2009 Kasm Anneleri

ölüyom uykusuzluktan gece 4e kadar kocis uyumadi yarim saatte bir kontrol etti kizi.. sonra ben aldim nöbeti ama hic uyumadi.. bi ishal bi kusma.. altini temizliyom üstten cikariyo.. kalinda giyidirmek istemedim penye tulumlarla idare ettik.. atesi bir ara yine 38i geciyodu fitil attim.. soydum.. sonra doktorun verdigi caydan yaptim ama bi damla bile icmedi.. biberon almiyo benim kiz üfff.. zaten kilosu azdi simdi iycene zayiflicak.. canim cok sIkiliyor.. gözlerim kayiyor uykum var.. kociste cok yorgun onuda uyandirma istemiyom.. annemide bu sogukta buraya yormak istermiyorum.. kiz simdi oyuncaklarina bakip gülüyo ama fitili yeni atmistim birazdan nolur bilmem..

offff offfffffffffff gece üstünü örtsemmi örtmesemmi bilemedim.. ya bide dis cikartirkende böyle ateslencekler.. sevmiyom ben bu ates olayini.. kakasida haala yesil.. fitili koyuyom.. aradan bes dk geciyoo birc cikariyo ne var ne yok..

wannadanda ses yok dimi.. bu 4ncü ay hicbirimize yaramadi anlasilan.. zeytin bugün hayirli haberlerle gelse bari.. kontolü vardi ipesin..

günaydın
oluş bugun çok erkenciydi beşte kalktık
bide nasıl gulucukler atıyo insan kızamıyo da
offff çok uykum var -tatlicadiarzu-
zaten deprem korkusu yuzunde uyuyamadık

aaaa ayşeecim zor dönemden geçisin bacım alah yardımcın olsun
bizde geçen gittik aşıya acayip huysuzluğu oldu öldürdü beni
bakalım ipeş hanım neler yapacak:1no2:

günaydın

aaayyy evet depremdekileri izliyomda bu soğukta dışarda kaldılar yaaa
tunceliyede vuruyomu sarsıntı

Selam Fıstıklarım ya neler oluyor bi wanna bi sen Ayşecim okudukça kahroldumsenağlama
Çok geçmiş olsun canım...
Kakası bazen üşütmeden bazense normal olarak yeşil oluyor bundan endişelenme çok nadir mikrobik çıkıyor yeşil kakadan ama ateşi olupta doktorun ilaç vermemesi oldukça ilginç belliki enfeksiyon var ..Ateşi kontrolde tutmak için calpolde yeterli canım çok fazla ateş olmadığı sürece fitil verme ılık bir su hazırla ve bacaklarının üzerine kollarının üzerine onu çok fazla üşütmeyecek şekilde kompleks yap.. Yavaş yavaş düşeceğini göreceksin
Aklınızda bulunsun olduki ateşi çok yükseliyor çoraplarını sirekeye batırıp giydirin görün işe yaradığını kurudukça iyice suyunu sıkın tabi giydirin bu yüksek ateşte 38 derece genelde calpol işe yarıyor..Bugünde Ateşle uğraşırsan cnm düşmezse başka bir doktor ve üst solunum alt solunum yolları kontrol ettir derim ben..

Bu arada wannaya dün gece yazdım ama bi haber yok senağlamasenağlama

ahh canım ya çok geçmiş olsun
şimdi nasıl

şekercik dün wannanın kızı koltuktan düştü canım daha gelmedi bizde merak ettik inşallah iyidir

bebişinin gelişimi iyiymiş maşallah
ayyy yoktur bişii melekler korur bebkleri ben öyle inanıyorum daha doğrusu inanmak istiyorum
dr da dün sakın yüksekte tek bırakmayın napacakları belli olmaz bunların dedi
bi süredir ben yanına mutlaka yastık koyup öyle bırakıyorum veya beşiğine yatırıyorum ağlasa da orda yatıyor napim
saol cnm bana da ii gibi geldi amaaan dr da ii dedi ya
sana da geçmiş olsun bol bol kivi ye bol c vitamini içeriyormuş hem limon da süt azaltır onun yerine kivi ve varsa biber ye yeşil biber
cnm noldu bize yav çok geçmiş olsunnnn

cnm biberona alıştır yaaa ben hep biberonla veriyorum ilk zaman sütümü sağınca da ööle verdik üzülme çocuktur zayıflar ama hemen toparlar sen bolca emzir kussa da emzir faydası olur anne sütünde şu an bebeğinin ihtiyacı olan ilaç neyse ondan var merak etme anneni de çağır bence tecrübeli biri olsun sen dinlen o dursun yanında bunun gecesi de var daha unutma ben çağırabilsem annemi bi an düşünmem bile ama 5 saat yolda:) cnm incecik ört üstünü bizimk de ateşli bi tek body bi patikli alt bi de normal penye üst giydirdim beline kadar da incecik bi battaniye örttüm zaten tepikleyip açıyor üstünü caplpol verdin mi dr bize dün ateşlenince verin fitili dedi siz de o da yorulmayın dedi.
of offf haklısın hiçbirimize yaramadı artık 5. aya girdik deyü seviniyoduk kursağımızda kaldııı

gunaydinlar...

dun omrumden omur gittikten sonra anca gelebildim.
kisaca olay soyle oldu. Naz koltukta yatiyodu bende yaninda oturuyordum. o sirada telefonun caldi, almak icin sehpaya uzanmamla Naz'in yere dusmesi bir oldu. tamamen saniyelik bir olay yani. sirt ustu parkenin ustune dustu. hemen kaptim ve uzun sure yatistirmaya calistim yavrumu. o sirada esimde telefonda niye agliyo diye soruyo, dustu dedim. telefonu kapatip 10dk sonra solugu evde aldi.

bir post kocisle giristik birbirimize. zaten cok kotuydum bide ustume geldi, sanki oglusu ayni gece yataktan 3 kere dusuren kendisi degil. doktoru aradim hemen. 3 saat icinde kusma, uykuya egilim, sersemlik falan olursa hemen getir dedi. bende bu cocuk 2 saatte bir uyku egilimi gosteriyo zaten nasil ayirt edicem dedim. normal uyku saatinde uyut. uyanirken sersemlerse, uyanmak istemezse getir dedi.

o sokun ustune uykusu gelmisti zaten. emzirdim, uyuttum. bir sure kucagimda siki siki tuttum. sonra koltuga yatirdim ve uyanana kadar basinda bekledim. 40dk sonra uyandi, sessiz sessiz bakinarak. buda beni endiselendirdi ama dun butun uykularindan aglamadan uyanmisti zaten masallah.

gece uykusuna kadarda esimle gozunun icine baktik, sersemlik falan varmi diye. surekli oyuncaklarini falan verdim dikkatini verebiliyormu diye. sonrada guzelce banyo yaptirdik, suyla oynattik. geceyide rahat gecirdik cok sukur. Allah'im ne bana ne size bir daha gostermesin insallah.

butun gece dogru durust uyumadim. saat basi kalkip yokladim. basim catliyo ama mustahak bana. salagim ben salak, hemde katiksiz salak.klava:

butun bunlar yetmezmis gibi birde oglanin resim dersi icin ciftlik maketi yaptim.sempatiksalakcinni

hepiniz cok sagolun. sizi cok seviyorum.opuyorumnanaktan

aysecim sizede gecmis olsun. mide enfeksiyonu falan okudum sanki.
Rabbim korusun, insallah en kisa zamanda atlatir nilayim ya.:sinifsinif:

günaydın
günaydın he bi de şeker oluyolar ki insan kızamıyor bakıp bakıp gülüyorum suratına
cnm ço kgeçmiş olsun inş tekrarlamaz deprem
evet ya geçenki karma aşıda ateş olur dedi hemşire bi mok olmadı bu sefer olmaz dedi ateşlendik ters milletiz vesselammmm

oy oy tecrübe konuşuyor ne de olsa....
ben de calpol verdim nazlım bakalım nolcak
sanki az gibi dur bi dah ölçem hazır uyuyoken

bu arada dun gece radikal bir kararla kizi kundaklamadan yatirdim. korktugum gibi olmadi, sanki kundakli halinden daha rahat uyudu gibi geldi bana. tabi dunun sokuylada olabilir.

selom korkunun ecele faydasi yok, sende berosu cikar artik kundaktan.

senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
Allah'ım korusun canım yaa çok şükür iyilik haberleriniz geldi tekrarını kimse sende yaşama inşallah ohbeeeeeeeeeee Fıstık İçim benimmm üzmedi biziöp benim için wannam Naz'ımıopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

klava: kzıdım bak o kocişeeee bazen ne kaa çok üstümüze geliyler yaaaaa sanki bilerek düşürdünnn senin de canın o hepsi düşüncesiz bunların
ama önemli olan yavruna bişi olmamış Rabbim korumuş amaaan sakın yatırma koltuğaaa bizim afacan oto koltuğuna bağlamassak iniyor ordan göbeğini attıra attıra... artık güvenemeiyorum bişeyeeeeeeee
kendini suçlama olacağı varmış bi dahakine daha dikkat edersinn sen onun annesisin canı yansa seninki daha beter yanar boşver sen kocanın dediklerinii o da istemdışı söylemiştir o da korkmuş besbelli :teselli:

Canımmmmmopuyorumnanaktan Ölç bakalım 4 saat arayla etkili oluyor ..Ya oğlum çok ateşleniyordu öyle böyle diil morarıyordu ardından az panik yaşatmadı bize suyla doldururdum küveti annecim hadi banyoya oynamaya kış günü ne oyunu maksat ateşi düşsün neler neler be gülüm..Morarması ateşi 40 yaklaşmasındandıÇok şükür atlattık Doğada inşl Yağmurda öyle olmaz :Saruboceq:Sizede geçmiş olsun Şekerimm benim

Yav 3 aylık bebeğin kundakta işi neeeklava:klava:klava:Emekleyecek kundaktan çıkıp lülülülülülü

nazlim sagol. sukur Rabbim melekleriyle koruyo yavrularimizi ama tamamen benim salakligim oldu.klava:

hemde nasil yandi icim anlatamam. yere yatip kafami 10 kere sertce vurdum parkeye bakim nasil acimis diye yinede yavrumun cani kadar yanmamistir.:sinifsinif:

benim kocis boyle maalesef. onun yuzunden birsey oldugu zaman ben birsey soylemem olabilir derim ama benim yuzumden bisey olsa kiyameti koparir. sanki bile bile yapiyorum.:sinifsinif:

senağlamasenağlamasenağlamasenağlama
İPEŞİMİ O ZAMANLARDA HAYAL BİLE EDEMEMMMMMMMeyvahedigeldismile
duydumda himen geldim kaydirigubbakcemile3

canım senden haber varmı diye bakım dedim.allahtan sende gelmişsin
dün okudum çok üsüldüm canım ya çoook geçmiş olsun:Saruboceq:
allahım kimseye böle acılar vermesin.bu zamanlarda çok dikkat etmemiz lazım
arık baya harekelendiler.heleki nazımda döndü demiştin.ondan saniye bile kaçırmamak lazım demek.umarım bugün daha iyidir nazım.sende üzme kendini cnm
hemen herkesin başına geliyor allah beterinden korusun :Saruboceq:
bunlarda kocişineklava:klava:klava:zaten derdin sana yetiyo bide kocişlerin yüklenmesi daha kötükötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…