- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
Anne sütü sarılığı:
Anne sütüne bağlı sarılık, uzun yıllardan beri bilinmektedir. Anne sütü ile beslenen her yüz çocuktan 15’inde, bilirubin düzeyi %12 mg’ın üzerine çıkarken, mama ile beslenen her yüz bebekten 4’ünde biluribin düzeyi %12 mg’ın üzerine çıkar. çıkar. Genel olarak bilirubin düzeyi ikinci haftaya kadar devam eder ve yavaş yavaş azalarak birkaç ay içinde azalır. Bebeklerde herhangi bir hastalık belirtisine rastlanmaz. Kilo alımı normaldir. Aile sarılığın iki, üç ay kadar uzayabileceğini bilmeli ve psikolojik olarak rahatlamalıdır. Böyle durumlarda bazen anne sütü 24-72 saat kesilir ve mama ile beslenir. Sarılık hızlı bir şekilde azalır daha sonra anne sütü tekrar verilir, bu ara dönem içinde süt sağılmalıdır. Tekrar anne sütü verildiğinde sarılık artmaz
canım sen yarın testini yaptır. sebep buysa çözüm kolaymış ztn. ama inş. hiç sarılık yoktur da sen yanılıyosundur
bıde
D wıtamınını sızde duzenlı wqerıyonuzmu
vereliniortakvalla gece gunduz ben bakiyorum, karismasin o kadarina lutfen.lmaz:
ben hep anne sutu werıom mama ılk gunler 3 kez werdım
kan degerlerı yuksek cıkmıstı ya capaya sewk etmışlerdı
15 gunlukken
cok korkmustuk fkü sanmışlardı
sarılıgı cokmus o wakkıtler
dr gormustu gecerdemıştı sonra
anne sutunu 3 gun kezmek gerekırmış yoksa 3 ay uzayabılırmış ben bı dr sorayım yarın baksın ya
bıde
D wıtamınını sızde duzenlı wqerıyonuzmu
vereliniortak
hımm hatırladım cnm
iyi bakem bi test yap da neymiş öğreniriz cnm
ben d vitamini şuan vermiyorum 1 hafta sonra başlayacam tekrar
bağırsak düzenleyici kullanıyoruz
karnı çok sert dedi toktor o esnada d vitaminini bıraktırdı
kabızlıkda gaz da yapıyo diyebilmiyorumkismile
2.şişeye başladık bitince tamamen düzene gircek inşallah
d vit kaçıncı aya kadar vercekmiiz biliyonuz mu
ne demek karakızım opuyorumnanaktanteşekkür ederim tuğbacım ekledim resimleri canım bakabilirsin bu arada sanada ayrıca teşekkür etmiştim daha önce ama yine edeyim şeker malzemelerini senin dediğin gibi daha ilerdeki sokaklardan aldık opuyorumnanaktan
zaten eşim dediki bu kadınlar kulubu ne iyi biryermiş heryerden herşeyden haberin var karıcım
aynı benim heriff :roflol:sizin kocalar normal beniki ters sanırımm :1ninca:
oğluş zırr zırr ağlıyo vermiyo banaa ben sustururum diyeee laelaelaelaelae beşikten tarafta o yatıyo uyanınca hemen fırlıyooo sarılıyo felan zorla veriyo bana emzirmem için yaaaaklava:
:roflol::roflol::roflol::mymeka: :mymeka:
nan seninki ondan seni emmeyi bıraktı zaar babayı emmek istiyo olmasın :roflol: :roflol:
kız egecik korkıyii olmasın :1shok::roflol:ooofff varyaaa çır çırr cırlıyoo tepiniyo ama emmiyooo akannehir ilk günden böle gı heç sevemediiii akannehir
gecmiş olsun canım
ben veriyorum bazen unutuyorum ama olcak o kadar
günde 3 damla veriyodum. dr 4 damlaya çıkar dedi. artık 4 veriyom. sabah kalkınca ilk işimiz o oluyo
1 yasına kadar
ben 5 damla d,ye biliyodumbilmiyorumkismile
bende çok unutuyom yaa şu d vitaminini vermeye :1ninca:
ben 5 damla d,ye biliyodumbilmiyorumkismile
bende 5 damla verim haci zira 1 damlasını çay kaşığına bulanma hesabı yapim bebenin dudaklarını felan bulaşi yaa o 1 damlayı fazlalıktan koyim normalde 4 damla veriili
ben 3 damla veriyom bilmiyorumkismile
bugün herkes kocalardan şikayet etmiş
ben eksik kalmıyım kaydirigubbakcemile2
beyzaylan ikimiz grip olduk:sinifsinif:
3 gündür hem kendimlen hem beyzamla ilgilenmekten evde pek iş yapamadım mutfak aldı başını gidiyıı
dün akşamda benim herif diyiiki mutfağın resmini çekip facebooka vericem :1ninca:
walla ariff bu yapar mı yapar dedim
zabah kalktım mutfağı toparladım :roflol:
bugün herkes kocalardan şikayet etmiş
ben eksik kalmıyım kaydirigubbakcemile2
beyzaylan ikimiz grip olduk:sinifsinif:
3 gündür hem kendimlen hem beyzamla ilgilenmekten evde pek iş yapamadım mutfak aldı başını gidiyıı
dün akşamda benim herif diyiiki mutfağın resmini çekip facebooka vericem :1ninca:
walla ariff bu yapar mı yapar dedim
zabah kalktım mutfağı toparladım :roflol:
eeee 1 damlası çay kaşığında kali diyelim kaldı geri 2 damla oda anca bebenin ağzında kalır
:roflol::roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?