2009 haziran bebeişlerinin doğum günü hazırlıkları ve doğum günü

mayıs anneleri az kaldı siz daha karar vermediniz miii emelcim özlem hülya vardı mayıs annesi ama oda taşındı malüm
geldim geldim kızzz benimde salıya geliyo bişey çıkmazsa pazar yaparım

oooooo pastalar süper ben pek anlamam bize teyzemiz yapar pastaları

[/URL][/IMG]
rulo börek
rulo pasta
patatesli ay çöreği
patates salatası

[/URL][/IMG]
AY ÇÖREĞı
malzemeler
1 subardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 haslanmış patates haslanmış rendelenmiş olcak
12 corba kaşığı yağ
1 yumurta
aldığı kadar un

iç harcı
haslanmış patates 5 tane ben göz kararı yapıyorum
2 baş soğan soğan
kırmızı biber karabiber
soğanı yağda kavuruyosun kırmızı bibar ekliyosun patateslerle korustırıyosun baharatını katıyosun

yapılışı
hamuru yoğur mayalanması için sarılır 1 saat bekletilir
hamur 4 parcya bölünür açılır 8e kesilir sigara böreği gibi iç malzemesi konur kapanır sekil verilir tepside 20 dakika daha mayalnır önceden ısıtılmış 175 dercelik fırına verilir

[/URL][/IMG]
RULO BÖREK

3 yufka
1 bardak yoğurt
2 yumurt
yarım margarin eritilcek

iç harç
kıyma 250 grm
3 domates
2 soğan
3 biber
maydonoz karabiber tuz

yapılışı
bir yufka tepsiye yayılır dışlardan taşırılır yumurta ,margarin yoğurt karışımında sürülür kalan yerleri katlanır oralarda sürülür üst üste aynı işlem 3 yufkayada yapılır en son kıymalı harç çiğ olarak üstüne serilir fırına verilir pişmesini altına bakarak anlıyosunuz kızarınca alın üzerine bişey ördün dilemsin ılınana kadar sonra ucundan başlayarak sarın rulo olacak dilimdilim keserek servis yapın

ayy bizim Allahatan bir mani çıkmazsa ilk dogum günü zamanı evde olmayacagız sanırım çünki görümcemin sünneti var aydına gidecez sanırım dogum gününde orda olacaz belki bir pasta alırım orada

eminecim hepsinin tarifini istiyorum

rula pasta ve pizza özellikle

ellerine sağlık nefis görünüyor

bende yaptıkça birkaç tarif koyarım

kız elayla nasıl yaptın bu kadar seyi

bende doğum gününde şu menüyü düşündüm

1-pasta
2-kar kurabiye
3-içli poğaca
4-tremisu
5-kız göğsü (sütlü tatlı)
6-kısır
7-3 renkli patates salatası
8-yoğurtlu sebze salatası
9-su böreği
10-baklava

sizce nasıl
tabi başka tariflerde bakıyorum

Allah Allah sizden her eve lazım vallah 5 çeşit tatlı 5 çeşit tuzlu yeter mi diyo ya.Yetmez mi elinize kolunuza sağlık.Senin bu yazdıklarının bir kısmının adını bile duymadım ben ya

ben severek yapıyom cnm sabah 6 buçukta kalkıp mayaldım yattım 10 geçiyodu başaldım pastayı 1 gün önce yapıp süslemesinmi sabah yaptım
doğum günü menüsü yamadım annem gelcek annem hamarattır yaparız düşündüğüm çeşitler var birkaç tanee
tarifleri vakit buldukca ekleyeyim cnm

Eminecim ellerine sağlık
ay çöreğini denicem yarın evdeyken
rulo börek zor gibi geldi bana
Sedacım sendende tarifler bekliyoruz

emelcim iznin bitmesine az kaldı seninde zoruna gidiyor mu ben şimdiden strese giriyorum.ben hergün 2 saat erken gidiyorum eve

[/URL][/IMG]
PıZZA
5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
125 gram margarin
1buçuk su bardağı süt
1 tatlı kaşığı seker
tuzz
un az geliyo ona göre ayarlarsınızz
yapılışı
hamuru yoğur istediğin sekli verin ben tepsiye yayıyorum altını yağlıyorum üstünüde yağlıyorum 1 kaşık salcayı sulandır yayın hamurun üstüne kekik serpin sonra üstüne istediğiniz malzemeleri koyun sosis,salam mantar zeytin mısır tercihe bağlı üstüne kaşar fırına verin

Son düzenleme:
Merhaba bende Haziran 2009 annesiyim sitenize ilk kez giriyorum.Umarım kabul edersiniz.9 ay 13 günlük Ada isminde kızım var.Çalışan bir anneyim.Şimdilik benden bukadar.

emine pizzada harika ellerine saglık
kızlar pizza hamurunu ekmek hamuru alıpda yapabilirsiniz daha çabuk oluyo biri geldiginde

[/URL][/IMG]
RULO PASTA
4 yumurta
3 fincan seker kahve fincanı
5 fincan un
1 kabartma tozu
2yemek kaşığı yağ

kreması
3 subardağı süt
10 yemek kaşığı seker
3kaşık nisasta
3 kaşık un
pişir soğuttt
içine 1 paket margarini küçük küçük doğrayın mikserle kremaya ekleyin yedirin margarinii

kek gibi yapıp yağlı yağıda dökün tepsi yuvarlak olursadaha iyi oluyoo yağlı kağıt yoksa tepsi boyuna göre gazete kesin altına serin keki dökün pembelesince çıkarın kek pişerken gazete kağıdına pudra sekerini serpiştirin çıkan keki ters kapayın gaztenin üzerine alltaki kağıdı çıkarın kekin üzerine kremanın yarısını sürün her yerine evde ne varsa meyve yada recel çilek receli güzel oluyo yayın ara ara sonra tabi çok hızlı olcak ucundan başlayıp sarın sıkı sıkı üzerine gazeteyle örtün üstüne sofra bezi yada örtü örtün sonra dinlensin yarım saat sonra kremayı üzerine sürün isteğe göre ben ekstra bide kremsanti sürüyom süsleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…