2009 Kasım Bebeklerinin Gelişimleri

bizde bugün doktor kontrolümüzü yaptırdık,
kilo 9.750
boy 75
baş 46,1
bu ayki kilo almını çok buldu dr.muz.
gece sütünü bire indir sürekli uyandığında su ver dedi:bbo:

canım emekleme derken yerde sürünerekmi
bizimkide yerde sürünerek sağ elin üstüne doğru 2 aydır bu şekilde ilerliyor.
ve artık hızlı bir şekilde arkamdan geliyor ben nereye oğlum oraya
ama artık tam ellerin üzerinde duruyor fakat çok ilerleyemeden kütt yere
sizinkiler nasıl paylaşırmısınız..

bizim tosba 2-3 hafta önce emekleme pozisyonunda durup yaylanmaya başladı ilerleyemiyordu öyle duruyordu sonra ellerini atmayı öğrendi ama bacaklar eşlik edemiyordu 2-3 gündür maşallah normal şekilde emeklemeyi öğrendi baya baya gidiyor yorulunca oturuyor bide popoyu dikmeyi öğrendi dikip bacaklarının arasından bakıyor kaydirigubbakcemile3

ohh maşallah
bizimki 2 aydır.sürünerek ilerliyor, elelrin üzerine kalkmayı öğrendi
ama ilerleyemiyor,çok hevesli öyle emeklemeye,iki üç defa gidip salıyor kendini yere,
herşeyin bir zamanı varr.

ohh maşallah
bizimki 2 aydır.sürünerek ilerliyor, elelrin üzerine kalkmayı öğrendi
ama ilerleyemiyor,çok hevesli öyle emeklemeye,iki üç defa gidip salıyor kendini yere,
herşeyin bir zamanı varr.

bizimki onuda yapmıyordu bende diyordum bu çocuk emeklemeyi öğrenemicek galiba popuyu kaldıramıyor diye ama onlar zamanını biliyor canım o kadar gidiyorsa yakında iyice ilerler annesi

selam arkadaşlar ben sürekli sizi takip ediyorum ama bikaç kez yazmaya fırsatım oldu. benim kızlarda emekliyorlar. bir tanesi maşallah komando g,b, resmen kollarının üzerinde bir gidişi kendini çekişi var gülmekten ölüyorum. diğer kızım emeklemektense ayağa kalkma meraklısıydı bu nedenle geç emekledi yaklaşık 15 gündür o da emekliyr ikisi peşpeşe düşüyolar birde gerilerine dönüp bakıyolar arkadaki geliyormu diye:)) yaklaşık 1 haftadır b,ir yerleri tutunup ayağa kalkmaya başladılar. hafif hafif sıralyolar. her geçen gün yeni bir güzellikle karşılıyorlar bizi. onları izlerken kendimden geçiyorum resmen..
sizinkilerde de bilinçli olmasada bazı kelimeleri söyleme var mı . bizimkilere anneanneleri dede geli öğretmişti. sürekli dedde gel gel diyolar. ama onlar için bu bişey ifade etmiyor. bir kizim babasının arkasından sürekli dedde diyor. napsin kızcağız adamı kel görünce dede sandı sanırsam:))

bizimkide dün beşiğindeyken kendi oturup sonrada beşiğe tutunup ayağa kalkmış
bir kahkahaki sormayın bende uyanmış oğlum diye içeri koştuğumda çok şaşırdım.
ellerini tutunup beşikte sallanıyor aşağı bakarak,
allah korusun bir anlık biraz geç girsem odaya belkide yere düşecekti.
bundan sonra çok dikaktli olmak gerekiyıor.
bizimki açılışı agu dışında baba diyerek başladı.
sonra dede demeye başaldı ve abla evimizde de ablada yokk.
abimizde kendine moral olsun diye abi demek istiyor anne ama abla diye söylüyor hep diyorr.
son 1haftadır arda deyip duruyor.ismini tekararlıyor..
wavy senin ikizlerede maşallah

ouy maşallah kuzuma. çok dikkat etmek lazı benimkilerde uyanır uyanmaz hoop ayağa kalkıp korkulukları tutuyorlar. ama sanki artık o korkuluğu bir kademe daha yükseltmek gerek gibi geliyor allah korusun gece uyku arası biraz geç falan duysam ay düşünmek bile istemiyorum. benimkileren biriside babbab ba diyor. tek kelime halinde henüz beceremedi zilli:))abla demek ha:)) bu sıralar teyp gibiler ne duysalar kapma dönemindeler belki birinden duymuşur alayı sana diyor olmasın:)). mucize gibiler neyi ne zaman yapacakları belli olmuyor..

olabilir vallah annesini çok genç görmüştür belkikaydirigubbakcemile3
doktorda sordu ne gibi kelimelr söylüyor diye bende saydım
ama anne diyemedi dedim.
bebekler çok nankör oluyor galiba
geneli böyle anneler bundan çok şikayetçiler dedi..naniknanik
anne zor bir kelime bebekler için dedii.
bencedee
mucize konusuna katılıyorum canımm
bazen bizimkide beni çok şaşırtıyor..

benim tosba mamma memme bababababa eeeeeeeee bazen arada mızmızlanırken anne diyor en çok eliyle ağzına vurup aaaa aaaa demeyi seviyor artık dilleri çözüldü bundan sonra hiç susmazlar artık

kesin öyle görmüş yavrucak:))
bu arada bence çocuklarımız nankör deği canım bizde hata var. sen yavrunla konuşurken anne gel gel yada anne anne diye tekrarlıyormusun. ben genede gel kızımın babası gel gel diyorum. evde konuşurken babası al bakayım babsı şöyle diyorum. yavrular babba demicekte ne dicek sorarım yawbilmiyorumkismile

benim tosba mamma memme bababababa eeeeeeeee bazen arada mızmızlanırken anne diyor en çok eliyle ağzına vurup aaaa aaaa demeyi seviyor artık dilleri çözüldü bundan sonra hiç susmazlar artık
hahay varya ilerde burda şöyel yazıcaz. ya bu çocuk ne zaman biraz susacak ammasempatiksalakcinni konuşuyor iyiki bir konuştu he dicez

ne guzel arkadaslar bebeklerimiz gercekten baya buyuyup gelisim gosterdiler
daha 9 ay once gozlerini bile acamiyorlardi simdi emeklemeler tutunup kalkmalar
kucakta bile durmak istememeler offf superler ya mucize gercekten ve bu mucizede
bizim parmagimiz da var gurur verici birsey sanirim.....

bu arada oglum anne memme mamma bababba gibi seyler soyluyor anne diyor resmen
babasi da sasiyordu baba demezsen seni almam hep anne diyorsun diye saka tabi ama
ben de sansliyim sanirim oglumun ilk kelimelerinden birisi anne memme oldu.....

doğru aslındada..
en azından evde sürekli anne diye bağıran 10 yaşında bir oğlum var ama
benimki kendini yormuyor anlşılan.
ee tabi senin gibi bende sürekli gel babası gell diye inliyorum bütün gün oda aynısnı yapıyor..

gel oğlum ya benim velete de öğret nasıl anne denirmiş görsün ...

benimki aynı cnm şimdi bacaklarını dikip aradan bakmalar başladı bizdede eskilerin tairiyle misafirmi getiricen derler burda
sürekli yaylanma kollar bacaklar ama emekleme yok yalnız kim görse bikaç haftaya emekler diyor seninde okuyunca aynı şekilde koyduğum oyuncağına bişekil ulaşıyor ama ayaklar dik ayağa kalkıcak gibi güp ileri atıyor kendini ellerini çekmeyi beceremiyor henüz

aynı benim oğlumu tarıf etmişsin aynı durumdalar.bizimki birde koltuğun ortusune tutunarak kalkmaya başladı.karnından destek alarak emeklıyor birde.farklı emekleme sitılleri varmış bizimkilerin sitilide bu galba:)

daha 2,3 aylıkken anniiii diye ağlardı artık unuttu . babbaaa,deddeee,gel,mammmaa mertin kelimeleri.inga diye çığlık atıyor,birde aguluyor,diyorumkı ona artık koca adam oldun nerden çıktı bu agu.birde hadi kelimesini tekrarlıyor biz deyınce,
azimle anne dedirmeye çalışıyorum,demiyor ama kalabalık bir ortamda anne nerde dediklerinde bana bakıyor:)
çirkin olasını oğrendi bugunlerde,gel gel yapıyor,alkış yapıyor,birde opucuk atıyorkı sormayın çok şeker oluyor.yıyesim geliyor onu o an:))

dün oğlumu salona yatar pozisyonda bırakıp mutfağa gittim,
geldiğimde sehbanın başında ayakta duruyordu şok oldum.
sonra oturttum bakalım kalkacakmı diye dayanarak kalkabiliyor.
akşamda eşim koltuğa bıraktı ayakta ne kadar durabilecek diye 2li koltuktan bir taraftan diğer tarafa gidebildi.
yani artık sıralıyoruz bakalım bir sakatlık yaşamayız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…