ay sorma gözümde büyüyo onca yol ama ön koltuk bence daha rahat ya ben nerdeyse tam yatırıyorum koltuğu.... ay bıktım uyumasından kocişin... iki laf etmiyo benle günlerdir sıkıldımmm
karnın ağrıyosa sol tarafına uzan veya ayaklarının altına yastık koy iyi geliyo canm iş yapma dinlen az sonra asarsın ne acelesi var
he bana dün de söyledirlerdi de tırstım herkes anlaştı mı nedir?
valla ben de okumuyorum millet abartıyo doğumu yaaaa okusak dinlesek iyice tırsıcaz burda birbirimize ne olurse olsun moral veriyoz en azından
he öyle valla
ama ikisinin de avantajı dezavantajı var doğum işte hiçbiri kolay sayılmaz bebelere kavuşmak anne olmak azcık da zor olsun ama dimi:)
ikisinde de kolaylıklar çıktı valla
Evett çok haklısın şekerim bizimki abisinin yolundan geliyor epıdurel sezeryan normal ertesi sabah yürüyerek çıktık hastaneden inşallah Yağmurumdada aynısı olur :Saruboceq: :Saruboceq:
Zaten doğumdan 15 dk sonra yatırıyorlar yataklara az geçiyor mini bir yürüyüş sonrasında normal ama rahat rahat sohpet edebiliyoruz herşey rahat..Sadece bende hastane odası acayip kalabalıktı gelen giden 2 dk soluk alamamıştım en son gece düşün saat 11 odadalar eşimi annemi çağırdım yanıma rica ediyorum herkezi boşaltın dedim nasıl yorgunum anlatamam ama uykusuz saatler heyecan bebek emzirme vs ve onca insann herkez birşey söylüyor bir hengamedir gidiyor..
Bu sefer söylemedim tarihide söylemiyorum doğduktan sonra nasılsa bir şekilde telefon vs ederler öğrenirler eve gelirler ozaman bizde toparlarızilk zamanın yorgunluğunu atarız üzerimizden :lepi:
canım ben hep hakkımızdan hangisi hayırlıysa öyle olsun diyorum doğum.normal doğumdada dikiş falan var işte sezeryanda yukarda normalde aşağıda artık çokta farkı kalmadı.aman ya sağlıkla gelsinlerde nasıl gelirlerse gelsinler dimi bacım.
hadi oğluşla sana kolay gelsin bacım
ohh maşallah bitirdin bacım sende işlerini.
keşer konusundada içinden hangisi geliyosa onu yaptır bacım sonradan keşke deme.ben şeker yapmayacam ya.burda kimsemiz yokki kime dağıtcaz şekeri.ama herşeye rağmen hazır bayram çikolatalarından alamda dursun evde ne olur ne olmaz
ay sorma gözümde büyüyo onca yol ama ön koltuk bence daha rahat ya ben nerdeyse tam yatırıyorum koltuğu.... ay bıktım uyumasından kocişin... iki laf etmiyo benle günlerdir sıkıldımmm
karnın ağrıyosa sol tarafına uzan veya ayaklarının altına yastık koy iyi geliyo canm iş yapma dinlen az sonra asarsın ne acelesi var
he bana dün de söyledirlerdi de tırstım herkes anlaştı mı nedir?
valla ben de okumuyorum millet abartıyo doğumu yaaaa okusak dinlesek iyice tırsıcaz burda birbirimize ne olurse olsun moral veriyoz en azından
he öyle valla
ama ikisinin de avantajı dezavantajı var doğum işte hiçbiri kolay sayılmaz bebelere kavuşmak anne olmak azcık da zor olsun ama dimi:)
ikisinde de kolaylıklar çıktı valla
Tamamdır Fıstıklarım duruma göre seçim yaparız şeker konusunda çukulata kesin mevlütede bakacağız artıkın birşeyler :lepi: . Kıyamam size ben korkmayın cidden korkmayın ve henüz vakit var kısa ama olsun var vakit düşünmeyin oluruna bırakın herşeyi aklınıza hep hep iyi şeyler getirin..nazlım sahi şekerler konusunda bazıları artık kalıcı olsun die oda kokusu şeklinde bişeyler dağıtıyorlar sen bilirsin istersen öyle bir şey dağıt bi paket de çikolata alırsınız tamam işte
ben de düşünmüyom şeker meker kimse gelmez ki en fazla gider bi kutu şeker alırım koyarım onu da ben afiyetle yerim:)))))
kız ben vana arabayla geldim hiç öyle arkada yatmadım.oturdum ön koltuğa hiç uyumadımda.gerçi ben o zamanlar 6 aylık hamileydim hemen hemen.
bacım doğum ya kolayı zoru yok işte herkesinki farklı oluyo.ne edek anne oluyoz azda zor olsun bişey olmaz hergün doğurmuyoz nede olsa.hem anlatacak bişeyler olur hehe.hani erkeklerin askerlik anıları,kadınlarında doğum hikayeleri bitmezmiş ya
nazlım sahi şekerler konusunda bazıları artık kalıcı olsun die oda kokusu şeklinde bişeyler dağıtıyorlar sen bilirsin istersen öyle bir şey dağıt bi paket de çikolata alırsınız tamam işte
ben de düşünmüyom şeker meker kimse gelmez ki en fazla gider bi kutu şeker alırım koyarım onu da ben afiyetle yerim:)))))
maşallah bacım inşallah yağmurcukta abisi gibi gelir.Evett çok haklısın şekerim bizimki abisinin yolundan geliyor epıdurel sezeryan normal ertesi sabah yürüyerek çıktık hastaneden inşallah Yağmurumdada aynısı olur :Saruboceq: :Saruboceq:
Zaten doğumdan 15 dk sonra yatırıyorlar yataklara az geçiyor mini bir yürüyüş sonrasında normal ama rahat rahat sohpet edebiliyoruz herşey rahat..Sadece bende hastane odası acayip kalabalıktı gelen giden 2 dk soluk alamamıştım en son gece düşün saat 11 odadalar eşimi annemi çağırdım yanıma rica ediyorum herkezi boşaltın dedim nasıl yorgunum anlatamam ama uykusuz saatler heyecan bebek emzirme vs ve onca insann herkez birşey söylüyor bir hengamedir gidiyor..
Bu sefer söylemedim tarihide söylemiyorum doğduktan sonra nasılsa bir şekilde telefon vs ederler öğrenirler eve gelirler ozaman bizde toparlarızilk zamanın yorgunluğunu atarız üzerimizden :lepi:
kzı dilmuh sen benden 15 gün önce doğurcan yakın olsak ben gelirdim yanına:) bana ikram ederdin şeker:))))) şaka şaka şeker için deil heralde:))) elini tutardım en azından bacım, yanında olurdum.
Tamamdır Fıstıklarım duruma göre seçim yaparız şeker konusunda çukulata kesin mevlütede bakacağız artıkın birşeyler :lepi: . Kıyamam size ben korkmayın cidden korkmayın ve henüz vakit var kısa ama olsun var vakit düşünmeyin oluruna bırakın herşeyi aklınıza hep hep iyi şeyler getirin..
Her zaman diyorum hayal edin kollarınızda misllerrrrrrrrr gibi kokuyor gözlerini açıyor sizi görüyor ilk emzirme hadi bakalım bezler kullanılsınnnnn kaka yapmış yedi içti uyudu aşısı vsvsvs inanın bunlar korkunuzuda hafifletecek huzur verecek içinize..opuyorumnanaktan
delüü laelaelaelaelae neyi düşünüyoooo:)) hikaye anlatçakmışş rahatça bi doğuralım da heleeee:)))) :roflol:
he bence ön daha rahat valaaaa
ya bazen ağrım oluyo benm ya arkada yat dedi işte dr bilemicem
ben bazen diyorum inat olsun çatır çatır doğurucam:)))
zaten bebeğimi düşünmesem biçok şeye katlanamazdım heraldeee
Allahım bugünüme şükrediyorum bu duruma gelmem bile öyle müthiş bişey ki...
kendimi oyalamaya çalışıyorum örgü örüyorum kitap okuyorum sizle laklak yapıyorum zaman geçiyor işte
şu ticker da olmasa gün mün sayacağım yok aslında
he ya en güzeli al bi kutu şeker otur kendin ye boşveeeeeeeeer
maşallah bacım inşallah yağmurcukta abisi gibi gelir.
ya sezeryanda tek zor taraf bu dikişler galiba dimi bacım.e normaldede 1 hafta oturamıyomuşsun bacım.işte ne farkı varki normalle sezeryanın.
ayyy bacım ne vardı aynı şehirde olsaydık.kız ortada buluşak olmadı seneye yazın bebişlerle ohhhhhh
he ben önde gidicem yaa daha rahat benceeeya bacım doktorun daha iyi bilir ama arkada sen yatarken araba salladıkça rahatsız olmazmısın.ay sanki arkada hiç rahat edilmez gibi geldi bana.genede bacım denersin yola çıkarken.
bacım valla oyalanmasak kafayı yeriz heralde.bazen vicdan azabı duyuyorum çokmu şikayet ediyorum diye.çok zor geliyo bana ya.böyle bi garip oldum çıktım.eski halimi özledim.bide dün kışlıkları çıkaram dedim birazını çıkardım anaaaaaaam ne inceymişim ben öyle o pantolonlara nasıl sığıyomuşum.bide o bi garip yaptı beni.bu geniş şeyler beni baya sıkmış
dilmuhcum dayanamdım çamaşırı astımm oğlumdan bol tepik yiyerek namazı kılıp uzniyim az hepinizi öpüyorum
kızlar ben kaçar 1 saat sonra drlarla randevumuz başlıyooo
ben hazırlıklarımı yapcam soora görüşürüz
akşamada kaynanamlara gidecem gece gelince haber veririrm hepinize
hay ne güzel moral veriyosun kızzzz herkes bi doğumu kötülüyo oysa kiii canım benmmmm :1hug:Ya benim yaşadığım Dilmuhum çok büyük bir fark yok normalde adı üstünde normal süreç ama olmadımı olmuyor sonrasında ilaçlarımız var birtanem ağrıyı çok fazla hissetmedim ben sadece 2-3 gün diyebilirim oda wc yada yataktan ilk kalktığımda rahatça yürüyüp geliyordum yatağa azıcık zaman alıyor almıyor değil iyileşme süreci kolaymı cnm ya bir nevi ameliyat ama iç rahatlığı çok önemli acıysa inan fazla yok arada ağrı normalide ablamlardan biliyorum ama ablam çok rahattı inanın bir avazda kurtulan cinsten:))
Ayağa kalkma zamanı ise oldukça az hareket etme olasılığın daha yüksek onda önceden sancı ağrı diğerinde sonrada iyileşme süreci işte fark:)
canım ya dinlen sen hemeeendilmuhcum dayanamdım çamaşırı astımm oğlumdan bol tepik yiyerek namazı kılıp uzniyim az hepinizi öpüyorum
had ibakalım git gör bebeniiiikızlar ben kaçar 1 saat sonra drlarla randevumuz başlıyooo
ben hazırlıklarımı yapcam soora görüşürüz
akşamada kaynanamlara gidecem gece gelince haber veririrm hepinize
Bunuda sona yazmak istedim muhteşem bir son dünyanın en güzel varlığı yanınızda işte " Ne acı kaldıı ne birşey"
Düşünün karakızz neler yaşıyor hergelişinde ne yazıyor Durum iyi olsun ki kendisi hastalanıyor ama umru değil bir an önce iyileşip kucağıma alayım ona sağlıkla bakayım diyor..
En güçlüü iksir ilaçççç kokusu yeter hepsi o an unutulup gidiyor:)Geriye anlatalacak abartılı bir hikaye bırakabilirsiniz işte bize bakıp bebek aşağıda diyen bayanlar gibi:)))
kızlar eylül annelerinde biri doğum hikayesini yazmış bende sizle paylaşayımda moral olsun dedim.
kızlar günaydın...
doğurdum geldim, dün saat 2:30 dan beri evdeyiz.
kızlar suyum mangonun kabininde patladı ama ne su... anlatamam, ben de hiç ağrı falan yoktu, öğlen 12 de kaynanamla alışverişe çıkalım dedik, yarım saat yürüdük, sonra taksiye atlayıp başka bir çarşıya gidelim dedik... mangonun orda taksiden indik, 15 dakika içeride dolaştıktan sonra gömlek gibi bişeyi denemek için kabine girdim... tam giydim düymelerini iliklerken benden bişeyler akmaya başladı, ilk önce ben konduramadım hala kabinin içindeki aynaya bakyorum gömlek nasıl olmuş diye. bu arada su paçalardan süzülünce içimden aha gülay mıçtın dedim, ne hastane çantası var evde, ne de yıkanmış bebek kıyafetleri.... bir de kıllarımda o vaziyet. hemen çıktım kabinden, kaynanama anne atla takiseye eve gidiyoruz, anlattım hemen durumu, olmaz hastaneye gidelim dedi, yok dedim eve. hemen taksiciye bas gaza dedim, yoksa doğurcam bak, adam korna çala çala 5 dakikada eve ulaştırdı,
ben hemen banyoya attım kendimi, kaynanama da bi valiz, içine ne bulursan koy dedim, hem bana hem bebeğe. banyoda bi güzel jiletledim kendimi 5 dakikada. eşim şaşkın vaziyette bize bakıyo... Allahtan görümcem bebeğinin ilk bir kaç hafta giyilecek küçük parçalarını bana vermişti, lazım oluyo diye, yıkanmıştı onlar, onları attık valize... son hız hastaneye... stajer doktor kontrol etti, baktı bende 2 cm açılma, yatış yapıldı, bu arada iki tane stajyer doktor var hastanede, uzman evdeymiş. benim doktor yurtdışında zaten. dedim çağırın uzmanı ben doğururum hemen. stajerler gülüyo... neyse odama geçtim, yattım, uzmanla konuştu kızlar telefonda, evi yakınmış, doğum yaklaşınca gelecekmiş, ben sinirlendim ne demek doğum yaklaşınca. stajer kızlar zaten size 6 saat suni sancı vericez açılmassınız hemen diyolar. neyse ben dedim gülay sakin ol, verdiler sancıyı, ilk başta herşey iyi, sancılar 40 a çıkınca ben başladım kıvranmaya.... stajer kızlar geldi, kontrol yaptı açılma 2,5 olmuş... aha dedim annem gibi değilim demekki, ben ancak 10 satten sonra açılırım 10 cm... yarım saaat sonra benim sancılar 80 ne dayandı, ama bayağı kıvranıyorum, dedim tuvaletim geldi, çıkartın sancıyı tuvalete gircem, hemşire doktora haber veriyim dedi, çıktı gitti, benim tuvaletim yoktu tabi asıl amacım suni sancıyı koldan çıkarttırıp rahat nefes alıyım 10 dakika... yarım saat geçti gelmedi stajyer, hemşire acilde dedi, sonra hemşire geldi tamam girin tuvalete hemen tekrar takacam dedi. ben girdim odadaki tuvalete, ben de ıkınma hissi başladı, çıktım hemen, kaynanama anne doktoru bul ben doğurcam dedim, kaynanam koştu hemen stajere kızım doğuruyor demiş, stajer imkansız doğuramaz, daha bir saat önce 2,5 tu, ben içerde versinler bana epidural yoksa ben doğurmam diye bağırıyorum... stajer geldi, eliyle kontrol etti, olamaz 10 cm açıklık, ıkınma hissiyle ıkının dedi. ben tüm gücümle odada ıkınmaya başladım, zaten artık sancı yoktu, sancının yerini süper bi ıkınma hissi almıştı, kendinizi tuvalette gibi hissediyosunuz ve ıkınıyosunuz, onlar nst de sancım gelince başlıyolar ikisi ıkın ıkın ıkın ıkın diye melodik bi ses tonuyla bağırıyorlar, ben de tüm nefesimi tutup makatıma doğru gücümü veriyorum, inanamadılar hiç bağırmadan ıkınabildiğime, şaşkın şaşkın bana bakıyolar, çok güzel yapıyosunuz, birazdan gelir diyolar... bana verdikçe gazı ben daha da güçlü ıkınmaya başladım, asla bağırmıyorum, sancı gelince derin nefes alıp asla ağzımı açmadan ve ses çıkarmadan tüm gücü makatıma veriyorum.
10 sefer falan yaptık beni ameliyathaneye aldılar hemen, tekrar ıkınma hissi gelince iki stajyer tekrar melodik seslerle ıkın ıkın ıkın demeye, onlar ne derse ben yapıyom, zaten 4 te falan iğne yapılıp hafif kestiler düzgün yırtılıyım diye, hiçbişey hissetmiyosunuz, hemen bebek çıktı, sonra plesanta... sonrada diktiler kesik yerleri, zaten bu anlar süper rahat, onlar dikiyo, ne ağrı ne sızı var, uyuşturdular tabi... sonra bebeği yıkadılar bana gösterdiler, inanılmaz saçları, aynı babaya benziyo... hemen dışarıda eşime vermişler....
sonra odaya alındım, hemen ağrı kesici, antibiyotik falan yapıldı, mikrop kapmayım diye.... zaten bundan sonrası süper rahat, kendim kalktım yattım yatağa, bebek uyuyo mışıl mışıl... hemşireler stajerler bize dua edin lütfen diyolar, bu kadar rahat bi doğum görmedik, çok bilinçlisiniz bağırmak yerine gücünüzü ıkınmaya verdiniz, sizin kadar bu işi güzel yapanı görmedik falan diyolar. ben de içimden kolaymı tabi kaç aydır kk da nasıl ıkınacaz diye ne var ne yok okudum diyorum...
stajer kızlar çok tatlıydı sevdim onları, onların tavırları da beni pozitif etkiledi.... bu arada bana hem lavman hem sonda yapıldı, ya resmen bebek oyuncağı bu işler.... bunları düşünmeyin sızı bile yok yemin ederim....
eğer erken açılmasaydım alacaktım epidurali, epidural zaten çok rahatmış, ama erken açıldığım için almadım. normal doğum süper bi olay, önemli olan açıklığa erişene kadar ki süreç, onda da epidural alınır o bölümde çok kolay geçer, açıldıktan sonra ağrı sızı yok, sadece tuvaletiniz geliyo ve ıkınıyosunuz o kadar, doğru ıkının derin nefes alıp kızarıncaya kadar ağzınızdan nefes kaçırmadan tüm gücünüzü makatınıza verin, bana stajerler öyle dedi, ve inanın işin püf noktası bu, ıkınma hissiniz bitince derin nefesler alın, rahatlayın dinlenin, iki dakika sonra tekrar geliyo bu his, tekrar aynı şeyler.... ve çok kolay hızlı ilerliyo, zaten açılana kadarda epidural isterseniz hiçbirşey hissetmezsiniz...
ben herkese normal doğumu tavsiye ederim, doğum sonrası çok rahat geçiyo, hatta bebeğim beklediğimden saçlı doğunca hastaneden eve çıktığımız ilk gün eşime hadi alışverişe çıkıp bebeğe tarak falan alalım dedim, evdeki herkes bi anda yok artık oha falan dediler, ama ciddiydim oysaki he he:)
bebeğim 2590 gram 47 cm boyunda, 37+1 de doğdu, herşeyi sorunsuz, oldukça sağlıklı bi bebiş...
herkese istediği doğum şeklini sorunsuz versin Allah'ım, sizleri çok seviyorum. herkes için de dua ettim doğururken :)
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba arkadaşlar. nekadar fazla yazmasamda sizleri hep takip ediyorum. ama bugünden sonra aksamalarım olacak. Bugün eşimle 15 de Mersine memlekete gitmek için yola çıkacağız. Doğumu orada yapacağım. Allah nasip ederse Kurban bayramına geri geleceğim.
Bu zaman zarfında kk de sizleri fazla takip edemeyeceğim. Ama fırsat buldukça int. e girmeye çalışacağım.
Bu zamana kadar bilmeyerekte olsa bana verdiğiniz destek ve güven için hepinize çoook teşekkür ederim. İnşallah hepimiz hayırlısı ile bebişlerimizi teker teker kucağımıza alacağız.hepinizin doğum hikayelerini sabırsızlıkla bekliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Tekrar herşey için teşekkürler. Kendinize ve meleklerinize iyi bakın. Bu arada benim için uzun bir yolculuk olacak umarım bebişim ve benim için rahat geçeryerimseniben:a015:
hay ne güzel moral veriyosun kızzzz herkes bi doğumu kötülüyo oysa kiii canım benmmmm :1hug:
aslında benim doğumum kolay olcak dedik mi iş bitiyo hangi çeşidiyle doğurursak doğuralım olay tamamdır:)))
canım ya dinlen sen hemeeen
had ibakalım git gör bebeniiii
evet yaaa annelik bambaşka daha şimdiden aman karnıma biri çarpmasın bişi olmasın die öyle bi kolluyorum ki eskiden deli gibi yatardım şimdi soluma yatıyorum tutulsam bile asla sağa ya da sırtüstüne dönmüyorum ne kaa değişik bi duygu bu....
yok ben asla abartmıcam hep kolayını anlatıcam hamişlere yazık günah valla herkes korkutuyo birbirini zaten:)))
nazlım sahi şekerler konusunda bazıları artık kalıcı olsun die oda kokusu şeklinde bişeyler dağıtıyorlar sen bilirsin istersen öyle bir şey dağıt bi paket de çikolata alırsınız tamam işte
Evett çok haklısın şekerim bizimki abisinin yolundan geliyor epıdurel sezeryan normal ertesi sabah yürüyerek çıktık hastaneden inşallah Yağmurumdada aynısı olur :Saruboceq: :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?