keşke benim de öyle olsa..

herkes mama hakkında fikirlerini yazmış...bence ayda 800 gram almayan bir bebege anne sütü yetmiyordur bunu çogu doktorlar böyle kabul etmiş...bide zaten bebek zayıf olunca anne dahada strese giriyo ve sütü dahada azalıyo..benim kızım ilk 2 ay çok az kilo aldı çok üzüldüm yapmadıgım şey kalmadı mecbur mama takviyesine başladım ve kızım kilo alınca benimde stresim gitti ve hiçbir şey yapmadan sütüm arttı bende mamayı kestim.. bazıları diyo ya ek gıdaya geçince zaten kilo alacak ama alacagı kilo ayda sadece 500 gram olacak...benim doktorum bu ay ne kadar alırsa kar gözüyle bakıyor zaten diş çıkarmaya başlayınca ve hareketli döneme girdiginde kilo alacagını pek sanmıyorum... sütünüz yetiyosa anne sütüne devam ama 800 gram almayan bir bebek bence günde 1 veya 2 defa mama almalı...kızlar bu benim fikrim kimse katılmak zorunda degil...

herkes mama hakkında fikirlerini yazmış...bence ayda 800 gram almayan bir bebege anne sütü yetmiyordur bunu çogu doktorlar böyle kabul etmiş...bide zaten bebek zayıf olunca anne dahada strese giriyo ve sütü dahada azalıyo..benim kızım ilk 2 ay çok az kilo aldı çok üzüldüm yapmadıgım şey kalmadı mecbur mama takviyesine başladım ve kızım kilo alınca benimde stresim gitti ve hiçbir şey yapmadan sütüm arttı bende mamayı kestim.. bazıları diyo ya ek gıdaya geçince zaten kilo alacak ama alacagı kilo ayda sadece 500 gram olacak...benim doktorum bu ay ne kadar alırsa kar gözüyle bakıyor zaten diş çıkarmaya başlayınca ve hareketli döneme girdiginde kilo alacagını pek sanmıyorum... sütünüz yetiyosa anne sütüne devam ama 800 gram almayan bir bebek bence günde 1 veya 2 defa mama almalı...kızlar bu benim fikrim kimse katılmak zorunda degil...

bizim doktorumuz bu ay alması gereken kilo 600 gr dedi büyüdükçe daha a kilo alırlar ayda 400 yada 200 gr dan az kilo alan bebeklere ek gıda verilir dedi..

iiakşamlar fıstıklar
benim kızda şimdilik sadece anne sütü alıyor
ama olurda bign yetmezse mecbur mama takviyesi yaparım ama inşallah gerek kalmaz
bnm doktorda ayda 800-1000kg almasını gerektiğini söyleyenlerden
anne sütü yeten bir bebeğin...
bu arada bugün ilk defa ireme elma suyu içirdim kaşık kaşık götürdü
vermek istemiyorum ağlıyorr :)
daha öncede üzüm sıkmıştım bi kaç kere ağzına onuda içmişti
sütünü içtikten sonra 1 saat sonra elma yada havuç suyu vermeye başlıycam bende 6 -8 çay kaşığı kadar
hımmbide bugün ben kursa başladım
çocuk gelişimi adında..
ders süperdi
tamda küçük bir bebeğim varken çok ii oldu
bilmediklerimi öğrenmek adına..

meraba kızlaar, umarım herkes iyidir,
biz kontrole gittik bugün, kızım 6500 gr, 61 cm olmuş, kilosu iyi olduğu için doktor ek gıdaya bu ay başlamayalım dedi,
mama konusunda da, her bebek ve her annenin süt kapasitesi farklı arkadaşlar, sanırım herkes çocuğunun gelişimine ve doktorunun tavsiyesine göre davranmalı, sonuçta bu işin bi kanunu yok

Back
X