2009 haziran bebeişlerinin doğum günü hazırlıkları ve doğum günü

kızlar bu kadar şimdilik
tavuklu böreğide daha sonra eklerim

eminecim eline sağlık canım ben pizzayı sadece mayayla yapıyorum hamurunu açıp dediğin gibi salça sürüyorum.seninkinde bayağı malzeme varmış bi de öyle denemek lazım.

kocacım için bugün hazırladığım pastam :asigim:
kalp şeklim biraz komik oldu ama napim kalıpsız ,göz ayarı ve salak bi bıçakla bu kadar oluyor :)
şimdi resimleri koydum yarın tarifi yazıcam
kekine kadar kendim yaptım :) aferin bana :)

bu arada özel bi gün değil eylüle kek yaptım çok oldu haliyele geri kalanıyla pasta yaptım kocamı kandırcam :))) hehehee

Son düzenleme:
çok güzel olmuş cnm eline sağlıkkk eşinede senin için yaptım dee bariii:)))

kızlar su melek kanatları nerde satılıy bılen varmıopuyorumnanaktan bende arastrıyorum guzel tarflerım var paylaşırım bır ara hepsı çok orjınaller

öncelıkle yazayım
tost salatası
kumbet pasta
palyaço kullahı
elmalı tatlı
tiramüsü
puaca
rulo börek
mınık kurabıyeler

Malzemeler:

- 2 adet Ülker çilekli rulo pasta
- 1 lt. süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 adet şekerli vanilin

Yapılışı: Rulo pastaların ikisi de 1 cm kalınlığında dilimlenerek, iç kısmı streçlenmiş büyük bir kasenin tüm iç yüzeyine, aralarında en az boşluk kalacak şekilde dizilir. Kasenin en üst kenarına kadar dizme işlemine devam edilir. Ayrı bir tencere içerisinde diğer tüm malzemeler, koyu kıvamlı bir puding olacak şekilde, devamlı karıştırılarak pişirilir. Pişen puding, içine kek döşenmiş kasenin içerisine dökülerek, kalan kek dilimleri de üzerine yerleştirilir ve üzerine biraz bastırılarak malzemelerin iyice kaynaşması sağlanır. Soğuduktan sonra 2-3 saat da buzdolabında beklerse pasta servise hazırdır.

MALZEMELER:

16 Tane için

12 Milföy hamuru
1 Lt süt
6 Yemek kaşığı nişasta
6 Yemek kaşığı şeker
2 Poşet krem şanti
2-3 Yemek kaşığı file badem
12 Adet külah
Önce milföyleri biraz merdaneyle inceltiyoruz.ınce şeritler halinde kesiyoruz.Pastaneden aldığımız külahlara üst üste gelecek şekilde sarıyoruz.Bu şekilde külahlarımızı fırında pişiriyoruz.Diğer taraftan tüm malzemeleri karıştırıp muhallebisini pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız külahlarımız soğuyunca muhallebiyi içlerine dolduruyoruz.ısterseniz içinme patates püresi de doldurabilirsiniz.Külahlarımız hazır afiyet olsunn.:)))

Elmalı Tatlı:

krema malzemeleri:

750ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
içine:

dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
ayrıca:

4 veya 5 adet sarı elma
toz şeker
8 veya 10 adet pötibör bisküvi
hindistan cevizi
Hazırlanması:

Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
ıç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın

MALZEMELER:
1 Kakolu pandispanya
1 paket labne peynir
3 Yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı kakao

KEKı ISLATMAK ıÇıN:
1 Yemek kaşığı nescafe
2 Kahve fincanı su
2 Yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI: Keki ıslatmak için tüm malzemelerimizi karıştıralım ve kekimizin iki tabanını da ıslatalım. Diğer yandan kremamızı hazırlayalım. Bunun için bir tencereye sütümüzü, unumuzu, yumurta sarılarımızı, şekerimizi koyup elimizle çırpalım ve muhallebi kıvamında pişirelim. Pişen krememıza vanilyamızı ekleyelim , soğuyunca da labne peynirini ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Kremamızı kekimizin ilk katına sürelim üzerine ikinci katı kapatıp üstünü tamamen kremayla kaplayalım. Sonra bir çay süzgeci yardımıyla üzerine kakao gezdirelim hepsi bu afiyet

kısırınızı yapıyorsunuz
büyük salatalıkları çukur kaba kaplıyorsunuz
üzerine bastırarak kısırı düküyorsunuz
en üstü marul yapraklarıyla kapıyorsunuz
büyük tabağa ters çeviriyorsunuz yine salatalıktan kol bacak
katı yumurtadan kafa
tane karabiberden göz
tatlı kırmızı biberdende ağız yapıyorsunuz

malzemeler:

* 1 paket tost ekmeği

* 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü

* 200 gr kadar süzme yoğurt

* 200 gr kadar mayonez,

* 2 diş sarmısak

*tuz

*1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )

* 1 adet haşlanmış yumurta

* 1 yemek kaşığı kuru nane

* 1 yemek kaşığı pul biber

* yeterince dereotu ( süslemek için )

Hazırlanışı:

1. Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.

2. Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.

3. Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.

4.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.

5. kinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.

6.Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.

7. Ayırdığınız yoğur-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aleminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

8. Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.

9.Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğpü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.

10.Dereotunu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin.

Tost ekmeği salatası servise hazırdır. Afiyet Olsun…

kzlar hepsi mükemmel ellerinize sağlık sedacım kalıp olmasada kağıda çiz yada printerdan çıkar şekli ona göre kes pastayı ben öle yapyorum fikir olsunopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…